Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Намиране на Асцендента, ректификация на рожденото време в Астрологията  (Прочетена 1981 пъти)
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« -: Май 26, 2010, 10:19:59 »

    Намиране на Асцендента, ректификация на рожденото време в Астрологията!

 Това всичкото напрактика е едно и също и е свързано с уточняване на часа на раждане (ректификация)

  Възможно ли е да стане, след като почти всеки от нас има колебания за рожденото си време или изобщо не го знае?

 Разбира се, че е възможно -  с използване на метода на събитийната ректификация и проверени математически методи и алгоритми!

 По този въпрос е писано достатъчно в световните астрологически издания, било то книги или периодика. Има и отделни трудове на руски и английски език, касаещи само и единствено ‘невъзможната’ на пръв поглед прецизна и надеждна ректификация. Авторът на тази кратка статия също се  изкуши да сподели  опит с няколко подробни теоритично-проложни разработки.

 Проблемът наистина е от ключовите и отношението към него разделя научната астрология, от нейните зле-скроени имитации. И тъй като идеята, както на предишната публикация за примарните дирекции, така и на тази за уточняване на рожденото време, не е да се зашемети аудиторията с възможната трудно разбираема профи-лексика, а да се поясни на повече хора за какво всъщност иде реч, започваме за интелектуална загрявка с една кратка игра на въпроси и отговори:

Първи въпрос: Наука ли е астрологията?

Често срещан, но неправилен отговор: Не, това не е наука а е шарлатания за масова употреба с различно качество и количество, интересна за четене, но безполезна за конкретния човек. За справка веднага могат да се посочат така наречените кратки хороскопчета, от по два, три реда.
Абсолютно логичен на тяхна база обаче е извода на повечето хора, че общи твърдения, валидни за цялото земно население (няколко милиарда) разделено на 12 групи (тоест 12 слънчеви знака) са само закачка за свободното време. Това обаче не е истинската научна астрология, а нейния  ‘отровен’ или пък лесно смилаем двойник...

Правилен отговор: Разбира се, че е наука и то от най-древните, защото първо е оцеляла няколко хиляди години. Второ, защото се базира в истинския си вариант на други точни науки като астрономия (в частност небесна механика), вълнова теория за взаимодействията между различни обекти, както и  много други теоритични и практически дисциплини. Трето, защото я ползват успешно други безспорни науки като психологията и психоанализата.

Втори въпрос: Приложими и доказуеми на практика ли са твърденията на астрологията?

Познат, но отново неправилен отговор: Всичко е абсолютно безполезно и недоказуемо. Примери - колкото искате.

Правилен отговор: Приложими са за всеки непредубеден интелигентен човек, прочел верни тълкувания на базата на точно пресметнати положения в рождена карта. За доказуемост примерите са достатъчно ярки. Най-интересния от тях е свързан с опита на французина Мишел Гоклен да изследва хиляди  астрологически карти, придружени със съответните рождени и допълнителни данни, за да докаже доколко състоятелна е системата на Астрологията. Първоначалната му позиция е била на абсолютен скептик, но в края на иследванията си той се превръща в един от най-известние  учени,  потвърдили с представителна статистическа информация, основните идеи на Астрологията. Открил е даже и закономерност, съществуваща между планетите в рождените карти на родители и деца, от която става ясно, че определени планети и при родителя и при детето се намират в едни и същи сектори. Границите на тези сектори или зони е определил самият Гоклен и те са наречени на негово име.

Трети въпрос: Наистина ли планетите и другите космически обекти могат да влияят на живота на Земята?

Много разпространен, но пак неправилен отговор: Това са глупости, такова влияние, по-специално върху хората е невъзможно и  недоказуемо... Позиция на скептиците, която не издържа критиките на всеки интелигентен, любознателен и чувствителен човек.

Правилен отговор: Разбира се, че влияят. Примерите за това са познати и ясни за всеки. Можем да посочим само слънчевите изригвания и влиянието им върху всичко живо на Земята. А за това дали Луната с циклите си въздейства върху природата и хората можем спокойно да попитаме жителите на морските и океански крайбрежия, от малки познаващи приливите и отливите. Двадесет и осем дневната ‘лунна’ периодичност пък откъм физиологичната й страна мисля, че е понятна на всяка жена, преминала пубертета, че и на мъжете около нея...

Толкова за сега с риторичните въпроси и отговори.  Малко въпроси за накрая, но вече ПО СЪЩЕСТВОТО НА ПРОБЛЕМА. А той е, че за да е използваема астрологическата информация тя трябва да се персонализира, да се прецизира максимално!

Първо: Защо е необходимо такова предварително уточняване за всеки, който се докосва до сериозни астрологически текстове мисля, че е ясно. Ако това прецизиране веднъж вече е направено, след това на негова база може да се търсят конкретни и верни твърдения за конкретния човек.
Всичко останало, познато като астрологически анализи и прогнози е с валидност за толкова големи групи хора, че напрактика става индивидуално недостоверно!

Второ: Какви са методите за ректификация?
За уточняване на рожденото време има доста подходи, от чисто психологически, през строго-математически, та чак до радиестезични методи, прилагани от сензитиви, с използване на махало. Но както беше отбелязал справедливо един колега – колкото методи и авторитетни специалисти, които ги прилагат, толкова и резултати, кой от кой по-верни, и разбира се, всичките различни. Такова положение естествено не е в полза на твърдението, че Астрологията е строго научна и реално приложима напрактика дисциплина. Всеки ученик знае, че една задача може да има много различни начини за правилно решение, стига обаче получените крайни резултати от тях да съвпадат.

Трето: Има ли ясен, доказуем и възможен за практическо прилагане метод за ректификация? За сега ще спрем вашето внимание върху комбиниран подход за уточняване на рождено време, използващ идеята на обратно или ‘ретро’ прогнозиране с прилагане на няколко астрологически техники. Ако знем точните дати на важни минали събития от живота си, можем да открием каква е тяхната корелация с положенията и взаимодействията на определени небесни тела. Разбираемо е също така, че подобни положения, повтарящи се в бъдещето могат да дадат достатъчно висока вероятност за проява на подобни събития.

Екипа на автора ползва методика за прецизно уточняване на времето на раждане при която са необходими:

1.Известният ни час на раждане, който се приема за работен и се започват изследванията по него.
2.Възможен интервал на времето на раждане, като най-добре е той да е в рамките на половин до един час. Ако интервалът е много по-голям има подходи той да се стесни, но това отнема, разбира се, повече време.
3.Проверен списък с минали събития от живота, минимум 15 на брой, придружени с точните им дати. Подробности, свързани с имена на хора, както и други, прекалено лични данни не са необходими, за анализа са необходими типовете събития и моментите на тяхната проява.

Както вече беше отбелязано техниката, която се използва за уточняване на времето на раждане е с много висока чувствителност. При нея 1 минута неточност в часа на раждане променя с 3 месеца датата на падежа на дирекцията, която отговаря за съответното събитие. Затова при неточна по дати картина с минали събития се получават неточни дати за бъдещите такива.
Както се разбра дотук обаче, още по- несигурна прогностична картина се очертава, когато се работи с неуточнено рождено време. В този смисъл е и идеята на тази поредица от публикации, а именно да се покаже колко е важно часът на раждане да бъде уточнен допълнително, според идеите на истинската изследователска астрология, независимо от това дали смятате, че го знаете или не.
Как става това вече споменахме накратко – с проверените алгоритми на събитийната ректификация, след предоставяне на пълен списък на важните минали събития от живота, придружени със съответните им дати.
За подпомагане на работата по уточняване на времето на раждане се попълва специално разработена от екипа на автора персонална бланка.

Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« Отговор #1 -: Май 26, 2010, 11:10:16 »

Ако искате  да имате ВАШ ЛИЧЕН, РАБОТЕЩ ХОРОСКОП, задължително е  уточняването на часа на раждане (ректификация)

Възможно ли е това да стане, след като почти всеки от нас има  колебания за рожденото си време или изобщо не го знае?

Търсете отговора в следващия по-долу материал!

КОГА ТОЧНО СТЕ СЕ РОДИЛИ? Излишен въпрос? Не напротив, защото ако знаете отговора му можете да разгледате с помощта на Астрологията моментната снимка на Космоса за тази ваша, лична, уникална минута. В тази 'звездна' снимка е закодиран и Вашия персонален космически план. Ако поискате, можете да го разтълкувате!

Преди да продължим за необходимото уточняване на рожденото време в Астрологията, ви дадохме възможност да видите приложение на използвания от нас метотод за събитийно коригиране и доуточняване на часа при една изключително ярка личност – политика с безспорни качества – Маргарет Татчър. Откриването на Космическият код на 'Желязната лейди' е пак същото - намиране на точния момент в който тя се е появила на Земята, а оттам и точния космически план за нея. Да откриеш, проумееш и изпълниш конкретния космически план за себе си в действителност е най-великото предизвикателство във всеки един човешки живот! Илюстрацията на метода е съкратена по обясними причини, анализа на нейната карта в Космическият код на 'Желязната лейди' част II –също.

Не случайно предложих след направената ректификация, всеки от вас да прецени кое рождено време на Маргарет Татчър е по-вярно, като си ползва знанията или потърси обяснение в книгите по астрология. Наистина и в България вече е издадена достатъчно окултна и астрологическа литература, само че скъпи приятели, преди евентуално да охулите цялата астрология и после вкупом всички които се занимават с нея, изпробвайте сами възможностите си.

Например за намиране на Асцендента има книги с таблици, в които ако си знаете пълните и точни рождени данни, може да си намерите и Асцендента. До тук добре, имате освен зодиакалния знак, още един намерен астрофактор, значи анализа на хороскопа става все по-детайлен (значи и по-верен за самите вас), но доколко е достоверна и точна информацията за рожденото ви време? Ето ви веднага и следващия проблем – той е, че дори правилно да сте открили Асцендента си, за персоналните тълкувания е много важно точното му положение, както на него така и на следващите астрофактори - персоналните а и някои други важни планети (погледнете пак примера за Маргарет Татчър). После ако продължим да детайлизираме идват следващите проблеми за разрешаване, после други и така ... след няколко години упорит  труд можете да твърдите, че сте изготвили точен 'хороскоп' и правилно сте го разтълкували! Ако нямате желанието или търпението да се квалифицирате самостоятелно в продължение на толкова време, но намирате Астрологията за интересна и правилна наука, потърсете помощта на професионалист. Не са много, но ги има, а как да отделите истинските професионалисти от другите, които всъщност само се представят за такива, не е никак  лесно.

Има обаче поне два начина за това. Първият е универсален за всякакви видове контакти със специалисти от различен профил, особено в неведомите области на съзнанието, съдбата, жизнената енергия и прочие. Той се състои в това сами да прецените върху себе си какъв е ефекта от срещата с 'експерта', до колко се покриват неговите твърдения и  идеи с вашата собствена представа за ситуацията. Така лесно можете да решите струва ли си продължаването на контактите. Не задължително човека да е 'неправилен', той просто може да не 'вашият'. Като пример мога да ви дам Учителя Дънов. Нито един човек който е разумен, интелигентен и не е грубо материалистично настроен, не може да оспорва неговото учение, но колко от нас могат да го четат с и разбират с лекота? Същото се отнася за Ошо и за други велики личности в духовното пространство. Затово търсете ”вашите” книги, 'вашите' автори и  експерти в различни области. Ако оставате удовлетворени след контакта с тях, това е достатъчно ясен знак.

Вторият начин е за астролозите и ви го подсказах в първата част на статията. Стойностният и използваем анализ на рождената карта (съзнателно избягвам тук популярната дума хороскоп), е персонализиран, индивидуален и при всички случаи за изготвянето му се изискват ( при използване на систематичен подход разбира се) не малко време и усилия от квалифициран и опитен специалист. Блиц- хороскопите, изстрелвани за секуди на базата на рождена дата и първо име на човека, могат да се правят само чрез ясновидски канал, но това е много голяма тема и аз няма изобщо да започвам обсъждането й.

Няма да скрия обаче разочарованието си от това, че представата за астрологията в настоящият момент се създава в голямата си част от хора ползващи други, бързи методи, най-вече нумерология, и то от най-опростения и вид. Не само, че нямам нищо против прилагането на чистата нумерология или комбинацията астро-нумерология, напротив лично аз съм свидетел на удивителните им попадения. Те обаче се получават пак когато анализа е персонализиран и се отчитат  повече лични фактори, като името например. Освен това припомням винаги, че по различни систематични или несистематични способи могат да се получат еднакви верни крайни резултати. Но добре е да е ясно кой какво прави и каква техника ползва. Само че когато чуете например, че се намирате в 'седмата си лична година' имайте в предвид, че вероятността да се ползват астрологически методи за изчислението е сравнително малка... Но това може да ви го подскаже интуицията, доколкото я имате, или да се разбере едва когато всеки започне сам да се информира в подробности за начините по които могат да се постигат резултатите в необятното духовно пространство.

Преди да премина към детайлно разглеждане на методите за събитийна ректификация и уточняване искам да ви поставя един много важен въпрос: Защо се интересувате от астрология?

-Ако е за развлечение и занимание за запълване на свободното време, няма никакъв смисъл да продължавате да четете по нататък. Чудесна работа ще ви свършат всякакъв вид дневни, седмични или месечни прогнози за дванадесетте зодии във вестниците, списанията и електронните медии. В тях няма нищо лошо, единствения проблем е, че са прекалено общи, но с уговорката, че са за забава, нещата са си на мястото.

-Ако идеята ви е различна от  горната и имате намерение да разберете повече за собствените си дадености (наклонности, предимства и недостатъци), да проумеете истинските движещи сили на връзката ви с любим човек, да оцените действителната си съвместимост,  или пък да разберете нещо повече за възможностите си за собствен бизнес или за създаване на нова връзка, очевидно е, че хороскопите и прогнозите от споменатия вид ще ви свършат много малко работа. Нужно ви е друг тип четиво и то конкретно, персонално за вас.

Как астрологическите анализи и прогнози да станат 'вашите' лични анализи и прогнози? Не толкова трудно, трябва ви да знаете само точното време  и точното място на вашата поява на Земята!

Възможно ли е такова уточняване, след като почти всеки от нас има колебания за рожденото си време или изобщо не го знае?

Разбира се,че е възможно  с използване на метода на събитийната ректификация и проверени математически методи и алгоритми!

Спираме се на него, както беше споменато и в първата част на статията, защото това е единственият доказуем и напълно обоснован логически, последователен и сигурен метод (паралелно с това и най-трудоемкия за реализация).

Коригирането на рожденото време се извършва, чрез постигането на корелация (съответствие, връзка) между минали събития от живота на човека, точно фиксирани по дати и между времето на проявата и символизма на използваните астролгически техники.

За да се осигури необходимата точност, първо е нужно да се използуват всички начини да се събере достоверна информация, относно времето на раждане: от баща, от майка, от болнични архиви, от всички възможни източници.

Второ е нужно всеки да си приготви точен и проверен по документи списък на най- важните събития от живота си – задължително с дата, месец и година на събитието, в краен случай и по възможност поне месеца и годината. Събитията  трябва да бъдат наистина важни, като особено внимание се отделя на онези, които са извън контрола на човека, съдбовни, неизбежни и е много важно да се отбележи как те са се отразили върху живота му, и как са му повлияли емоционално към момента на случването си. Дори и човек да не е с 'фотографска памет' и да не помни датите на всички важни събития от живота си, те винаги могат да се извлекат от наличните документи или след разговори с близки и роднини!

Основен проблем при събитийната ректификация обаче си остава факта , че една определена част от хората, поради свои лични съображения предпочитат  да не си спомнят някои от събитията от живота си и това силно затруднява изчисленията, особенно ако 'забравеното' събитие е от голяма важност за човека. Друг проблемен момент в работата при уточняването може да бъде, че част от  хората много държат на часа на раждане, в който са чували години наред, че са родени и като че ли отбягват активно да съдействат за неговото проверяване според идеите на Астрологията. До голяма степен успеха при една ректификация (коригиране на рожденото време) зависи от това, доколко сериозно е отношението на човека към материята, с която се борави.

Ясно е, че колкото по-коректна и достоверна е предоставената  информация, толкова по-висока е и вероятността за точност и коректност на резултатите, които ще бъдат получен накрая.

Независимо от трудностите при ректификацията, без нея прецизните хороскопи  са направо немислими! Както вече многократно споменаваме, допълнителното уточняване на часа на раждане е първото нещо, което трябва да се извъши, преди да се пристъпи към индивидуални, детайлни анализи и прогнози, защото както знаем при работа с предлаганата техника само четири минути неточност във времето на раждане могат да дадат цяла една година разминаване във времето на прогнозите за вероятните бъдещи събития. Нека това, че вие самите не можете да го посочите с тази висока точност до минути да не ви притеснява, тя се постига като резултат от  изчисленията по съответните алгоритми с използване на времето на дадените от вас жизнени събития!Известно е, че примарните дирекции, които се ползват в случая, щрихират основните главни етапи в живота на човека. Тяхната ефикасност по отношение на връзката с  житейски събития е над 90% (при точно фиксиран час на раждане). Те на практика са  и най-точния ориентир за главните събития, 'твърдо' заложени в жизнения ни път. Съществува разбира се и свободната ни воля с отговорността да избираме насоката на живота си с всяко от своите действия или бездействие.

Други две широко използвани техники за уточняване на рожденото време и за прогнози  са тези на прогресиите и транзитите, но е установявано от практиката, че техниката на прогресиите 'работи' добре в около 60%. От случаите (Прогресиите въздействат върху подсъзнанието), а техниката на транзитите е най- широко използваният метод, но с най-малка сила – около 30%. (Транзитите на небесни тела са външни индикатори за евентуална проява на събития , които обаче трябва да са зададени  от други,  вътрешни (лични) астрологически тенденции и фактори. Прогресиите и транзитите с по-голям успех могат да се ползват за потвърждаване и допълване на събитията по примарни дирекции, отколкото за основа на работата при ректификация и прогнози. (Между другото, вида на използваната техника за прогнозиране се споменава изключително рядко в анализите и е трудно да се разпознае от неспециалист. Въпреки това считам, че този тип инфирмация трябва да се популяризира)

 

Събитийна  ректификация (уточняване на рожденото време) -последователност на работа и особености

 

Използва се комбиниран подход за уточняване на рождения час, базиран на пресмятане назад във времето от текущия момент. Това е същото както при прогнозирането, но посоката е обратна. Прилагат се едната разгледана основна и няколко допълнителни астрологически техники. Ако знем точните дати на важни минали събития от живота си, можем да открием каква е тяхната корелация ( съответствие) с положенията и взаимодействията на определени небесни тела. Разбираемо е също така, че същите положения, повтарящи се в бъдещето могат да дадат достатъчно висока вероятност за проява на подобни събития, на вече случилите се.

Екипа на автора ползва методика за прецизно събитийно уточняване на времето на раждане при която основно са необходими:

1. Известния ни час на раждане. Ако този час 'пасва' на поредицата от жизнени събития, то той може да се доуточни и промени след изчисленията с разлика само няколко минути. Ако няма съответствие, се започва неговото коригиране. Много често този час е неизвестен, или има големи колебания за неговата точност, затова е необходим и възможния негов интервал на изменение.

2. Възможен интервал на времето на раждане. Това отразява рамките на колебанието, възможната неточност – например от 7:00 до 8:00 часа. В този временен интервал се концентрират изчисленията за търсените точни часове на раждане. Ако интервалът е много по-голям от 1 час има подходи той да се стесни, като се ползват известните ни основни жизнени събития, но това отнема разбира се повече време при работата.

3. Място на раждане. Името на населеното място е необходимо заради точните географски координати за изчисленията.

4. Подробности около самото раждане, които обикновено се разбират след разговор с майката. Най – важния момент тук , който влияе при изчисленията се явява  дали бременноста е с нормална продължителност или сте родени по-рано или по-късно от нормално очакваната дата за 9 месечна бременност.

Забележка: Ако сами изпробвате да откриете точния си час на раждане, а оттам и Асцендента с използване на един единствен метод, например правилото на Хермес, рискувате да получите грешни резултати, защото то е валидно само за бременност с нормална продължителност  (273 дни).

5. Проверен по документи списък с минали събития от живота, около 13- 15 на брой, придружени с точните им дати.

Подробности, свързани с имена на хора, както и други, прекалено лични данни не са необходими. За анализа се ползват само типовете събития и моментите на тяхната проява (начало и край). Важно за изчисленията е и описанието на емоционалния ефект от събитията!

Забележка: Изисквания брой събития осигурява точност на намереното рождено време до минута. Ако събитията са по-малко от 12 на брой, точността която се постига, не може да бъде по-добра от 4 минути, а такава грешка по тази техника се разбра , че променя прогнозите с цяла година! Точността и сигурността на резултата е право пропорциолна на броя обявени минали жизнени събития с точни дати!

И последно, за да се започне работата по уточняване на времето на раждане преди това се попълва споменатата вече специално разработена от екипа на автора персонална бланка, с указание към нея,  където са описани и останалите подробности, необходими за уточняването.


Възможно ли е точното откриване на Асцендента или Космическия ни код (а това на практика е точното ни рожденото време)? Възможно е и е препоръчително, ако имате сериозни идеи реално да ползвате информацията в 'хороскопа' си. Как се постига така необходимото и търсено уточняване вече трябва да е разбираемо – с проверените алгоритми на събитийната ректификация, след предоставяне списъка на важните жизнени събития със съответните им дати. След това се работи от екипа от един до няколко дни до постигане на желаната точност. В част от случаите резултата се получава и по-бързо, но по този начин по който се изчислява, макар и с използване на най-добрите в света астрологически софтуери, не става мигновено в никакъв случай! За сметка на това, подхода е ясен, разбираем, доказуем!

 Усмивчица


Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright