Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Топаз  (Прочетена 4045 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 20:33:39 »


  Зодия: Златистият топаз е отреден за Дева, розовият - за Лъв, а синият- за Водолей.
  Чакри: златист топаз - слънчев сплит и сакрална чакра, син - гърлена, безцветен - всички чакри
  Находища: Урал , Шри Ланка, Югозападна Африка, Бра-зилия и др.
  Цвят: Срещат се безцветни варианти, както и нюанси-рано оцветени в жълто, небесносиньо, зелено, розово, виоле-тово, кафяво и червено.
  Химически състав: алумосиликат със съдържание на флуор и възможно присъствие на хром, желязо и манган Твърдост: 8
  Облик: Образува късопризматични кристали с многостенни върхове; хромът ги оцветява в жълто, манганът - в кафе-никаво, а желязото - в синьо.
  Подобни минерали: циркон, шпинел, планински кристал, аквамарин, морганит и др.
  Търговски вид: в суров вид и вграден в украшения История: Името произхожда от арабското topasos- намерен или от индийското tapas - жар. То п а з ъ т е един от най-старите минерали, използван за украшения и лечение. През Античността е бил символ на власт и мъдрост. В английската кралска корона са вградени над 480 топаза.
  Лечебни свойства: Носенето на украшения с топаз сти-мулира обмяната на веществата и съсирването на кръвта - затова е подходящ за хора с такива проблеми.
  При подагра като съпътстваща терапия сутрин се пие на гладно топазена вода.
  Златистият топаз е подходящ за съпътстващо лечение на чернодробни проблеми, като се полага върху съответното място, а поставянето му върху пъпната чакра успокоява болките от язва на стомаха. Вградени в злато, всички цветови варианти на топаза действат отпускащо, прогонват раздразнителността и лошото настроение. Положен върху гърлената чакра, синият вариант помага за балансирането на хормоналната продуктивност на щитовидната жлеза.
  Ук р а ш е н и е от син топаз активира имунната система за справяне с хронично възпаление на сливиците, както и с говорни проблеми.
  Други указания: След всяка употреба за лечебни цели топазът трябва да се измива под течаща вода, след което се оставя за малко на слънце.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 16:00:24 от Administrator » Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #1 -: Юли 03, 2010, 15:26:07 »

  Ето едно синьо топазче!


  * topaz.jpg (14.79 KB, 180x153 - видяно 2505 пъти.)
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright