Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Оникс  (Прочетена 10526 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 19:41:42 »


  Зодия: Ониксът е един от камъните на Козирог.
  Чакри: за всички чакри, по възможност да се съчетава с други минерали, чиято енергия повишава
  Находища: Бразилия, Индия, Мадагаскар, СА Щ, Мекси-ко; в България - Източни Родопи
  Цвят: черен, на ивици с бяло, червено, сиво, кафяво
  Химически състав: халцедон с възможно присъствие на въглерод и желязо
  Твърдост: 7
  Облик: Ониксът е халцедон с редуващи се ивици - обик-новено в два цвята. При класическия оникс имаме редуване на черни и бели ленти, при карнеолоникса - на червени и бели, при сардоникса - на тъмночервени до кафяви и бели.
  Подобни минерали: Класическият тип ахати са с концентрично разположени слойчета с различно оцветяване.
  Търговски вид: На търговските щандове като оникс се предлагат всички плътни чернокафяви халцедонови разновидности. Може да се намери полиран като топчета, висулки, ка-мъни за масаж; в пръстени, брошки и други украшения.
  Легенди: Ониксът е един от най-ценените камъни през Античността; по целия свят се използва като магичен камък, чиято сила се увеличава от инкрустираните върху него знаци. Откриван е в гробни камери на американските индианци, при гърците и римляните. От хилядолетия му се приписва лечебно въздействие върху очите. В древността върху оникс са изра-ботвани великолепни камеи, запазените от които са обявени за ненадминати произведения на художественото изкуство.
  Лечебни свойства: Ониксът е камък със силно въздействие върху кожат а; лекува дори абсцеси. Помага при гъбички, възпаления и слънчево изгаряне: приготвя се ониксова вода, с която се мият засегнатите места няколко пъти на ден, след ко е т о се използва мехлем с кехлибар.
  При възпаления очите се измиват внимателно с ониксо-ва вода. Минералът прави кож ат а мека и еластична, когато тя се мие продължително време с вода, обработена с него.
  При ушни болки и шум в ушите се полага зад долната част на ушната мида многократно през деня, вечер - минимум за 15 минути.
  Ониксът засилва съпротивителните сили на биополето. За тази цел е необходимо с него сутрин да се масажират дланите. За постигане на лечебен ефект минералът се използва продължително време.
  Други указания: По търговските щандове ониксът масово се замества от оцветени в черно халцедони. След употреба се измива с топла вода.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:55:31 от Administrator » Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright