Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Следи от атлантите  (Прочетена 3027 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Май 28, 2010, 14:28:49 »

религия на теотиуакан
Културата Теотиуакан се формира и достига своя апогей през периода 100-650 г. в района с център град Теотиуакан, разположен на централното Мексиканско плато. Названието на града е дадено от ацтеките и на науатл означава “място, където идват боговете; място на обожествяване, т. е. място, където хората стават богове“. Днес древният град е в района на щата Мексико.
Всъщност за произхода на носителите на тази величествена и загадъчна култура няма потвърдени данни. Няма писмени сведения за тях, не е известно как са се наричали, не е известно какъв език са говорили. Сведенията, които идват за тази култура се черпят от археологически находки и от легенди на и за ацтеките. Но по облика си тя е твърде различна от ацтекската, както е различна от тази на толтеките и от тази на маите.
От ацтекска легенда се знае за уникално събитие, подобно на което „не е имало нито по-рано, нито след това“. В миг слънцето и луната спрели да се движат за двадесет часа – нямало изгрев и залез, времето „спряло“. Единствената светлина по цялата земя се излъчвала от свещения огън в Теотиуакан. Тогава боговете слезли на това място и от този огън възпламенили отново Слънцето – един от боговете (на огъня или на вятъра) се жертвал, за да могат дневното и нощното светило да тръгнат отново по своя път. В чест на това събитие били въздигнати огромните пирамидални храмове на Слънцето и на Луната. И пак според легенда тук боговете взели решение за сътворяването на човека.


Теотиуакан е бил разположен площ около 30 кв. км и жителите му са достигнали, както се предполага, 150-200 хиляди души. Градът е планиран така, че изразява идеята за пространствено цяло, конституирано около ос север-юг. По тази ос е положен главният път на града, наричан „Път на мъртвите“ (на науатл „Микаотли“). В северния й край се издига Пирамидата на Луната, а в центъра, където се пресича с хоризонтираща пространството ос, се издига Пирамидата на Слънцето. Тази пирамида обозначава свиването на оста в сакрален център и представя животворното Световно дърво. По всичко личи, по-късно е издигнат другият храм, се е съсредоточил главният култ - Храмът на Пернатия змей (на Кетцалкоатл или на неговия прототип с недостигнало до нас точно име). По монументалността си и по конструкцията си пирамидалните храмове напомнят някои от тези в Южна Америка (напр. тези в Тиуанако, Чавин де Уантар, Трухильо).
 

Пирамидата на Слънцето е посветена на бога на „небесните води“, почитан и от олмеките, и наричан от ацтеките Тлалок, бог на дъжда. Названието й е дадено също от ацтеките, не е известно как са я наричали обитателите на Теотиуакан. Има също и версия, според която тя е посветена на Велика богиня, а това е нетипично за познатите засега митологични системи и вярвания на мезоамериканците. Олтарът на пирамидата не е запазен. При слънцестоене Слънцето осветява пирамидата пряко отгоре.
 
Тя е издигната върху свещена пещера, до която отвежда прокопан тунел; пещерата има четири камери, в нея са открити огледалоподобни предмети. Като култово съоръжение съчетава символа на планина с този на пещера – пещерата следва да се интерпретира като лоно, като утроба, в която се раждат и се „откърмват“ появяващите се в в света. С други думи, носи символиката на инициационен център. Според легендите на ацтеките тя е Чикомосток, сакралното място, където е създаден човекът.
Почти общоприето е, че градежът на тази пирамида е започнал през 100 г., но има и радиологични изследвания, които показват, че основите на са от векове преди това – че тя е почти толкова древна, колкото култовите съоръжения в Тиуанако според алтернативните становища, т. е. че става въпрос за времето ХIV-ХIII в. пр. Хр. Има данни за принасяни човешки жертви на бога, комуто е издигната тази пирамида.
 

Пирамидата на Луната е посветена, както се предполага, на богиня на земните води. От ацтеките тази богиня е почитана под името Чалчиуитликуе като на езерата и потоците и е смятана за сестра на бог Тлалок. Според митологемата за свещените епохи именно тя е, която е изпратила на света потоп, с който настъпва краят на четвъртата свещена епоха, на „четвъртото слънце“. До пирамидата има статуя с изображението на почитаната богиня. Под и около пирамидата са конструирани канали, отвеждащи подземни води, възможно е те да имат не просто утилитарно, а религиозно предназначение. Принасяни са в жертви животни – койоти, пуми, орли. Има данни за гробници на знатни жители на града в ниши на пирамидата.


Пирамидалният храм на Пернатият Змей (Кетцалкоатл) е бил по всяка вероятност главният ритуален център на Теотиуакан. Той е разположен в „цитадела“, ограден с високи стени двор в южния край на Пътя на смъртта. От двете му страни има жилищни помещения, вероятно за знатни граждани. По стените има множество изображения на бога Пернат Змей, които се редуват с други, вероятно на бог Тлалок или на божество крокодил (алигатор). Има няколко платформи, последната от които е от IV в. Това са били местата на специалните храмови ритуали.В града има руини и от по-малки култови съоръжения, край „Пътя на мъртвите“, дълъг 2,3 км и широк 40 м, са били разположени множество сгради, включително и с религиозно предназначение. По разположението си култовите сгради вероятно са умален модел на Слънчевата система: храмът на Пернатия Змей, Кетцалкоатл, „заема мястото на Слънцето, Пирамидата на Слънцето – Сатурн, Пирамидата на Луната – Уран. Смята се, че пирамидалните храмове са имали същото предназначение и смисъл, както и пирамидите в Гиза: смъртта тук няма същинска реалност, защото с нея хората се превръщат в богове.


В храмовете са открити фрески, както и малки фигури, предимно от нефрит и обсидиан, които имат вероятно вотивно предназначение. Тези изображения имат поразително сходство с познатите от религията на олмеките. Много вероятно е носителите на религията на Теотиуакан да са олмеки и частично пришълци, тъй като градът, както се предполага, е бил мултиетнически. Събитието на „спирането“ на Слънцето е, както предполагат някои изследователи, свързано с уникален катаклизъм, например преминаване на огромна комета. Правят се съпоставки с подобно събитие, описано в Стария Завет; то се е случило, както се предполага, през 1391 г. пр. Хр. Това отново поставя въпроса за това кои са били жителите на величавия Теотиуакан, как са свързани те евентуално с най-древните южноамериканските култури и отново – кои са олмеките и каква е тяхната съдба. Не е установено каква е точната причина за внезапната гибел на Теотиуакан – стопанството и културата му по това време са били в разцвета си.
Във всеки случай, вероятно в недрата на тази култура се крие изворът на основополагащ за мезоамериканците мит. Според този мит „в началото“ светът тънел в мрак и божествата спорели кой да изведе слънцето на хоризонта. След като в жертвения огън били хвърлени две групи избрани същества, Слънцето не се показало. Боговете насочили взора си в четирите посоки (Кетцалкоатл – на изток), но и тогава Слънцето не се задържало в небесния свод. Затова някои от тях отдали живота си в жертва и тази жертва поддържа според вярващите жизнената енергия на създадения свят. Това става основният мотив в религиозния култ да се правят кръвни (включително и човешки) жертвоприношения, с които се дава „храна“ на Слънцето така, както са му дали себе си за „храна“ боговете, за да може то да следва своя път през деня и нощта. Мотивът за тази жертва става културоформиращ за мезоамериканците.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Май 28, 2010, 14:32:40 »

Легендите за потъналия остров Атлантида са десетки, както и за евентуалното му местонахождение. И ако се предположи, че загадъчният остров наистина е съществувал, какво е станало с оцелелите му жители, питат се учени.

Все пак атлантите са се прославили със своите изкуства и с висшите си технологии. Според някои учени сред нас до ден днешен живеят потомци на древните обитатели на Атлантида.

Според легендите жителите на Атлантида имали способността да получават информация от единното вселенско информационно поле. Те били достигнали много високо ниво на развитие.

Техният научен и технологичен прогрес и културата им превъзхождала всички останали на планетата. Но с времето жителите на мистериозния остров се променили и започнали да се занимават с черна магия.

В резултат на злоупотребата им със свръхестествените им способности над Атлантида се натрупало голямо количество отрицателна енергия. Това заплашвало цялата планета с гибел.

Освен това имало голяма вероятност това да наруии енергийния баланс на Слънчевата система. Затова, според някои хипотези, е било взето решение да бъде унищожена цивилизацията на атлантите.

Голяма част от тях обаче оцелели. Всички представители на тази цивилизация били русокоси и синеоки. Оттук и нацисткия мит за арийската раса – основателите на Третия райх решили, че те са наследници на богоизбраните.

Писмените свидетелства за русокоси синеоки хора с невероятни знания датират от трети век преди новата ера. Тогава в Египет се появил висок рус мъж, който нарекъл себе си Трижди Велики.

Според легендите точно той дал на египтяните познанията в областта на различните науки – география, астрономия, алхимия, създал писмеността и броенето и положил основата на законодателството и религията.

Има и други примери за велики умове на русокоси мъже – например немският философ Якоб Беме, живял през шестнадесети век. Той бил обикновен обущар, но пишел фантастични трудове по окултизъм, антропология и теория на езиците.

Коренното население на Америка – индианците са запазили спомен, предаван от поколения, за русия гигант Кон Тики Виракоча. Той дошъл от морето с други гиганти и научил индианците на лов и земеделие. Русите хора се женели за индианки и така се появили инките.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Май 28, 2010, 14:37:22 »

Първите атланти имали извънземен произход и дошли на Земята преди повече от 50 хиляди години. Те имали хуманоидни черти, но се различавали от сегашния човек. Те били наричани също Елохими или Анунаки, а тяхната история е скрита в текстовете на Битие. Техният живот продължавал средно по 800 години.Те били много високи, между 3 и 4 метра, а кожата им била светла. Повечето древни цивилизации вярвали в титаните, раса от гиганти, населявала Земята преди много години. В различните фолклори те са известни под различно име. Тези същества били считани за легендарни, докато археолози не откриха в една пещера в Сирия дузина човешки скелети с ръст между 3 и 4 метра. В дневниците на испанските конкистадори четем за диви, русокоси, синеоки хора, високи около 4 метра, бягащи из Андите по време на завоюването на инките.
Счита се, че атлантите, заедно с другите цивилизации, населяващи Земята, са създали по-малкия човек чрез генетична манипулация. Хората може би са били използвани като работници.

Адам, т.е. човек, е създаден за да работи в различни проекти по цялата земя, например в мините, производството на храна, строителство. Давайки на човек възможността да се размножава (първородния грях от библията), населението започнало бързо да нараства. Атлантите обаче искали повече рботници, затова жените били допълнително променени, така че да могат да раждат всеки месец, вместо първоначалната една година. Това също може да се открие в Битие, глава 3, стих 16.

Вероятно атлантските войници започнали да се размножават с човешките жени: "тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше" (Битие, гл 6, стих 2)

Технологията на Атлантите

Съзнанието на атлантите еволюирало от по-нематериално към по-физическо. За разлика от другите древни цивилизации, които познаваме, атлантите били достигнали много високо ниво на технологично развитие, дори по-високо от нашето собствено. Сред постиженията на атлантите бил перфектен воден контрол. Сега една утопична представа би изглеждала така: изобилни полета от вълнуваща се пшеница до възможно най--красивите плажове през безкрайно лято. Атлантите са притежавали всичко това и то ги е отегчавало. Те оставили подобни земи на слугуващите същества - хората - на които това им се сторило като райска градина.

Атлантите дошли на Земята за стимулация. Те обичали бурите и цели области били отделени като национални паркове, в които се провеждали свирепи демонстрации на атмосферна турбуленция. Техните слуги, разбира се, били доста по-малко запалени по тези демонстрации, които разрушавали къщите им и ги убивали. Ако атлантите забележели щетите и ако ги е било грижа можели да въстановят щетите по своя воля. Понякога го правели, понякога - не.

Атлантите имали и способността да управляват геоложките събития. Те я използвали за да задоволят своята жажда за експерименти. Вулканичните изригвания били сред любимите, но повече се използвала пара и минерални води за постигане на художествен ефект. Атлантите имали много време за своите експерименти. Първите атланти били безсмъртни. На един по-късен етап те изгубили контрол над природата и това довело до големите промени, а така и до тяхното изчезване.

Същинското ядро на технологията на атлантите, което все още може да се намери по Земята, е било нещо значително по-голямо от контрол над атмосферните условия. Едно от тези постижения, върху които военните се нахвърлиха като мухи на мед, е така наречената прагова (порталова) технология. Част от този интерес изплува във филма "Старгейт" ( врата към звездите ), само че атлантската версия по-скоро е врата на възможностите. Това е солидно, плътно устройство, което използва мисълта за време-пространство като енергиен източник.

Експериментът от Филаделфия

За съжаление ние хората все още не сме "дорасли" за тези технологии. Доказателство за това е "Експериментът от Филаделфия". Историята започва, когато през 30-те години Никола Тесла, фон Нойман и Алберт Анщайн създават "отбора" на университета в Принстън и започват да работят над Project Rainbow ( Проект Дъга ), известен като "Експериментът от Филаделфия". Използвайки получените от Тесла и Нойман технологии на плеядианците, те започват да правят успешни експерименти с невидимостта. До 1939г. успяват да обвият прототипите с електромагнитни силови полета, които ги правят невидими за радарите и окото. През 1943г. същите учени успяват да убедят морското разузнаване на САЩ, че могат да накарат военния кораб "Eldridge" невидим за радарите във военното пристанище във Филаделфия. Експериментът се оказа твърде успешен. След като става невидим за радарите, корабът и неговият екипаж става невидим и за очите. Следва синя светкавица и корабът изчезва за 20 минути. Неизвестно как корабът се телепортира и е засечен на няколко мили от калифорнийския бряг, на около 5000 км. от Филаделфия. Ужасът за моряците на катерите, които приближават дрейфуващия свободно кораб, е голям. Членовете на екипажа на "Eldridge" са обгърнати от пламъци, светкавици излизат от телата им. Някои от моряците били вградени в металния корпус на кораба. Повечето от моряците са мъртви, а оцелелите са невменяеми и са изпратени в лудници. Местният вестник успява да напише за експеримента преди да го спре цензурата. През 50-те години д-р Морис Джесъп открива документите за този експеримент и се опитва да ги публикува във Varo Edition. Скоро след това е убит.

По време на експеримента Никола Тесла се опитва да ги спре, протестирайки, че в него не трябва да има хора. Веднага след инцидента, Тесла, заедно с технологията си, се оттегля от Проект Дъга. Скоро след това е открит мъртъв. Неговата лаборатория е разбита и всички документи, скици и материали са откраднати. В разузнаваческите среди плъзва слухът, че Тесла е убит, защото става риск за сигурността на САЩ. Остава въпросът какво се е случило с неговите разработки.

Кристалите

Атлантите използвали кристалите доста често и във всички сфери на техния живот. Счита се, че те са причината Атлантида да потъне. Атлантите използвали знанията за пречупването, увеличаването и съхраняването на енергия с кристали. Знае се, че лъч светлина, фокусиран в определени страни на диамант, увеличава своята сила, вместо както при преминаване през друг вид прозрачна материя - да се намали. Освен това тези увеличени енергии се разпадат на сложен спектър при преминаването си през кристал. Атлантите използвали определените спектри за различни цели.

Кристалите имат способността да предават енергия на големи дистанции, да я съхраняват, да запазват нейния интензитет и да я фокусират. Тези свойства на кристалите били използвани в пирамидите. Вероятно е те да са били използвани за пренос на енергия от едни точки на света до други, при това без да се губи енергия при преноса.

Кристалите, използвани от атлантите били в естествени форми, но били произвеждани с технологии за ускоряване на техния растеж. Освен това те имали много големи кристали. Предполага се, че най-големите са достигали 8 метра височина и 3 метра диаметър, имали 12 страни и били използвани за съхраняване и предаване на енергия.

Счита се, че на дъното на океана, под бермудския триъгълник, където преди е била част от Атлантида, има кристали, които при определени условия се задействат, като предизвикват дематериализация на различни предмети в околността.

Една от хипотезите е, че атлантите, в края на тяхната цивилизация, станали алчни за все повече енергия. Като резултат енергията на кристалите станала неконтролируема и разрушителна. Смята се, че това е причинило бедствията, довели до потъването на Атлантида.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Май 28, 2010, 14:43:42 »

Аз аз смятам,че атлантите,никога не са изчезнали като раса.

Не знам какво е станало с тях,но не ми се вярва да са изчезнали просто така...
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #4 -: Май 28, 2010, 14:46:48 »

Всъщност съм по-склонен да вярвам,че атлантите са божийте синове на анунаките,изпратени на Земята,с цел да направляват хората,но скоро атлантите са се вдигнали на бунт срещу анунаките и в резултат са били изтребени!
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #5 -: Май 28, 2010, 14:56:29 »

Кога ли някой ще открие всички тези неща,за които говоря?
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #6 -: Май 28, 2010, 15:03:18 »

Четете Библията,дори и версийте ви да са преработени.

 Там е описан цялата история на света,като се започне от създаването на хората до еохата,в която сме сега.

Дори Ванга е казала това,макар,че с друг език,понеже тя също е била под влиянието на тези анунаки!

Обърнете внимание,че самата тя е казала,че е през периода 1939-41 г. когато е била на смъртно легло,при нея дошъл висок рус и синеок мъж на бял кон.Отттогава тя е най-известната пророчица може би в целия свят!

Дали отново има съвпадение?

Или пък когато е казвала,че постоянно разговаря с извънземни и те я взимат вечер и я водят на тяхната планета.

Тя е била под тяхно влияние!!!

Нямам търпение когато всички истини ще се разкрият и аз ще бъда радостен.
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2010, 00:45:46 »

Усмивчица Не са изчезнали,Рабено. Просто когато са достигнали по-висока вибрация са отишли в 4то измерение... Не напразно тепърва ще се откриват артефакти...и цели градове ще се материализират на места,където до преди години е било гора,пустиня и тн...Артефактите...Атлантите не са умрели...просто ни чакат:) И най-накрая всички ще могат да ги виждат без да бъдат наричани луди:) Прехода е започнал отдавна. Сега идва момента на историята.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Сред нас живеят потомци на атлантите
Любопитни факти
Evolution 1 1242 Последна<br />публикация Юни 16, 2010, 13:51:27
от Аэ съм
Шадрин говори за атлантите
Видео клипове
Evolution 8 1880 Последна<br />публикация Май 09, 2011, 14:35:43
от mamagaya

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright