Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ЗОДИАКАЛНАТА ОБЛАСТ НА СТРЕЛЕЦА  (Прочетена 1564 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #15 -: Юли 23, 2010, 15:54:12 »

  ЗА МОГЪЩЕСТВОТО НА СЛОВОТО

  Стига да не станете темерут обаче. Ударите ли го на темерутщина – работата ви е спукана. Казано по друг начин, трябва да има емоция във вашето общуване. Да има емоции. Не е достатъчно да си говорите с партньора. Идва при мен един човек и ми обяснява, че общува много с жена си. И аз го питам как общува. А той казва, че се прибира вкъщи и започва от вратата да общува. Питам я, какво се случи днес на твоята работа? После я питам друго: какво ще яде? Питам я какво смята да прави, какви са й плановете. И аз го питам, ти лексикон ли четеш, като говориш така с жена си, някакво чувство имаш ли? А той ме пита, какво чувство да има, той я питал и тя трябвало да отговаря. Но това е голямото междучасие в 8-ми клас и сме го взели вече. Ти не може така дървено и темерутски да подхождаш все едно си някакъв чиновник и задаваш въпроси на клиент. Жена ти не ти отговаря. Ами как ще ти отговаря като усеща, че няма никой. Ти защо я питаш? Тя като ти отговори какво ще стане? Ти какво ще направиш? Нищо. Това се нарича клюкарстване, а Библията го нарича словоблудство. Словото е велико нещо и ти не може да блудстваш с него. Като блудстваш със словото стават ужасни неща. Хитлер като блудства със словото става ІІ-та световна война.
  Аз не мога да убия 1 млн. души, но като взема словото мога да ги накарам да се избият един друг. Мога и друго да ги накарам – да се заобичат. Словото е велико нещо. И да се гавриш със словото не е добре. А отгоре на всичко не разбираш какво правиш, което означава, че ще го правиш до Третото пришествие. Въртиш на празни обороти и не си даваш сметка какво става. Това нещо убива нещата и прави така, че да нямаш после радост. Творческият процес отива на липса. В главата ти не може да влезе нищо смислено, докато плямпаш. И му казвам, затова жена ти проявява някаква по-здрава психика и отказва такъв тип контакт, понеже той е убийствен. Това е умъртвяващ контакт. Ако започнете така да си говорите ще станете като малоумните.
  И аз се надявам след нашият разговор онзи мъж да започне да се държи с жена си по-свястно. И не затова, че аз му казах нещо, а изцяло заради това как му го казах. Самите думички нямат никакъв смисъл ако не са изпълнени със съответният заряд – душевен, емоционален. И най-великите мъдрости ако ги извадиш откъм душевност, стават опасни и безсмислени.
  Луцифер например много добре ги знае нещата. Три еволюции над човешките същества, той е абсолютно божествен. И въпреки че ги знае, адски много неща не са му ясни защото си е загубил душата. И на какво ще научи той човеците тогава? Той дава една отрова, в която пак може да има нещо ценно, но трябва да има и нещо, което да ме запази жив от това нещо. И това не го дава Луцифер.
  Стрелецът е знак на разширението на съзнанието. Това става по пътя на знанието преди всичко в нашето съвременно общество. Затова е свързан с висшето образование и науката като метод за изследване на непознатото. Стрелецът се стреми не просто да бъде информиран, той е способен да работи с абстрактно познание и символи (всеки термин в науката е някакъв символ). Това често отвежда Стрелеца извън неговото родно място, извън страната му и го прави пътешественик в чужбина, където му прави впечатление всичко – от културните достижения на съответния народ до подредбата и обслужването в магазините. Класическият Стрелец се стреми да обогатява представите си за хората и света по всякакъв начин. Той обикновено доста чете и има собствени критерии за научено, и което е много важно – той е отличен преподавател. Когато влиза в ролята на учител в него буквално започва да гори огъня на познанието, говори емоционално, и затова умее да задържа вниманието на слушателите. Когато е учител той обикновено е и достатъчно информиран и това, което говори емоционално е интересно. Получава се завладяване на аудиторията. Никой друг знак не може да го направи толкова добре при равни други условия.
  В интимните отношения класическия Стрелец отново е променлив. Липсата на по-значима сетивност в чисто личен план не му позволява да създаде дълбока връзка с другия и той често и склонен да търси разнообразие, т.е. да не се ограничава само с един партньор с всичките възможни последствия. Това, разбира се, се отнася само до първо и второ ниво на съзнание. На трето изобщо не е така. Стрелецът е предан и мъдър партньор, който може да ти бъде, освен всичко друго и прекрасен учител.
  Управител е Юпитер – той управлява Стрелеца, защото Юпитер е една планета от порядък, която се стреми да разширява човешкото съзнание. Значи ако ние разберем какво е да се разшири човешкото съзнание може би ще се докоснем и до това какво представлява Юпитер всъщност. Как се разширява това човешко съзнание в истинският смисъл на думата. Или казано по друг начин Юпитер използва духовни и материални средства, за да постига само духовни резултати.
  Материални средства знаем всички какво представляват. Например да спечеля шестица от тото-то, което звучи добре. Може и наследство да получа. Значи аз мога да получа много материални неща от Юпитер.
  Мога също така да получа и много душевни и духовни неща от Юпитер. Например, когато ми е най-зле да дойде един познат човек, който да ме утеши и да ме спаси от душевен колапс, от суицидност /самоубийственост/. Дойде този човек, откъде точно се пръкна, но дойде. Това е Юпитер. В невидимото, което няма стени и граници, там нещата няма проблем да общуват помежду си, те са единни, цялостни и съответно при мен се появява съответния човек. И аз имам шанс. Значи Юпитер е една планета, която прави така, че ти винаги да имаш шанс. Ако ще си разширяваш съзнанието ти трябва да имаш шанс за това.
  Няма човек на Земята, който да няма шанс. Проблемът на човеците е да уловят този шанс, да се свържат с него. И въпросът опира до това мога ли аз да използвам шансът си, който не е само един. Юпитер по своята природа е даващ, но въпросът е дали можеш да приемеш това, което ти дава. То и да приемеш някак си не е лесно (Давам ви един пример. Юпитер ме среща и казва ей, много ме кефиш, ето ти един самолет за 10 млн. евро. Добре ли е да имаш самолет? Естествено, това го имат само най-богатите. Обаче Юпитер дава и заминава. Неговата работа се изчерпва с еднократен акт, както при Стрелеца. Сега, аз обаче ако стана собственик на самолет, това ще бъде пълен крах. Аз не знам да карам самолет. Къде ще го паркирам този самолет?Трябва да плащаш наем за това да го държиш на летище и т.н. Освен това аз си имам други задачи и не ми е до това да се занимавам със самолет. Не че е лошо да имаш самолет, но той ще свърши работа на някой, който се е изучил за пилот или може да си го позволи. И се оказва, че в един такъв случай най-разумното е да се отървеш от самолета. И изобщо не е да имаш, не е и да нямаш. Това е Юпитер – дава и при това как дава.). Не е виновен Юпитер за това, той просто си дава. Въпросът опира до това, че той дава, за да постигне само духовни резултати. Той никога не дава просто, за да си имаш. После винаги те “търси”, за да те попита какво си направил с това, което ти е дал. Той ти дава възможност да умножаваш.
  Това е като онази притча в Библията, при която господарят дал злато на трима свои слуги. И като се върнал единият го бил заровил, за да не се загуби, вторият го бил умножил на 5, а третият го умножил на 50. И какво направил господарят? Този с 50 злата го назначил управител на всички имения, на втория дал стока, а на онзи, който го заровил му се скарал. Защото за какво му го е дал това злато? Златото само по себе си няма смисъл. Златото има смисъл, само когато помага на човеците да вършат неща, осмисля им труда. Това го пише и в Библията и в това има много дълбок смисъл. Т.е., ти трябва да гледаш на нещата като на един капитал, който трябва да се умножава. И Юпитер ти дава да стъпиш и да умножаваш, добро да правиш. Като присъстваш някъде, средата около тебе да се подобрява, а не да се влошава.
  Сега повтарям, че не е много правилно да се казва, че дадена планета управлява даден знак. Всъщност знакът позволява на планетата да се прояви, да изразява себе си. Иначе планетите нямат никакъв шанс да управляват знаците. Това е същото като да кажеш, че пешката управлява квадратчето f6. Нека да видим сега, защо зодиакалният знак Стрелец си е харесал най-много Юпитер и пропуска принципите на Юпитер през себе си. Юпитер и Стрелец – мъжко начало, мощно, ударно, динамично, изпълнено с вътрешно противоречие, заради което е динамично. Другото име на това нещо е живот. Колкото повече динамика, толкова повече живот. Колкото по-малко динамика, толкова повече смърт. Липсата на динамика е смърт, женското начало. Така че, смисълът на човешкият живот е смъртта. Стрелецът по природата си изразява мъжкия порядък, мъжкият фактор в нещата. Да си разшириш съзнанието означава експанзия, това е ударност, ентусиазъм.

  Стрелецът е един изключително духовен знак. Свързан е с духа, а в човешкия дух има винаги копнеж, копнеж за нещо повече. Откакто Бог за пръв път си е помислил да има човеци, от тогава е започнало да има копнеж. Юпитер изразява този копнеж много силно. И знакът Стрелец също. Ако искате да си разширявате съзнанието най-добрият знак е Стрелеца. Няма пречки да го прави това. Стрелецът живее за идеите и много лесно се ентусиазира. Бързо вентилира през себе си нещата, не се задържа на едно място. Най-лесно се държи свободно.
  Значи в духовния свят всичко е свободно. Т.е., ако търсите свят на свободата, това е т.нар. духовен свят, там наистина има свобода. Тук няма свобода и това е очевидно. Човек може да бъде свободен само в мисълта си. Т.е., само от самият човек зависи доколко ще бъде свободен, няма ограничения. А в физически план аз искам да летя, но не може, защото има гравитация.
  Стрелецът е винаги отворен за контакти. Лесно се свързва с нещата. Няма емоционално-чувствени задръжки и проблеми и лесно се справя с тях. Не се вкопчва и влага много душа и емоция. Ако не вложи емоция нищо не става.
  По природа Стрелците са изследователи и авантюристи в добрия смисъл на думата. Умират да пътуват, да спортуват. Имат вроден висок вътрешен морал.
  В личен план, ако живееш с един такъв човек, какво се получава? Получава се едно доста свободно общуване, леко общуване и емоционално, и променливо. Значи със Стрелецът трябва да живеете живо, действено, много живо. Стрелецът има склонност, когато стане твърде тихо и спокойно да се заяжда. Не от омраза, не от злоба. Просто да си създава емоция. Изхода от подобна ситуация е, да започнеш и ти да се заяждаш с него. Тогава ще му станеш интересен. Той се нуждае от емоция, дори да е с цената на заяждане. Той и един шамар би ти врътнал и ако го питаш защо, ще ти каже, че е за подобряване на кръвообращението.
  Казаното по-горе е причина Стрелците да се занимават със спорт, туризъм. Светът им е интересен и умират да си правят околосветски пътешествия. Мотат се насам натам. Сега би било добре, ако това всичкото го бяха насочили в един по-вътрешен човешки план. По-осъзнатите Стрелци се насочват към това да разбират хората, да ги проумяват. И да изиграят по-осъзнатата роля на Стрелеца. Ролята на будителя. Стрелецът има доста висок морал по един естествен начин. Вродено му е чуждо на психиката да лъже, подлизурства, да маже. Както и с всички огнени знаци, ако Стрелецът започне да се държи така съзнателно значи много го е закъсал.
  Активен

  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #16 -: Юли 23, 2010, 15:55:47 »

  ЗА ЕГОТО

  Стрелецът обективно лъже, субективно – не. Пред Стрелецът има една основна задача. Бидейки огнен знак, ангажиращ се знак, той не иска да властва. Друг е въпросът, че в несъзнаваното човек иска да властва – това е неспасяем случай. Значи Его-то отделя две неща от себе си: властване и страх. Т.е. страхът прави властване. Това е неизбежно. Като няма Любов нищо друго не може да се получи освен страх. Човекът ще бъде потиснат и ще потиска и другите хора, независимо от това дали иска. То не опира до искане. Едва, когато Его-то се отстрани има шанс да бъда толерантен. И тъй като ние се срещаме с доста толерантни и свестни хора, това означава, че Его-то не властва така вездесъщо.Човеците се опитват да са добри и понякога успяват.
  Значи човеците правят много мизерни историйки, но правят и много възвишени работи. Един и същи човек, в един момент е пълен мизерник и нещастник, а в друг е достоен за уважение. Което показва и природата на човека, че това е борба между тъмното и светлото. Да, мен точно сега в момента ме е страх. Но след време се справям и вече не ме е толкова страх и ние може да си общуваме по-нормално. Аз не съм чак толкова лош. Аз всъщност не искам да съм така лош, но когато ме е страх нищо друго не мога да направя, освен да съм лош. Но, когато не ме е страх, аз съм всъщност един много добър човек.
  Проблем за Стрелеца е лесното обещаване. Бидейки юпитериански знак, той винаги е готов да се разшири в някаква посока и съответно поема ангажимент, обещание. Обаче ключът е времето. Стрелецът никога няма предвид конкретно време. Той не лъже – не се отрича и не се отказва. Просто отлага във времето. Не казва кога ще стане това, което е обещал. Някога. И ако ти му кажеш, че те е излъгал, той ще каже, че това не е вярно. Това, което ти е обещал ще стане все някога. Това е процес на безкрайно отлагане на обещанията. Какъв е изхода от такава ситуация – хващаш за ушите Стрелеца и му казваш, дай сега да свършим това. Хващаш го и тръгвате да вършите твоята работа. Той няма да се заинати и ще тръгне (този номер ако го направите на някой неподвижен знак ще берете ядове, но със Стрелеца няма проблем). Той забравя това, което е обещал на другите и свършва твоята работа.
  Ще имаш проблем обаче ако се опитваш да вмениш чувство за вина на Стрелеца. Като огнен знак мрази лъжата и затова ще се ядоса много ако му кажеш, че лъже. И ти не може да го обвиняваш че лъже, защото той няма никакво усещане че лъже. И понеже е хипер реактивен той ще побеснее за нула бройки. И може да се държи така, че да се чудиш.
  Или ако му направиш забележка, че закъснява, въпреки че наистина закъснява. Това е така, защото няма чувство за време.
  Сега зодиакалните знаци, както имат сила, така имат и съответните задачи, които трябва да решават. Всеки един знак е едностранчив сам по себе си взет. Човек иначе живее във всичките зодиакални знаци.
  Силата на Стрелеца е да преминава през нещата без да се вчувства и да изпада в някакви умопомрачителни състояния. Той твърде бързо променя ритмиката, живее на бързи обороти. Такъв е, и човеците трябва да се учат от това.
  Стрелецът държи много на морала. Дори и най-примитивният Стрелец има някакъв морал. Един Стрелец, който няма никакъв морал не е никакъв Стрелец. Всеки зодиакален знак си има издънките. Тези, които са рухнали, предали са се, те не са вече кентавърът, а са едно добиче просто. Изчезне ли усмивката от лицето му е много лошо – или е в упадък, или има нещо, което постоянно го боде. Изхода от това положение е да му върнеш вярата и да му осигуриш ударна доза емоция. Това ще рече екстремално преживяване от добро качество.
  Меркурий е в Заточение, защото поради многото енергия, характерна за огнените знаци Стрелеца е склонен да говори много емоционално и да казва неща преди да е помислил, т.е. каквото му хрумне в момента, и то под влияние на емоцията, а тя не е най-добрият съветник. Така си създава проблеми, защото обикновено не иска да обижда никого, но всъщност го прави с резки оценки. Интересното е, че рядко съжалява за казаните думи – само ако съвсем е сгрешил.


   
  Активен

  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #17 -: Юли 23, 2010, 16:35:45 »

  Много благодаря за чудесната статия, pluton!!!
  Активен
  nadin33
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 5


 • Град: burgas
 • « Отговор #18 -: Юли 23, 2010, 23:23:23 »

  всичко е чак невероятно вярно
  Активен
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  ЗОДИАКАЛНАТА ОБЛАСТ НА РАКА
  Астрология и нумерология
  Веселин 13 1835 Последна<br />публикация Май 04, 2010, 13:15:09
  от Веселин
  ЗОДИАКАЛНАТА ОБЛАСТ НА РИБИ
  Астрология и нумерология
  pluton 13 1665 Последна<br />публикация Юли 23, 2010, 11:58:12
  от pluton

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright