Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Му и Лемурия  (Прочетена 1747 пъти)
Evolution
Гост
« -: Юли 24, 2010, 09:56:17 »


Много изследователи смятат, че люлката на човечествто не е била на територията на Близкия Изток, нито в Източна Африка, а на вече изчезнал Атлантида, Лемурия или Му - един изгубен рай континент в Тихия океан. Името му било Му. Ето резултатите от интересните изследвания на английския полковник Джеймс Чърчуорд. По време на службата си в Индия, той се сприятелил с престарял индуистки монах, който му показал и разтълкувал древни текстове, съхранени от столетия. В тях се разказвало за древна цивилизация, която се появила, разцъфтяла и изчезнала във водите на Тихия океан. Завладян от древните текстове, полковник Чърчуорд посветил останалата част от живота си в търсене на оцелели доказателства за съществуването на тази цивилизация. Търсейки такива доказателства, той посетил Бирма, Аризона, южните морета, Аляска, Австралия и Мексико. Наложило се да се запознае с историята на маите, древните религии, символизма на гръцките букви и какво ли още не. Ето какво пише самият полковник: "...Открих, че цивилзациите на древна Гърци, Халдея, Вавилон, Персия, Египет и Индия са възникнали благодарение на працивилизацията Му. Продължавайки изследванията си, изясних, че този изчезнал материк се намирал в Тихия океан и се простирал от днешните Хавайски острови на север, до остовите Фиджи и Пасха на юг. Точно тук била прекрасната прародина на човечеството, но била унищожена от чудовищен по силата си катаклизъм и изчезнала във водите на океана преди около 12000 години." Великият древногръцки мислител Платон, в своите "Диалози" твърди, че по същото време, във водите на Атлантическия океан потънала митичната Атлантида.

  "Изчезналият континент Му"

Резултатите от изследванията Чърчуорд изложил през 1926-1931 г. в книгата си Руини под водата край остров Йонагуни, Япония. Дали това не са руините на отдавна потънал материк? "Изчезналият континент Му". Голяма част от заключенията му са базирани на индийските текстове и на голяма колекция (около 2500) каменни плочки-таблици, намерени в Мексико. По мнението на полковник Чърчуорд и двата източника имат общ произход - свещенните писания на Му. Според тях, изчезналият континент се състоял от три масива, разделени с тесни проливи. Ето какво пише още той: "...Целият огромен континент преливал от ярки цветове и живот, чиято висша изява били 64 милиона човешки същества. Във всички направления, като нишки на паяжина, се кръстосвали широки, равни пътища, покрити с гладки камъни, които прилягали толкова плътно един към друг, че между тях не можело да поникне и стръкче трева. Цялото населени се деляло на десет общности, управлявани от едно правителство. Върховен жрец и владетел бил император с титла Ра-Му. Всички се прекланяли пред една религия, вярвайки в безсмъртието на душата, която след смъртта се връщала към Великия източник, от който е произлязла. Жителите на Му били високо цивилизовани и просветени. Те били чудесни мореплаватели и корабите им кръстосвали световния океан. Били също изключителни архитекти и строили от камък великолепни храмове, дворци и величествени паметници. Населението на Му било съсредоточено в седем главни града - центрове на религията, науката и образованието. В тях се издигали величествени мраморни храмове." И точно в периода на най-висок разцвет, страната била изненадана от първия съкрушителен катаклизъм. Южните райони на Му се разтърсили от грохот, идващ сякаш от центъра на земята. Последвли земетресения и изригване на вулкани. Гигантски вълни потопили южното крайбрежие и прекрасните градове, намиращи се там, били унищожени. Тъй като страната била равнинна, лавата не се разливала по повърхността, а се натрупвала на местата на ерупцията, образувайки планински възвишения. Постепенно вулканичната дейност затихвала, земната твърд се успокоила и животът продължил естествения си ритъм. След много поколения, когато апокалиптичните събития били вече древна история, всичко се повторило, но с много по-голяма, ужасяваща мощ. Според древните текстове, на които се позовава Чърчуорд, целият континент се разтърсил и се издигнал, сякаш върху вълните на океана. Градовете в миг се преърнали в руини, от земните недра изригвал огън, а огромни океански вълни заливали сушата. Обреченият континент се раздробил и обгърнат от пламъци, потънал с невъобразим грохот в развилнялите се води. На повърхността останали само някои от новообразуваните планински възвишения - сегашните острови на Южния Пасифик. Малкото оцелели се заселии на различни места по света, полагайки началото на нови цивилизации. Това, накратко е резултата от изследванията на полковник Чърчуорд.

Други хипотези

Съгласно мнението на други изследователи обаче, Му (или Лемурия) трябва да се търси във водите на Индийския океан и по-точно около архипелазите в неговата акватория, остров Мадагаскар, Цейлон и шелфа на Арабския полуостров. Смята се, че Лемурия е съществувала действително в тези географски ширини, но е потънала в процеса на топене на ледовете в края на  ледниковия период. Според антрополозите, ако Лемурия действително е съществувала в Индийския океан, това обяснява разселението на хората на територията на Индостан и Африка. Твърде вероятно е, че населението на Лемурия обладавало уникални знания за природата, а възможно е и някакви уникални магически знания. Не случайно темата за Лемурия е вълнувала много тайни общества, като теософите и други подобни. Независимо от гибелта на прародината, лемурийската цивилизация продължавала съществуванието си. Потвърждение за това може да се намери в древноиндийската хроника "Ригведа" и поемата "Рамаяна". В "Рамаяна" е описана продължителната война, която водил цар Рама с тъмнокож народ, който по описанието приличал изумително на жителите на Лемурия (според някои изследователи на този феномен). Според "Рамаяна", този народ дошъл от Цейлон (Шри-Ланка), един островите, останал след потъването на Лемурия. Там се намирал и главния град на лемурийците. Те били силни и притежавали могъщи оръжия. В "Рамаяна" се говори за трудната победа, която удържал цар Рама над лемурийците, в резултат на което, голяма част от тях били унищожени, а останалите се разселили по цялата земя. Някои специалисти допускат, че тази част от тях, която се заселила по долното течение на реките Тигър и Ефрат в Месопотамия, са шумерите, родоначалници на една от най-древните цивилизации, възникнала в териториите на Междуречието.

И накрая - на морското дъно до остров Йонагуни, в най-западната част на Японския архипелаг, са открити пирамида и руини на храмов комплекс. Дали това не са остатъци от отдавна потънал материк? Дали това не са руините на тайнственият Му?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
"Изгубените градове на древна Лемурия и Тихия океан" от Дейвид Хатчър Чайлдрес
Книги
delfin 0 2026 Последна<br />публикация Декември 06, 2009, 15:59:02
от delfin

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright