Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Положение на тялото по време на сън  (Прочетена 7860 пъти)
izida
Гост
« -: Август 09, 2010, 18:21:47 »

В добре култивирания и умерен егоизъм няма нищо лошо. Особено в наши дни. Най-великите хора притежават този егоизъм, за който говоря. Далеч нямам предвид онази примитивност да не споделяш нищо с никой и да искаш само да грабиш. Човек трябва да е с отврени длан към света, за да може не само да взима, но и да дава. Лично аз преди постоянно заспивах със стиснат юмрук. Наскоро се замислих над това и си избих този гаден навик. Вярвам, че има връзка между жестовете ни, вътрешната ни нагласа и начина по който живеем и се държим с околните. Всъщност това си е доказано.

Я, я..виж ти, това със стиснатите юмруци ми звучи познато. Често заспивам така, и като цяло почти винаги ръцете или краката са ми крастосани, т.е. в ключ. Още не съм открила причината за това....но продължавам да водя разследване Намигване
« Последна редакция: Август 10, 2010, 10:38:28 от Модератор » Активен
sanguinary
Гост
« Отговор #1 -: Август 10, 2010, 00:28:57 »

Я, я..виж ти, това със стиснатите юмруци ми звучи познато. Често заспивам така, и като цяло почти винаги ръцете или краката са ми крастосани, т.е. в ключ.

Странно, не бях се замислял над това, а сигурно е важно. Казвали са ми, че приличам на мъртвец, защото лежа по гръб със сплетени пръсти, на гърдите.
Не знам дали има връзка, но говоря по време на сън и ако някой ме пита нещо - отговарям, а след това не помня нищо. За това си изключвам телефона, защото ми се случи, на два пъти да разговарям, с разни хора, за които разговори изобщо нямам спомен.
Активен
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #2 -: Август 10, 2010, 02:25:36 »

  От година се научих нарочно да спя по гръб, изправена, ръцете отпуснати, никакви преплетени крайници, стиснати юмруци или подобни. От лични наблюдения това подобрява сънищата ми.  Усмивчица Искам ли да се наспя - лягам по корем, което е рядко, искам ли да сънувам- си лягам по гръб с изправено тяло, преди не се наспивах добре така, но вече май се промени това. Вече като цяло имам нужда от малко сън, но въпреки това, когато имам време обичам да си поспивам  Засрамен Щастливко.

  Затворени юмруци, кръстосани ръце, крака- все си мисля, че така човек е по-затворен за външни влияния. Мяза ми на подсъзнателна защита.  Згреших

  Дънов беше писал, че трябва тялото по време на сън да е право, без  сгънати колене, огънати ръце. Вратът също не било хубаво да е изкрвен, а мускулите да са отпуснати. Той препоръчваше спането на дясната страна май.
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Mihaylova
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 18

 • Град: Пловдив
 • « Отговор #3 -: Август 10, 2010, 21:26:37 »

  Дънов беше писал, че трябва тялото по време на сън да е право, без  сгънати колене, огънати ръце. Вратът също не било хубаво да е изкрвен, а мускулите да са отпуснати. Той препоръчваше спането на дясната страна май.

  Това и аз съм го чувала. Стремя се да не се кръстосвам много, но нещо все още не мога да го премахна - като легна по корем и си сгъвам ръцете пред гърдите, като поставям едната под другата и така си заспивам най-често. Преди имах навика да заспивам на една страна и двете ми ръце сгушени между краката, но ми казаха, че се събирали енергиите и престанах. Е, не стана толкова лесно и бързо. Когато сънувам кошмари съм забелязала, че се събуждам със стиснати юмруци, веднъж толкова дълго стискани, че ноктите ми се бяха отбелязали на дланта Веселяк
  Активен

  "Една от големите ни пречки да възприемем отсрещния човек е собствената ни неспособност да открием в себе си онова, което критикуваме."
  bars_i
  Гост
  « Отговор #4 -: Август 10, 2010, 21:34:45 »

  Какво значение има как спиш? Някой да разясни,а аз ще ви кажа как спя ?
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #5 -: Август 10, 2010, 22:16:13 »

  Има значение. Тялото има естествено състояние - положение, по време на сън, както и в будно състояние. То има и език на изразяване, чрез който висшото ни Аз/Духът/Eнергийното ни тяло предава информация - сигнализира, когато нещо с нас не е наред, когато подтискаме, когато имаме проблем на физическо или дори на енергийно ниво. Това може да се забележи и при разговор с някой, начинът, по който си държи ръцете например, най-просто казано. И понеже хората често се опитват да подтискат проблемите си, пренебрегват ги във всекидневието или дори не ги забелязват, това рефлектика в сънят. Знаете, че там влизаме в подсъзнанието, където и се гнездят източниците на някои проблеми също така. Мигновенно тялото реагира. Свити юмруци, кръстосани на крака, свиване на кълбо, всичко това е индикация. Защото естествината позиция е изпаравено тяло - изправен гръбнак, по корем или гръб, както и на страни но изправено. Енергията тече из цялото тяло и стига всяка точка неприкосновено. Не прав, като талпа, но леко без напрежение.
  Аз имах подобен проблем в миналото. Кръстосвах се краката постоянно, както и спях на едната страна главно. Очевидно енергията не е текла нормялно и е имало блокажи. На другата не се чувствах добре. Така и стигнах постепенно до тези заключения. Когато има някъде физически проблем тялото го посочва, като компенсира на другата страна. И другото свитите юмруци - напрежение, затваряш мрежата вместо да си отпуснат мускулите работят. Стискането на юмрук е психично. Породено е от някакъв тип стрес, който се трупа. Кръстосването на крака, кривенето и свиването също до степен, но според мен е повече заради травми на физическо ниво - кръст, колене, гръбнак. И като доказалство за последното мога да дам себе си за пример, защото само до там стига изследването, но, от както се занимавам с йога, спя без възглавница за да съм изправен всичко това изчезна. Спя главно по корем и гръб изпарвен напълно естествено. Преди да легна по гръб с изправени ръце за мен беше живо мъчение. Енергията трябва да се движи свободно. Практиките освобождовот и стреса.
  Активен
  Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 362


  AЗ ВЯРВАМ

  « Отговор #6 -: Август 10, 2010, 22:50:02 »

  Аз като се замисля, бебетата също свиват ръчичките си в юмруци и вероятно това просто им дава усещане за комфорт, уют и топлина...пък и е нормално, когато си легнал настрани и дланите ти падат странично те сами се затварят..ако спиш по гръб, което на мен лично като усещане ми звучи най-добрата позиция за тялото, е по-вероятно дланите ти да не са свити....
    Преди време имах доста емоционални проблеми и позите ми по време на сън бяха безумни! Събуждах се посред нощ с ръце опънати над главата, така ги бях опъвала, че май се събуждах от това..освен това не ми харесва усещането, когато спя на лявата си страна..въобразявам ли си или не -но имам чувството че сърцето ми се затруднява да функционира правилно..и вечер се въртя -ту наляво -ту надясно Усмивчица явно се уморявам нещо  Ухилен
  Според мен позицията ни по време на сън не би могала да не е от съществено значение, туй като прекарваме огромна част от живота си спейки....но да ви светна коя е най-хубавата позиция по време на сън - с любимия човек :0)

  Активен

  There's no such thing as MYSELF since I am constantly changing. ME
  Aryan
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 16

  « Отговор #7 -: Август 10, 2010, 22:53:00 »

   На мен не ми е комфортно да спя по гръб с отпуснати край тялото ръце, чувствам се твърде уязвима Тъжен Дори сънувам кошмари, когато съм в тази позиция..
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #8 -: Август 10, 2010, 22:56:02 »

  Аз много обичам да спя на една страна и по корем, и да заемам цялото легло Веселяк
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #9 -: Август 10, 2010, 23:34:54 »

  На мен не ми е комфортно да спя по гръб с отпуснати край тялото ръце, чувствам се твърде уязвима Тъжен Дори сънувам кошмари, когато съм в тази позиция..

  И аз сънувам кошмари, когато спя по гръб.
  Предполагам, че това е свързано с факта, че на тила има една вдлъбнатина, противоположно на третото око, нарича се медула (медула облонгата), през която в човека навлиза праната, жизнената енергия.
  Когато тя е затворена при спане по гръб, енергията не може да навлиза правилно в организма, който, за да промени това, създава кошмарен сън, принуждаващ човека да се събуди и промени положението си.
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #10 -: Август 10, 2010, 23:40:51 »

  Според мен позицията ни по време на сън не би могала да не е от съществено значение, туй като прекарваме огромна част от живота си спейки....но да ви светна коя е най-хубавата позиция по време на сън - с любимия човек :0)

  Засрамен

  ...за бабките не знам.. те толкова са събрали, че не със свити юмруци аме не знам какво спят - някои де. Драма, драма, драма...

  Aryan, е за това говорим. Уязвима от какво може да си в собственото си легло? Винаги има причина ама кой знае. Според мен си трябва самонаблюдение и анализ съзнателно. Рано или късно с това намерение, ще разбереш.
  Ето и пример - успоредно с кръстосването ми на краците и спането главно на една страна ме заболя и кръста. Не знаех от какво. Всяка сутрин в продължение на година, две ставах с болки. От какво, от какво.. Смених леглото - не. Мислих, че е от кръстосването - не. Накрая махнах възглавницата - Бинго! Изчезнаха за седмица.. Веселяк  
  Нещо някъде се крие! Може и под леглото да е  Веселяк
  Активен
  Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 362


  AЗ ВЯРВАМ

  « Отговор #11 -: Август 10, 2010, 23:40:55 »

  Сетих се, че един йога - пич Усмивчица
  показваше как е най-добрата позиция за спане - по корем в позаа....риба няква беше май - главата май беше надясно, едната ръка под нея и двата крака леко присвити..
  ама за атзи вдлъбнатина ми стаан интересно - ще взема да прочета...винаги съм знаела, че става нещо по-специално там...
  Активен

  There's no such thing as MYSELF since I am constantly changing. ME
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #12 -: Август 11, 2010, 00:13:11 »


  И аз сънувам кошмари, когато спя по гръб.
  Предполагам, че това е свързано с факта, че на тила има една вдлъбнатина, противоположно на третото око, нарича се медула (медула облонгата), през която в човека навлиза праната, жизнената енергия.
  Когато тя е затворена при спане по гръб, енергията не може да навлиза правилно в организма, който, за да промени това, създава кошмарен сън, принуждаващ човека да се събуди и промени положението си.
  Да разбирам, че проблема се крие в недостига на отвори по главата, това лесно може да бъде променено, но не и безболезнено.  Прегръдка Засрамен
  Когато спя по гръб съм спокойна, уравновесена, по-осъзнати са ми сънищата, по-запомнени и се наспивам по-бързо, не се изгърбвам лесно, не ме боли гърба, помня какво се е случвало покрай мен докато спя и какво се е говорило в стаята или до стаята в която спя. Всеки един момент, в който се събудя съм наспана, свежа и в добро настроение, а не сънена и изкривена, както се чувствах преди спейки по всякакви други начини (но и аз съм без възглавница)
  Та явно личните ни опити показват коренно различни резултати.
  вариант 1- вас ви смущава нещо друго, а не самото спане по гръб
  вариант 2- аз имам повече вдлъбнатини по главата и лесно докопвам праната Ухилен или съм на диета
  вариант 3- въпроса с позата за спане е доста личен и при всеки е строго индивидуално
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #13 -: Август 11, 2010, 01:39:53 »

  Интересно,напоследък се наблюдавам и винаги заспивам по един и същи начин.
  Десният крак върху левия изпънати и ръцете над главата със сплетени пръсти се получава като ореол над главата.
  Мисля,че когато си вдигна така ръцете дишането ми двукратно се облекчава,но може би защото използвам белите дробове повече,а не диафрагмата.

  Имам чувството и аз,че е някаква форма и на защита или по скоро да не изтича енергията може би,но ще проверя.

  Знам,че позата при съня е доста важна,и може да разкрие много за човека.

  Чувам съм,че е добре да се спи на дясната страна,защото така не се пречи на работата на сърцето!

  Ще потърся инфо и щ есподеля ако намеря нещо интересно.

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  akela
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 38

  « Отговор #14 -: Август 11, 2010, 01:43:33 »

  ..освен това не ми харесва усещането, когато спя на лявата си страна..въобразявам ли си или не -но имам чувството че сърцето ми се затруднява да функционира правилно..и вечер се въртя -ту наляво -ту надясно Усмивчица явно се уморявам нещо  Ухилен

  и при мен е така, понякога се будя от болката и не минава веднага. също не мога да спя по гръб, чувствам се несигурна, затова се въртя и свивам. Напоследък спя по корем, с глава под възглавниците и така все едно съм на сигурно. Леглото и завивките също са от значение 
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright