Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Тангра и тангризма  (Прочетена 2384 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 20, 2009, 12:18:00 »

Някой знае ли нещо повече за тези неща? Много хипотези в пространството, но нещо по-конкретно. Аз почти нямам знания върху тази тема, само откъслечни неща. А ми е интересно.
Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Юни 21, 2009, 02:29:55 »

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B0
Активен
giti
Гост
« Отговор #2 -: Юни 21, 2009, 02:38:02 »

ТАНГРА - името на бога на древните българи, което според научни изследвания означава философското триединство от понятията Тан (вселена), Нак (човек) и Ра (бог). Чрез него те изразяват едно отнай-ранните схващания за единството и хармонията на света. Писмени сведения за това датират от хилядолетието пр. Хр.

ТАНГРА е едно от най-древните религиозни и културни понятия в историята на човечеството. Прародината на древните българи са долините на Памир и Таримската котловина между Тян Шан (небесната планина) и северните склонове на Тибет, откъдето започва разселването им по света. Фердинанд фон Рихтхофен (1833-1905) смята Таримската котловина за огнище на първата човешка култура.
Активен
omnia
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 59


Omnia ab Uno

« Отговор #3 -: Юни 21, 2009, 06:21:40 »

"Големият заговор срещу българите" т.1 на Христо Маджаров.

На delfin автора ще и е познат от предговора към българското издание на "Космогонията на розенкройцерите".
Активен

Обичай "противника" си преди и след битката, а по време на нея му разкажи с всяко свое движение за Бога в теб.
delfin
Гост
« Отговор #4 -: Юни 21, 2009, 08:28:21 »

Това ми е познато, и книгите на Маджаров съм ги чела, търся от нещата, които ги няма лесно достъпни в нета или в известните книги. Зная, че ги има, но това е основно определение като за религия. А аз смятам, че тангризма е нещо повече от религия или учение, то е цяла философска система и наука, но срещам само намеци и леки податки към това.
Тангризма е свързан с колобрите и това знание какво е. Имало е нещо. Дориан Александрив в една своя книга за бойни изкуства споменава за стил и умения на колобрите, но не е епо-задълбочено.

Иначе за Таримската котловина и откриването на мумиите там вече кой ли не народ ги свързва със своята история и произход.
Активен
Цар Кару І
Гост
« Отговор #5 -: Юни 21, 2009, 15:39:48 »

Произнася се Танг Ра, по-голям брат на Амон Ра. Първото проявление на Непроявената Първопричина. Няма нищо общо нита с Китай, нито с митай. Но иначе профанизацията му е започнала от там. А тя е следствие от вторичното затъпяване на човечеството.
За повече инфо отидете на voininatangra.org - там инфото в по-голямата си степен е вярно.

ТАНГРА - името на бога на древните българи, което според научни изследвания означава философското триединство от понятията Тан (вселена), Нак (човек) и Ра (бог). Чрез него те изразяват едно от най-ранните схващания за единството и хармонията на света. Писмени сведения за това датират от хилядолетието пр. Хр.

ТАНГРА е едно от най-древните религиозни и културни понятия в историята на човечеството. Прародината на древните българи са долините на Памир и Таримската котловина между Тян Шан (небесната планина) и северните склонове на Тибет, откъдето започва разселването им по света. Фердинанд фон Рихтхофен (1833-1905) смята Таримската котловина за огнище на първата човешка култура.

Активен
delfin
Гост
« Отговор #6 -: Юни 21, 2009, 16:16:45 »

Откъде може някой да каже със сигурност, че Таримската котловина е прародина на българите?

На тази планета е посят живота на няколко места, не на едно, но философията е била от един източник, която после се разпада в много направления, в зависимост как са се разделяли народите и как са можели да възприемат (под каква форма) тази философия или Учение.
Активен
Цар Кару І
Гост
« Отговор #7 -: Юни 21, 2009, 18:33:27 »

 Ухилен Естествено, че не е Делфин. Това са само манипулации на рязаните пластелинчета.
Ако искаш да узнаеш повече кои сме били БълГарите (и протоБълГарите) прочети коя и да е книга на Кръстю Мутафчиев и отсей правдивата информация.

Цитат
Танг Ра е Небето
Танг Ра е Земята
Танг Ра сме Ти и Аз

Защо ли редакторите с рязани пластелинчета от уикито не са споменали горния цитат?
Будизма на Гаутама е леко променен Тангризъм. Йошуа е будист от всякъде ( Усмивчица ами бил е 7 години на обучение в Египет, а после 20тина години в Индия, минал е през прохода Шипка в Хималаите на път за ...), само дето сгрешил, че се емнал да просвещава луннокултовите юдеи и те го провесили на кол Намигване
Активен
delfin
Гост
« Отговор #8 -: Юни 21, 2009, 20:22:12 »

Да, особено третата част от "Хомо сапиенс..." на Мутафчиев, чела съм я. И Петър Добрев, и Дим. Съсълов, и Дориан Александров и книгите на Маджаров и акад. Юхма от Чувашия. Както и "Тангра - знакът на българите". И за символа на знака.
Активен
Цар Кару І
Гост
« Отговор #9 -: Юни 22, 2009, 17:54:56 »

Делфин, прекрасно е че си го чела Мутафчиев. Той в много неща греши, но изнася невероятно много информация, особено тази с анализа на имана на местности и градове из света. Помня, че когато излезе първата му книга му писах за някои негови неточни изводи, но не получих отговор. А есенцията на това, което му писах ще се опитам сега да я кажа.

Преди много години (интернета беше млад и графичните страници бяха рядкост) бях намерил един документ (май беше Гутенберг проект) в който (преведен от санскрит на английски) ставаше въпрос за следното:
От един град (между измеренията) на около 1000 години излиза мъдрец за да събуди заспалото в материята човечество. Този мъдрец си има охрана от войнството на града, която го следва в неговите пътувания из света. След като мисията на мъдреца приключи той се прибира У Дома (левитация?), но неговите войни/охрана остават на мястото, от където мъдреца си е заминал У Дома, и основават нова цивилизация. Тези войни се били от арийското племе Гари (или Кари). Те са и защитници/войни на Града. И са имали 12 рода (един от подродовете е бил Дуло).

Горния текст обяснява и "загадката" защо БълГарите сме били и в Египет, Етиопия, Месопотамия, Индия, днешна БълГария (траките са БълГари - траки са ги наричали разбойниците/пирати гърците), и къде ли още не. Два от подродовете са с имена Макците и Едонците (днешните македонци).  Ухилен И нищо чудно "последната битка" от "книгата" (библията) да е на територията на Макците и Едонците (АрМакЕдон). (Ар е обратното на Ра - Ра е "слизане", "даване" - обратните значения са ясни - "изкачване" и "отнемане")
(Макците са били стрелци. Мак означава Стрелец - като Воин, като съзвездието Стрелец. Приветстващи прогреса)
Активен
delfin
Гост
« Отговор #10 -: Юни 22, 2009, 21:12:01 »

Интересно, а има ли още?

Йоло Денев (който мнозина го смятат за откровено луд), но се бори за старата ни култура, има преди време една книга (тежка за четене и само я прегледах ), в която дава за планета Тангра и българите, които я населявали, дошли на Земята и основават Бълг. народ. Преди повече от 10 000 г., ако не ме лъже паметта. Дали има нещо вярно и в тази хипотеза?!
« Последна редакция: Юни 23, 2009, 14:35:50 от delfin » Активен
Цар Кару І
Гост
« Отговор #11 -: Юни 23, 2009, 14:18:03 »

Мисля, че веднъж бегло прегледах писанията на Йоло Денев. И си мисля, че пише глупости. А БълГарите сме много по-стари от 10К години.
Активен
Tangra
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #12 -: Август 22, 2010, 11:59:07 »

Аз съм Тангра ,аз съм Всичко и Нищо.Винаги съм тук ,но малко ме виждат.Говорите за сънища и преживявания ,а не виждате мен .Аз съм навсякъде и никъде .Отворете очите си .Животът не е термин .Животът не е учение.Изпразнете ума си за да живеете .Аз съм преди всичките ви книги и не съм книга или учение .Аз съм и не съм .Търсете не мен ,а себе си .Говорите за любов ,а какво е това?Всяко понетие има противоположност ,стремейки се към любов ,стимулирате омразата .Няма нищо,Всичко е това което е .
Активен
Isis
Немезида
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #13 -: Август 22, 2010, 12:32:02 »

  И това сега за какво беше? Опитваш се да ни привлечеш към тази религия ли? Но знай, че мен няма да ме накараш.

  И за твое известие, хановете останаха в историята и в учебника по История(ЧО) на децата от 4.клас пише, че този култ към "Тангра" вече не съществува и е останало  мноогооо далеч в миналото. Ок? Не се обиждай, просто те информирам! Намигване
  « Последна редакция: Август 22, 2010, 15:40:07 от indigo » Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  Tangra
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2

  « Отговор #14 -: Август 26, 2010, 02:11:00 »

  Тангра не е това ,което е .Нито ИИСУС ,нито Буда,Кришна...в човешките понятия и възприятия.Извиси се над себе си и не се привързвай към понятието .Учебниците са писани от хора използващи не повече от 5-6% мозъкът си .Ти имаш 100%,търси се за да се откриеш.Има една религигия и тя отрича всички ,защото те са стъпало към себе си ,а ти вече си се изкачил и нямаш помощ от патерици .Тангра е .
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright