Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Сан Мьон Мун  (Прочетена 1890 пъти)
Kery
Гост
« -: Юли 01, 2010, 20:08:36 »

Д-р Муун и движението му от неправителствени организации посветени на мира и диалога попадат под остра критика от множество комунистически настроени институции. Ролята му в падането на Комунизма е многократно признавана от Белия дом. В писмото си към д-р Муун, Тачър подчертава, "... И за това има достатъчно критици и песимисти, но аз не съм от тях". "Не бе лесно когатао основателя на вестника, Д-р Муун, започна Вашингтон Таймс... Имам в предвид твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война".

1. Д-р Муун е признат за приноса си за световния мир.
2. Всичките му организации са със специален статур в ООН за социален принос.
3. Световни политически и религиозни лидери, както и учени признават усилията му за мир и междурелигиозен диалог и помирение. Включително и много Православни, и представители от всички други християнски деноминации.
4. Той е награден за това от Сената на САЩ, Парламента на Корея... и е признат за почетен гражданин в много от щатите.
5. Създал е и спонсорирал хиляди организации и проекти, всичките насочени към световния мир, разрешаването на глобалните проблеми и установяване на здрави семейни ценности...
6. Уважаван е от стотици хиляди световни лидери и милиони по света, точно защото никога не налага свое мнение, а създава форум и възможност за всички да се включат и допринесът, съвместно да изградим един по-добър свят отвъд бариерите на религия, култура, националност или раса.
7. Преследван е главно поради ключовия си принос в падането на Комунизма

ОЛЯТА НА Д-Р МУН ЗА РАЗПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА
Днес няколко книги и многобройни свидетелства от политици признават следния факт, без Преп. Муун никога нямаше да спрем Комунизма..

Чрез Вашингтон Таймс и други свои издания д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война. Създаденият от него Вашингтон Таймс е най-цитираният вестник на САЩ и е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка по време на Студената Война. А това е ключовият момент както за стабилизиране на западната политика за спиране на Комунистическите инвазии, така и за вътрешното рухване на пропагандната заблуда в Комунистическите страни. В допълнение, основаната от Сан Мьон Муун организация за "Победа над Комунизма" образова милиони обществени, политически и религиозни лидери за реалната Безбожна същност на тази Тоталитарна система. Това успешно възпира нахлуването на Марксизма в Латинска Америка и много други страни от третия свят.

Това е и една от основните причини за нечуваното преследване и разпространените фалшиви слухове срещу д-р Муун и Движението му за Мир. Чрез основаната от него "Световна медиина асоциация", д-р Муун образова дори журналистите в СССР от където вълната на осъзнаване ефектира в промяна на мисленето дори в КГБ. Тази вълна създаде база за появата на идеята за "Перестройка" и нейното безпрепятствано развитие.

За д-р Мун е пророкувано от пророци като Нострадамус, Ванга и множество Корейски пророчества от преди стотици и дори хиляда години. Той е описан като един, който ще се роди на Изток, в Корея, в началото на 20 век, ще бъде преследван и обвиняван фалшиво, но ще донесе ново разбиране което ще обедини хората и донесе новата епоха на мир. „Миротворец“ и „Обединител“ са най-основните му характеристики. „Обединяващ религиите срещу Червеното (Комунизма)“, според Нострадамус, и „Този който ще подпише вечния мир“, според Ванга. Животът му обаче е една трънлива пътека на безкористните му усилия да постигне тази извечна мечта на човечеството. Исус го призовава за тази тежка и реално погледнато, непосилна мисия, когато е бил едва на 15 годишна възраст. С молитви и медитация той постига директна връзка на общуване с Бог, Исус и основателите на всички основни религии в духовния свят. Но живота му е пример за реални и практични резултати в усилията за световен мир, и разрешаване на глобалните човешки проблеми. Милиони днес смятат преподобния Мун за Месията и Второто пришествие. Между тях са дори лидерите на много други религии, политици, държавни глави, световни учени и нобелисти.

Ванга обещава, че пророкуваното в Библията за Второто пришествие ще се сбъдне. Тя го описва като Миротворец който идва в нашето време и ще "подпише вечния мир". Месията ще иницира огромни проекти за мир, като световна магистрала. Той ще сплоти човечеството и враждуващите сега, помежду си, религии, като им даде една по-висша обща задача за благото на човечеството. Настоящите "релативизъм" и морален упадък ще изчезнат, и "всички ще вярват едно учение", пророкува Пророчицата.

Нострадамус пророкува за Месията идващ под името "Мун". Той ще бъде жестоко преследван и хвърлян в затвора. Ще се роди на изток, но ще пътува на запад - "лети в облъците". Ще "обединява религиите срещу червеното (Комунизма)". Ще благославя хиляди семейства навсякъде където отиде. Ще донесе новата истина и постави основата на бъдещия мир.

Според Корейските пророчества, раждането на Месията ще бъде в Корея. Той ще дойде, като "Истински човек", не за конкретна религия, а за всички хора. Това ще стане в нашето време, "Когато видите майките масово да убиват децата си преди още да са се родили." До 2012 - 2025 той ще установи основите на Божия идеал на земята. Но преди това човечеството ще премине през невероятни бедствия, наводнения и конфликти. В началото неговото идване ще бъде скрито от хората, защото в противен случай те биха го убили, както се случи с Исус.

Библията обещава нова и пълна истина
Както самата Библия заявява, че в нея не е разкрита цялата истина, „сега знаем частично и виждаме като в мъгла.” Така че е не-библейско да се каже че Библията е пълната истина, понеже тя самата твърди, че не е. Когато дойде пълното разбиране, частичното ще отпадне, обяснява апостол Павел в Коринтяни 13:8-12.

    „Защото сега отчасти знаем и отчасти пророкуваме, но когато дойде пълното, това, което е частично, ше се прекрати... сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице в лице; сега познаваме отчасти, а тогава ще познаем напълно.”

Проблемът е, че както винаги в историята, когато сме се хванали за частичното, не искаме да пуснем и да приемем пълното. Светлината на Новия завет бе по-силна от тази на Стария завет, но хората хванати за старото не можаха да я приемат. Така и светлината на пълната истина ще надмине тази на досегашните разбирания, но дали сърцата ни ще се освободят за да я приемат?

Нови откровения за връщането на Христос
Много хрисияни получават директни откровения и водене относно завръщането на Христос. Тези откровения обаче, предизвикват традиционното разбиране за връщане на облаците. Според тях, веднага след появата на "Червения змей" (комунизма), на Изток ще се роди дете, което ще израстне и донесе спасението на света и поведе хората от всички раси, култури и религии към изграждането на Божието царство на земята. Тези нови откровения, макар и трудни за приемане, са здраво основани и на Библейските предсказания:

Изводи от Второто пришествие на Илия
Ако разгледаме Второто пришествие на Илия, става най-ясно, как Бог работи и как Христос ще се върне. Тъй като второто идване на Илия е трябвало да представлява завръщане на възкачилия се на небето Илия, хората са очаквали и вярвали, че Илия несъмнено ще слезе от небето. Но Исус ясно заявява, че Йоан Кръстител, който се е родил на земята, е Илия (Мат. 11:14; 17:13). Фактът, че Второто идване на Илия се осъществява, чрез Йоан Кръстител не означава, че самия Илия се е родил отново, като Йоан Крътител. Илия е в духовния свят и е помагал на Йоан, който е имал същата мисия на земята (Лук. 1:17). Ето защо, въпреки че мисията е една и съща, личността е различна и с ново име.

Думите на самия Исус за Второто
ПришествиеОт думите на Исус в Библията можем да разберем, че при Второто пришествие, най-вероятно Христос ще бъде роден на земята. Както е предсказано,

    „И голямо знамение се яви...жена която щеше да роди... И тя роди мъжко дете, което ще урпавлява всички народи...” Отк. 12:5

С други думи Месията при второто пришествие ще изглежда различно и дори носи друго име, както се казва в Откровенията на Йоан,

    „И носеше ново име, което никой не знаеше... и името му беше Божието слово.” Отк. 19:12

Библията определено говори за нова личност с друго име, а не самия Исус. Възможно ли е Библията наистина да предсказва това? Възможно ли е Исус наистина да предаде мисията си на друг, който ще се роди без първороден грях? В Йоан 14:16 Исус загатва точно за това:

    „И Аз ще поискам от Отца си и Той ще ви даде друг Утешител, за да бъде с вас вовеки.”

Исус пояснява и защо трябва да дойде друг:

    „Имам още много неща да ви кажа, но не можете да ги понесете сега. А когато дойе Онзи (Господаря на Второто пришествие), Духът на истината, ще ви упътва към всяка истина”.

Следователно, при Второто пришествие ще се роди дете със друго име на което Исус ще даде своята мисия, и което ще израсне, ще победи и разкрие пълната истина пред света, която Исус тогава не е разкрил понеже хората не са били готови за нея.

Исус предава Месиянската си мисия на друг
Можем ли да бъдем сигурни, че това наистина ще стане. Тези думи на Исус, дадени в откровение на пророка Йоан, са още по категорични.

    „И на този който победи и който... върши дела, чисти като Моите, ще дам власт над народите и той ще ги управлява с желязна тояга... както Аз получих от Своя Отец. И ще му дам зорницата” (Отк. 2:26-28).

Тук става ясно, че ще се появи друга безгрешна личност като Исус ("който върши дела чисти като Моите"), и че самия Исус ще му даде същата мисия ("както аз получих от Своя Отец"), което е Месиянската мисия ("да управлява всички народи с желязна тояга").

Да Исус е еднородния Син на Бог, и няма друго име, чрез което да идва спасение до идването на Второто пришествие. Но такъв човек ще се появи и самият Исус ще го помаже за Цар на народите (Помазаник - на гръдски Христос, на Арамейски Месия).

И в двата цитата, Отк. 2:26-28 (този на който Исус ще даде същата мисия, както Той е получил от Отца) и Отк. 12:5 (появата на момче което от раждането си има връзка с Бога), става дума за една и съща личност, (този "който ще управлява всички народи в желязна тояга" - Господаря на Второто пришествие).

Библията предсказва провал на християните да приемат
Възможно ли е тогава днешното християнство да отрече Библията, да се обърне срещу волята на Исус, като отхвърли този Помазан от Исус за Месия на Второто Пришествие? Да самия Исус предупреждава за това. Исус пита,

    „Когато той (Господаря на Второто Пришествие) дойде, ще намери ли вяра?”

Той ни предупреждава, че Второто Пришествие ще дойде,

    „Човешкия син ще се завърне като крадец в ноща.”

Когато детето се роди на земята само избрани ще знаят, чрез откровения, докато останалите, дори и християнските лидери може да са в тъмнина. По тази причина те със сигурност могат да се обърнат срещу Него и вместо първите спасени да станат преследвачи и да критикуват Господаря на Второто Пришествие, поради невежеството си.

За това Исус казва, че ще им заяви,

    „Махнете се от мене вие злойци...”

въпреки че тяхната гордост и сигурност за спасение е в думите им, „Не в твое ли име пророкувахме и говорехме езици, и проповядвахме”. В момента в който те се обърнат срещу този, който Исус е пратил, те автоматически стават най-големите злодеици в очите на Бог.

В Йоана 16:12 Исус казва,

    „Имам още много неща да ви кажа, но сега не можете да ги понесете. А когато дойде оня (Господаря на Второто Пришествие), тогава Духът на истината, ще ви упътва за всяка истина, защото няма да говори от себе си.”

Но дали тогава ще искаме да чуем който носи тази истина, или както винаги е било в историята, пророците ще останат неразбрани и преследвани и ние лековерно ще отхвърлим истината.

Исус призовава Сан Мьон Мун на 15 г. възраст.
Може ли някои да се нарече истински християнин, ако тръгнем срещу волята на Исус. Преподобния Мун е започнал да комуникира с Исус и с Бог още на 15 годишна възраст. Самият Исус го призова многократно да приеме тази мисия и доведе изпълнението на Божията воля на земята. Ако не знаем защо Исус е призовал Сан Мьон Мун да изпълни ролята на Господар на Второто Пришествие, можем да попитаме самия Исус.

Разбира се много по-лесно е да заплюваме Исус в лицето и да кажем, „аз не мога да приема че ти работиш с кореец, аз не съм очаквал второто пришествие така.” Библията предупреждава, че Бог върши нещата не по начина по който ние ги очакваме, но ние винаги мислим, че знаем по добре от Бог. Трудно ни е да се смирим и да питаме искрено самия Исус, какво мисли той. Трудното е да имаме търпение и постоянство докато той ни отговори.

Източник:http://familyfederation.blogspot.com/

До тук - добре, обаче:
„Леля Ванга никога не е предричала подобни неща - коментира контактьорката Валерия Евтимова. - Непрекъснато се злоупотребява с нейното име”.
За съжаление дори във фондация „Ванга” гледат несериозно на тези писания: „Не ме занимавайте с подобни глупости - отсече председателят на фондацията Иван Драмов. – Такива неща се тиражират всеки ден по жълтите вестници. Това си остава за сметка на онези, които ги твърдят".  В случая обаче не става въпрос за жълти вестници, а за целенасочена пропагандна кампания на една секта, която злоупотребява с името на баба Ванга.Активен
Kery
Гост
« Отговор #1 -: Юли 01, 2010, 20:28:42 »

Интересно ми е какво е вашето мнение за този човек и за неговата идея за световен мир.

Моето мнение е малко раздвоено, но честно казано, интуицията ми казва, че нещо не е както трябва.
Първо тези пророчества на Нострадамус не казват, че това е новият месия, а че ще дойде такъв човек, с име Мун. В корейските пророчества го сочат като новия месия, но мен друго ме притеснява. В момента Южна Корея е под опката на САЩ, а Северна Корея са комунисти и САЩ се чудят как да си намерят причина да ги нападнат. Нещо ме води на мислълта, че може би, този Мун не е истинския, а САЩ се страхуват от истинското раждане на новия месия, за когото Бибията казва, че ще се роди на Изток. Защо си мисля, че той не е истинският ще попитате - ами защото немога да приема, че някой работи за доброто а хората и е близък с ООН (една организация, която е уж за мир, ама не съвсем).
Другото - Мун създава своя политическа партия - не мога да приема, че новият месия ще действа по техния начин.
Нещо ми намирисва на "Новия световен ред", чрез който "лошите" искат да ни контролират. До тук им два варианта: разбиването на семейството и любовта, въвеждането на чипове, баркодове (знаете, че във всеки баркод се съдържа числото на дявола, предполагам - трите най-дълги линии в началото, средата и края, с който баркод е белязана всяка една стока на пазара, а искат да го въведат и при хората),  и т.н.; Вторият начин е да провъзгласят някого за новият месия и уж чрез Божието слово и мирът да си продължим в една масова заблуда и властващите да останат най-облагодетеслтвени.


Ммм, това са си мои разсъждения и следствия от изчетен материал, но факт е, че страните на изток са под постоянна атака, чрез Хаарп, чрез войни, чрез пряка намеса във властта и т.н. Другото е, че някои източници казват, че този месия може да не се роди на изток, а в някоя много бедна страна, което може да бъде причина за ужесточеното крадене на помоши, предназначени за страни като Африка.
Не ми подкрепяйте съжденията, дали са верни или не и аз незнам, но този човек нещо не ми харесва, дори той да е с добро намерение, ми се струва, че го използват.

Не искам да влизаме в спорове или нещо такова, искам само да попитам вярвате ли му и изобщо какво мислите по този матерал?
Активен
onidar
Аз съм . . . и какво от това!
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 85


 • Град: Русе
 • WWW
  « Отговор #2 -: Юли 01, 2010, 21:23:25 »

  По скоро е дирижиран театър на САЩ и/или на техните "сателити".
  Като замисъл и изпълнение всичко е наред,но кой ще ти разреши да се правиш на "Месия",
  освен твоите режисьори...колко малко му трябва на човек да се "върже"на тази игра.
  Най-доброто предстои...помнете 8(осмият)!
  Активен

  Светът е оцелял,защото се е смял ... и други работи.
  Kery
  Гост
  « Отговор #3 -: Юли 01, 2010, 21:26:32 »

  По скоро е дирижиран театър на САЩ и/или на техните "сателити".
  Като замисъл и изпълнение всичко е наред,но кой ще ти разреши да се правиш на "Месия",
  освен твоите режисьори...колко малко му трябва на човек да се "върже"на тази игра.
  Най-доброто предстои...помнете 8(осмият)!

  Какво за осмият? Някакво предсказание ли има тук?
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 01, 2010, 21:49:59 »

  Най добрата секта за сега.Като казвам добрата имам предвид успялата да се реализира.Изключително много богатства.Процъфтяващ бизнес-в почти всички насоки.
  Разработени програми и системи за привличане на последователи-социално слаби,наркомани и алкохолици.Психическа обработка за вина и страх.Безпрекословно изпълнение на волята на Муун.Привличане на последователите в комуните далеч от света,където психическата обработка продължава и чрез лишаване от сън,четене на специална литература и то в огромни количества за да не могат да осмислят нещата на момента и т.н.
  Поредната секта-поредната глупост.Месия.И този ако е месия то директно аз ставам сатана.
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #5 -: Юли 01, 2010, 21:52:25 »

  По скоро е дирижиран театър на САЩ и/или на техните "сателити".
  Като замисъл и изпълнение всичко е наред,но кой ще ти разреши да се правиш на "Месия",
  освен твоите режисьори...колко малко му трябва на човек да се "върже"на тази игра.
  Най-доброто предстои...помнете 8(осмият)!

  Какво за осмият? Някакво предсказание ли има тук?
  Някакво предсказание,но на момента не мога да включа точно къде беше материалчето.
  Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #6 -: Юли 01, 2010, 22:06:35 »

  Тук има малко за "Осмия"     http://liternet.bg/publish5/dmangurov/8.htm.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright