Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Диамант  (Прочетена 4025 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 18:35:28 »

  Зодия: Диамантът е щастливият камък за Овен.
  Чакри: челна чакра; действа хармонизиращо върху всич-ки чакри.
  Находища: Най-известни са диамантените мини в Южна Африка. Те захранват почти целия световен пазар с необработени диаманти. Известни кол иче с тва се добиват още в Бразилия, Австралия, Индия и Русия.
  Цвят: безцветен, син, жълт, сив, зелен, кафяв и черен, Прозрачен
  Химически състав: чист въглерод с примеси от окиси на магнезия, калция, желязото и др.
  Тв ъ р д о с т : 10, най-твърдият от всички минерали; на практика не се износва и не се разтваря в киселини и основи.
  Облик: Кристализира дълбоко в стари вулканични тръби под голямо налягане и температура около 1300 градуса по Целзий в кубове и октаедри или като комбинация от тях.
  Търговски вид: Предлагат се остенени и вградени в различни украшения брилянти, възможно е да се намери и необработено кристалче. То е достатъчно за лечебни цели.
  Предания: Около диамантите витаят истории за слава и величие, за смърт и нещастие. Този "цар на камъните" Плиний посочва като най-ценното от всички човешки блага, ко е т о дълго време е известно само на царете и някои техни приближени. През религиозното Средновековие диамантът е наречен "бо-жественият блясък на Земята" поради невероятно високата му способност за пречупване на светлината. Името му е от гръцки произход и означава "непревземаем". В Индия от древни времена диамантът е символ на абсолютната добродетел и спра-ведливост.
  Брилянтовата му обработка, открита през 1456 г. от Луис ван Берквен прави диаманта най-скъпият и най-търсеният камък за украшения по целия свят. Съвременната промишле-ност е немислима без качествата на този минерал.
  Лечебни свойства: Като подсилващо средство при из-тощение след стрес, за възстановяване след боледуване: един необработен диамант се поставя нощем в чаша с вода, която на сутринта се изпива на малки глътки. Освен това е добре кож ат а да контактува и с корали. Чрез диамантена вода се отстраняват всякакви енергийни блокади — включително и тромбози.
  Диамантът е единственият камък, ко й то може да помог-не при душевни болести - когато се прикрепи с левкопласт за продължително време върху челната чакра.
  Срещу подагра: сутрин се пие диамантена вода. Камъ-кът трябва да е престоял най-малко 12 часа във водата. По време на терапията е добре да се носи кехлибар или тюркоаз.
  Носен като бижу, диамантът развива самосъзнанието, подсилва желанието за самостоятелност и успокоява ревността. Той засилва въздействието на всички минерали, с ко и то се комб инира .
  Рецепта на Абу Рейханал-Бируни (X век) за прояснява-
  не на ума и дълголетие: Минералът се поставя вечер в чаша вода (100 г), коя то не се покрива. Водата се изпива сутринта на гладно бавно, на малки глътки. Чашата се зарежда с 3 части вода и 1 част леко червено вино. То з и елексир се изпива преди лягане, а чашата се пълни отново с вода.
  Други указания: За терапия се препоръчват необработени диаманти. Те нямат нужда от специални грижи при използването им.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 16:00:46 от Administrator » Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #1 -: Ноември 02, 2010, 09:56:11 »  Диамантът (от гръцката дума адамас - несломим, несъкрушим), наричан също елмаз, е минерал, естествен алотроп на въглерода. Най-твърдият от естествено образуваните минерали, диамантът, шлифован като брилянт, е сред най-ценените скъпоценни камъни в бижутерията.
  Знае се, че диамантите са най-добрите приятели на момичетата. Какво ги прави толкова ценни? Те са най-твърдото природно вещество. Диамантът е единица мярка за твърдостта на всички останали скъпоценни камъни и минерали. Той е над 100 пъти по-твърд от сапфира и рубина, които са на второ място след него. Това, съчетано с блясъка и огъня му, го е превърнало в символ на вечната, трайна любов. Притежава способността да пречупва светлината /рефракция/ и да я разлага на съставните й цветове.
  Съществува легенда, в която се разказва, че първите "огнени камъни" /диамантите/ са намерени в 327 г. пр.Хр. от войниците на Александър Македонски по време на похода му в Индия. Това се случило в непристъпната "Долина на диамантите", пазена от огромни и страшни чудовища - змейове, които само с един поглед убивали всичко живо. Александър Македонски обаче ги победил с хитрост. Той заповядал да се полират до огледален блясък щитовете и да се насочат към чудовищата. Виждайки собствените си отражения в получените по този начин огледала, змейовете моментално умирали.
  След като загинал и последният звяр, Александър Македонски заповядал да хвърлят в пропастта късове тлъсто овнешко месо, към мазнината на което диамантите прилепвали много добре. Привлечени от миризмата на мърша, в долината скоро се спуснали множество орли. И когато с плячка в ноктите си те се отправяли към непристъпните си обиталища, били прострелвани от точните стрели на войниците. По този начин диамантите се оказали в краката на завоевателя.
  Diamonds are the best friend girl - Диамантите са най-добрите приятели на момичетата. Мерилин Монро - сигурно е права, защото диамантите са вечни, вечната красота на света и силата на властта. Въглеродът има две форми - диаманти и графит - кристална и аморфна.
  Диамантите са стари колкото Земята. Възрастта им достига до 3.3 млрд. години. Едрите са се образували най-малко на 150 км и дори на 600 км дълбочина в недрата на земята при огромна температура и натиск. По-късно изригваща магма ги е изкарвала към повърхността. Миниатюрните са следа от древни метеоритни бомбардировки. Близо половината се копаят в Африка, много рядко се откриват и под глетчери - в Индиана и Уисконсин.
  За диаманти са се водели много повече войни, отколкото за жени. Причината е, че едва 20% от изкопаните скъпоценни камъни са бистри и стават за бижута, останалите 80 на сто отиват в индустрията и никой не се вълнува от тях. Диамантните накити обаче раждат легенди, с тях са свързани битки, убийства, историята им е потопена в мистерии.
  Обработката, или в каква форма ще се “изсече” диамантът е въпрос както на мода, така и най-фина работа. Най-качествен е напълно прозрачният безцветен диамант. Всеки примес дава нюанс и се смята за природна грешка. Но точно грешките понякога са прекрасни. Най-красивите и прочути диаманти в света са с наситен син, зелен, розов, червен, оранжев и даже черен цвят.
  Първоначално диаманти носели военачалниците, кралете и императорите. Като женско украшение започнали да го използват едва от средата на ХV век. Модата да се носят обработени ювелирни диаманти въвела фаворитката на френския крал Карл VІІ - Агнеса Сорел. Оттогава диамантите започнали да получават имена: “Диамантът на надеждата” - драматично син, което драматично вдига и цената му; “Сърцето на вечността” - особено красив; “Звездата на хилядолетието”
  Най-големият елмаз в света – „Звездата на Африка“ /516.5 карата или 103.3 грама/, украсява британския държавен скиптър. Брилянтът „Кохинор“, чието име означава планина от светлина, е инкрустриран в малката държавна кралска корона на Великобритания, изработена за кралица Мария. Елмазът „Орлов“ краси руския държавен скиптър. Диамантът „Регент“ е бил личният талисман на Наполеон Бонапарт. Намира се във френския музей Лувър и се оценява на 3 млн. щатски долара. Диамантът „Санси“ 53 карата след обработката си, намира се понастоящем в Англия. Диамантът „Шах“ днес се пази в Елмазения фонд на Русия, има жълт, много прозрачен цвят, дължина 3 сантиметра и тегло 90 карата /18 грама/.
  Диамантът нашепва да се отнасяме с другите така, както искаме да се отнасят с нас. Така се открива светлината на камъка. За да го има, човек плаща много пари. Главният урок, който преподава този най-скъп камък, е свързан с трупането на материални блага. Опитите за притежание блокират пътя на положителната енергия. Липсата на средства за придобиването му пък учи, че ако не се привързваме към нещата, също можем да получим техните дарове.
  Диамантът трябва да бъде подарен - тогава има най-голяма сила и разкрива прекрасните си качества. Също и когато се предава по наследство.

  Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #2 -: Ноември 02, 2010, 10:05:03 »  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright