Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Агнйа Чакра  (Прочетена 1064 пъти)
sahaj
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « -: Юли 16, 2010, 21:22:49 »

  качества :  его и суперего , прошка , възкресение

  проявления : зрение , слух , мисъл, обусловеност,            спомени, Аз - ът

  причини за блокиране: навреждане на себеси, навици, шарещ поглед , неверни представи за Бога, безспокойство, навреждане на другите.


  Агнйа Чакра , понякога наричана третото око е разположена в центъра на мозъка . Когато Кундалини преминава през Чакрата , хашите мисловни вълни се разтеглят така , че пространството между две мисли става по  - широко . В състоянието на съзнание без мисли вие наистина чувствате тази прекрасна тишина , която е в сърцевината на създанието.

  Човешкият ум е разделен на его (аханкара ) и суперего (манас) . Те са връхните точки на левият и десният канал от нашата фина система които се пресичат  в Агнйа Чакра.

  Всичко което преминава в лявата страна - спомени , обусловености , всичко минало, се натрупва в суперегото в дясната страна на мозъка . Както егото така и суперегото е сляпа улица и затова прекомерната активност на лявата страна го издува като балон. Причините затова могат да бъдат силноемоционален темперамент , желанието да навредиш на себеси , робуването на навици и т.н .

  Супрегото е в областа на подсъзнанието , където се складира целият минал опит и знания .

  Егото (Аханкара) е в лявата страна на мозъка и е балонът , в който се издигат парите на дейноста на дясната страна.  В процеса на работа , мислене , планирана , загуба на самообладание , ние изгаряме енергия и отделящата се топлина създава изпарения като в комин на пещ. Но вместо да се разнесат в атмосферата , тези изпарения само издуват балона на егото. Поради това още в ранна възраст фонтанелата се калцираи втвърдява и ние започваме да развиваме нашата обособена самоличности своята концепция за "Аз". Егото обвива сърцето (там където е нашият дух), ние загубваме образа на Духа и се идентифицираме само с този когото наричаме "Аз" .

  За да раздуем балона на егото в пропорция с останалият инструмент , трябва да го прободем с иглата на хумора. Наблюдаваики като свидетел егото вие започвате да забелязвате изтънчените му ниомераи манипулации и тогава това става шега. Ние не можем да се борим с егото това е в противоречие с нас самите. Единственото което можем да направим е да намалим обема му с нашият смях. Тогава вече сърцето може да разкъса примката си.

  Не че искаме да убием егото - въпреки всичко то си има свое място във нашата фина система , без него не е възможно действието . Но ние искаме да гоо сведем до равновесие със суперегото за да отворим между тях място Кундалини да премине в Сахасрара (седмият енергиен център).

  Агнйа Чакра - това е мястото на Исус и Мария , тя е тясната врата за която говори Исус в Библията .Исус казва че той е светлината и пътят и това е пътят към небесното царство в Сахасрара. Чрез своята сила на прошката той донесе спасение на човечеството. Агнйа е символа на нашата прошка , без да сме простили тя не може да се отвори и Кундалини да премине през нея.

  Най - яркият пример за висша проява на прошка ни показва Исус когато го разпъват Той казва Отче прости им те не знаят какво вършат. въпреки всичките гаври Той прощава на своите мъчители като с това ни показва , че и ние трябва да простим на всички и за всичко,Той беше Божият син и несъмнено ако беше решил можеше да избегне всички тези мъчения , но Той умря на кръста за да ни покаже една висша форма на прошкаи възкресение. Затова истинският символ на християнството е прошката и възкресението а не смърта на кръста и чувството ни за вина , че Исус умря на кръста за да ни спаси.
  Исус умря и след това възкръсна за да ни покаже , че трябва да простим безпрекословно на всички и за всичко.
  за да се отвори Агнйа Чакра и Кундалини да премине през нея към Сахасрара ние трябва да простим от сърце и да изчистим ума си от всичката омраза  и злоба , само по този начин можем да постигнем това второ раждане за което се пише във всички свещени писания.

  На физическо ниво Агнйа Чакра отговаря за Епифизата ,Хипофизата , Зрениетои др
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Свадхищана - 2-ра чакра
  Духовни учения
  Administrator 1 5605 Последна<br />публикация Юни 21, 2009, 10:20:43
  от delfin
  Анахата - 4-та чакра
  Духовни учения
  Administrator 1 7316 Последна<br />публикация Юни 21, 2009, 10:38:44
  от delfin
  Вишудхи - 5-та чакра
  Духовни учения
  Administrator 1 5525 Последна<br />публикация Юни 21, 2009, 10:46:08
  от delfin
  Аджна - 6-та чакра
  Духовни учения
  Administrator 1 6451 Последна<br />публикация Юни 21, 2009, 10:54:25
  от delfin
  Сахасрара - 7-ма чакра
  Духовни учения
  Administrator 6 6799 Последна<br />публикация Ноември 15, 2012, 12:58:04
  от Престолски

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright