Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Лазурит  (Прочетена 5491 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 19:08:17 »


  Зодия: Лазуритът е камъкът на Стрелец, Водолей и Де¬ва; на представителите на тези зодии дава сили за създаване на приятелски връзки и помага за вземането на решения.
  Чакри: челна и гърлена
  Находища: в Афг а н и с т а н , Мианма (Бирма), Русия и др.
  Цвят: от светлосин през синьозелен до виолетов с проб-лясващи в златно включения, непрозрачен
  Химически състав: натриево-калиев алумосиликат със сяра в състава си
  Твърд ост: 5 до 6
  Подобни минерали: содалит, лазуритът принадлежи към . неговата група.
  Облик: във вид на плътни дребнозърнести маси с вклю¬чения от пирит, диопсид, калцит и други минерали. Именно те са причината за появата на златистите проблясъци.
  Търговски вид: необработени късчета за налагане вър -ху чакра или болно място, амулети за носене; обработен - във вид на фигури или бижута.
  Предания: Обвеян е в легенди, предания и разкази. Пър-вите от тях датират отпреди 7 000 години. За асирийците лазу-ритът е свещеният камък, дал синьото на небето. Думата про-изхожда от арабското "азул" - синьо небе. Според египтяните той има божествен произход: "когато Сириус разделил небето на Слънце и Луна, тогава се откъснал лапис-лазули, за да отда-де лечебната си сила" - е записано в един йероглиф от времето на най-старата египетска култура.
  Всички култури на Запада и на Изтока ценят лазурита като култов минерал. То й е камъкът на античните владетели. Още в старите царски гробници край Ур до Ефрат са намирани предмети от лазурит, известен тогава с името лапис-лазули. Кра-лят-слънце Людовик XIV също разчита на неговата сила, а На¬полеон го носи по време на похода си през Египет, защото вярва, че той ще го направи ненараним. Император Вилхелм I обявява лазурита за свой любим камък.
  Лечебни свойства: Носен като висулка или гердан, пред -пазва от раздразнения и възпаления на гърлото, действа стаби-лизиращо в областта на гласните струни и ларингса. Препоръчва се да се носи за засилване на имунната система. Действа уравновесяващо на щитовидната жлеза. За тази цел се поставя върху гърления енергиен център.
  Поставен върху сърдечния енергиен център, намаля кръвното налягане. Държан в ръка, облекчава главоболието.
  Честият контакт с лазурит поддържа разума ясен, развива интуицията и действа срещу депресии. Той дава сили на партньорството между мъжа и жената.
  Други указания: Необходимо е преди употреба да се измива с вода.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:58:20 от Administrator » Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright