Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Рубин  (Прочетена 2618 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 20:02:13 »  Зодия: Основен минерал при Лъв, заместващ основния при Ко з и р о г, влияе добре на родените под знака на Овен.
  Чакри: базисна и сърдечна
  Находища: Русия, Мианмар, Индия, Тайланд, Сри Лаи-ка; в България - отделни находки без ювелирна стойност в Ардинско
  Цвят: червен
  Химически състав: двуалуминиев триокис с присъст-вие на хром и титан
  Твърдост: 9
  Облик: Рубинът е една от разновидностите на минерала корунд. Образува неголеми полупрозрачни до прозрачни кристали с форма на бъчвички, стълбчета и плочки. Наличието на хром придава червения му цвят, а включения от концентрично разположени рутилови иглички обуславят оптическия ефект "звезда", както и ивичестите преливания в цвета тип "котешко око".
  Подобни минерали: хиацинт, шпинел, кунцит и др.
  Търговски вид: Като един от най-високо ценените скъ-поценни камъни, рубинът се вгражда най-вече в златни изде¬лия- пръстени, брошки и др. На специализираните щандове се предлагат и необработени образци за колекционери. Синтези-ран е в огромни кол ич е ства от два века насам.
  Предания: Името произлиза от латинското rubeus - чер-вен. Заради красотата и редкостта му гърците са го наричали "майка на скъпоценните камъни". Аристотел пише: "Един е червен като чиста кръв и се казва рубин, той е най-добрият от всички". Римляните говорели за него като за "цветето сред ка-мъните". Предполага се, че обвитият в легенди скъпоценен ка-мък, който пазел в себе си капки от кръвта на Исус Христос, е бил гранат или рубин. Смятало се е, че този минерал е получен от превърналата се в камък божествена любов. През Средно-вековието рубинът е бил магическият камък срещу чумата. Когато цветът му потъмнеел, неговият притежател напускал мястото, където живеел и се отправял надалеч. Завръщал се, когато камъкът възвърнел цвета си.
  Лечебни свойства: Рубинът засилва имунната система - особено подходящ е за терапия при изтощени организми. През нощта се поставя късче рубин в чаша с няколко лъжички вино. За тази цел е подходящ и фасетиран за украшение мине¬рал. На следващия ден чашата се допълва с вода и се изпива на малки глътки.
  Смес от 50 г вода и 50 г червено вино, в която е престоял рубин една нощ, помага на хора, страдащи от хипотония, да се чувстват добре през деня.
  Държан върху клепачите, помага за отшумяването на очни възпаления.
  Рубинът стимулира сексуалната енергия при жените - с него се правят леки масажи върху срамната кост. Т о з и ефект се постига в комбинация с гранат.
  Може да помогне при импотентност. Всяка вечер се прикрепя рубин върху базисната чакра. В този случай е необходимо да се използва продължително време. Носен вграден в златно бижу, засилва желанието за любов.
  Други указания: След използване се измива под течаща вода.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright