Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: В преследване на безсмъртието  (Прочетена 660 пъти)
dayana
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« -: Май 12, 2010, 23:53:34 »

В преследване на безсмъртието

Човечеството от векове търси магически формули, митове и съвременни терапии, за да избяга от старостта. Или поне да я отдалечи колкото се може повече.
Възрастта на библейските патриарси изглежда непостижима цел в днешно време, но стремежът остава. Интернет предлага над 15 милиона сайта, отнасящи се до „стареенето” и над 67 000 - за забавяне процеса на стареене. Остаряването не е свързано само с години на старост. То е процес през целия живот, чрез който ние определяме социалните, умствените и биологичните етапи в живота ни.
Напоследък съвременните биотехнологии започнаха да работят по възстановяване на младостта и повече дълголетие, но дълголетие като млади и жизнени хора. През 1995 г. излезе проучване, което документира животни (скална риба, костенурки и китове), живели 200 години или по-дълго, без да показват признаци на стареене. Д-р Ричард Д. Липман, един от номинираните за Нобелова награда през 1981-а, изобрети и патентова ACF-22 през 1987 г. като метод за забавяне стареенето. Въпреки че продуктът вече е прекратен, той „показва в строго контролирани лабораторни тестове, че увеличава продължителността на живота с 19-26%.” Уплашено от краткостта на живота, човечеството наистина страстно преследва идеята, ако не за безсмъртие, то за красива старост...
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
Gayatri
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Май 13, 2010, 09:26:53 »

  dayana, много любопитни неща си споделила с нас.
  Доста съм мислила по повод намесването на човека точно в процесите на стареене. Притеснявам се, че това може да доведе до доста неприятни последствия.
  Само се чудя какъв мутирал ген ще изолират учените и защо, след като естествено в гените на човека е заложена доста по- голяма продължителност на живот, която може да се достигне при идеални условия за живот, които в момента нямаме.
  Тоест, променяйки начина си на живот може да повлияем както върху процесите на остаряване, така и върху продължителността на живота. То не напразно в Библията е описано, че хората в началото са живели средно по 400-500 години. Някъде бях чела, че един индиец иска да постигне с определен начин на живот възраст от около 200 години. Така, че всичко си е заложено в човешкия ген.
  Другото- не е правилно... в днешно време при толкова голям кръговрат, да се прави удължаване на младостта и живота по изкуствен начин.
  Това е само мое мнение. Имам някакви интуитивни притеснения, които не мога да ги обясня с подходящите думи.
  Активен
  dayana
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 291


  « Отговор #2 -: Май 13, 2010, 16:43:11 »

  А на мен лично ми изкочи въпроса:
  Какво посланиетпо на това 17 годишно момиче?
  Може би не е в  мутиралия ген!
  Мисля,че посланието е заложено в съвсем друго направление.

  "Притеснявам се, че това може да доведе до доста неприятни последствия."
  Споделям твоето мнение
   Згреших Прегръдка
  Активен

  ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
  Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #3 -: Май 17, 2010, 20:53:01 »

  Светът на видимите неща започнал в една прекрасна утрин заедно с пробуждането на бог Брахма. Той бил седнал върху прелестен лотосов цвят с току що разтворили се бели листа току на повърхността на първичния океан. Като огледал пустия свят на небето и океана около себе си, Брахма си помислил: „Откъде съм се появил аз?” Той погледнал надолу във водата, където се губело стъблото на неговото ложе – лотос. С почуда остановил, че то е изникнало от пъпа на някого си, който спял на дъното на световния океан. Заспалият бил Вишну, положил божествената си глава върху намотания на спирала световен змей Ананта-Шеша. - Ти кой си? – едновременно се запитали двамата богове и започнали да се карат.
  - Аз те породих с мисълта си – настоявал Брахма.
  - Аз те родих и затова съм твой баща и твоя майка – отвърнал Вишну.
  Изведнъж и двамата забелязали колона от светлина, издигаща се от дъното на океана до върха на небето. Вишну и Брахма решили заедно да проучат това странно явление. Вишну се превърнал на Вараха, аватарата си на дива свиня, и започнал да рови земята, за да открие началото на колоната. В същото време Брахма се превърнал на Ханса, лебеда, и отлетял на небето, за да търси горния и край. Но опитите и на двамата завършили безуспешно. Изведнъж колоната се разтворила по средата и от там се появил Шива. Трите божества дружески премерили силите си преди сериозно да се захванат с Творението. Всеки един от тях бил Творец.
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  izida
  Гост
  « Отговор #4 -: Май 26, 2010, 22:18:56 »

  Както сте забелязали днес е пълноуние....може и да не е съвсем, ама това не е от такова значение. Преди малко докато седях на балкона, и не беше все още тъмно, се вгледах в това кръгло светещо тяло, и изненадата ми беше огромна от това което видях. Във лъчението което излъчваше луната, осветена от слънцето, забелязах нещо като голяма тъмнососиня опашка, с диаметъта на тялото. Тя обаче не беше статична, а се движише и извиваше като дим от кумин. Не мисля, че беше енергийното излъчване, а по-скоро, отражение на неосветената част от луната. Ако е така защо се движише, подобно на комета?Хммм
  П.С. много се радвам, че това успях да го наблюдавам не само за сеунда или минута, ами си беше истинско 5-6 мин. представление, поне толкова успях да го задържа!
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Капсулата на безсмъртието
  Духовни учения
  Administrator 0 1244 Последна<br />публикация Юни 16, 2009, 19:00:42
  от Administrator

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright