Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Картите  (Прочетена 772 пъти)
Infame
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 34


Хедонист

« -: Август 11, 2010, 16:33:22 »


Всички са виждали карти. В едно тесте има по четири вида от всяка карта. Купи, Мечове (или побългареното - "спатии"), Пики и Каре. Забелязали ли сте, че изобразените Крал, Кралица и Вале са с различни изражения на лицето, различни краски и държат различни неща. Тези дни се замислих, разглеждайки тестето си с карти, досега не се бях вглеждал в изображенията. Но те са доста мистични и интересни. Например моите К♥ и К♠ са следните:


К♥ - спокойно изражение, но с лявата си ръка, зад това спокойно лице държи кама. Това не е ли като символ на някакво двуличие, или да го кажем - тихата вода е най-дълбока.

К♠ - Навъсено изражение, с лявата си ръка здраво държи меч. Аз го интерпретирам като образ на честните и смели мъже, които открито отстояват и се борят за своята правда или чуждата. Но се пак ♠ - е мечове.

Ето описание (на английски) за картите - коя каква и какво представлява. /Ако някой има подходяща статия на БГ или преведе тази ще е супер/
Активен

Вечна младост, неограничена страст, изтънчени тайни наслаждения, необуздани радости и още по-необуздани прегрешения - ето какво го очакваше. А портретът щеше да носи бремето на неговият позор.
nia.boneva6
Гост
« Отговор #1 -: Август 11, 2010, 16:39:05 »

К♥ - спокойно изражение, но с лявата си ръка, зад това спокойно лице държи кама. Това не е ли като символ на някакво двуличие, или да го кажем - тихата вода е най-дълбока.
Това е маска, маскировка, сигурно.
Навъсено изражение Ухилен хаха. Защо му придаваш толкова добри качества?
Между другото в някои притчи казват, че мечът е символ на Истината.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright