Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: МИНЕРАЛИТЕ И ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ  (Прочетена 7437 пъти)
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « -: Юни 15, 2010, 17:16:41 »

  ЕНЕРГИЙНИ ЦЕНТРОВЕ В ОРГАНИЗМА

  Освен чрез храната, човек приема енергия и от космическата среда през определени вихрови центрове в своето тя-ло. В източната философия те се наричат чакри и са свързани с жлезите, които излъчват секрети директно в кръвта и управляват процесите в целия организъм.

  БАЗИСНИЯТ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР (чакра Муладхара) се намира в основата на гръбнака, в опашния център. То й доставя на тялото физическа енергия, от него се влияят сексу-алността, размножителните способности, кръвта, както и над-бъбречните жлези. Всички чувствени усещания зависят от тази чакра. Според древната медицина тя е свързана с елемента земя. С нейна помощ се лекуват всички смущения в сексуал-ността. Въздействието върху й се осъществява с червени и черни минерали.
  Минералите с черен цвят - андрадит, морион,турмалин шерл, хематит, черен опал и др. успокояват целия енергиен поток, намаляват болката и засилват съпротивителните сили.
  Червените минерали въздействат върху кръвоснабдяването и стимулират сексуалността, ускоряват интензитета на чувствата, независимо дали те са положителни или отрицател-ни; червеното премахва умората и оказва тонизиращ ефект върху организма, но с него не бива да се прекалява.Минерали¬те, ко ит о въздействат в този план, са рубин, гранат пироп, шпи-нел, циркон, огнен опал и др.

  САКРАЛНИЯТ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР (чакра Свадиштхана), е разположен в кръста, в далачния център. Ко гат о човек постави дясната си ръка върху корема така, че палецът да лежи под пъпа, тогава ръката попада върху чакрата. От нея се влияят енергийно всички телесни течности - кръв, лимфа,пот, стомашни сокове, сълзи. Оказва хормонално влияние върху яйчниците, половите жлези и тестикулите. Свързана е с елемента вода. Съответства на оранжевия цвят, а минералите, които й въздействат, са цитрин, оранжев яспис, хелиодор и др.
  Оранжевите минерали стабилизират кръвообращение-то и обмяната на веществата и осигуряват интелектуална енер-гия. Терапията с тези минерали активира жлезите с вътрешна секреция.

  ПЪПНИЯТ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР (чакра Манипура) е разположен в центъра на слънчевия сплит. Когато поставите дясната си ръка върху стомаха така, че ръбът на малкия пръст да е върху пъпа, тогава ръката покрива тази чакра. Тя, както останалите две, се отваря навън, за да поема енергия. То в а е чакрата на панкреасната жлеза, коя т о отделя инсулин и гл ю ко -ген. Въздейства върху целия храносмилателен процес и върху слънчевия сплит, чието състояние е особено важно за цялата вегетативна нервна система. В тази чакра са заложени корените, върху които израства нашата личност, целият ни умствен процес. Отговаря на жълтия цвят и се влияе от цитрин, пирит, злато, топаз, флуорит, сяра и др.
  Минералите с жълт цвят влияят пряко върху нервната система в благоприятен аспект, засилват имунната система, терапията с тях се отразява добре върху състоянието на кож ат а . Жълтите минерали активират отделянето на стомашен сок и стимулират храносмилането.

  СЪРДЕЧНИЯТ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР (чакра Анахата) се намира по средата на гръдния кош. Той отговаря енергийно за сърцето и кръвообращението, освен това са му подвластни тимусната жлеза и имунната система. В синхрон е с хармонията, нежността и чувствата. Това е чакрата на любовта. Неин цвят е зеленият. Влияе се и от розовия.
  Зелените минерали стимулират сърдечната дейност, ра-ботата на черния дроб и жлъчния мехур, освобождават нап-режението от организма, отпускат мускулите. Повечето от ми¬нералите от тази група са носители на култова символика -изумруд, нефрит, жадеит,амазонит, зелен яспис и др. Те са из-разители на силите, които продължават и обновяват живота. Терапията с тях оказва влияние върху възстановяването на клетките и балансира състоянието на организма. Най-попу-лярните представители, освен изброените, са и празопал, хризопраз, празем, хризокола, малахит, турмалин верделит и др.

  ГЪРЛЕНИЯТ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР (чакра Вишутха)
  се намира в долната част на гърлото. То й снабдява с енергия щитовидната жлеза. У п р а в л я в а ушите и гласните връзки, гл а д ъ т и жаждата също зависят от него. В духовен аспект се свързва с вярата и красноречието. На тази чакра съответства светлосиният цвят. Въздействащите й минерали са тюркоазът, целестинът, аквамаринът, халцедонът, синият топаз, лунният камък, пер-лата, опалът джиразол.
  Светлосините минерали символизират дълбокото спо¬койствие, стимулират работата на бъбреците и очистителните процеси. Терапията с тях нормализира кръвното налягане, на-малява мускулното напрежение и успокоява дишането.

  ЧЕЛНИЯТ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР се нарича още "трето око". В източната философия носи името Агя. То й се намира над основата на носа, между веждите. Интуитивните ни способности са тясно свързани с него. Осигурява въздействие върху епифизата, както и върху работата на всички жлези в тялото. С него е обвързана и централната нервна система.
  Цветът на тази чакра е тъмносиният, индиговият. Влияе се от содалит, лазурит, аметист, сапфир, флуорит. Когато тази чакра получава достатъчно енергия, у човек изчезват страховете, депресията, чувството за несигурност. Тя дава сили и на вдъхновението.
  Тъмносините минерали освобождават отрицателна енергия от човека и стимулират мисленето. Те съдействат и за въстановяване на нервната система.

  ТЕМЕННИЯТ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР (чакра Сахашрара или хилядолистен лотос) е разположен на върха на главата и е свързан с хипофизната жлеза. През него може да преминава надолу енергия с най-висока честота. Той се съотнася с духовния елемент у човека, както и със свръхестественото, с Космоса. Свързан е с предния дял на хипофизата и оказва влияние върху физическия и духовния ръст на човека. Тази чакра кореспондира цветово с виолетово, бяло и златисто.Освен минералите с тези цветове, изключително добро въздействие върху нея оказват диамантът и планинският кристал.
  Виолетовите минерали оказват влияние върху белия дроб и снабдяването на мозъка с кислород, прогонват безпо-койството. За постигане на ефект тук се разчита на аметист, флуорит, чароит.
  Белите минерали са в състояние на стимулират хора с висок умствен и духовен потенциал. Преди използването им се препоръчва терапия със сини или зелени камъни. Ефектът се получава от работа с кахолонг, хаулит, млечен опал, албит.
  Златистият цвят при хелиодора, слънчевия камък, хал-копирита и златото провокира веселие и радост. Повишава телесната температура и осигурява жизненост.

  Както вече казахме, енергията от космическата среда навлиза в тялото през чакрите и познанията за този процес, за взаимосвързаността му с различните минерали, може да ни помогне значително да подобрим качеството на физическото и духовното си състояние.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:51:06 от Administrator » Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #1 -: Март 26, 2011, 03:56:16 »

  Осмата чакра ...  Седалището на Soul(Душата)
   Подпомагане на Просвещението и Възнесение
   Soul Star чакра.Къде е тя?

   
  Осмата чакра обикновено се нарича чакра соул звездна или седалище на душата.  Тя се намира над горната част на главата ...  над коронната чакра.
   Тази чакра се намира над най-високата точка на физическото тяло ...  и е приблизително една педя над главата ...  или около шест инча,а може и до два фута при някои хора.
   Това е първата трансперсонална чакра.  Въпреки,че е врата между нея и коронната чакра, който често се нарича Звездна Gateway ...  това е следващата чакра над коронната чакра в етерното тяло.
   Това понякога се нарича седалището на душата, тъй като това е точката, в която духовна енергия ...  и Божествената любов, влиза в тялото.  Чрез портала, Божествената светлина и филтри енергия надолу в коронната чакра...  за разпространение в целия организъм.
   Чакра значения
   Осмото или соул звездната чакра се отнася до безкрайна енергия, духовност, върховена Божествената мъдрост и състраданието.Тя също е свързана с произхода на просветление и възнесение, и до идеала ...  "Аз отвъд".

   Този чакра смисъл е много за идеята за "отдалечаване" и позволява на светлината на Божествения Дух ...  и белите лъчи ...  да запълни живота си.  Тази чакра е зоната, където се свързваме с нашата висока самооценка ...  и чрез това ще разработи духовни способности.  Една от причините ние обикновено нямат достъп до тази информация ...  е, че тя може да бъде доста трудна за приемане.
   Тя ви позволява да се освободите от старите нагласи,които иначе са ви задържали в сегашния ви живот.  Ако успее да получите тази информация ...  то вие можете да направите мощни промени в начина си на мислене и начина ви на живот ...  когато се интегрират уроците, които сте научили в предишни животи.

   Тези, които са се развили някои духовни дарби ....  могат да използват осмата чакра...  и да получат достъп до Akashic записи.  Този достъп може да позволите на съзнанието за нарушение завесата на амнезия ...  , които са ви попречили да знаят информация за минали животи и уроците, получени по време на тях.
   Кристали подходящи за 8-мата чакра
   Въпреки че много от осмата чакра камъни са лесно достъпни... някои от камъните в следващата таблица не са толкова общи ...  и ще трябва да се търсят в специализираните  магазини за кристали.  Преди да се работи с тези по-високи вибрационни кристали,аз винаги предполагат съгласуване чакри от една страна, с Кианит.


   Индиго кианит  се отнася до по-високите чакри ...  и е отличен камък да се използва в някоя от чакрите от третата чакра и нагоре в трансперсоналните чакри.  Всичките цветове на кианит са с силна, мощна вибрация и ще свържете всички енергийни пропуски.
   Преди започването на всяка по-нататъшна работа за развитие,е добре да смесигурни,че сме се погрижили първо за това, чрез балансирането на чакрите използвайки Кианит.
   Синият кианит   също е много мощен за съгласуване на чакрите много бързо.  По време на живот на много от вас са имали аварии или операция ....  и не са наясно, че те могат да доведе до празноти в енергийния поток.

   Продължавайте да използвате кианит редовно  след като решите да се ангажират с енергията на трансперсоналната чакра.
  Това е важен камък,които е добре да се използва при енергиина работа навсякъде по тялото,(не само духовна).  Той е един камък, който никога не трябва прочистване.
  Списък на осмата чакра камъни и кристали

  Ajoite , Amblygonite
   Amegreen
   Аметист кристали

   Арагонитни Звездни купове
   Възнесение камъни
   Astrophyllite

   Azeztulite
   Bertrandite известен още като
   Тифани Стоун
   Boji Стоун

   Charoite
   Chrysanthemum Стоун
   Изчистване на кварцови кристали
   Celestite
   Danburite
   Datolite

   Диамант
   Elestials
   Epidote

   Златни Rutilated кварц
   Goshenite
   Сиво-бял Scapolite

   Hemimorphite
   Herderite
   Herkimer Diamonds

   Hypersthene
   Лабрадорит
   Лемурийската кварцови кристали

   Либийският Стъкло известен още като пустиня
   Либийският Gold Techtite
   Merkabite Калцит
   Nirvana кварц

   Натролит
   Okenite
   Petalite

   Phenacite
   Пророчеството Стоун
   Satyaloka Кварц

   Селенит кристали
   Seraphinite
   Stibnite , Sugilite

   Супер Седем известен още като Свещената Седем
   или Melody камък
   Tanzanite
   Tourmilated Кварц

   Тремолит
   Бял Топаз
   известен още като Сребърен топаз     Итрий Fluorite известен още като
   Лавандула Fluorite

   Чакра Цветове

   В чакра цвета на чакра соул звездата е бяло ...  и се свързва и с бели лъчи.  Бялата светлина може да бъде генериран от тази чакра ...  ясно, светлинен светлина, която носи духовно пречистване и изцеление.
   Ако не сте се развивали сизнателно в духовната сфера...  Аз Ви предлагам да използвате Clear кварцови кристали,  Sugilite , Аметист кристали или Charoite камък ... тъй като те са и за по ниските чакри.
   Друг много мощен камък на помощ на осмата чакра е Phenacite ...  , тъй като ще подпомага бяла светлина от дух ...  преминава от етерични и през цялото тяло.
   Ако се вгледате в списъка по-горе, може да забележите, че много от осмата чакра камъни или кристали не са бели отговярящи на цвета на тази чакра..
   Други цветни кристали в списъка са често кристали, които работят с повече от една чакра ....  и дори може да са камъни отговярящи на няколко чакри.
   Много  силна енергия имат камъни ....  като Danburite , Herderite , Натролит , Petalite, Satyaloka кварц, Phenacite и Tanzanite ...  , които са силни за предприемането на просветление и невероятно духовно развитие.
   Ако имате някоя от другите камъни за осмата чакра може да започнете работа с тях преди това ...  но Selenite  е с висока вибрация ...  И на много хора го препоръчвам.  Това често се прави с лечебните инструменти като пръчици селенит.  Когато започнете да работите с осмата чакра, обикновено се препоръчва е Бялият селенит.

   
   Важно е, когато се работи с 8-мата чакра е,че ние сме наясно с динамична енергия, която урежда тази чакра.  Това става благодарение на информацията която се се сваля на чакрите по-долу.  Чрез тази чакра ...  можем да развиваме психически сили и намерите нашите духовни водачи .
   Това може да помогне на нас, за да получим достъп до мощни ангелски същества от по-висшите реалности.  Когато прегръщаме и олицетворяваме живота, могат да дойдат ....  невероятни промени в живота ни.  Именно чрез тази област и чрез контакт с Възнесените Владици ...  че ние сме в състояние да активирате нашата lightbodies и за постигане на просветление.
   Тези думи не бива да се приема с лека ръка ...  като тези по-високи хора са изключително силни ....  и се очаква много от тези, които избират да се вземе решение да следва този път.  Препоръчително е,да потърсите съвет от алхимични лечители, които имат специфични познания за това как става това.

   Как да използвате кристалите за 8-мата чакра

   Медитация с мощна високо кристална енергия ...  включително и по-специално бели кристали селенит ...  може да се отвори и да активирате тази чакра.  Ежедневна медитация е силно препоръчително, ако искате духовен път да се движат по-бързо.  В зависимост от вашия опит преди ...  включително тези, които в минали животи ...  това ще се случи в хода на собственото духовно пътуване.
   Работа в нивото на трансперсоналната чакри ...  че е много лесно да попречи на заземяването ви.  Аз силно препоръчваме да се гарантира, че са обосновани .....  с помощта на духовно заземяващи техники ...  включително заземяваща медитация.  Също така силно препоръчваме да вземат мерки, за да се предпазите от психически атаки, както и използването на психически защита кристали за тази цел.
   Освен това ...  може да предпочитат да се носят някои от тези камъни, кристални бижута ...  като кристални висулки или обеци.  Запазване на енергията на тези камъни във вашата аура може да създаде духовен растеж, дори по-бързо.

   Носенето на 8-ма чакра кристали

   Много от мощните камъни за тази чакра, са прекрасени за бижута и този, който е особено полезен да се носи като кристал бижу е Charoite Stone.
    Този лилав камък е не само красив, но е мощен камък за психични защита и за духовно заземяване.  Носенето Charoite има допълнителното предимство от вас подпомагане "следва да бъдат на линия".
   Високата  кристална енергия носи непрекъснато много силни вибрация.....  Така че, ако ще да се носят или използват високо кристални вибрации, просто се гарантира, че също трябва да носят камъни, както и за заземяване.
   Уверете се, че поддържате заземяването си с камъни като Черен турмалин във вашата аура.

  Как ще ви помогне

   След като сте започнали процеса на свързване на душата си съзнателно с ума си ...  може да получите осъзнаване на целите на  душата си....  и достъп до кармични спомени.  Осмата чакра е зоната в рамките на етерното тяло ....  където се изпълняват функциите на висшето съзнание, духовност и си ангажимент за по-високи идеали произхождат.
   Работа с високи вибрации на трансперсоналната чакра ...  Вие по всяка вероятност ще започне развиващите се психически способности.  Всички психически подаръци може да се развиват...  но може да отнеме време и усилия.  Използването на осмата чакра кристали, имат силен потенциал да доведе до психически сили ....  като ясновидство , clairaudience и психически знае ...  и може да ви помогне с развиващата се интуиция.

   Белият енергия лъч на осмата чакра е мощно възстановително.  Това ще помогне за балансиране и емоционална стабилност ... и да дълбока вътрешна тишина и спокойствие.  По отношение на достъпа до Божествената мъдрост може да се узнае за единството на всичко, което Е!

   В обобщение.

   Душата Star или осмата чакра е чакрата, която е за възнесение и духовното ви Аз.  Докато работите с висока самооценка и вашите духовни водачи ... можете да научите защо сте тук ... и защо сте се родили в този момент.
   
   Много от вас, които са дошли на земята да има определена цел ... но може би не знаят още какво е вашата цел.  След като работите с високите вибрации трансперсоналната чакра ... можете да се получите знания за това, защо сте се въплъщавали .....  и да може да следва задължителните път ...  и да бъде в служба на човечеството и земята.
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Ametist
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Март 26, 2011, 11:29:55 »

  Нещо и от мен - кварцовите кристали, по - конкретно аметист и планински кристал, са много подходящи за работа по време на сън. Слагат се до възглавницата и те работят докато спите
  Активен

  Вяра Любов Надежда Мъдрост
  Дом
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 131

  « Отговор #3 -: Май 05, 2012, 09:32:57 »

  Нещо и от мен - кварцовите кристали, по - конкретно аметист и планински кристал, са много подходящи за работа по време на сън. Слагат се до възглавницата и те работят докато спите

  Колко интересно! Имам едно парче планински кристал и много обичам да заспивам, държейки го в ръка. :-)
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright