Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Лабрадор  (Прочетена 5377 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 19:04:58 »


  Зодия: Лабрадорът е камъкът на Водолей, Скорпион и Рак.
  Чакра: пъпна
  Находища: В България не е открит. Най-красивият лаб¬радор е черният финландски, чиято иризация прилича на фойерверк от светлини; останалите находища са в Канада, САЩ, Русия, Австралия, Мексико и др.
  Цвят: сивосин с иризираща в бронзови, сини и зелени цветове повръхност; полупрозрачната му разновидност с иризация във всички цветове на дъгата се нарича електролит.
  Химически състав: натриево-калиев фелдшпат
  Твъ р д о с т : 6 до 6,5
  Облик: скалообразуващ минерал. Не може да се сбърка лесно с друг, иризацията му е специфична и се нарича лабрадоризация по името му.
  Търговски вид: като украшения - пръстени, брошки, висулки; като полирани топчета
  История: За първи път попада на европейските пазари в края на 18 век от находищата му на п-в Лабрадор в Канада. Камък на мъдростта и дълголетието според канадските инди-анци. Ценен от тях повече от златото.
  Лечебни свойства: Лабрадорът стимулира функцията
  на тимусната жлеза при децата и стабилизира имунната система. Този ефект се постига, когато се масажират дланите, след ко е то минералът се полага за 10 минути върху гръдната ко ст. При продължително носене в дланта лабрадорът укрепва нер-вната система и активира волята.
  Има изключително силно въздействие при проблеми на скелетната система - артрит, шипове, ставни заболявания, невралгични болки, радикулит, дископатия, изтръпване на крайни-ците, болки в мускулите, нарушено кръвообращение и орося-ване с кръв. Препоръчва се няколкоминутен масаж върху ос-новата на опашната кост (базисният енергиен център). Той се осъществява с умерено силен натиск отдолу нагоре с използването на няколко капки зехтин. Извършвана сутрин, тази терапия премахва енергийните блокади в целия организъм, активира работата на жлезите с вътрешна секреция и стимулира кръвообращението. Тя оказва положително въздействие върху състоянието на мускулите, половите органи и надбъбречните жлези. Може да се практикува няколко пъти дневно.
  Други указания: Преди употреба минералът се измива с вода.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:58:44 от Administrator » Активен
  skamandar
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 10

  « Отговор #1 -: Юни 15, 2012, 00:11:05 »

  Наричан е още Лабрадорит Това е камъкът на духовното пробуждане.

  поставяне - С него се правят масажи на дланите, полага се на гръдната кост, опашката, гръбнака или пъпа. Като бижу най добре да се носи на гердан. Поставя се във водещата ръка или върху третото око за постигане на магическите му св-ва.

  въздействие върху тялото - Стимулира имунната система. Укрепва нервната система. Подпомага бъбреците и половите органи, опорно-двигателната система. Активира кръвообръщението и  работате на жлезите с вътрешна секреция - тимус, надбъбречни жлези, простата.

  въздействие върху характера и биополето - Успокоява свръхактивните хора. Камък на мъдростта и дълголетието. Активира волята, подобрява концентрацията, вдъхва смелост и яснота. Помага на човек да поеме свободата си, лекува склонните да се подават на чужда манипулация, зависимостта от друг човек и споделения алкохолизъм. Стабилизира човешко биополе, пречиства аурата, премахва енергийните блокади. Помага за изграждането на търпение и постоянство. Прекрасно средство за хора, които се преуморяват от работа или им предстои продължителен период на активна дейност.

  магически качества - Особено силен е при новолуние, когато дори сияе по-ярко, придобивайки магическа сила. Помага за постигане на богатство от знания, като отваря пътя към свръхсъзнанието и достъпа до нови знания. Притежателят може да получи способност да предвижда събития, да получава откровения свише. Камък на силата, позволява ви да виждате през илюзията и определя истинската форма на сънищата и целите ви.Чудесен за заздравяване на интуицията, стимулира фантазията, развитие на ентусиазма, новите идеи и ясновидството. Пробужда и скритите таланти на човека. Използвайте го при заклинания, за да получите резултат при невъзможни ситуации.

  амулет - Лабрадоритът е един от силните амулети, отблъскващи външното негативно въздействие. Вярва се, че този камък е надежден пазител на дома от проникване на отрицателна енергия. Чудесен талисман за писатели, музиканти, художници и други творчески професии. Привлича успех, слава, признание и постигане на високи резултати в работата. Камъкът много се привързва към собственика си и се стреми да му помага във всичко особено в неприятни ситуации. Той е незаменим помощник на хората които рискуват в живота. Може да привлече неочаквани и невъзможни на пръв поглед решения, които да ви заварят неподготвени.

  други указания - Не бива да го давате на друг да го докосва или използва, а също и да го подарявате. .
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright