Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Турмалин  (Прочетена 13828 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 20:46:25 »


  Зодия: Различните цветови варианти са определени към различни зодии: синият турмалин (индиголит) е за Везни, зеленият (верделит) - за Телец и Козирог, розовите и червените (ел-баит, рубелит и сибирит) - за Скорпион.
  Находища: Норвегия, Финландия, Русия, Бразилия, Мо¬замбик, Мадагаскар и др. В България е открита единствено черната му разновидност - Витоша, Централни Родопи, Сакар.
  Цвят: безцветен - ахроит, жълт - цилаизит, зелен - верделит, син - индиголит, розов - рубелит, кафяв до тъмнокафяв - дравит, червен - сибирит, черен - шерл и др.
  Химически състав: Турмалините са група боросиликатни минерали със сложен и непостоянен състав. Освен магнезий, желязо, литий и алуминий в химическите им формули намират място като възможни примеси още 25 елемента. Твърдост: 7 до 7,5
  Облик: предимно непрозрачни, призматични, стълбо-видни и иглести кристали, както и радиалнолъчести срастъци. За ювелирни цели се използват по-рядко срещащите се прозрачни кристали.
  Подобни минерали: кунцит, епидот, апатит Търговски вид: като фасетирани камъни за пръстени, обеци, колиет а и др. Предлагат се и заоблени късчета за масаж, талисмани и полагане върху чакрите.
  Предания: В продължение на хилядолетия турмалините са били считани за различни минерали и са странствали из съкровищниците под други имена. Има сведения от Античността за светещи турмалини - един цял храм бил осветяван нощем от един турмалин.
  Лечебни свойства: Зеленият, розовият и червеният камък, положени върху челния енергиен център, предотвратяват виенето на свят. Гердан от турмалинови късчета активира имунната система и засилва психическата устойчивост.
  Носенето на зелен турмалин предотвратява смущения в равновесието от всякакъв вид. То й помага и при проблеми с кръвоснабдяването. Полагането на зелен или розов турмалин подпомага възстановителния процес след прекаран сърдечен инфаркт. Положен върху сърдечната чакра, зеленият турмалин може да пребори състоянието на страх.
  Поставен върху базисната чакра, черният турмалин активира мускулатурата. Досегът му с третото око няколко пъти на ден може да окаже положително влияние при склероза.
  Черният турмалин въздейства положително при възпа-ление на ухото и смущения на слуха - многократно през деня се слага необработено късче по за 10 минути задушната мида в долната й част. Тази терапия елиминира и шум в ушите.
  Черният турмалин има доказано лечебно въздействие при повърхностни кисти. Полага се сутрин и вечер за половин час върху съответното място. Подобна терапия, съчетана с из-ползване на карнеол, се препоръчва и при миоми и мастопатии, като минералите, редувани през ден, се прикрепват към съответното място с левкопласт.
  Поставен върху базисната чакра, черният турмалин разбива енергийните блокади.
  Синият турмалин помага на жените в периода на кли-мактериума да преодолеят депресионните състояния - използва се заедно с корал или лунен камък, носен в допир с кожата. Той засилва имунната система срещу простудни заболявания. Други указания: Всички турмалинови разновидности след употреба се подлагат за кратко под течаща вода.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:54:23 от Administrator » Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #1 -: Март 24, 2011, 13:15:03 »  Турмалин


  Цвят: Турмалинът се среща в много цветове: синьо, жълто, розово, червено, черно, зелено, виолетово и др. Някои кристали са полихромни - преливат от червено до зелено.

  Описание: Турмалинът е боросиликатен минерал със сложен и променлив състав. При нагряване придобива електричен заряд и привлича малки предмети като пепел, влакна и малки парченца хартия.

  Произход на името: Името му произлиза от сингалски turmali или tormally (многоцветен).

  Годишнина: Турмалинът е скъпоценния камък за 8-мата година от брака.

  Съхранение и почистване: Като всички скъпоценни камъни турмалина трябва да се защитава от надраскване и силен удар. Избягвайте драстични температурни промени. Да не се почиства в ултразвукови ванички.

  История на камъка: Използва се като ювелирен камък от 2000 години. Днес се използва и в някои електронни устроиства благодарение на пиезоелектричните му и други свойства.

  Символика и мистични сили на камъка: Турмалинът е камък пазител. Той защитава своя притежател от външни неблагоприятни явления. Съвременните магове считат, че камъка преобразува отрицателната енергия в положителна и пази от стрес и уроки. Използването на различни турмалини за изработка на амулети от магьосници е особено разпространена практика в Европа още от древността.
  Зеленият турмалин (Верделит) поддържа вярата и надеждата в човека. Той е камък на духовното търсене. Пробужда творчески сили и разкрива нови таланти.
  Малиновият рубелит помага за отърсване от стари емоционални товари, изпълва с ново доверие и хубави чувства към хората. Води към нова любов.
  Полихромния турмалин (розово-зелено) е най-добрия утешител на разбитото сърце, помага за преодоляване на разочарованията от любовта.
  Червеният рубелит е много силен любовен талисман. Разгаря любовта, поддържа страстта. Освобождава от необосновани страхове и безпокойство. Също е и талисман за художници.
  Черният турмалин е камък на свръхенергията, което го определя като камък на вещиците. От древността се използва за магьосничество.
  Черният и червеният турмалин се смятат за извънредно енергизиращи камъни способни да тласнат притежателя си към сексуални авантюри. Всички турмалини са камъни на младостта и се вярва, че запазват у човека неговата младост. Препоръчват се като талисмани за писатели, художници, музиканти, поети, магьосници и вещици. Вярва се, че също така, че подобряват менталните способности на човека.

  Находища: Турмалин се добива в Африка, Бразилия, Мадагаскар, Мексико, Мианмар, Намибия, Шри Ланка, и САЩ (южна Калифорния, Кънектикът, Мейн, Ню Йорк и Тексас).

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=aSan2wSRi6s" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=aSan2wSRi6s</a>
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright