Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Гръм и мълния в зенита на лятото  (Прочетена 761 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Юли 10, 2010, 02:16:05 »


Гръм и мълния в зенита на лятото

Хороскоп за юли 2010 г.

 

 

Като че ли това лято с нищо не е по различно от предишните – все така цъфтят розите, бавно се пълнят със сок черешите, плавно летят пеперудите, привлечени от аромата на цветята. По улиците сноват машини, хората бързат, живота си тече по реда си. А през това време в нашата Слънчева система стана Събитие, което ние, безгрижните жители на Земята съвсем не забелязахме, но последствията от  които обезателно ще се отразят на нашия живот. Планетата Уран, която много години бавно преминаваше през знака на Рибите, най-после се премести в активния Овен и за нея започна нова епоха, нов цикъл от преминаване по 12 знака на Зодиака. Това се случи в края на месец май, но е трудно да се почувства моментално влиянието на толкова далечната планета. Нейното ново въздействие ще започне да се усеща едва сега, през юли, когато тя вече малко е свикнала със своята нова роля. Уран ще остане в новото си амплоа до 2018 година и разбира се, ще повлияе на всички сфери на нашия живот.

Той ще промени и ритъма на живота, и модата, и науката, и техниката(особено компютърната), той, като земетресение, буквално „ще взриви” обичайния свят, принуждавайки всичко наоколо постоянно да се променя. Уран се чувства прекрасно в знаците на Марс и Плутон и в огнената стихия. Той с наслаждение ще руши същите тези „устои”, които методично и внимателно е създавал в знака на Рибите. Периодът от 2010 до 2018 година по никакъв начин не може да се нарече осемлетка на устойчивост и покой. По-скоро обратното – това е време на войни, действия, „бури и натиск”, истинска революция, която ще засегне най-здравите устои на нашия живот.

В това положение Уран призовава преди всичко към свобода и освобождение, към борба за своите права. Той ще създаде предпоставки за социални реформи, за нови пътища към независимостта, обновлението, реализацията на новото и необичайното. През време на тези осем години най-добре е да се занимавате със собствен бизнес, да мислите за самореализация, постоянно да сменяте стратегията и тактиката, да търсите съвсем нови и неочаквани решения.

Енергията на Уран дава огромна сила, чрез използването на която могат да се премахнат всевъзможни ограничения, да се разруши старото и да се създаде новото. Той ще помага на разпалените творчески хора, обичащи риска и борбата. Той може да им подари каскада от неочаквани идеи и възможности. Това е време на безстрашните личности, на смелите и безстрашните до безразсъдство, не правещи сметки и лишени от корист, и търсещи само истинското преобразяване на своя живот и жадуващи воля и освобождение. Уран провокира към търсене на нов опит, към рискуване без страх от последствията.

За въздушните знаци – Везни, Водолей и Близнаци – обновената енергетика на Уран ще бъде само благоприятна. Това са същите тези гръм и мълния, които те толкова отдавна чакат. И макар че Уран влезе в своята нова роля при много неблагоприятен аспект към Сатурн, неговото обновление ще бъде за тези знаци отдавна чаканата благодат. Уран ще им придаде решителност, стегнатост и боен заряд т.е. ще им помогне да придобият онези черти, които често така и не им достигат.

За останалите знаци преминаването на Уран през знака на Овена ще бъде трудно, ще им се наложи да се приспособяват и да привикват към него. Но тъй като тук няма никакъв друг изход, постепенно всички, дори най-опърничавите ще свикнат с несдържаността, агресивната настойчивост и мощната сила на тази планета. При Уран в Овен съществува опасност от удар от мълния или електричество. Особено внимателни трябва да бъдат хората, при които има струпване на планети в Телец или някой друг земен знак.

И така, Уран замени тайнствените и затворени Риби с отворения и активен Овен, превръщайки се в истински Зевс, готов да мята гръм и мълнии. Като че ли той е застанал в позата на гръмовержец и така и чака, кога ще може да осъществи своите намерения. Изглежда няма да му се наложи да чака дълго. Започвайки от 22 юли 2010 година Марс ще започне своето съединение със Сатурн и тук вече гърмът може да удари буквално всеки ден...

Пет планети ще се срещнат в една конфигурация. Само изброяването им внушава страх – Марс, Сатурн, Уран, Плутон и Юпитер. Освен Марс, това са все много значими планети, които решават не само съдбата на хората, но и на цели държави. Опозицията на Уран към Сатурн продължава вече няколко месеца – от април, но сега към нея през юни се присъедини Юпитер, а в юли – и Плутон и Марс. Някакъв небесен Наполеон много точно е разположил войските за удар, който няма да закъснее да се случи или в самия край на юли, или в началото на август.

В този момент Марс и Сатурн ще преминават през първия градус на Везни, който се смята в астрологията за критичен, разрушителен градус и с който са свързани раздори, несправедливост, съдене, осъждане, катастрофи. Ето кога обезателно ще удари гръм от небесата, който се подготвяше в продължение на няколко месеца и по-скоро ще бъде свързан също и с пълното Слънчево затъмнение на 11 юли 2010 г.

През този ден Слънцето ще се намира в един от най-трудните градуси на Зодиака. Неговата символика е свързана с вампиризма, черните сили, измамата, унижението, дори с робството. Струва си да се обърне внимание на това, че съвсем неотдавна, в края на юни, Черната Луна също се премести от дружелюбния и незлоблив Уран в потайния и коварен знак Риби. Черната Луна в Риби говори за подозрителност, потайност, мнителност, страхове, стремеж тайно да се отмъщава. Тя е свързана с наркоманията и алкохолизма, урочасването, загуба на паметта, лунатизъм, халюцинации и психически заболявания. Това е знакът на тайните, скритите врагове, които се натрапват като приятели, на отмъстителност, завист и недоброжелателство. Следователно, юлските събития в политически и социален мащаб ще бъдат свързани с някакъв хитър, опасен и коварен план, чиято цел ще бъде скрита до определено време.

Обаче всичко може да се прояви и да се проясни в пълна мяра в края на юли или началото на август, когато двете най-зловредни планети на хороскопа – Марс и Сатурн се срещнат в съединение и ще останат известно време заедно в знака на Везните. Тяхната смъртна прегръдка предвещава опасност във въздуха, затова ще бъде благоразумно да отмените всички пътувания със самолет и далечни пътувания. В края на месеца не трябва да рискувате и да извършвате необмислени постъпки. Не спорете с началството, не влизайте в пререкания с непознати хора, които могат неочаквано да проявят агресивност. И се старайте да не бъдете на места с голямо струпване на хора – демонстрации, стадиони, в метрото или кината.

Особено опасен може да бъде този период за Везните, Овните и Козирозите, а също и за Раците, особено онези, родени три дни преди или след 11 юли. Те може да бъдат рязко поставени пред избор между две крайности и трябва или да направят избор, или да съвместят противоположното. Иначе те може да попаднат в зависимиост и заробване, да подпишат заробващи договори. Около тях има много сплетни, измама, клевети. На тях самите им е трудно да се ориентират във всичко, нужна е странична помощ и контрол.  В най-лошия случай ще се появи неуправляемост в действията. Те дори могат да бъдат поставени под наблюдение от някакви опасни недоброжелатели.

 И макар че Раците, Везните, Овните и Козирозите могат да получат директен удар, такова струпване на планети, обединени в единен порив, от един аспект, просто не може да мине незабелязано от нито един знак. Един е ударен от мълния, но всички чуват гърма. Подобно небесно явление непременно ще окаже влияние върху ежедневието на всеки. И дай Боже, то да не доведе до нова война или до нов дълбок етап на финасовата криза...

Колкото и парадоксално да звучи това, но дори от такова явно отрицателно явление може да се извлече нещо положително и позитивно. Нали именно в резултат на опасна и понякога дори разрушителна мълния ние получаваме онзи електрически заряд, който осветява живота ни с „нова светлина”. В резултат на противостоянието на Марс, Плутон, Уран, Сатурн и Юпитер ние непременно ще научим и разберем нещо ново. Това знание ще ни разкрие нови хоризонти и ще изпълни живота с нов смисъл. Ние, съгласно терминологията на Хегел, изведнъж ще извършим качествен скок и ще съумеем да отхвърлим последните илюзии, които са ни утешавали по-рано, но сега, в новата епоха на ясност и точност на Уран в Овен само ще пречат на движението напред...

Анна Фалилеева

Източник: http://www.sunhome.ru/magic/14738

 
 

http://sirius-ru.net/

Редактор издания Татьяна Мартыненко mtv757@yandex.ru

Мир вам, Свет и Любовь!

 
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Край на лятото през 2012 г.
Астрология и нумерология
Administrator 1 2821 Последна<br />публикация Август 12, 2010, 08:08:40
от akela

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright