Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Най-силното ни орьжие  (Прочетена 1637 пъти)
val68z
Гост
« Отговор #15 -: Септември 17, 2010, 22:03:25 »


Аз съм напълно съглана с Gayatri
Според мен всеки си има своето силно оръжие , било то мисъл , състрадание или любов ! Но за мен това е любовта ! Какво е живота без любов ? Кой може да устои на любовта ? Осъзнах че тази любов която ме изпълва , ме води всеки ден ! Тя ме учи ! Тя ме насърчава и поучава всяка секунда ! Тази любов ме накара да се замисля , коя съм и за къде съм ! 
Когато човек си мисли че има много проблеми , не е ли това просто защото му липсва любов ? Защото тя изцелява всичко , всякакви проблеми и нещастия !
Няма ли да е по-лека една задача ако я вършим с любов ?
Не е ли любовта онова , средство , онова оръжие което може да отвори сърцата на дригите ?
Не е ли любовта онази сила , която подхранва мозъка с чисти мисли ? Която те изпълва със светлина ?
Не е ли любовта , тази която укротява гнева и те кара да вършиш добро ?
За мен любовта е най-силното оръжие ! Любовта в мен и любовта която пращам на околните ме  дарява с онази мечтана хармония .... Любовта е моето оръжие срещу мен и всичко около мен ....мъдростта на толтеките

6. Правило на ритъма.
"...Вселената е ритъм. Всички ние пулсираме в определен ритъм. Нашите пулсации се усещат от цялата Вселена. Дори и най-малкото движение, и най-незабележимата мисъл пораждат рефлексии в “другия край на Вселената”.
Това правило е безценно в практическо отношение. Подобно на вълните, породени от камъка, хвърлен във водата, всички действия пораждат ритъм. Ето защо е изключително важна правилността на поведението. Ако не реагирате на злото, което другият ви е причинил (или постъпите по “християнски”) последицата ще е фатална: поражда се отрицателен ритъм. Периодически ще започнат да ви се случват подобни неприятности, които са всъщност свързани с неотработения или отрицателен ритъм. Те ще продължават до момента, в който не ви съсипят. Класическите неудачници са хора със силен отрицателен ритъм (отрицателна енергетика, която се натрупва от непреодолените обиди, неотработените конфликти, разводи, от чувството за малоценност, вина и т.н.).
Затова отрицателният ритъм трябва да се неутрализира в зародиш. Това означава НА ЗЛОТО ДА СЕ ДАВА АДЕКВАТЕН ОТГОВОР ИЛИ ОТПОР според притежаваните от вас възможности. Ако ви унижават – отвърнете на удара с удар. Ако не можете във физически аспект да се оправите – заведете дело или активирайте енергийната си защита, изчистете енергийното си поле. Спортувайте и се движете много, за да снемете напрежението. Каквато и ответна реакция да изберете – на всяка цена трябва да отстраните отрицателния ритъм. Иначе той ще привлича подобни събития и хора, на онези, които са ви наранили. Отново и отново. Ще участвате в един и същ сценарий. Ще имате усещане за сапунен сериал без изгледи за финални надписи…"

Петя Димитрова

а какво е любов,
 и колко нива има тя ,
къде започва и къде свършва баланса.
...колкото хора толкова и истини.
Активен
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Най-добрата снимка за теб!
Снимки
praiseyou 4 2157 Последна<br />публикация Януари 21, 2013, 15:51:40
от nobody
Застига ни най-силното слънчево изригване от 5 години насам
Любопитни факти
dayana 4 1696 Последна<br />публикация Юни 06, 2012, 20:33:03
от кръгове

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright