Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Жадеит  (Прочетена 4439 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 18:44:42 »


  Зодия: Жадеитът е подходящ за родените под знака на Везни, Риби и Рак.
  Чакри: според терапевтичната необходимост - сакрал-на, челна и пъпна
  Находища: Мианма (Бирма), Китай, Мексико и др.
  Цвят: от светлозелен до тъмнозелен, полупрозрачен; по-рядко - виолетов, жълт и черен
  Химически състав: натриево-алуминиев силикат от гру-пата на пироксените, често съдържа калций, желязо, магнезий, манган
  Твърдост : 6,5
  Облик: финовлакнеста структура, плътни агрегати
  Търговски вид: под формата на различни декоративно-художествени изделия - гердани, обеци, пръстени, брошки; по¬лирани или необработени късове за налагане върху болното място или за амулети
  Подобни минерали: нефрит
  Предания: Още преди 7 000 години жадеитът е привлякъл вниманието към себе си. В китайската култура е наречен "камък на небето" и символизира петте добродетели на чове-ка: мъдрост, справедливост, решителност, милосърдие, смелост. Символи на тези добродетели са изрязвани от жадеит и нефрит и са носени като талисмани, даряващи енергия. Към тези му качества старите египтяни добавят и способността му да събужда и опазва любовта. За маите в Южна Америка е култов камък с цена, по-висока от златото. Жадеитова плочка с дупка в средата символизира небето, от коет о светлината пада върху земята.
  Лечебни свойства: Носен като амулет близо до тялото, въздейства положително върху функциите на жлезите. Ефектът се увеличава, когато всяка сутрин се пие вода, в която е престояло късче жадеит през нощта.
  При бездетност, когато няма органични причини за то-ва, в чаша с вода се поставят жадеит, червен яспис, лунен ка-мък, опушен кварц и розов кварц. Водата трябва да се изпива от двамата партньори сутрин на гладно.
  По време на бременността се препоръчва жената да но¬си жадеит и карнеол независимо под каква форма. В съчета-ние с карнеол засилва функциите на ко р е м н ат а област по вре-ме на раждане. Понижава температурата, когато се положи върху сърдечната или челната чакра.
  Препоръчва се терапия с него при всякакви бъбречни проблеми - името му буквално означава "камък на пояса". През нощта се поставя късче жадеит заедно с хематит в чаша с вода, която се изпива сутрин на гладно.
  Масаж с жадеитово топче въздейства успокояващо и носи удо в л етв о р е ни е , помага срещу предразсъдъци и изостря чувството за справедливост. За лек сън е добре късче жадеит да се постави за около 15 минути върху челото.
  Други указания: Когато повърхността на минерала потъмнее или той остава задълго хладен върху тялото, трябва да се подържи под течаща вода.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:59:52 от Administrator » Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright