Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Свадхистан Чакра  (Прочетена 1223 пъти)
sahaj
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « -: Юли 03, 2010, 23:09:05 »

  Свадхистан Чакра е втората Чакра от нашата фина система, тя се намира на нивото на свивките нежду краката и стомаха .
  На физическо ниво тази чакра отговаря за бъбреците , част от черният , далака , панкреаса и матката.
  Най - важната функция на този център е , че той е отговорен за  разграждането на мастните частици в коремната област, за подмяната на сивите и белите мозъчни клетки, генерирайки енергия , която подхранва нашето мислене. Но твърде много мислене  изцежда централният канал , тъй като дясната част Пингала нади се изтощава. Егото се издува и обхваща мозъка , като избутва Суперегото надолу и прекъсва връзката с централният канал , който се управлява от Духа - истинският творчески източник.Вместо като гъба , мозъкът става като камък и губи силата си да абсорбира. Екстремалните усилия да се твори убиват спонтанноста, което е причина съвременното изкуство в значителната си част - било то драматургия , музика или  живопис - да е толкова грубои да не носи радост.

  Свадхистан Чакра на фино ниво представлява нашите творчески способности и нашата мъдрост , затова в древноидийската митология тя се свързва с Шри Брахма, който е твореца а също и с Шри Сарасвати която е познанието и мъдроста в нас.

  Всичко , което е свързано със спиритуализма, черната магия , обезспокояването на мъртвите или зависимоста от тях ( Авидя )  причинява силен блокаж в левия аспект на тази чакра. Качеството на левият Свадхистан е чистото познание ( Нирмала Видя ) а познанието за мъртвите е грубо (Джада) и непозволено . Мъртвите трябва да бъдат оставени сами и свободни. Вместо да измъчваме душите им , ние трябва да им позволим да се родят отново и да следват своя път към еволюцията. Интересът към подобни неща води нашето внимание към колективното подсъзнание , посредством което ние ставаме все по - склонни към отпуснатост , халюцинации и обсебване.
   Ключът към истинското творчество е постигането на състоянието бели(нирвичара самадхи)    . Като езеро , спокойно и тихо  , цялата красота на творението около вас се отразява в него.

  Поради връзката с егото , което напълно отвлича нашето внимание от собственот ни себе , Духът , много важно е за нас да развиваме в този център истинско смирение , като знаем в сърцето си кои смеи осъзнаем нашето място в творението
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  monikasa
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 6


  « Отговор #1 -: Октомври 12, 2010, 22:06:53 »

  От скоро и аз се занимавам със Сахаджа Йога. Трябва да кажа, че е много лесно и за мен много ефективно. Тръгнах на курсове, сега се чувствам много по-спокойна и усещам мир в себе си. Прекрасно усещане! Но съм още в началото, съвсем в началото бих казала.
  Би ли казал какви са техниките за пречистване на тази чакра? Смятам, че имам проблем там и ми трябва хубаво пречистване. Казвам смятам, защото от медитациите си усещам проблем в тази част (ако медитирам правилно разбира се). Какви са заявленията към този център, как да изпълнявам. На курса ще ни кажат и научат и това, но съм малко нетърпелива Усмивчица. Същото ме интересува и за Муладхара Чакра.
  Надявам се, това да не ти е трудност, а ако е, няма проблем. Ако има от къде да се чете, може и само да кажеш, ще потърся Усмивчица
  Благодаря ти за многото информация която си изнесъл, смятам, че е много полезно!
  Желая мир и любов на теб и всички останали!
   
  Активен

  ЛЮБОВ е да раздаваш
  душата си без жал
  и мигом да забравяш
  кому, какво си дал.
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Набхи Чакра
  Йога
  sahaj 9 2230 Последна<br />публикация Февруари 22, 2013, 15:13:53
  от Търсач
  Анахата чакра
  Йога
  sahaj 0 1329 Последна<br />публикация Юли 12, 2010, 19:57:33
  от sahaj
  Вишудхи Чакра
  Йога
  sahaj 4 1893 Последна<br />публикация Май 24, 2011, 17:12:37
  от mamagaya
  Сърдечната чакра - въпрос ?
  Духовни учения
  iti2 13 2621 Последна<br />публикация Декември 17, 2011, 14:49:35
  от meander
  Въпрос за сърдечната чакра.
  Духовни учения
  Sunny girl 0 830 Последна<br />публикация Ноември 17, 2013, 18:07:04
  от Sunny girl

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright