Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Хитлер и Шамбала  (Прочетена 2679 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Август 17, 2010, 19:39:56 »

Сергей Зубков е всичко друго, но не и стандартен автор. Дълги години се ровил в нацистки документи, без да има никаква гаранция, че ще открие нещо повече от това, което е вече известно. Но противно на логиката, той все пак успява да достигне до трудове, останали неизвестни на стотиците учени, посветили живота си на тази тема. Така се появява книгата "Окултната магия на Третия райх", която ще има съвместна премиера у нас с нашумялата продукция "Крахът на Третия райх", която бе номинирана за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.

В творбата си руският изследовател изважда на светло окултните тайни на Адолф Хитлер, за да разкрие колко далеч е стигнал фюрерът в езотеричните и магическите си познания. Зубков изследва скрития мистичен смисъл на знаците и символите, използвани от Хитлер. Той изважда на светло тайните на Окултното бюро в СС "Аненербе", чиито членове се занимават с езотерични търсения и експедиции за благото на Третия райх. Основна част от тях са в Хималаите и са посветени на диренето на Шамбала. Според окултния опит и знания на обществото "Туле" напълно изграденият свръхчовек може да бъде открит в Тибет.

В дъното на всичко се оказва, че стои древното общество "Армамненшафт", възкресено от Гвидо фон Лист. Облягайки се на историята на тайните общества, Лист е убеден в съществуването на таен заговор срещу арийците, начело на който стоят евреите, проникнали в масонските ложи.

Дали Хитлер е бил действително фюрер, изключителен лидер, или е бил просто марионетка в ръцете на тайнствени личности, стоящи зад кулисите и посветени в тайните на окултното? Анализирайки тайните на Третия райх, Сергей Зубков прави едно историческо разследване, което достига до неочаквани и изненадващи резултати.

За читателите на в. "Новинар" ИК "Персей" предостави откъс от книгата, която ще излезе от печат в понеделник.

Митът на кръвта

Както показват изследванията на документите на райха, голяма роля при вземането на решения на най-различно ниво играят хора, свързани с определени окултни общества. Тяхното присъствие и въведените от тях ритуали осигуряват наличието в целия военен апарат на някакъв мистичен дух, изцяло подчиняващ на себе си разума на всеки.

Германия от 1920 - 1930 г. живее с идеите за възраждане на предишната мощ, изгубена след поражението в Първата световна война. Въпреки това в умовете на определени религиозни хора тази идея се превръща в мисъл за възраждане на изконната германска култура, основаваща се на природата. Това време им се струва златният век на боговете и героите, описани в епическите сказания - Едите. Както ще видим по-нататък, много обреди и символи са заимствани от архаичните митове, които привличат със своята необикновеност и скрит смисъл. Затова корените на мистичните учения на Третия райх трябва да се търсят в далечното минало.

Окултизмът е основан на тайната и посвещението, затова за съхраняване на тайната се създават тайни ордени и организации. От само себе си се разбира, че в преживялата окултно възраждане Германия има много такива ордени. Някои от тях са просто прикритие за жадуващи за власт интриганти, спекулиращи с хорските предразсъдъци, но има и такива, в които се съхраняват останки от древни знания.

Главната идея на езотеричните общества се оказва по вкуса на Хитлер и неговото обкръжение. Още на младини той става член на няколко тайни религиозни организации и впоследствие пренася много от обредите им в СС и Гестапо. Такива общества като "Туле" и "Арманеншафт" му оказват подкрепа в периода на формиране на фашистката идеология, а по-късно даже влизат в ръководния апарат на Третия райх.

Самият Хитлер е необикновено притегателна фигура за любителите на всякакъв род мистични учения. Първите признаци за високата му възприемчивост към религиите се проявява още на осемгодишна възраст, когато той прекарва дълги часове пред разпятието, чиято основа е - ето нещо интересно - древногерманската свастика. А настоятелят на абатството Йорг Ланце фон Либенфелц, който впоследствие става основател на тайния орден на Новия храм, дава на Хитлер първото посвещение.

И така, какъв е този човек: фюрер, вожд, притежаващ огромна мистична сила, или просто талантлив медиум, способен да препредава информацията, с която го снабдяват окултните "сиви кардинали" на Третия райх? Какъвто и да е отговорът на този въпрос, Хитлер без съмнение си остава демонична и интересна фигура не само от гледна точка на политическата си кариера, но и като личност, надарена с необикновени възможности.

И не само доктрината и идеологията на фашистка Германия са пропити с митология и окултизъм. Практическото въплъщение на нацистката теория, т. е. непосредственото провеждане на военните действия, също не избягва "магическото" влияние. Датите на много от решаващите настъпления и направленията на основните удари не са случайни: по всички тези въпроси ръководителите на военните операции се съветват с хора, посветени в тайните на нумерологията и пророчествата.

Не е тайна, че подобни увлечения по мистиката съществуват и в други страни, но в Третия райх интересът към окултните науки придобива наистина застрашителни мащаби. Не всички ръководители на империята имат еднакво отношение към мистицизма.

Много генерали, които изкарват войната предимно на фронта, гледат скептично на маговете на райха. Има и такива, като доктор Гьоринг - шеф на фашистката пропаганда, - които използват магически символи, за да подстрекават тълпата и да накарат хиляди хора да умрат за идеята. Но в същото време не можем да кажем, че цялата държавна идеология се основава само на експресивния Хитлер и на фанатично вярващото му обкръжение. В Германия времето на господство на фашизма съвпада с настроенията на по-голямата част от обществото и ясно е изразена готовността на хората да вярват във възраждането на нацията. От друга страна, с огромно влияние се ползват привържениците на окултните традиции.

Разбира се, в литературата, появила се след краха на Третия райх, ролята на окултните течения и магическите практики се оценява нееднозначно. Едни описват съществуващите тайни ордени и култове и се придържат към мнението, че тяхното влияние е определящо за първоначалните успехи на нацистката армия. Фигурата на Хитлер се вижда като въплъщение на Антихриста, а създаденият от него Трети райх - като царство на Мрака. На тази мисъл навеждат невижданите дотогава мащаби на жестокост, преследването на цели народи и загърбването на традиционните ценности. За да се извърши такова дело в мащабите на световната история, са необходими сили, значително превъзхождащи човешките.

Има и друга гледна точка, която всъщност е отклик на науката на необяснимия източник на привлекателност на фашизма. Тя е представена в трудовете на такива психолози като Ерих Фром и Вилхелм Райх, принадлежащи към психоаналитичното направление. Те разглеждат популярността на фашистките идеи като следствие от безсъзнателни мотивации.

Тиранинът отхвърля културата (да си припомним масовите изгаряния на книги, устройвани от нацистите) и освобождава тези инстинкти, които след това насочва към нови разрушения. Магичната привлекателност на Хитлер според тези учени е следствие от дълбоко душевно разстройство, започнало още в ранното му детство.

На официално ниво един от окултните теоретици на фашистка Германия, Алфред Розенберг, през 1933 г. провъзгласява така наречения мит на кръвта. Той приписва на тази субстанция свещена ценност и вижда в нея залог за мистичната сила на нацията. Той се изказва и против обредите и тайнствата на католическата вяра, които по негово мнение са заблуждения и представляват опити за подриване на могъщия арийски дух.

Като практически действия теорията призовава към ограничаването на неарийците, особено на еврейските полукръвни, във всички сфери на обществения живот. Точно това е направено, когато през 1934 г. е въведен в действие законът за поддържане на расовата чистота.
Активен
edinbjal
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


 • Град: Варна
 • Втория от "Сивите"

  « Отговор #1 -: Септември 09, 2011, 01:01:34 »

  Изключително много са версиите за Фюрера.
  Аз не смятам да ги анализирам , или използвайки , като езичниците , страшно много думи и факти , и много имена .... нещата ще се подредят ...., Идва и това време , но не днес ...... след , известо още .
  Активен

  Дар.
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Шамбала « 1 2 3 »
  Древни цивилизации
  delfin 31 9510 Последна<br />публикация Ноември 06, 2010, 17:07:10
  от Eona Lightholder
  По следите на синът на Хитлер
  Любопитни факти
  Evolution 1 1415 Последна<br />публикация Октомври 02, 2010, 12:47:48
  от Аэ съм
  Камъкът от Шамбала
  Духовни учения
  Eona Lightholder 8 2163 Последна<br />публикация Декември 02, 2010, 15:24:40
  от Neverland

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright