Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: 10-те принципа на Махатма Ганди за промяна на света.  (Прочетена 2492 пъти)
giti
Гост
« -: Ноември 04, 2009, 01:42:10 »1. Промяна

“Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света.”

“Като човешки същества, нашето величие е не толкова в това да можем да съградим света отново - това е мит на атомната ера, - колкото в това, да можем да изградим отново себе си.”

2. Контрол

“Никой не може да ме нарани (обиди) без моето разрешение.”

3. Прошка

“Слабите не могат никога да простят. Прошката е качество на силните.”

“Принципът “Око за око” може само да доведе до пълното ослепяване на целия свят.”

4. Действие

“Един грам практика струва повече от цял тон с проповеди.”

5. Сегашният момент

“Не искам да предвиждам бъдещето. Загрижен съм само за настоящето. Бог не ми е дал контрол върху следващия момент.”

6. Всеки е човешко същество

“Аз съм обикновен човек склонен към грешки, както всеки друг смъртен. В същото време признавам, че имам смирението да изповядам грешките си и да преразгледам постъпките си.”

“Неразумно е да бъдеш прекалено сигурен в мъдростта на един човек. Здравословно е да си напомняш, че и най-силния може да прояви слабост, както и най-мъдрия може да сгреши.”

7. Постоянство

“Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш.”

8. Доброта

“Аз виждам само добрите качества у хората. Тъй като самият аз не съм безупречен, не бих си позволил да изпитвам недостатъците на другите.”

“Човек е толкова велик, колкото е работил за добруването на своя ближен.”

“Предполагам, че някога лидерството е означавало мускули, но днес то означава да можеш да се разбираш с хората.”

9. Щастие

“Щастието е тогава, когато това, което мислиш, това, което казваш и това, което правиш, са в хармония.”

“Винаги се стремете към пълна хармония на мисли, думи и действия. Винаги се стремете към изчистване на мислите си и всичко останало ще бъде добре.”

10. Развитие

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.”

Още малко негови сентенции:

Бъди самия промяната, която желаеш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!
Храбрите духом добиват слава, когато се борят сами!
Първо си пренебрегнат, после осмиван, сетне бит, и накрая победител.
Някои хора са толкова гладни, че Бог не може да се появи пред тях в друг вид, освен като хляб.
Мразя привилегиите и монополите. Отричам всичко, което не може да се сподели с масата на народа.
Любовта е най-мощната сила, която е присъща на света, и най-скромната, която човек може да си представи.
Там където няма воля, няма и любов.
У Бог няма религия.
Животът е там, където има любов.
Живот без любов - това е смърт.
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #1 -: Януари 12, 2010, 20:29:38 »

  5. Сегашният момент

  “Не искам да предвиждам бъдещето. Загрижен съм само за настоящето. Бог не ми е дал контрол върху следващия момент.”


  Това означава ли, че не е добре човек да ходи на врачки и гледачки, да иска да си разбере бъдещето?
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #2 -: Януари 15, 2010, 00:20:27 »

  ДА!
  Човек няма как да си разбере бъдещето и с това да не го промени! Съответно, той пак не си знае бъдещото, защото мисловният му процес бързо е създал ново бъдеще. Именно заради това Вселенските закони забраняват предсказването на бъдещето. Този, който вижда бъдещето най-добре ще ме разбере за какво говоря, защото ако днес го е видял по един начин, утре ще го види по друг -повече от сигурно е!

  Бъдещето на един народ или човечеството се променя с най-малката смяна на посоката на мислене, на Колективното Съзнание. Не случайно Ванга никога не е започвала с думите: "Така ще е" или " Ще се случи това и това" и информацията, която е дала е била само за пробуждане на съзнанието към по-добро, но никога конкретна и изчерпателна.

  Бъдещето на индивидуално ниво- то даже се променя с минути, понякога и със секунди. Всяка една наша мисъл го променя. Разбирасе имаме си начертан кармичен път, който да следваме, но ние с мислите си определяме насоката на дуалноста, скоростта на промяната и начините на промяна. Затова и ясновидеца не трябва да предсказва бъдещето, защото с това влияе над взетите решения и мисли у човека и по този начин се вплита в кармата му, като натрупва още за изчистване на своята собствена карма.
  « Последна редакция: Януари 15, 2010, 00:26:42 от Giti » Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #3 -: Януари 15, 2010, 01:02:22 »

  За това и ясновидеца не трябва да предсказва бъдещето, защото с това влияе над взетите решения и мисли у човека и по този начин се вплита в кармата му, като натрупва още за изчистване на своята собствена карма.

  Такива въздействия, са прекалено сериозни, за да не са под контрол.
  Когато писах в началото ми се скара, Веселяк че няма дребни глупости и че и най-дребното нещо, оказва своето значимо влияние. Ти го каза, че дребните неща са влиятелни, а сега говориш за силни влияния.(като намрение)

  Мислиш ли, че на хората, след като им е позволено да вредят(свободен избор) им е даден и избора, кога, как и на кого да влиаят?

  « Последна редакция: Януари 15, 2010, 01:22:51 от elsha » Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  giti
  Гост
  « Отговор #4 -: Януари 15, 2010, 02:56:35 »

  Слънце, те избора го имат, но вземайки този избор, постепенно им се отнемат способностите, а да не говорим за това каква карма си натрупват и колко трудно се чисти. Разбирасе, че има сили, които да следят да не се навреди на някой, но тук пак идва правото на свободен избор, който спира нещата, защото този, който се оставя да му навредят го е позволил това. Каквито и закони да има, този за свободният избор е най-силен.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #5 -: Януари 15, 2010, 03:00:03 »


  Мислиш ли, че на хората, след като им е позволено да вредят(свободен избор) им е даден и избора, кога, как и на кого да влиаят?  Изборът им го дава самата жертва, този, който се е обърнал към тях и с това им разрешава да му навредят.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #6 -: Януари 15, 2010, 13:42:46 »

  Може ли и аз да кажа това, което мисля и зная.

  Линейното време върви като линии, които са различните направления, по които ние като човечество вървим според избора си и те винаги се променят. НО... има т.нар. ВЪЗЛИ НА ВРЕМЕТО (в това линейно време), от които ние не може да се отървем, без значение по коя линия на времето тръгнем или си я създадем, ние стигаме до тези ВЪЗЛИ и тогава става това, което е заложено в МЕХАНИКАТА И ЦИКЛИЧНОСТТА НА ВСЯКА ПЛАНЕТА, ГАЛАКТИКА, ЗВЕЗДНА СИСТЕМА, ЛОКАЛНА ВСЕЛЕНА, МАЛЪК И ГОЛЯМ СЕКТОР, СВРЪХВСЕЛЕНА И Т.Н. В БЕЗКРАЯ. Тези възли на времето са циклите, заложени от създаването на дадената планета .... (и всичко отново като изброяване), защото това са порталите (звездните врати) към другите измерения (повишаване или понижаване на обертоновете, в които пропада или се понижава дадената планета и... т.н.)

  Пророците (истинските се раждат такива) такава им е задачата (да бъдат такива), те знаят за тези възли и също и виждат във всеки един момент линията (линиите) на времето по които върви изборът на човечеството и докъде ще го доведе този избор. И затова се правят ПРОРОЧЕСТВАТА - какво ни очаква по този път, НО..., ако КОЛЕКТИВНОТО НИ СЪЗНАНИЕ (общото ни морфогенетично поле, общият ни разум на нивото, на което сме ЕДНО като колективно човечество, Юнг е наричал това КОЛЕКТИВНОТО БЕЗСЪЗНАТЕЛНО) избере друго нещо, всичко се обръща - ние тръгваме по друга линия на времето и за наше щастие - това ПРОРОЧЕСТВО НЕ СЕ СБЪДВА, защото НИЕ САМИ СМЕ ПРОМЕНИЛИ СЪБИТИЯТА. Затова сегашните промени може да са В ПЪТИ ПО-МАЛКО И С НЕ ТОЛКОВА ТЕЖКИ ФИЗИЧЕСКИ ПРОЯВЛЕНИЯ, ако ние си променяме постепенно мислите и идеалите в положителна посока (баланс на "+" и "-").

  Но... (пак това, но, нали  Намигване), ние няма как да се измъкнем от тези промени, защото сме във такъв голям ВЪЗЕЛ НА ВРЕМЕТО. И то такъв, който е не само за нашата планета като планетарно тяло, ами е и за СЛЪНЧЕВАТА НИ СИСТЕМА, СЛЪНЦЕТО ни като звезда, и цялата ни ЛОКАЛНА ВСЕЛЕНА, а даже (според това, което ми минава като информация) и Свръхвселената ни.

  И затова има една поговорка, която аз много харесвам (или просто думи) - "НАЙ-ДОБРИТЕ ПРОРОЧЕСТВА СА ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА СЕ СБЪДНАЛИ"

  Това означава, че ние сме се порменили и сме променили така и БЪДЕЩЕТО СИ (предпазили сме се от лошото в това пророкувано бъдеще). Но... това не се случва толкова често, за съжаление има много сбъднати пророчества, което просто означава, че ние на колективно ниво не сме успели да променим тази линия на времето, по която сме вървели в момента на даване на пророчеството и сме продължили по нея, което довежда и до сбъдване на това пророчество/ва.
  « Последна редакция: Януари 15, 2010, 23:12:53 от delfin » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #7 -: Януари 15, 2010, 16:13:59 »

  Благодаря ти Делфи! Мн. добре си го обяснила.

  А можеш ли да кажеш нещо от към индивидуална гледна точка, за бъдещето на един индивид?
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #8 -: Януари 15, 2010, 16:18:17 »

  Същото е, само че умалено в пъти.

  Херметичният закон - "КАКВОТО ГОРЕ, ТАКОВА И ДОЛУ"

  Т.е. каквото е в Макрокосмоса, такова е и в Микрокосмоса.
  « Последна редакция: Януари 15, 2010, 23:13:50 от delfin » Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #9 -: Януари 15, 2010, 16:20:43 »

  В какъв смисъл умалено в пъти? Аз съм била свидетел как за секунди се променя бъдещето на човек само от мислите му по въпроса.
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #10 -: Януари 15, 2010, 16:56:15 »

  В питането ти е отговора. Както се променя и това, което се отнася за Мирозданието, това се отнася и за най-малката брънка от него. Така и това, което си наблюдавала е бърза промяна, вследствие даденото решение.

  Какво е най-бързото нещо? Мисълта.
  « Последна редакция: Януари 15, 2010, 18:02:46 от delfin » Активен
  Инил
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  « Отговор #11 -: Януари 15, 2010, 17:58:24 »

  Хаа, сега видях Делфи колко добре е обяснила за Портала... Благодаря.

  То и "пророчествата" на маите вече може да се нарекат предупреждения, информация, която променяме... Надявам се /и е така!/ за добро. Щото като планетата има положителни вибрации, такива и от Космоса ще привличаме... Целувчица

  Това ни е задачата днес-да се осъзнаем като индивиди и да се приемем като Бог в развитие.  Да се научим да поемаме отговорност за действията си и ... да си прощаваме. Както на себе си, така и на другите...
  « Последна редакция: Януари 15, 2010, 18:02:25 от Инил » Активен

  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #12 -: Юли 10, 2010, 20:36:08 »

  Да, на мене ми е много важно да не мисля все а бъдещето и успявам, ама само когато се сетя, а не успявам да се сещам често! Като още по-малка бях по-зле-само бъдещето, бъдещето, и не ми оставаше време да мисля какво сега правя... сега... ако думата "време" съществува, имам. Но времето... не е това, което измерваме с часовник. Почна да ми се струва, че кръгчетата с цифри и стрелки измерват нещо измислено...
  И практиката също... забравям понякога. Попивам като гъба информация... и често забравям да я прилагам.
  За човешкото същество... не знам какво е човека, но понякога се чувствам странно в куклата си... мой си проблем
  Първо ме игнорират... после ми се присмиват... после се борят срещу мене... но как... те се борят срещу някого, когото не виждат...
  Да, виждам и добри качества у хората, но трябва малко повече да поработя със зрението. Усмивчица
  Трудно е да изчистя мислите си и да ги подредя... опитвам, пък някога ще стане... някой следващ живот Веселяк
  В същност който иска може да ходи на врачки, то си е негова работа. Аз лично... не ми се ще.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright