Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Родонит  (Прочетена 2627 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 19:54:48 »  Зодия: Родонитът е един от символите на Стрелец.
  Чакри: сърдечна и сакрална
  Находища: Русия - Ур а л , Австралия, Китай, САЩ, Мексико и др.; в България - в района на село Жълтуша, Източни Родопи и др.
  Цвят: розов с рисунък от черни клончета
  Химически състав: манганов силикат с възможно присъствие на алуминий, калций, желязо, литий, натрий, калий
  Тв ъ р д о с т : от 5,5 до 6,5
  Облик: предимно непрозрачен, в повечето случаи се образува чрез метаморфоза в манганови рудни находища. Кристалните му форми са редки.
  Подобни минерали: родохрозит
  Търговски вид: Изключително популярен е като юве-лирно-декоративен материал. От него се изработват пепелници, свещници, чаши, вази, кутии и други предмети с художествена стойност. Предлага се и полиран - за масаж; също вграден в украшения и като съставна част на гердани.
  Предания: Името произлиза от гръцката дума rhodon -роза. През Античността родонитът е бил използван като камък-пазител за пътуващите и за жените, на юито предстой раждане. Подсказвал предстоящата опасност като усюрявал сърдечния ритъм на притежателя си.
  Лечебни свойства: Положен върху сърдечната чакра, дата сили на сърцето при начална сърдечна недостатъчност. Поставян между гръдната кост и слънчевия сплит, действа стимулиращо на организма за преодоляване заболявания на дихателните пътища и белите дробове.
  При различии фобии с него се масажират дланите продължително време.
  Родонитът стимулира сексуалността и отстранява импотентност: вечер в продължение на 20 минути се държи върху базисната чакра или с него се масажира коремната облает под пъпа.
  Други указания: Преди и след употреба се измива под течаща вода.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #1 -: Юли 03, 2010, 15:39:58 »

   Родонитът е минерал от подкласа цепещи се силикати и е изкуствен камък. Твърдостта му е 5,5 — 6,5 по скалата на Мос. Плътността му е 3,6 грама на куб. см. Блясъкът му е стъклен. Името му идва от гръцки родос — роза или розов. На изток го наричали утринна зора. В химическият състав влизат голям брой мангани, които придават на родонита малинов и розов цвят. Формулата му с примеса е MnSiO3. Кристалът е с тънко зърнеста маса. Родонитът е вторият по значение камък след малахитът в Урал, от който правят големи декоративни изделия. Цветът на камъка е неравномерен, в масата има участъци с красиви ярко червени цветове, които се пресичат с по-малко ярки и преминаващи в по-тъмно  червени тонове. Цветът зависи от съдържанието на други минерали и колкото са по-малко са те, толкова е по красив родонитът. Характерни за цвета са и явяващите черни жилки които на светлият фон образуват сложни и изящни рисунки. Находището на камъка е било открито в Урал в края на ХVІІ в. Родонитът е известен още по времето на Византия. В Индия го познавали отдавна и го наричали божествен камък, които пробуждал в човека най-хубавото и разпръскващ любов. В Русия отначало го наричали орлов защото се е смятало, че първите образци на камъка са ги намерили в гнездата на скалните орли. В Ермитажа могат да се видят различни изделия направени от родонит. Най-голямото известно изделие направено от камъка е саркофаг с тежина от 10 тона, изсечен е от голям къс със тежина от 47 тона. Такива големи масиви от минерала се срещат рядко. Рудонитът се смята за мъжки камък и се носи под формата на пръстени и висулки така мъжете никога няма да загубят потентността си. Предпазва и от венерически болести, спомага при зачатие на здрави деца. Спомага и за лекуване на жлъчка и щитовидната жлеза, укрепва имунната система и черният дроб. Препоръчва се да сложат плоски късчета от камъка върху затворени очи, за профилактика на някои очни заболявания. Източните медици отдавна използват камъка при лечение на онкологични заболявания, още повече, че камъка притежава успокояващо въздействие. Добре действа и при сърдечно съдовите системи. Камъкът е за хора от знака на Везни. Но действието на камъка е след определено съжителство с него, за да можете да привикнете към неговите енергии.

  Ювелирният портал - Jewel.bg
  Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #2 -: Октомври 23, 2010, 19:49:19 »


  Лечение - подсилва резервната ни енергия и подържа самочувствието ни, когато сме под напрежение, използва се за засилване на вътрешното ухо и за цялостното подпомагане на слуха. Енергията на родонита отблъсква статическото електричество и той може да се поставя до източниците на това излъчване като защита, например на нашето работното място
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright