Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Жени и мъже - духовност, функции, положение в обществото  (Прочетена 5011 пъти)
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #30 -: Декември 03, 2011, 02:11:17 »

  Първо за нещо, което ми е убягнало сутринта - полът винаги е определящ за начина на мислене.
  Това, което застъпвам като теза обаче се отнася за интелекта и дали той е зависим от пола "генетично". Т.е. физиологично. Моята позиция е, че това не е така. Интелектът не зависи от пола като физиология. Зависи генетично от наследството, което индивидът получава от родителите си плюс естествените мутации, но до голяма степен, дали той ще се развие и "процъфти" пълноценно в рамките на човешкия живот, зависи от културно-социалната обстановка, в която индивидът живее.

  Второ - не ставам за добър събеседник в тази дискусия, защото съм си техничар. Социалните науки са ми далечни. Трудно би  ми било да представя аргументи от източници извън популярната литература.

  Ще се радвам да прочета аргументите за половото опредеяне на интелекта. За сега не виждам такива. Някак си прозира по-скоро третото - Санги, дай да се уточним сега съгласяваме ли се или ще изграждаме спор в името на спора. Усмивчица

  В моя защита изтъквам следния аргумент, пък дано да можеш да четеш руски.

  Цитат
  В матриархальных обществах не прослеживается разница между «женским» и «мужским» умом, с помощью которой пытаются обосновать теорию о «мужчине – двигателе прогресса». Как показал эксперимент, при матрилинейной организации и мужчины, и женщины развивают одинаковый интеллект, не уступающий мужскому в патрилинейных коллективах

  Читать полностью: http://sms.cup2002.ru/science/2011/08/31_a_3751021.shtml

   

  -------

  Въпросът за би не е личен, но отговорът ми винаги поражда банална полемика, която предпочитам да избегна. Афро-бразилско е и философията му поставя на преден план malicia, malandragem, mandinga, vadiacao. Вярвам, че това е достатъчна информация, ако си достатъчно любопитен. За друга дискусия по би, заповядай на лични.

  -------

  Елиникар, има един филм с Деми Мур G.I.Jane. Там има сцена, в която един от войниците питаше капитана и "какъв му е проблема с нея", че я тормози непрекъснато. Отговорът приблизително беше, че "не тя е проблема, а те (мъжете)".
  Колкото и бързо да се променя обществото ни в последните години, 2500-2600 години статуково в начина на мислене трудно се променя.
  « Последна редакция: Декември 03, 2011, 02:24:06 от Sue » Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #31 -: Декември 03, 2011, 18:56:15 »

  Цитат на: Sue
  Първо за нещо, което ми е убягнало сутринта - полът винаги е определящ за начина на мислене.
  Не, Sue... не полът е определящ, а начина, по който биват третирани, представителите на различните полове, в тяхното детство и дори съзряване. Както и сама каза - ако едно момиченце си играе с камиончета и другарува предимно с момченца, напълно нормално би било, дори и в по-напреднала възраст, да мисли като мъж и да има мъжки маниери. Жените нямат бариера, която да им пречи да се развиват, колкото мъже, а защо не и повече. Важен фактор, също така е и примера на родителите. Ролята, която заема майката в семейството и разбира се - тази на бащата.
  Например, ако бащата е пияница и се държи зле с майката и децата, има два варианта.
  Единя е детето да възприеме този модел, като вездесъщ и да го последва, та даже и да го доразвие (например да стане наркоман), а другия е да се отврати и съзнателно да започне да избягва всяка форма на поведение, която му напомня за неговия баща.
  Типичните примери, от които, за съжаление, аз поне, съм срещал, доста по-често първия.
  вариант1. "Тате биеше мама и тя го слушаше и го уважаваше. "Ако не ги тормозиш, сине, ти се качват на главата" - казваше той и беше прав.
  вариант2. "Тате биеше мама и ми се повръща, само когато си помисля за каквото и да е насилие".
  Според теб, Sue, дали хромозомите биха могли да предопределят отношението на едно дете, в ситуация като тази?
  С интелигентността е същото. Детсвото (3-8 години) е може би най-важния етап, определящ развитието на една личност, в по-нататъшен план. Иначе, като структура, мозъка и нервната система при момчетата и момичетата не се различава особено много.
  Хормоните, разбира се, също си казват думата, но впоследствие. Познавам жени, които до момента на половото си съзряване, са си млатили съучениците като тупани, но това по никакъв начин не се отразява на тяхната женственост впоследствие, докато силата на характера, която се е сформирала в този етап си остава константна величина.  
  А, сега пък нови 200!

  Цитат на: Sue

  Това, което застъпвам като теза обаче се отнася за интелекта и дали той е зависим от пола "генетично". Т.е. физиологично. Моята позиция е, че това не е така
  Е по-горе нали каза, че полът винаги е определящ? Малко объркано стана. Опитах се да го избегна с уточненията в предния си пост, но явно неуспешно. И пак се преплитат биология, социология и психология, в един мътен, интелектуален компот.

  Цитат на: Sue
  Второ - не ставам за добър събеседник в тази дискусия, защото съм си техничар. Социалните науки са ми далечни. Трудно би  ми било да представя аргументи от източници извън популярната литература.
  Идеално! Давай с популярната тогава. Тя е достатъчно богата и красноречива!
  Цитат на: Sue
  Санги, дай да се уточним сега съгласяваме ли се или ще изграждаме спор в името на спора.

  Къде видя спор или изобщо някакъв конфликт във възгледите ни дотук??!!
  Това, което е наруски, според мен е твърде повърхностно и неточно, дори и като общо определение на матриархалния строй.
  Цитат на: Sue
   
  Колкото и бързо да се променя обществото ни в последните години, 2500-2600 години статуково в начина на мислене трудно се променя.
  Лесно нема. Ако се вземе за пример българския манталитет, по отношение на тези въпроси, доста сме взаимствали от ориенталския, а той ни е известен на всички. И между другото, много ме радват новини от сорта на "забраняват фереджетата там и там" и т.н. Това са добри примери, за начина, по който хората се противопоставят на дисбаланса.

  Цитат на: elinikar
  Не мога да се въздържа от коментар
  Недей! Значи добре се справяме.
  Цитат на: elinikar
  1.Жена на работа-изключваме емоциите и включваме логиката.
  2.Жена извън работа-изключваме логиката и включваме емоциите.

  Чесно, това много не го схванах, elinikar...
  Кой ви налага, извън работа да си включвате емоциите или пък да си ги изключвате в работата?!
  Да не би да имаш предвид, нашенския израз ...или по-точно - нашенско/ориенталски "жената в кухнята трябва да е домакиня, а в леглото к*рва"?
  Цитат на: elinikar
  Ако жената,се отдаде на работа и кариера,като изключи или подтисне емоциите си,то тя ще бъде равностойна на мъжа.Въпреки,че след години,отново ще се чувствува нещастна и ще се поболее
  Е тука малко ме шашна вече!! Защо толкова.. някак сухо ги разбираш нещата? Нима е вредно, една жена да изпитва ...например страст, докато упражнява професията си? Как така ще ги изключва и включва?! А и защо реши, че при това положение, ще бъде равностойна на мъжа? За чак такива дебили ли ни смяташ?

  Цитат на: elinikar
  ...Въпросът е,колко жени са готови да се откажат от ролята си на майка,за да се доказват професионално?Слава богу,малко!
  Оставам с впечатление, че или си на възраст, в която спомените за тоталитарния строй те подвеждат жестоко - или живееш в някоя от държавите от близкия изток!!!! По друг начин не мога да си обясня, как си пропуснала факта, че сме вече 21ви век!
  Цитат на: elinikar
  мъжете просто трябва да уважават жените за това,че са в правилна позиция! Да не се главозамайват от това,че имат свободното време да се развиват професионално,а да благодарят на жените,които са им го предоставили,нагърбвайки се с отглеждането на поколението...
  И предварително се извинявам на докачливите,на които мнението ми не им харесва

  Остави харесването, тук не сме да се харесваме, но... смятам, че е наложително да актуализираш възгледите си.
  Хубаво, уважение е правилно да има, не само между мъжете и жените, но що за мотив е - правилна позиция? Ми ако са в неправилна да не ги ли уважаваме? Какво свободно време? Какви щуротии си наплякала, бре жено?! Дори и по начина, по който виждаш нещата (доста поостарял), не може да става дума за никакво даване на време или възможности, по никакъв начин.
  Все едно, жената докато бере гъби, дава време на мъжа да улови нещо, че да ядат нещо с гъби, та тя за това не може да стане ловец. Ти направо свали вожда от коня, с лопата!
  Активен
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #32 -: Декември 04, 2011, 01:12:05 »

  " Интелектът не зависи от пола като физиология. Зависи генетично от наследството, което индивидът получава от родителите си плюс естествените мутации, но до голяма степен, дали той ще се развие и "процъфти" пълноценно в рамките на човешкия живот, зависи от културно-социалната обстановка, в която индивидът живее."
  Съгласна съм с това Sue,но правилното използуване на интелекта зависи и от правилното управление на емоциите.Също и от хормоналните промени,които са различни при двата пола.  Санги,не ми харесва тонът ти!Нищо не си разбрал от моите писания,но ще го коментирам друг път.

  Сега вожде,се качвай на коня и се дръж здраво за юздите,когато четеш! Готин
  « Последна редакция: Декември 04, 2011, 01:18:10 от elinikar » Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #33 -: Декември 04, 2011, 02:00:18 »

  Цитат на: elinikar
  Санги,не ми харесва тонът ти!
  Не мога да нося отговорност, за начина, по който си ме "чула". Поразвеселих се от думите ти, да, за което съм ти благодарен, но не смятам, че съм се държал некоректно към теб, elinikar. Съжалявам за впечатленията, с които си останала.
  Цитат на: elinikar
  Нищо не си разбрал от моите писания,но ще го коментирам друг път.
  Това е точно така. Да, нищо не разбрах. Ще почакам, пък когато имаш време, давай направо. По възможно най-простия начин, като за прост човек - мъж  Намигване
  Цитат на: elinikar
  Сега вожде,се качвай на коня и се дръж здраво за юздите,когато четеш! Готин
  Слушам и изпълнявам!

  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #34 -: Декември 04, 2011, 14:32:04 »

  Цитат на: Sue
  Първо за нещо, което ми е убягнало сутринта - полът винаги е определящ за начина на мислене.
  Не, Sue... не полът е определящ, а начина, по който биват третирани, представителите на различните полове, в тяхното детство и дори съзряване.

  С интелигентността е същото. Детсвото (3-8 години) е може би най-важния етап, определящ развитието на една личност, в по-нататъшен план. Иначе, като структура, мозъка и нервната система при момчетата и момичетата не се различава особено много.

  Хормоните, разбира се, също си казват думата, но впоследствие. Познавам жени, които до момента на половото си съзряване, са си млатили съучениците като тупани, но това по никакъв начин не се отразява на тяхната женственост впоследствие, докато силата на характера, която се е сформирала в този етап си остава константна величина.  
  А, сега пък нови 200!

  Е по-горе нали каза, че полът винаги е определящ? Малко объркано стана. Опитах се да го избегна с уточненията в предния си пост, но явно неуспешно. И пак се преплитат биология, социология и психология, в един мътен, интелектуален компот.

  Къде видя спор или изобщо някакъв конфликт във възгледите ни дотук??!!
  Това, което е наруски, според мен е твърде повърхностно и неточно, дори и като общо определение на матриархалния строй.

  Лесно нема. Ако се вземе за пример българския манталитет, по отношение на тези въпроси, доста сме взаимствали от ориенталския, а той ни е известен на всички. И между другото, много ме радват новини от сорта на "забраняват фереджетата там и там" и т.н. Това са добри примери, за начина, по който хората се противопоставят на дисбаланса.


  Спор има, конфликт няма. Спор означава противопоставяне на две позиции. В нашия случай "логическото мислене при жените е генетично ощетено" и "логическото мислене при жените е социално ощетено". Но си прав, че е неточно да използвам думата "спор". Общо взето от второто или третото мнение е повече дискусия, отколкото спор.

  Ще обясня какво разбирам под различните термини, че иначе влизаме в недоразумения под какво точно казвам и какво ти си имал предвид, Сангинари.
  Логическо мислене - способността да се намери решение по даден проблем на принципа - причина-следствие, базирано на явни факти.
  Интуитивно мислене - способността да се намери решение по даден проблем на принципа причина-следствие, базирано на не явни факти и не изявено знание за възможността за решаване на даден проблем, ползвайки решението, което работи за сходен по характер проблем.
  Интелект - способността на ума да определя кое е истинско и реално и да решава проблеми.
  Начин на мислене - аргументирането на даден човек по даден проблем, базирано на явни и не явни причини в даден момент. Явните причини са онези, които логически могат да бъдат проследени до причина на проблема и общото състояние на субекта, който се аргументира. Не явните причини са онези, които определят общото състояние на субекта, който се аргументира. Измежду не явните причини са възраст, пол, гладен, недоспал, сангвиник, холерик и други подобни.

  Следователно интелектът определя само част от начина на мислене на даден човек. А логическото мислене е един от инструментите на интелекта, с които той намира решение на даден проблем.

  ---

  Руската статия е само преразказ на научния труд. Не бих могла да кажа колко права или повърхностна е оригиналната статия, тъй като нея не съм я чела. В едно от страничните карета към линка, който дадох, има интересна статия защо за жените не е изгодно да се занимават с научна дейност. ... Предполагам, че по подобен начин седи въпроса с шаха.

  ----

  Ако съм права и съвременното общество в отношението си към жените едва сега излиза от отношението към жените, определено в древногръцката култура и древнокитайската култура, то повечето от научните изследвания са ирелевантни (неприложими). Те са правени от хора възпитани в мъжкоориентирано (патриархално) общество. Или както някъде бяха подчертали - тестовете за коефициент на интелигентност са правени за бели мъже.
  Е, забавно е когато жена успее да покрие висок коефициент в такъв тест. За съжаление, обаче, повечето жени май ще се представят зле. Чисто по време (или недостатък на такова по време на решаване на теста).  Сангинари, ако не е личен въпрос, какъв си по професия?
  Активен
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #35 -: Декември 04, 2011, 17:55:29 »

  Sueq,подкрепям те напълно в това,което си написала.Логическото мислене е само инструмент на интелекта,с който се намира разрешаването на даден проблем.Дали логически или интуитивно,щом проблема е решен,то няма значение какъв е полът.Въпреки,че начинът на мислене при двата пола е различен,то определящ фактор е крайният резултат от мисленето.

  Но все пак темата на sanguinary цели може би подхранване собственото му его?
    Санги,опитвам се да пиша по-простичко(кратичко),не "като за прост човек-мъж",а за да не губя времето на хората,които четат.Защо реши,че смятам мъжете за прости?
  Ти определено си умен,но аз нямам вина за това ,което си "чул",докато четеш!

  Съвсем не искам да споря с теб,пък дори и в спора да се ражда истината.
  Темата,която си избрал е интересна и вероятно си се спрял на нея,виждайки колко различно мислят и реагират мъжете и жените в дадени ситуации.
  Нали знаеш,че мъжете са от Марс,жените от Венера(има такава книга).Просто трябва едните да приемат другите такива каквито са,и да не искат да ги променят!

  Друго е ,ако си задаваш въпроса едните по умни ли са от другите?
  Може би в 21 век голяма част от мъжете все още си задават този въпрос?
  Ти как мислиш?
   
  Забелязах,че все пак е 21 век,но виждам,че все още мъжете не са започнали да раждат деца!Нито да ги отглеждат(с малки изключения някои ползуват отпуск по бащинство).И не сравнявай децата с бране на гъби,ако обичаш!Доста по различно е
  Особенно ако отглеждаш индиго!Отклоних се от темата.


  Относно емоциите-не смятам мъжете за "такива дебили",защо така го перефразираш?Просто при жените емоциите са малко (или много) в повече,затова и по-трудно се управляват.Затова,при упражняване на т.н. "мъжки професии",на жените им се налага да "изключват" ако мога така да се изразя емоциите си.Представи си жена-инженер,която трябва да изготви някакъв важен проект,ако не може да се концинтрира,защото ...емоциите и са в повече.

  Нямам повече време,надявам се,че този път няма да падаш от коня!
  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  Selinna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 255


 • Град: София
 • « Отговор #36 -: Декември 04, 2011, 18:11:11 »

  Здрасти и от мен!
  Цитат
  Първо за нещо, което ми е убягнало сутринта - полът винаги е определящ за начина на мислене.
  Не полът, а стереотипите са тези, които определят начина на мислене според половата принадлежност. Бебетата като се родят плачкат, папкат и пълнят памперсите, искат гушки и любов независимо от това дали са момченца или момиченца. Това как мислят, какво поведение имат и с какви играчки играят зависи от техните родители. Момиченцата родителите ги обличат в розови дрешки, слагат им шноли по косите и им дават да си игрят с кукли, гримове и всякакви производни,  а момчената - ясно, сини дрешки, колички, конструктори, нз какво си.. Общо взето мисленето им се определя от обкръжението в което растат. Същото е, когато дете израстнало сред чалга музика ще слуша предимно такава, а дете на металисти ще предпочита метал, но отново има изключения - най - добрия пример е моята персона  Ухилен.
  Слушам метъл, макар че сам израстнала сред чалга "музика" ( нищо лично, но чалгата не я приемам за такава )!
  Най - добре си е да си слушкаме интуицията и това което ни влече.
  Пример: Би било глупавo жена да обожава бокса и всичко натам я влече, но поради това, че се води мъжки спорт го зарязва и си се заминава с друго нещо, което е по типично за жени..

  Все пак - няма невъзможни неща и не би било трудно да стане боксьорка, разбивайки всички стереотипи. Така че спорове, дискусии и всякакви такива са излишни ..май?
  Активен

  И нека никога нищичко няма,
  за да няма какво да се губи..
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #37 -: Декември 04, 2011, 22:54:53 »

  Елиникар, благодаря! Аз виждам в думите на Сангинари дискусия, макар че е необходимо да уточним с него понятията, за да вървят нещата без недоразумения. Предполагам е защото не ме е подпукал със саркастични закачки Усмивчица.

  DarkSun, жените са рядкост в бойните изкуства, но ги има. Намирам, че в групите , с които тренират, се ползват с уважение. Стереотипите са в главите на хората, които не се занимават с бойни изкуства.
  Активен
  sianna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 62

 • Град: софия
 • « Отговор #38 -: Декември 05, 2011, 00:24:00 »

   здравейте!

                           "То е така... и...не е така"

     В този свя на относителност, как да да абсолютизираме?!.. Мисленето на човек се определя от комплекс от фактори. В многообразието на уникални и неповторими човешки индивидуалности, всяка една се определя от заложения опит, придобития, от специфичния чувствено-емоционален свят, психика. Което не е константа, а динамичен процес и търпи изменения. И това отнесено към време, място-външните условия...се получават безкрайни вариации от комбинации...
    Полът, е една част от целия този "коктейл" Усмивчица -а, вкусът на коктейла се определя от съотношението на съставките му(позволявам си малка закачка).
    От друга страна и при мъжа ,и при жената (така мисля) има заложени основни различия. Ще ви обясня с един образен пример. Мъжът-сноп от лъчи, концентрирани в един Мощен Лъч, който е целенасочен, устремен в една посока, проправяйки Път. Съзидател, начало. Инстинкта при мъжа е да продължава поколението. Жената-сноп от лъчи насочени в широтатана на различни посоки. Тя, доразширява, шлифова, дооформя детайлите. Пазителка, съхранява докрай. Майчиният инстинкт- да се грижи и съхранява поколението. 
    Тези заложени различя при мъжа и жената, прозират и в ежедневния живот; без да се разпростирам- само един пример: жената повече обръща внимание на детайлите, забелязва ги, докато мъжът обхваща същественото, идеята -често подробностите му убягват. 
     Няма да навлизам в подробности за други различия, има книги описали това:праволинейното, рационално, аналитично мислене на мъжа, а при жената в по-голяма степен е интуитивното...и т. н. но не е закон...
    Специфичните особености при половете е хубаво да се знаят, за да можеш да разбереш другия, да могат да общуват на един език. Различията да ни очароват ,а не разочароват:).
     Все още, като не сме си достатъчни, радвайте се на полвинката си:))
   
       Светът е за двама

  Ако си Сам...
  Дори, богатства всякакви да притежаваш и умения най-различни, и творения най-прекрасни да създаваш, - за какво ти е всичко това?!, ако няма с кого да го споделиш. Ако си Сам в целия Свят и само самотните ти стъпки отекват...Дали тогава чак, (като цар Мидас) човек ще разбере, какво е истинско богатство?.. Богат си, не с това, което можеш да притежаваш, а с това, което можеш да дадеш. И всичко да имаш, но няма с кого да го споделиш, ти всъщност, Нямаш. И малко да имаш,но има с кого да го споделиш, ти Имаш. ...Светът е за двама...

  А Двама, съдържат в себе си Силата на Единството. Заедно, не означава единство. И най-често повтаряната грешка от нас е, че когато двама са заедно, вместо да се обединят, застават един срещу друг, водени от стремежа си да доминират и да отстояват своята индивидуалност. Единна Двойка- хармоничното сливане на две индивидуалности в Единно Цяло - пълнотата на Единица. Обединявайки се, такива Единици могат да изградят Единно Общество. А как, иначе, ще създадем Единно Общество, ако във двойка не сме единни. ...Светът е за двама... ...Оттам се започва...
       
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #39 -: Декември 05, 2011, 01:59:20 »

  Ще стане твърде дълго, ако трябва да отговоря в един коментар, на всички до тук, за това ще ги разделя, пък на който му е интересно да чете и отговорите към другите.

  Цитат на: elinikar
  Въпреки,че начинът на мислене при двата пола е различен,то определящ фактор е крайният резултат от мисленето.
  Мисля, че сега се досещам, от къде произтича неразбирателството ни, elinikar. В случая си искала да кажеш, че е важен крайния резултат, а не че е фактор. Само една дума и целия смисъл, на иначе елементарното изречение се губи.
  Няма как крайния резултат да е фактор. Факторите са онези неща, които са определящи за крайния резултат, а не обратното.
  Например - Цецо стреля с лък по ябълка. Фактори, определящи, как цецо ще се справи със стрелбата са - вятъра, досегашните му опит в стрелбата с лък, изправността на лъка, качеството на стрелата и т.н.
  Това, дали крайния резултат е уцелена или неуцелена ябълка, не може да бъде фактор, за нищо, случило се преди самия изстрел.
  Опитах се да съм максимално ясен, за да не решиш, че пак те нападам, ей така, понеже си ми нещо антипатична или се чудя с кой да се заям.
  Цитат на: elinikar
  Но все пак темата на sanguinary цели може би подхранване собственото му его?
  Уж съм здраво хванал юздите, но ти с тази лопата си безпощадна направо.
   Та увиснах отстрани на коня. В галоп.
  Не разбирам как, една тема, би могла да подхрани егото... на който и да било.
  Цитат на: elinikar
  Защо реши,че смятам мъжете за прости?
  Не съм го решавал. Е така се влиза в затвора, без вина. Така се изразих просто.
  Цитат на: elinikar
  Ти определено си умен
  Благодаря за оценката, elinikar. Подхрани ми егото. Всъщност, не, не си... но приемам.
  Цитат на: elinikar
  нямам вина за това ,което си "чул",докато четеш!
  Показах ти местата, в които считам, че няма нищо за разбиране, пък ти щом смяташ, че всичко е наред - ок.
  Цитат на: elinikar
  Съвсем не искам да споря с теб,пък дори и в спора да се ражда истината.
  Странно. Кое тогава наричаш дискусия, щом това е спор? Не може ли просто да си обсъждаме даден въпрос?
  В случая с тази тема, истината е започнала да се ражда отдавна и далеч не откриваме топлата вода.
  Цитат на: elinikar
  Нали знаеш,че мъжете са от Марс,жените от Венера(има такава книга).
  Не го знам, но съм го чувал (книгата не съм я чел). Несериозно би било, ако кажа, че знам от къде идват. Книги всякакви.
  Цитат на: elinikar
  Просто трябва едните да приемат другите такива каквито са,и да не искат да ги променят!
  Не мисля, че е толкова просто. Първо трябва да приемем себе си. В противен случай, винаги ще се стремим да променяме, не само хората от обратния пол, които са до нас, а и всички и всичко. Все нещо няма да ни достига, все нещо няма да ни е наред и ще искаме да е малко по-иначе. И така, докато не се усетим, че това нещо, което трябва да се промени, не е в хората, а в нас.
  Цитат на: elinikar
  Друго е ,ако си задаваш въпроса едните по умни ли са от другите?
  Може би в 21 век голяма част от мъжете все още си задават този въпрос?
  Ти как мислиш?
  Ако говорим за средностатистически, съвременни мъж и жена, мисля, че жените са доста по-находчиви, оправни и дисциплинирани.
  Цитат на: elinikar
  Забелязах,че все пак е 21 век,но виждам,че все още мъжете не са започнали да раждат деца!Нито да ги отглеждат(с малки изключения някои ползуват отпуск по бащинство).И не сравнявай децата с бране на гъби,ако обичаш!Доста по различно е
  Ами, да, през миналия век не можеха да раждат. Сега, обаче, elinikar, тук, в бъдещето, технологиите са достатъчно напреднали, за да може да се създаде живот, в изкуствена среда. Яйцеклетки - бол във фризера. Но жената не смятам, че е подвижна яйцеклетка, нито организъм, чиято единствена мисия е репродуциране на вида. Защото по този начин, както си го казала, излиза, че ако един ден, мъжете започнат да раждат, вие ставате ненужни. Не мога да се съглася.
  Не сравнявам децата с бране на гъби, а просто давам пример за разпределяне на функциите при мъжа и жената. Ако и двамата гледат детето, ще умрат от глад, както и ако жената отиде на лов, а мъжа гледа детето. Природата си го е измислила, много преди нас. И това разпределяне на ролите, далеч не е само при хората.
  Цитат на: elinikar
  при жените емоциите са малко (или много) в повече,затова и по-трудно се управляват. Затова,при упражняване на т.н. "мъжки професии",на жените им се налага да "изключват" ако мога така да се изразя емоциите си.
  Не мисля, че са вповече, емоциите на жените. Не и днес. Не и в 21ви век. Един малко известен факт гласи, че 72% от успешните мисии, с цел - елиминиране на мишена (наемни убийци), към две от най-големите неправителствени организации, са именно жени. При мъжете, успеваемостта е 26%. Може би, ако трябва да съчетаем тезите си, с теб, ще излезне, че жена, изключила емоциите си, е много по-хладнокръвна и стабилна емоционално от мъж, което е малко абсурдно, предполагам си съгласна. Освен ако мъжете пък хич не умеят да си ги изключват. Друг интересен факт. Всеки втори мъж, участвал във военни действия, от всякакъв тип, както и в по-дребни операции, ако не стигне до лудницата, то се самоубива. Нито една жена (а те никак не са малко, нито при военните, нито в разузнаването на всяка една държава), до 2008г. не се е самоубила или постъпила на лечение в психиатрична клиника. Може и все още да не е, просто материалите, на които попаднах, бяха от 2008г. Какво ще кажеш по този въпрос? За прага на болка знаете. Имайте предвид, че военните, са тези, които разполагат с най-доброто от технологиите.
  Тестовете и нормативите там са зверски и много точни. Според една статистика, от миналата 2010г. - всяка четвърта жена бива късана на физическите тестове, а всеки втори... повтарям - втори мъж бива скъсан на пси тестовете (тест за психическата стабилност). Да не изпадам в подробности, но тези пси тестове са същински кошмар. Мисълта ми е, че за жените изобщо не е проблем този кошмар.
  Цитат на: elinikar
  надявам се,че този път няма да падаш от коня!

  Е... задържах се, да. На магия.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #40 -: Декември 05, 2011, 04:07:30 »

  Цитат на: Sue
  Аз виждам в думите на Сангинари дискусия, макар че е необходимо да уточним с него понятията, за да вървят нещата без недоразумения
  Радвам се да го чуя/прочета, Sue. Имах нужда от това, че вече бях започнал да се тревожа, от нарастващата тенденция, в мненията на някои хора (не само съфорумци), които гласят, че единствената ми цел е да стъпча някой, да го комплексирам и да се скараме едва ли не.
  Цитат на: Sue
  Предполагам е защото не ме е подпукал със саркастични закачки
  Ето ...
  Аз такова добро дете... а пък вие само лоши неща ми казвате. Човека със сарказма  Угрижен
  Цитат на: Sue
  DarkSun, жените са рядкост в бойните изкуства, но ги има. Намирам, че в групите , с които тренират, се ползват с уважение. Стереотипите са в главите на хората, които не се занимават с бойни изкуства.
  Това определено е така и го потвърждавам от първа ръка. Веднага се подсещам за един пример.
  Залата, тук, към спортната база на локомотив сф., е откровенно мъжка, по всички точки на изискванията. Огромна, като помещение, а в нея има предимно силови уреди. Няма степ пътеки, велоаргометри и подобни глезотии. Постоянно е мръсна, смърди на порове, слуша се силно музика, надвикваме се, като искаме да си кажем нещо... и т.н. До преди 6-7 години, никога не бях виждал, каквато и да е женска форма на живот, да си подава носа през вратата. От тогава насам, нещо се преобърна. Започнахме, по-старателно да я чистим, че взе да ни харесва, да идва повечко жени. Залата обаче си е същата кочина, но явно това вече не пречи на някои жени (мутираха), а дори доста нарастна бройката и на активните спортистки, в най-мъжките спортове, като щанги, силов трибой, бокс, а бойните изкуства са заляти вече от жени, но те са в другото крило на стадиона.
  Това, което държа да подчертая и което е особено интересно като факт, е че това, в никакъв случай не са мъжкарани, на които тестосерона им е в повечко. Точно обратното. Повечето са млади, женствени момичета и ако не знаете, че тренират нещо такова, няма и да разберете.
  Прикачвам снимка, с най-голямата ми гордост, която обра медалите, както ще забележите. По какво? По силов трибой!!!
  Даже, една от вицеевропейските ни шампионки по силов трибой е финалистка на конкурса мис България! Ралица... но забравих фамилията. Как ви се струва съчетанието?

  Цитат на: Sue
  Спор има, конфликт няма. Спор означава противопоставяне на две позиции. В нашия случай "логическото мислене при жените е генетично ощетено" и "логическото мислене при жените е социално ощетено". Но си прав, че е неточно да използвам думата "спор". Общо взето от второто или третото мнение е повече дискусия, отколкото спор.
  Да, добре. Съгласен. Единствено, бих заменил "генетично и социално ощетено" с "изкуствено подтискано". Генетично нямате никакви проблеми, за което, надявам се, всички се съгласихме.
  Цитат на: Sue
  Ще обясня какво разбирам под различните термини, че иначе влизаме в недоразумения под какво точно казвам и какво ти си имал предвид, Сангинари.
  Добре, съгласявам се и с тези уточнения, които си изброила, въпреки някои неточности.
  Цитат на: Sue
  Следователно интелектът определя само част от начина на мислене на даден човек. А логическото мислене е един от инструментите на интелекта, с които той намира решение на даден проблем.
  Ами, според мен интелекта определя като цяло начина на мислене и поведение, не само на човек, ами и при едноклетъчните. Да, логиката е инструмент на интелекта. То и речта е инструмент на интелекта.
  Например, опитай се да установиш - каква е разликата между интелект, разум и съзнание. Това никак не е лесен въпрос, между другото.

  Цитат на: Sue
  Ако съм права и съвременното общество в отношението си към жените едва сега излиза от отношението към жените, определено в древногръцката култура и древнокитайската култура, то повечето от научните изследвания са ирелевантни (неприложими). Те са правени от хора възпитани в мъжкоориентирано (патриархално) общество. Или както някъде бяха подчертали - тестовете за коефициент на интелигентност са правени за бели мъже.

  Хората - да, но апаратурата няма как да различи жена от мъж. С днешна дата, няма как да става въпрос за пристрастия, при провеждането на каквито и да е тестове. Едно, че сума комисии следят за тези неща, а съвсем друго (макар и не по-маловажно), безброй организации, с идеална цел - равноправие - дебнат зорко. И най-дребната неизправност и ще вдигнат вой до небесата.
  Цитат на: Sue
  Е, забавно е когато жена успее да покрие висок коефициент в такъв тест.
  Успяват и то никак по-зле от мъже.

  Цитат на: Sue
  За съжаление, обаче, повечето жени май ще се представят зле. Чисто по време (или недостатък на такова по време на решаване на теста).
  Да, относно тестовете за реакции, не знам, но предполагам, че няма да е изненада, ако жените отстъпват по този показател.

  Цитат на: Sue
  Сангинари, ако не е личен въпрос, какъв си по професия?
  Няма лични въпроси при сангинари. По образование съм шлосер.
  А иначе, моите води, така да се каже са обвързани с изкуството повече, отклкото с техниката, обратното на теб. Графичен дизайнер и аниматор съм по професия, но съм тотален фрийлансър, а от 4-5 месеца не съм правил нищо. Те фирмите, занимаващи се с това, издишат, пък какво остава за нас. Иначе работя като охрана, а 1-2 пъти в седмицата, а понякога и повече, се подвизавам и като фитнес инструктор. Разсмях се на тоя фитнес инструктор,  Ухилен но не се сещам за друга дума, означаваща - човек, който работи във фитнес зала, продаващ протеини, хранителни добавки и т.н. и помага на "пациентите", ако има нужда. Къде със съвети, къде със задвратници. Фитнес инструктор.  Веселяк Веселяк Веселяк Утре ще го кажа на момичетата (момчета са, не се шашкайте - така си викаме).  Намигване


  * 001.jpg (80.57 KB, 720x540 - видяно 256 пъти.)
  « Последна редакция: Декември 05, 2011, 04:14:15 от sanguinary » Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #41 -: Декември 05, 2011, 20:03:01 »

  Учител, значи!

  Поздравления за успехите ти като треньор!

  Честно казано мислех, че си при Тай на Плиска .

  ----

  За жените в залите по бойни изкуства трябва да благодарим на филмите за бойни изкуства и екшъните с яки мацки, дето бият лошо и на жените кранистки от близкото ни минало.

  ----

  Преди време се опитах да обясня на един разбиращ психология човек, че за мен по скоро сме "съм" и "бъда", отколкото "то, аз, свръх-аз". Имам предвид, че предпочитам спрямо нас хората да употребявам сказуемо, отколкото подлог. Човекът си замълча тактично.
  По-добре да не опитвам с "интелект, разум и съзнание".
   

  Цитат
  Ами, според мен интелекта определя като цяло начина на мислене и поведение

  Може ли пример или уточнение за смисъла на "цяло" ?
  Активен
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #42 -: Декември 05, 2011, 22:59:29 »  Цитат на: elinikar
  Въпреки,че начинът на мислене при двата пола е различен,то определящ фактор е крайният резултат от мисленето.
  Мисля, че сега се досещам, от къде произтича неразбирателството ни, elinikar. В случая си искала да кажеш, че е важен крайния резултат, а не че е фактор. Само една дума и целия смисъл, на иначе елементарното изречение се губи.
  Няма как крайния резултат да е фактор. Факторите са онези неща, които са определящи за крайния резултат, а не обратното.
  Например - Цецо стреля с лък по ябълка. Фактори, определящи, как цецо ще се справи със стрелбата са - вятъра, досегашните му опит в стрелбата с лък, изправността на лъка, качеството на стрелата и т.н.
  Това, дали крайния резултат е уцелена или неуцелена ябълка, не може да бъде фактор, за нищо, случило се преди самия изстрел.
  Опитах се да съм максимално ясен, за да не решиш, че пак те нападам, ей така, понеже си ми нещо антипатична или се чудя с кой да се заям.


  sanguinary
  ,благодаря ти за зоркият поглед и за времето,което си отделил,за да напишеш всичко това!По това време на денонощието обикновенно съм изморена и наистина съм направила груба грешка в построяването на това иначе просто изречение.Извинявам се за грешката!Дори без да ми даваш толкова подробни обяснения,че чак да ме накараш да се почувствувам глупаво,пак щях да се съглася с теб

  Мисля,че си ми отговорил доста дипломатично на всичко,за което отново благодаря.
  И наистина първо трябва да приемем себе си.Това не пречи да приемаме и другите такива каквито са.

  "Ами, да, през миналия век не можеха да раждат. Сега, обаче, elinikar, тук, в бъдещето, технологиите са достатъчно напреднали, за да може да се създаде живот, в изкуствена среда. Яйцеклетки - бол във фризера. Но жената не смятам, че е подвижна яйцеклетка, нито организъм, чиято единствена мисия е репродуциране на вида. Защото по този начин, както си го казала, излиза, че ако един ден, мъжете започнат да раждат, вие ставате ненужни. Не мога да се съглася."

  А за това Санг,съжалявам че нямам кон от който да падна!
  Първо,да си припомниме,че сме във форум на Център за духовно развитие и хайде да оставиме изкувствената среда и технологиите,да престанем да се перчиме със знания от професор Гугъл и да не тълкуваме така елементарно нещата.Извинявай,но и през ум не ми е минавало да мисля,че един ден мъжете ще започнат да раждат и жените ще са ненужни!!!Защо все ме чуваш погрешно!  " просто давам пример за разпределяне на функциите при мъжа и жената. Ако и двамата гледат детето, ще умрат от глад, както и ако жената отиде на лов, а мъжа гледа детето. Природата си го е измислила, много преди нас. И това разпределяне на ролите, далеч не е само при хората."

  Само защо ли трявба да се мориме да завършваме мъжки "специалности в университетите,като "природата си го е измислила".Я да си береме гъбите!

  sanguinary ,мисля че е излишно да мъдрувам повече в тази тема.
  Уважавам те много,и ако искаш да правиш някакъв разбор на писаното,ще го прочета,но предлагам да преключваме дискусията.
  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #43 -: Декември 06, 2011, 01:07:01 »

  Цитат на: Sue
  Учител, значи!
  Ооо, не, не! Не съм треньор. Да речем, че... я поощрих, навремето, да се насочи към спорта и да остави... нещата ...хората и реалността (не искам да изпадам в подробности, че не е коректно), които й вредяха. Тя сама избра този път, а моето участие е само до толкова, че й го посочих като вариант и я поощрявах впоследствие. Не съм я тренирал аз. Помагам, доколкото мога, със съвети, ако ме питат, но в никакъв случай не бих се наел, персонално да тренирам някой или да поемам отговорност за неговото развитие като спортист. Несериозно би било, тъй като аз самия, нямам официално успехи в спорта (знам, че има много такива, но не съм съгласен да ставам един от тях). Все изчезвах, малко преди състезанията. По същия начин изчезвах и когато трябваше да свирим пред публика, както и когато трябваше да показвам рисунки, си намирах оправдание, за това, че не ги нося. Не знам... не обичам демонстрации и състезания. Може би ще ви прозвучи малко егоистично, но... всичко, което правя, го правя, защото го усещам като правилно и ми носи вътрешен мир и удовлетворение. По-голяма награда от това, здраве му кажи. А останалото, оставям на онези, които имат нужда от признание и одобрение.
  Цитат на: Sue
  Честно казано мислех, че си при Тай на Плиска
  При ...кой на Плиска?!
  Цитат на: Sue
  За жените в залите по бойни изкуства трябва да благодарим на филмите за бойни изкуства и екшъните с яки мацки, дето бият лошо и на жените кранистки от близкото ни минало.
  Вероятно и това са фактори, да, но съм имал честта, да комуникирам с някои представителки от тези жени и впечатленията ми са други.
  Според характеристиките и мотивите си, могат да бъдат разделени на две групи.
  1. От малки са особено енергични, непримирими и дори агресивни. С особено изострено чувство за справедливост. В училище им е скучно и смятат, че трябва просто да правят нещо. Виждал съм как се поздравяват при победа на една от тях, без никакви прояви на прословутата спортна злоба (което също е нетипично, не само за жените, но особено за тях). Превръщат състезанието, по-скоро в нещо като празник. Няма гледане на кръв, закани и прочее прояви, които сме свикнали да виждаме, при подобни мероприятия, а дори и в отношенията на колеги и съседи по врата. Дори се радват да се видят и обикновено, след това ходят някъде, да се видят. Според мен, няма да е чудно, ако са част от индиго генерацията.
  2. "Тате бие мама (или какъвто се сетите друг пример за насилие и унижение), аз няма да позволя това на никой". Този тип момичета, неразбираемо за мен, общуват предимно с момчета. Обикновено не използват грим, ходят с панталони и слънчеви очила, тип "бъбреци" и са силно еманципирани. Не признават никакви авторитети, а още по-малко, ако авторитета на някой, се основава с пишката в гащите му (това важи и за първия тип). Малко по-вулгарни са от първия тип и остри в изказа. Хетеросексуални са и... маниерите им, с изключение на някои дребни проявления (които изброих) в никакъв случай не са мъжки. Много голяма грешка е, в разговор с тях, да се започва с изречението "Вие жените...". От опит ви го казвам. Лично съм виждал момче, което беше... доста добре подредено, от две жени, поради подобна несъобразителност.
  А... забравих за татуировките и пиърсинга да спомена, но предполагам, че ако трябва да съм по-изчерпателен, ще трябва да напиша книга по въпроса.  Ухилен
  За този тип, за които си вметнала, с филмите, не се бях замислял, но вероятно има и такива. Познавам една, която са наричали Линда, в училище, именно на филмовата греоиня,  която поголовно премяташе, с едни странни движения лошите, които все бяха мъже. Веднага се сещам и за една от любимите ми видео игри (макар и да не си падам по тях), в която различни герои се пребиват поединично. Mortal Kombat. Там, от... 20 героя, които може да ибере човек, 8 са женски типажи. В една по-стара игра, от същия тип "Stret Fighter", от 30 героя, ...мисля, че само 1 е жена. В музиката, преди години, беше немислимо - жени да свирят тежък метъл. Сега има такива групи, в изцяло женски състав, които, без да преувеличавам, забиват доста по-сериозно, от повечето признати "изроди". Което, поне на мен ми е особено странно - справят се и като вокали и то доста добре. Ето неколцина от тях, със съответни линкове, ако някой иска да актуализира музикалната си култура.
  Gallhamer / Mythic (чуйте вокалите и се опитайте да го свържете с образа на крехко, русо създание). Darketa / Matriarch (обърнете внимание на името на групата).
  Ако някой се съмнява в женствеността на тези момичета, нека разгледа снимките, по-долу. Разбира се, споменал съм само тези групи, които мен ме радват.
  Не се бъркайте от сценичния грим. Повечето от тези жени, са си жени, във всички смисъли на понятието и по никакъв начин не се правят на мъже.
  Цитат на: Sue
  Преди време се опитах да обясня на един разбиращ психология човек, че за мен по скоро сме "съм" и "бъда", отколкото "то, аз, свръх-аз". Имам предвид, че предпочитам  спрямо нас хората да употребявам сказуемо, отколкото подлог. Човекът си замълча тактично.
  Надявам се, под "разбира от психология", нямаш предвид "учил психология", защото, двете често нямат нищо общо.
  Цитат на: Sue
  По-добре да не опитвам с "интелект, разум и съзнание".
  Тактично.  Намигване
  Цитат на: Sue

  Може ли пример или уточнение за смисъла на "цяло" ?
  Разбира се.
  Компютър/интелект - това е цялостната конфигурация от компютърните компоненти.
  Процесора (разума) е основната, отговорна за всички операции част, на всяка изчислителна машина, но тя е нищо, ако няма
  Рам (интелект) - оперативна памет. Капацитета за бързо възприемане и обработване на данни.
  Харддиск (мозък) - Колкото е по-голяма вместимостта му - толкова повече информация може да запамети.
  Съзнание компютъра няма, но предполагам, че лесно ще си отговориш на въпроса какво е съзнание. Това е нещо, което, според някои вярвания, а според мен, притежават и
  камъните и звездите... въздуха и водата дори.


  * derketa.jpg (29.85 KB, 562x327 - видяно 217 пъти.)

  * gallhammer.jpg (94.92 KB, 511x703 - видяно 222 пъти.)

  * Matriarch.jpg (17.71 KB, 400x266 - видяно 214 пъти.)

  * mythic.jpg (34.6 KB, 377x400 - видяно 215 пъти.)
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #44 -: Декември 06, 2011, 02:25:47 »

  Цитат на: elinikar
  По това време на денонощието обикновенно съм изморена и наистина съм направила груба грешка в построяването на това иначе просто изречение.Извинявам се за грешката!
  Не е нужно да се извиняваш, elinikar, както и да казваш (както при предния случай), че не носиш вина за това, как съм чул думите ти.
  Приемам, че умората ти е виновна и пак повтарям - няма нужда от извинения.
  Цитат на: elinikar
  Дори без да ми даваш толкова подробни обяснения,че чак да ме накараш да се почувствувам глупаво,пак щях да се съглася с теб

  Съжалявам, че съм те накарал да се чувстваш така, elinikar. Оставам с впечатление, че останалите те карат да се чувстваш умна. Това е лесно. Внимавай с тях. (Нядявам се разбираш, че се шегувам) Никога не е била целта ми, да карам който и да било, да се чувства както и да било. Е, случвало ми се е да искам да зарадвам някого, но... признавам си, че съм леко неадекватен, когато действам изкуствено и целенасочено, вмествайки се в общоприетите обществени рамки. Съответно и радостта отсреща, често се получава изкуствена.
  Ако смятах, че си глупава, едва ли щях да се опитвам да ти кажа или обясня, каквото и да било.
  Цитат на: elinikar
  Мисля,че си ми отговорил доста дипломатично на всичко,за което отново благодаря.
  Честно, не ми харесва подобен стил на общуване. Забелязах, обаче, че си леко дръпната и сериозна.  С теб, човек, лесно би могъл да се спречка, ако такава му е природата или не внимава с поведението и отношението си. Разбира се, може и да греша в преценката си, но предпочитам да не рискувам. Не че нещо… Просто, подобни разправии, рядко (да не кажа никога) имат положителен резултат.
  Цитат на: elinikar
  И наистина първо трябва да приемем себе си.Това не пречи да приемаме и другите такива каквито са.
  Може би, имаше предвид, че – ако не се приемем, не пречи да приемем околните.
  Според мен пречи, elinikar. Смятам, че ако човек не е приел себе си, дори и да се насилва да приеме околните, ще бъде изкуствено и краткотрайно. Тези, които  опитват, не след дълго си проличават и недоразуменията, вътре в тях, се проектират с още по-голяма сила, върху заобикалящия ги свят.
  Цитат на: elinikar
  съжалявам че нямам кон от който да падна!
  С радост ще ти предостъпя моя, щом ти се пада от кон, но надявам се, няма да ми предложиш своята лопата, за да те свалям от него, тъй като, за мен тя е неизползваема.  Действа, само в твои ръце. Намигване
  Цитат на: elinikar
  Първо,да си припомниме,че сме във форум на Център за духовно развитие и хайде да оставиме изкувствената среда и технологиите,да престанем да се перчиме със знания от професор Гугъл и да не тълкуваме така елементарно нещата.
  Рискуваш да обидиш вожда, elinikar Намигване А обиден вожд, не е приятна гледка. (разбира се, това пак е в кръга на шегата).  И все пак… - нима смяташ, че се налага да влезна в гугъл, за да знам, че яйцеклетките, както и всички органи, се съхраняват при определена и постоянна тепмература, във фризери? 
  Цитат на: elinikar
  Извинявай,но и през ум не ми е минавало да мисля,че един ден мъжете ще започнат да раждат и жените ще са ненужни!!!
  Извиненията се приемат. Признавам си, най-смирено, че използвам слабостите в изразните ти средства, с цел. Аз съм един долен червей и заслужавам да се гърча в адските пламъци на своите низши страсти.
  Цитат на: elinikar
  Защо все ме чуваш погрешно!
  Нали установихме и уточнихме това, elinikar?  Макар и да звучи малко абсурдно, но изглежда ми се налага да се съглася, че умората ти, прави мен - човек, който не разбира. По-добре да се съглася с това, че да не го разискваме повече.
  Цитат на: elinikar
  защо ли трявба да се мориме да завършваме мъжки "специалности в университетите,като "природата си го е измислила".Я да си береме гъбите!
  Ами хайде де! Да ви пита човек! Може би, ако не бяхте подели тази еманципирана битка за равноправие, сега нямаше толкова голяма част от мъжете да са гейове а друа - още по-голяма част да се избиват за ред в козметичните салони, от мерак да си гланцират епилираните задници. После се оплаквате, че мъжете са в червената книга на изчезващите видове.
  А вероятно те са си виновни, поради това, че не се справят с „мъжките” си функции, та се налага вие да ги вършите? Какво ви беше, когато бяхте тихи, скромни, хрисими, търпеливи и нежни създания? Да, хубаво, понякога се превръщахте в четки за мъжко его, но какво пък… - нима не оставахте доволни от резултатите? Сега, като станахте фабрики за мъжки комплекси, по-добре ли ви е? И в двата случая ни манипулирате, много успешно, но защо решихте, че трябва да ни „отваряте очите”, че да разберем какви мижитурки сме?
  Не казвам нищо.
  Моята поизиция по тези въпроси, които ти зададох, запазвам в тайна, макар че прозира на много места, че съм за матриархат и че 90% от простотията на човечеството, в исторически и съвременен план, идва не от другаде, а от белите европейски мъже. Е… и малка част от жълтите (по-конкретно китайците). Там е работата, че всички стават бели, при дълго съжителство и общуване с бели. В противен случай се налага да умрат и да затрият всичко, което им е свято.
  Хокахей!
  Цитат на: elinikar
  sanguinary ,мисля че е излишно да мъдрувам повече
  Послушай, този съвет, който умората ти дава. И все пак, надявам се да намерим, един по-лек, непринуден и забавен начин на общуване, за да не те изгубим като събеседник. Сам, обаче, няма да мога. Налага се и ти да се отпуснеш малко и да се усмихнеш.
  Активен
  Страници:  1 2 [3] 4 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Относно форума
  Съобщения / Предложения и оплаквания
  Administrator 5 1761 Последна<br />публикация Декември 07, 2010, 12:43:43
  от Administrator
  Относно споровете
  Съобщения / Предложения и оплаквания
  Administrator 11 1503 Последна<br />публикация Януари 31, 2010, 00:40:52
  от 11WOLF11
  ПСИХОТОНИКА: оптимистичното мислене
  Здрав дух здраво тяло
  Админ 3 2452 Последна<br />публикация Ноември 04, 2010, 14:16:27
  от beril03
  Човешкото мислене и светът след 2012 г. « 1 2 3 4 »
  Великият преход
  Evolution 59 8836 Последна<br />публикация Януари 22, 2012, 18:47:05
  от sarabia
  10 начина за манипулиране
  Програмиране, световен елит
  Colder Sun 5 1167 Последна<br />публикация Декември 20, 2012, 15:33:55
  от вожда

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright