Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кивотът  (Прочетена 3598 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 19, 2009, 23:44:09 »

Една хипотеза за евреите, кивота и Моисей:

"- ... Моисей е роден в древен Египет. Е, не се обиждай от въпроса, но знаеш ли къде се намира древен Египет?
- Естествено в Египет.
-Ето това е голямата заблуда за хората по света. И учените грешат.
...
Древен Египет е днешна Б-я. Тук е роден Моисей, тук умира и тук е погребан. Той не се ражда случайно на бълг. земя, а носи в себе си кода на висшите атланти, трансформиран в човешки ген от съвременната цивилизация.

- В Библията пише, че Моисей е водил еврейските племена 40 год. из пустинята.
- През коя пустиня, знаеш ли?
- През Сахара естествено.
- Вярно в Библията пише, че Моисей е бродил 40 год. из пустинята и свързват пътуването му с Египет и Сахара. А в действителност описанието се отнася за българската Сакар планина.

...

- Но защо никой от учените не установява това неправилно описание с местоположението на територии?

- Поради липса на друг източник, описващ събития преди хилядолетия, освен Библията. А тя гради основите си върху древните шумерски писания.
И още нещо, Библията, която днес познаваме, е втори преиначен препис от истинската Библия. Не случайно преводът е направен от арамейски на еврейски...

... В мен възникваха все нови и нови въпроси, които трябваше да се уточнят. Щом Моисей е роден в земите на днешна Б-я, къде е тогава Червеното море, през което са минали евреите?
Тук съвсем се обърках.Не можех да разбера как така, хем сме българи, а в страната ни има и египтяни? Кои са българите, кои евреите и кои египтяните?

...

- Прав си, нямаш данни с които да направиш съпоставка. А това, което ти липсва, за да си изградиш представа за древността е, че през вековете, отразени като библейски събития е имало много миграции и разселвания на народите. Земите, които се наричали Древен Египет по времето на Моисей са се намирали на територията на днешна Североизточна Б-я.Там е имало море, следи от него днес са открити в района на Провадия.
Наричали са го Червено море, защото почвите  и скалите около това море са имали червеникав цвят. Били са богати на медни руди и злато. Когато Моисей напуска Египет, преминава точно това море и се насочва на юг-югозапад.

- Преминаването на евреите през това море, разделило се на две, измислица ли е или отразява някакъв природен феномен?

- По това време е имало сериозни магнитни процеси дълбоко в подземните нива, близо до земното ядро. Тези магнитно-енергийни трансформации са предизвикали силни отливи, разделящи морето и последващи мощни приливни вълни. Тези вълни са върнали водните маси обратно в басейна им и са запълнили отворилата се суша. Това е причината за поглъщането на голяма част от войската на фараона. Няма нищо фантастично, а съвпадение на природни катаклизми.
...
Запомни, египетският народ от старите библейски времена, населявал днешните български земи и основал първия Древен додинастичен Египет е клон на траките, предприели разселване по тези земи векове преди това. Тази е причината да се намират общи символи и прилики в древните писмености на траките и египтяните. Това обясвяма и управлението на част от българските земи от фараони.
...
- Във вековете, преди описаните събития, древните траки-българи са дали началото на юдите (юдеите), еврите (евреите) и първите египтяни (егирати - идващи от траките, от Ра). В по-късните библейски времена е имало вражди, борби за власт и поробване, надмощие, асимилация и т.н. между народи с общ корен, с общ произход - между братя, каквито са помежду си евреите и египтяните. Това е основата на тежката карма, която придобива Б-я още в най-древни времена - кръвта, пролята между произлизащите от един род, братоубийството.

...

Моисей е роден  и погребан в Б-я. Получил е тук скрижалите и инструкциите за създаване на кивота. Никой досега не е могъл да определи какво представлява кивотът. Време е да попитам за него.
- Кивотът представлява комбинация между микрогенератор на Алфа вълни от средно вълновия спектър и лазер, трансформиращ материята в енергия и материализиращ определени вълни в съответна материя, кодирана в зададените параметри. Инструкциите за конструирането му се съдържат в скрижалите на Моисей. Там са и напътствията за използването и различните му функции. Моисей го сглобява и му "вдъхва" живот с разрешението на Висшите учители, които му дават инструкциите за това.

- Но в Библията пише, че Кивотът е произвеждал небесна манна, с която са се хранели?
- Истина е. Небесната манна е произвеждана с помощта на кивота, използвайки една от функциите му за материализация на енергиите. Представлява висококалорична енергийна смес, под формата на дребни "питки".
- Знаем, че на няколко пъти Кивотът е бил отнеман...
- Да, Кивотът е бил отнеман на няколко пъти, но винаги се е връщал при законните си притежатели, в исконните си земи - България. Същата е и съдбата на Скрижалите, които се намират в подземията на остров св. Иван. Кивотът ще бъде открит и използван след време, когато Висшите учители дойдат отново на земята и дадат разрешение за това...

- Къде се намира сега Кивотът, Учителю?

- Кивотът се съхранява в Родопите, близо до Кръстова гора. Затова хората там усещат прилив на енергия, а някои получават и изцеление. Той е в труднодостъпна част на планината, където няма населени места и пътища, дори и пътеки. Самото място, където се намира входът за кивота е сухо и обезлесено и обхваща площ от около 20-30 кв.м.

От "Тайните подземия на Б-я"
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юни 20, 2009, 08:58:13 »

...
- Няма как да знаеш, че страната Офир и Пунт, в древността е известна още и като Орфеев понт. Да, с неизвестното днес име, се е наричало малко, затворено море между сегашните Странджанско-Сакарски масиви.

- Никога не съм чувал за това море.
- Но го е имало. Преди водите да навлязат и образуват водния басейн, на това място е съществувала неголяма долина, в която е бил разположен атлантски град. Градът е служел за като разпределителен център за златните метали и произведения. Складовата база се е намирала на 2 нива под самия град и до там се е стигало през 2 широки входа - тунели. Извозването до повърхността е ставало със специални вагонетки, задвижвани от енелгоизлъчватели. Ето това са Соломоновите златни рудници.

- Как Соломоновите кораби са пристигали до този град? Нали казваш, че там тогава не е имало море? И още нещо, в Библията пише, че Офир и Пунт са доставяли маймуни, сандалово дърво...
- На територията на днешна Б-я , в годините описмащи библеските събития , е имало не само маймуни и сандалови дървета. Климатът е бил различен, природата също. Растели са палмови дървета и гори, подобни на тропическите, в които са живеели ръвове, слонове и животни, характерни за този климат. Земите ни са били райски, богати с животински и растителни видове. Релефът сащо е бил различен. В древните географски карти може да се види, че моретата в района са били свързани помежду си от дълбоки, плавателни реки, по които корабите са се придвижвали от море в море и от територия до територия.

- Но ние нямаме тези карти.
- Но ги има на много места. В подземията на атлантите, както и в подземията на първите траки. Редом с картите и съкровищата има и много предмети, доказващи това, а също произведения на изкуството и други ценности.
- Не уточни къде се е намирал подземния град, от където се е доставяло златото.

- Намира се под някогашния Орфеев понт, на север от основния Сакарски масив. Там сега растителността е гъста, все още е незаселено и природата е запазила свежестта и красотата си. Голям е този град. В него има много тайни и богатства, които един ден ще променят не само историята, но и ще допринесат за израстването на страната в културен и икономически план. Времената се сливат и моментът за това наближава.

- Този подземен град има ли връзка със златния град, в който е живял Моисей?
- Връзка има, но Моисей е живял и творил в друг град. Златният град, в който е живял Моисей се намира под земята на крайните Странджански масиви, близо до река Велека. В тази местност има подземна река, която дава част от водите на вливащата се в Черно море река Велека. Градът не е много голямо, но съхранява част от древната история не само на първите траки - българи, но и на атлантите, които са го изградили по времето на 2-та династия на средните атланти.

- Ще те помоля да ми опишеш храма на Соломон.
- В литературата има сведения за него. Но щом желаеш ще прибавя и това, което знам. Соломоновият храм представлява изключително красива от архитектурна гледна точка, постройка. Представи си ритуална зала, заобиколена с по-малки музейни помещения, където са изложени произведения на изкуството от времето на атлантите до съвремието на Соломон, донесени от различни краища на света. Под храма се намирали подземията, в които Соломон е съхранявал товарите с богатства, идващи от Офир и Пунт. Освен много злато и скъпоценности, в подземията се е намирала и голяма част от библиотеката на атлантския град, криеща много от тойните на древните. Соломоновите архиви съдържат богата информация, както за древните, така и за съвременниците на тогавашните исторически събития. Съхранени са сведения за най-важните родове и династии от нашата цивилизация.

- От този храм тамплиерите изнасят...
- Тамплиерите изнасят голяма част от теци архиви и съкровища, но не всичко. Било е непосилно за тях.
- Къде са сега тези архиви?
- Ръкописите от Соломоновите архиви са занесени в Южна Франция, и по-точно в подземията на град Каркасон. Там са съхранени и тайните на тамплиерите.
...


От "Тайните подземия на Б-я"
Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Юни 20, 2009, 09:15:28 »

"Арамейският език е изгубеният език на първите траки-българи. Той е бил видоизменен атлантски диалект, който първите потомци на бялата двойка Адам и Ева са усвоили от атлантите и са приспособили към своите говорни специфики. Арамейският език и писменост са в основата на българската древна писменост, загубена и забравена с времето. при идването и заселването си по тези земи, древните траки са донесли и арамейският език, на който са писали и говорили. На този език те написват първата, оригинална Библия.
- Къде се намира тази Библия?
- В Б-я. Съхраняват се няколко екземпляра в подземието на остров Св. Иван до Созопол. В златни съндъчета със специални обкови и инкрустации. Съхраняват се в помещение, в което има силна въздушно-енергийна защита. Там са и скрижалите на Моисей. Времето за изваждането им наближава, но това няма да стане преди отварянето на Голямата врата."
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Юли 08, 2010, 15:00:36 »

Аз пък съм чувал за военни,които изнесли саркофаг намерен в едно село край Родопите. Шокиран По описание много приличал на кивота,но не мисля,че древен Египет е бил в България.Все пак египетските храмове и гробници са именно там,в Египет.


Според мен,тук в България е имало още по древен народ от египетския,пряк наследник на атлантите.Дори смятам,че атлантите са живели и тук,по българските земи,което обяснява връзката му с Египет.
А пък Египет има връзка с Тибет,чрез Сфинкса.
Чувал съм,за легендата,че Сфинкса гледа натам където са слизали боговете.Именно това обяснява последователите на Сет и последователите на Озирис,които са нещо като част от пъзела,който тръгва от Балканите.

Неслучайно първата информация за Атлантида е дадена от Платон-живял в древна Гърция-тук на Балканите.Той казва,че е научил тази информация от Египет.
Близо 2000 години по-късно се знае,че пирамидите не се намират само в Египет.Има ги и в Китай,Тибет,Франция и Централна Америка.

Да видим-от Централна Америка до Азия пътят на пирамидите се движи по точно определена линия!Малките размествания в линията са резултат на разместванията на континентите.

Така-учените казват,че пирамидите в Египет имат за цел да служат като гробници за фараоните...Няма доказателства-никога не е бил намиран фараон във пирамида,а разбойници,които минават през стени-не звучи правдоподобно!

Така-ще се възползвувам от преживяванията на хората посетили голямата пирамида в Гиза.Най-вече на Мулдашев,който отива там години преди да започне да се занимава с мистерий.
Той казва,че усетил същото чувство,което описва в сомати пещерите.
Доколкото знам Наполеон е преспал в голямата пирамида,а след това е казал:И да ви кажа-няма да ми повярвате!
Чел съм и книга на учен,който дава предположение какво се е случило с Наполеон в пирамидата.Но е факт,че след като преспива в нея-той става един от най-великите стратези в историята!

Така-от всичко,което знам правя заключение,че голямата пирамида служи наистина като антена...само,че не за извънзмени.
Голямата пирамида е част от Шамбала-страната в друг времево-пространствен параленен с нашия свят.

Тоест пирамидите по целия свят служат..като сателити за пренасочване на енергийни данни!Тоест по този начин тайнствените обитатели контактуват.

В Централна Америка пирамидите са без върхове-след някой и друг ден ще разбера защо,но смятам,че те не са построени от ацтеките и маите...

Не случайно тези индиански племена са правели жертвоприношения в пирамидите,на богове,които почитали.Имам основание да вярвам,че тези богове са лемурийците и атлантите.
Тоест  ацтеките и маите заварват пирамидите,при пристигането си и нищо чудно да са ги реконструирали така,че да слушат за храмове.Не твърдя нищо със сигурност.

В Египет пък фараоните били считани за богове-затова в тяхна чест били издигнаи пирамидите като имитация на вече заварените пирамиди!

В Тибет Мулдашев е открил пирамиди също,а пък в Китай властите не допускат хора до техните пък пирамиди.


Във Франция има пирамиди,в които легендарните Никола Фламел и Граф Сен Жермен влизали,а след като излизали те били подмладени с няколко години.Най-известната пирамида е тази в Ница.
Тоест култът към пирамидите има и връзка с алхимиците и всички тайни общества-масони,тамплиери и т.н.Само,че пирамидите във Франция са построени от хора явно запознати с култа към пирамидите по целия свят.Всички знаем,че за съвременната наука Америка е отркита през 18 век.
Но щом има пирамиди във Франция преди 18 век...явно някой е знаел,че този култ не е само в Египет.Мога да предположа,че пирамидите във Франция са издигнати доста отдавна,от хора,които са искали да приличат на боговете.


Пирамидите са част от една система-огромна система!Дори Христос се е обучавал в Тибет,а след това е посетил и Египет!


Да видим фактите в България.Тук имаме Царичина-гроба на първото същество на Земята.Предполагам на ранен лемуриец,защото съществото от Царичина е било двуполово,точно като ранните лемурийци...А лемурийците са били първите изцяло материални същества,за разлика от предходните-призрако и ангелоподобните.

Или пък кивота,който бе открит преди години и сектретно изнесен от военните!

Да вземем Кръстова гора-и местностите из Южна България,които имат толкова голяма енергийна сила,колкото притежават и Тибетските планини.А пък посещенията на НЛО-та във тази част на страната ни няма равен никъде по света!

Или пък тайнствените фигури напомнящи фараон и египетски жрец появяващи се,ако не се лъжа,в Странджа планина видни на всяко пролетно и есенно равноденствие!

Или разказа на пътешественика Ибн Фадлан когато посетил България през 9-ти век след Христа,и който видял триметров мъж с тяло по-различно от човешкото.Като описанието много напомня на описанието на атлант излязъл от сомати!
Това значи ли,че в България има сомати-пещери?Не е тайна за никого,че Рила,Родопите,Рупите,Странджа и Сакар имат подземия от пещери силно напомнящи тези в Тибет,които Мулдашев изучава!


А знаете ли,че когато същия пътешественик посетил България,той се уплашил от странни червени кълба,които летели над него-НЛО.А самият хан Крум го успокоил като казал,че това е често срещано явление!!!

Ами гробницата на Египетската богиня Бастет в Сакар!
http://bastplace.hit.bg/book.htm
От този сайт можете да прочетете повече за тази мистерия!
Та,чудесата в България са много,наистина много!
Също така по крайбрежието около Варна е открито най-старото златно съкровище в Евроа-на около 8000 години,че и по-старо.От времето,преди потопа!

И грешно ли ще е да си помисля,че тези земи имат същата светота и роля във връзката на Шамбала между континентите,както Египет,Тибет и Централна Америка?
С времето ще разбера!

Но все пак факта,че днес в България мистерийте и чудесата са далеч по-заплетени и мащабни от тези в горе-изброените страни.И смятам,че точно там се крия причината поради,която мистерийте са все още мистерий-защото никой не е дошъл да разследва тук!

Смятам,че с времето интереса ще се увеличи и магическата сила ще се разкрие по българските земи!
« Последна редакция: Юли 08, 2010, 15:14:04 от rabeno » Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright