Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Това, с което се бориш, само се усилва  (Прочетена 2040 пъти)
izida
Гост
« -: Юли 27, 2010, 19:02:46 »

Това, с което се бориш, само се усилва


Прочел съм много съобщения и ченелинги, в които се води борба между зло и добро, лошо и хубаво, тъмнина и светлина. Всичко лошо се отхвърля. Някои така и казват: “Аз съм войн на светлината”. Писал съм няколко съобщения за цялостността (за смъртта, за тъмната страна...) За това, че докато отхвърляме и осъждаме злото, нищо не можем да направим с него. За това, че любовта не е просто някакво състояние.

Ще се опитам да ви опиша съня си, който е от групата на “необикновени сънища”. Сънувам ги, практически, всеки ден, но този е особен, тъй като благодарение на него, разбрах изписаното с много думи и изречения, което по-рано бях чел, но не разбирах  истинския му смисъл. Ще пиша така, както е, без патосни уводи  от типа: “Скъпи мои...” Може би, тази информация ще се окаже полезна за вас.

Сънят.

 Бяха изминали много, много години, хората бяха започнали  да се променят, станали бяха по- дружелюбни, бяха започнали да се замислят за любовта, за себе си, за единството на света и т.н. Седя в кафене на брега на морето. Свечерява се. Седим зад бара 5-6 души, а около десетина души са седнали на маси до морето. От транзистора се чува песента: “Как са могли по-рано да се убиват, нали да изядеш другия – това е...”. Разбирам, че в центъра на цялото събитие съм аз. Тук ме смятат за нещо като най-просветен и аз беседвам с всички, уча ги как да повишават вибрациите си, да започнат да се променят и т.н. И изведнаж, от морето излиза жена на около 45 години. По всичко личи, че това не е просто жена. От нея идва някакво излъчване. Разбирам, че започвам да се сравнявам с нея. Питам за информация за ДНК-то й, за вибрациите й, и идва отговор, от който проумявам, че в сравнение с нея – аз съм никой. Просто един дребосък. Момченце.

Продължавам да наблюдавам. Тя излиза от водата и към нея прилепва, както мухичките към светлината, всичко: риби, насекоми, някакви зверове притичват от храстите, долитат птици, всички хора, които са там й обръщат внимание, даже някой се приближава към нея. Това ме дразни още повече, усилва се чувството ми на безпомощност, и се появява някаква вътрешна борба - как да й покажа моите постижения, да й кажа, че аз също... Тя излиза и върви по брега, минава покрай мен, но... се спира.

Разбирам, че всичко, за което си мисля е написано на челото ми. Тя отдавна го е забелязала и го знае. Приближава се до мен  и просто започва да ме гледа в очите. Усетих, почувствах и разбрах нейните мисли. Тя говори просто, някак без думи, а те се раждаха, сякаш, в моето съзнание.

Тя каза: “Ето виждаш ли, даже любовта използваш като инструмент за превъзходство над другите. Ти си се устремил към нея, а взимаш само това - да сравняваш себе си  с другите, да сравняваш в твоя полза, смятайки, че ти си толкова велик, толкова добър, толкова любящ, а те – всички останали около теб – са толкова жалки, низки, и още не са прозрели, не са трансформирали злото и тъмнината. Разбира се, с любов мислиш, че си  по-горе от тях, а тях – за недостойни. Ето така, ти превърна любовта в инструмент за самонаслаждение”. Изведнъж разбрах, че това, което беше в мен, нямаше нищо общо с ЛЮБОВТА. Това е била една поредна играчка в ръцете на ума, в ръцете на егото.

Тя каза: “Не се разстройвай. Така е устроен човешкия ум. И тук ти не си единствен. Умът се опитва да използва всички благини за себе си. Чрез ума не може да се разбере любовта, той и нея я използва - за себе си, за оцеляването си, за егото, за да се поддържа. Пътят към ЛЮБОВТА е единството”.

Отговорих й: “Аз казвам на всички хора точно така: – Познайте единството. Целият свят е едно цяло и няма никакво лошо и добро, всичко е едно. Всичко е Единство. Цяло. Няма никакво разделение. Излезте от дуалността и т.н. Всичко, което виждаме е само една илюзия. Ние живеем под покривалото на илюзията”.

Тя каза: “Това са само думи. Ти сам не разбираш за какво говориш. Т.е. говориш, наистина, нужните думи, но без да ги разбираш и се заблуждаваш. Какво е това илюзия? Ти смяташ, че илюзията, това е изкривено възприемане на видимия свят. Че зад същата тази стойка, когато придобиеш “виждането”, ще стои “правилната стойка”, и тази стена няма да я има, а зад нея ще има храст или нещо друго. Т.е. под илюзия ти разбираш, че зад една “неправилна” картина има една “правилна”. И целият смисъл е в това – да може да се види. Но това е заблуждение. Няма никаква друга картина. И твоя поглед е насочен не натам на където трябва. Когато започнеш “ да виждаш” или придобиеш виждането на просветения, ти няма да видиш тук друга стойка, маса или стена. Те ще си останат така както са. Илюзията се състои в това, че ти възприемаш външния свят и твоя вътрешен свят като две различни неща”.

Отговорих й: “Винаги съм казвал, че външния свят е отражение на вътрешния, че няма никакъв външен свят”.

Тя отговори: “Да, ти го казваш, но не го разбираш. Защото ти все още виждаш външния свят. Твоят ум все още ги разделя. А точно в това се състои ИЛЮЗИЯТА  - в съществуването на външния свят. Него го няма. Всичко което е – това си ти самия. И даже казвайки това, ти не го разбираш, защото това може да се разбере само чрез ДЕЙСТВИЕ. Когато не само осъзнаеш това, а и действаш по този начин - като не отделяш себе си от другите, а виждаш, че те – това си ти. Без да мислиш, че рибата или камъка са по-различни от теб. Всичко, което те обкръжава е твоя свят, т.е. това си ти. Ако ти се струва, че в твоя свят има някой или нещо, което се явява носител на зло, на разрушения, на разпадане, на смърт, на лошо, недостойно и низко – всичко това си ти самия. Ти си такъв. Ти си създал това. Всичко, всичко, всичко. И само ти, а не някой друг може да промени всичко това. Но на ума му е по-лесно да си каже – това са те, а не аз. Премахни всичко това от своя свят. Ето в какво се състои огромната илюзия. А не в това, че като се събудиш, ще видиш вместо син – червен цвят. Освободи се от илюзиите и приеми всичко това, което възприемаш, че е твоя свят, ти самия, това е твоето АЗ”.

Потекоха ми сълзи. Започнах да моля за прошка  всички за всичко.

Тя продължи: “Когато видиш себе си във всичко, което възприемаш и простиш всичко, което си сътворил, простиш на себе си и помолиш за прошка своите творения, тогава ти ще се приближиш към ЛЮБОВТА. Защото, какво може да направи със себе си любимия? Да започне да обича себе си. И тогава ще заобичаш себе си, т.е. целия възприеман от тебе свят. Когато видиш сянката на осъждането – прощавай и обичай. И ще видиш промените. Ще разбереш, че това, което осъждаш в другите, всъщност, ти осъждаш в себе си. И когато го простиш и го заобичаш, ти променяш себе си и целия свят. Това е безкраен и увлекателен процес. Аз живея в него. Всичко, което ти дава “външния” свят, в същност, е любов. В него няма зло и лош умисъл. Болезнено, разрушително, зло, тъмно, лошо – всичко това само ти се струва, защото има в теб, както ти я наричаш – карма – запис за непреминатия урок. Записано е в теб страдание, което не си могъл някога  да трансформираш в любов. И сега ти се дава още една възможност да направиш това. Ето защо – прощавай на всички всичко. Моли за прошка за всичко, което виждаш в своя свят, в обкръжението си, в своята реалност като “лошо” и зло. Освобождавай тази карма. Трансформирай всичко в любов”.

Сълзите ми потекоха като порой. Ридаех. След като се поуспокоих малко, попитах: “Каква е тази светлина, която привлече всички, които и до сега са там. Защо и аз не притежавам такава. Какво е това?”

Тя отговори: “Виждаш ли, аз винаги съм в състояние на любов и опрощаване. За това, всички същества и създания се стремят да попаднат в моя свят - това, което възприемам. Не защото искат да се “попекат” на лъчите на моята светлина, защото, в същност, това не е светлина. Моята  светлина представлява моята промяна. Когато влязат в моя възприеман свят, те стават част от него и се включват в процеса на излекуване, защото им обръщам внимание, виждам техните “проблеми” и променям себе си, и след това те се променят. Погледни хората около себе си. Погледни себе си. Ти вече си друг. Тъй като ти се оказа в моя възприеман свят, ти се изцели, ти вече се промени, защото аз се промених. С твоята поява и появата на всички вас, аз осъзнах страдания ви и вашите старания като свои. Трансформирах ги в себе си и те се трансформираха във вас. Можеш да наречеш това “колективно несъзнателно” или “колективно съзнание”. Всички мисле-форми и стереотипи, кармата, всичко е записано колективно. Ето защо, променяйки ги в себе си, ти ги променяш във всичко, което възприемаш. И ти можеш така. Престани да възприемаш всичко с ума си, с него нищо няма да разбереш. Той си има други задачи. Забрави ума, не се опитвай да обясняваш всичко логически. Престани да генерираш мисли и думи. Както виждаш – не съм ти казала нито една дума. През целия този разговор аз исках от всички вас да ми простите, прощавах ви и ви обичах. Всички думи и мисли, които се раждаха в теб – това са твои мисли и думи. Това си ти самия. На теб нищо не ти говорих. Нищо не съм влагала в теб. Това е осъзнаването ти, което се роди в теб. Това стана, защото измених себе си, тъй като ти влезе в моя свят, а ти се измени, като част от него. Започни така да живееш. Не мисли. Умът в тази ситуация  не ти е помощник. Просто, прощавай и обичай. Обичай и прощавай. На всички и всичко, което видиш, чуеш, усетиш... всичко. Изцяло на себе си. Изцяло на своето АЗ. Благодарна съм на теб и на всички вас за тази възможност, която ми предоставихте  за да се променя”.

Тя излезе иззад стойката и тръгна нататък, за където се беше запътила. Ние всички бяхме станали други. И аз и тези, които бяха в кафенето.

Събудих се. Моята реалност се промени. Промяната продължава и до сега. Това наистина се оказа увлекателен процес. Макар, че не може да се нарече процес. И състояние, също не може да бъде наречено. Това не е нещо, което идва и си отива. Това е живота. Прочитайки това, което пишете, бих искал да напиша само:

Простете ми. Благодарен съм ви. Обичам ви.

И всичко, което съм написал освен това – е като едно пояснение на тези мои думи. Което, може би, ще бъде полезно за някой.

 

Превод Руми Янкова

Източник: http://www.metasintez.ru/pochitaim/pp_16_05_2009.htm


--------------------------------------------------------------------------------
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #1 -: Юли 27, 2010, 19:05:07 »

Вярно е!
Благодаря за публикацията!
На мен един от проблемите ми е, че имам склонност да се боря!
Но това ще се промени.
Активен
izida
Гост
« Отговор #2 -: Юли 27, 2010, 19:05:51 »

 Усмивчица
Бързичко четеш!
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #3 -: Юли 27, 2010, 19:08:17 »

Е, не съм го прочела цялото, не можах да се въздържа да напиша, че до тук съм съгласна Засрамен Прегръдка
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #4 -: Юли 27, 2010, 19:13:57 »

И Екхарт Толе говори за справяне с его-съзнанието
Активен
izida
Гост
« Отговор #5 -: Юли 27, 2010, 19:14:14 »

хахахаха, докато го четях настръхнах, и не за това, че е нещо ново, нечувано, а просто усетих някаква магия в начина и "думите" които предава жената Усмивчица
Активен
onidar
Аз съм . . . и какво от това!
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 85


 • Град: Русе
 • WWW
  « Отговор #6 -: Юли 27, 2010, 19:39:38 »

  Това беше много добро.
  Докато го четях,направо го преживях(...и аз).
  Този текст е ключ за поредната врата(було).
  ...всички останали думи са излишни.
  Активен

  Светът е оцелял,защото се е смял ... и други работи.
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #7 -: Юли 27, 2010, 21:33:06 »

  Изи, страхотна история. Толкова много светлина и мъдрост има в нея, че просто оставам безмълвна...
  Активен
  psyhea
  Гост
  « Отговор #8 -: Юли 27, 2010, 22:38:56 »

   Тъжен....Мдааа...текстът наистина е омагьосващ..омайващ..нереално красив и затрогващ.Без проблем достига дълбините на изтерзаното търсещо съзнание..Както и всчики подобни писаници от новата религия наречена ЛЮБОВ..НО..Дали наистина е така?Не е ли това поредният опит да се насажда примиренческо съзнание у хората?Според този текст Аз създавам всичко"грозно"и"лошо"което ме заобикаля.И когато спра да го виждам и да се боря срещу него,то просто ще спре да съществува..Обаче..Аз ли създадох това
    http://www.youtube.com/watch?v=pkSN65cJKOE&feature=related

  Шест месечно бебе,изнасилвано от собствената си майка,татко и вуйчо..бито до смърт..с гасени в телцето му цигари..Айде да не продължавам,че става много зловещо?Аз ли създавам подобна реалност?Аз ли причиних войната в Ирак?Аз ли станах причината хиляди хора да сложат край на живота си от глад и отчаяние?Аз ли съм причината за всички нещастия по света?

  ДА!Всички ние сме виновни за ужасите и трагедиите които ни заобикалят!!!Защото не правим нищо!Абсолютно нищо!Цъкаме с език..възмущаваме се..Някои отправят молитви към Бога..Но действие никакво!

  Подобни текстове се пускат умишлено!Старите религии вече са изпята песен,и тези които стояд зад създаването им,го разбират прекрасно.За това и се навъдиха толкова ченълинги,езотерика и пр.които говорят за любов и хармония основаващи се на Бездействие!На приемане на всичко..при това с"любов"

  Нужна е резистентност на злото!Резистентност чрез действие,а не само с благ поглед и позитивна мисъл..и..ЛИБОФ!Ако не ми вярвате..ами да проведем ескперимент..Един доброволец да дойде да се срещне с мен..да застане на колене,а аз със една голяма сопа,ше почна да го налагам,колкото сила има..останалите могат да се опитат да ме спрат с положителни мисли и любов..Пък да видим кое ще надделее..мислите и лщбовта отправяни към мен от..да приемем че сте хиляди души..или моите действия!Дали ще успеете да спасите гръбнака на"доброволеца"само с мисли и любов?А?Или ще с еналожи някой да ме спре на физическо ниво?
  Хора..промиват ни мозъците точно както в библето пише"ако ти шибнат един шамар,завърти и другата буза"..С други думи..не се бори..То ако беше така..ние още да мааме с шалвари..че и шамии и фесове вече да са ни турили..За това и планетата ни е на такъв хал.Живеем в материален свят,който скоро време няма да бъде променен..Тва е горчивата истина.На макро ниво може и да сме едно цяло,ма първо трябва да овладеем и разберем микрото..
  АЗ не съм едно цяло  със всякаква измет и паплач.Съжалявам ако някой от вас се има за"ЕДНО"с подобни изроди..
  Трябва да се борим с всички сили,за да оставим един по-добър и човечен свят за своите деца.."както казват,светът не сме го наследили от родителите си,а сме го взели назаем от децата си"
  Сега..вярно е,че ако виждам само отрицателното в хората,то това и ще получа в личният си живот.Това е така и съм го рабрала от опит.
  Но животът не е само в нашата паничка!Тук е капанът и уловката..Не се борете,за д ане го предизвикате Веселяк Веселяк Веселяк
  Игнорирането на злото е като да си заровиш главата в пясъка..
  Любовта на Космическо ниво според е мен е непозната и неодстъпна за хората в третото измерение.И това няма как да бъде променено.Просто щото така са устроени нещата.Не можеш да минеш през бетонна стена ако си напраен от желе..
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #9 -: Юли 28, 2010, 12:04:10 »

  Психеа, права си, и то много. Но в разказа става въпрос за друго. Не толкова за външния свят, колкота за света на едно същество... в собствения си свят ние трябва да спрем да се борим. Във външния, се налага понякога "борба", наистина, и то доста често... в същност, ако всички хора не се съпротивляваха с нищо в своето пространство, нямаше да има нужда да се борят и в този свят... ама всички става постепенно. Един по един... Угрижен  .......................... ........................
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #10 -: Юли 28, 2010, 12:31:03 »

  Психеа, права си, и то много. Но в разказа става въпрос за друго. Не толкова за външния свят, колкота за света на едно същество... в собствения си свят ние трябва да спрем да се борим. Във външния, се налага понякога "борба", наистина, и то доста често... в същност, ако всички хора не се съпротивляваха с нищо в своето пространство, нямаше да има нужда да се борят и в този свят... ама всички става постепенно. Един по един... Угрижен  .......................... ........................

  Обаче във вътрешния свят ние сме повлиявани от външни същества като луциферическите например. Трябва ли да ги приемаме и да изпадаме под тяхното влияние?
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #11 -: Юли 28, 2010, 12:54:07 »

  Нееее... определено не. Ама ен да се настърваваме и да се озлобяваме... те това искат. То понякога пак е необходим един вид борба... но в някакъв друг смисъл на думата...
  Според мен това, че се повлияваме от външната среда е в следствие на илюзията, която сами си създаваме, че нереалността е истина...
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #12 -: Юли 28, 2010, 13:07:55 »

  Нееее... определено не. Ама ен да се настърваваме и да се озлобяваме... те това искат. То понякога пак е необходим един вид борба... но в някакъв друг смисъл на думата...
  Според мен това, че се повлияваме от външната среда е в следствие на илюзията, която сами си създаваме, че нереалността е истина...

  Външното влияние си е нещо реално.
  Ето например, стоиш си в градината и духа вятър. Той си е нещо реално.
  Така и влиянието на съществата върху човека си е нещо реално, макар и "маскирано" така, че ние го усещаме като нещо вътрешно, наше.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #13 -: Юли 28, 2010, 13:22:55 »

  Аз говоря за друго... както някои в клас си мислят, че живота им е гримове, обувки и дрехи... те ги мислят за нещо съществено и ги поставят едва ли не като едни от най-важните работи...   и това е под влияние на "мнението на околните". Мадамите си мислят, че ако не са префърцунени няма да ги приемат... и това е под влияние на някаква илюзия...   аз за това говорех. Иначе вятърът в градината много си го обичам
  Активен
  psyhea
  Гост
  « Отговор #14 -: Юли 28, 2010, 13:45:49 »

  Хора..не казавам,че текстът не съдържа истина!Както отбелязах и по-горе,наистина"виждайки" предимно лошото у хората,ние всъщност го сътворяваме в сферата която ни обгражда.
  Но подчертавам,че подобни текстове все повече се пускат в пространството с една едничка цел!Манипулация!Приемайки"действителноста"и липсата на съпротива във всеки един аспект!Отново подбутване(само,че по един нов начин)всеки да си гледа в паничката..Но не и по-далече..
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright