Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Име и съдба  (Прочетена 7136 пъти)
Nirvana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 25


« -: Май 21, 2010, 16:53:01 »

     Когато всички грижи, преживявания, страдания, свързани с появяването на новият живот са отминали, пред родителите застава въпросът какво име да дадат на рожбата си. Защото това е първият подарък, който те поднасят на детето си, и при това е подарък за цял живот.
Какво е най-важно, когато избираме името му? Да звучи красиво? В памет на близък приятел? Да се поднови името на баба, дядо? Има ли мода в имената? Какво искаме от едно име?
Искаме много неща, разбира се, макар че и в това няма правила. Календарните светци облекчават задачата, но не е ли вече старомоден такъв подход? Днес имаме свободата да избираме не от "препоръчителен" списък. И все пак трябва да има някакви критерии - общи за всички имена. Какви са те?
     Между името на човека, неговия характер, здравето и съдбата му съществува здрава връзка. Та нали името не е просто комбинация от букви или звуци, това е човешкото "АЗ". И е твърде важно, човек да чувства, че името му приляга, че е неотменима част от него самия. Дори най-претенциозният или скептично настроен човек, избирайки име на детето си, подсъзнателно се старае то да бъде красиво, съзвучно с фамилното име, да не изглежда недодялано и да не предизвиква насмешки. Ние общуваме чрез имената си и тяхното звучене влияе на отношението на околните към нас самите.
В света има много красиви имена, както красивите дрехи. Но и всяка дреха избираме така, че да я носим с удоволствие, да ни отива, съветваме се с приятел, партньор, родител, премерваме я. Така и името не може да е нещо случайно.
     От древни времена давайки на новороденото име на светец, преди всичко обръщали внимание на това, какво означава то: Валери - бодър, силен, Борис - славен в борба, Николай - победител, Евгений - благороден и т.н. Но върху подсъзнанието по-силно въздейства звуковият образ на името, отколкото неговото значение. Нито при формирането на личността, нито при установяването на взаимоотношенията с околните участва значението на името. Случва се хората да отговарят на името си. Но има и мнозина, които нямат нищо общо със значението на името, което носят.
Отдавна хората са забелязали необяснима връзка между името и съдбата. На новороденото се давали две имена. Едното било кръщелното име и него пазели в тайна, а другото било за всекидневна употреба. Нерядко самото дете не е знаело първото си име почти до своето пълнолетие. И в наши дни се случва свещеникът да не намери сред имената на християнските светци името, което са избрали родителите, и кръщава детето с друго име, близко по звучене. В това няма нищо страшно - при формирането на личността на човека участва само името, което детето чува хиляди пъти, ден след ден. Именно многократното повторение на едни и същи звуци въздейства както на неговото подсъзнание, определяйки характера му, така и на възприятието на околните, влияейки на тяхното отношение към този, който носи дадено име.
     Със сигурност не е хубаво, ако името е дълго и трудно за изговаряне. По-добре е, ако името се признася леко и се запомня лесно - и самото то, и заедно с фамилното име. Трудно произносимото име създава пречки в общуването, предизвиква напрежение, неловкост. Имената като емоционални дразнители могат да се разделят на няколко групи. Меки, мелодични, лесни за произнасяне: Михаил, Васил, Ана. Твърди: Димитър, Николай, Лидия, Яна. Неутрални - въпреки че някои от тях имат по няколко съгласни подред, се произнасят без затруднения: Ирина, Зоя, Виктория, Клара, Петър, Антон. Едни от имената звучат ласкаво и извикват приятни чувства. Други, напротив, са стегнати и пораждат вътрешно напрежение. От "музиката" на името в немалка степен зависи първоначалното отношение на околните към носителя на името. Разбира се, впоследствие то може да се промени, но самото име - неприятно звучащо или трудно произносимо - със сигурност ще наложи свой особен отпечатък върху характера на човека. Твърдите имена формират у детето силна воля, твърд характер. То е настойчиво, упорито, стреми се на всяка цена да постигне своето. Децата с неутрални имена имат качества, присъщи и на твърдите, и на меките имена. Те са волеви, упорити, настойчиви, но се поддават на външно влияние.
    По принцип ние имаме три имена - лично, бащино и фамилно. И когато избираме име на детето си, не бива да забравяме, че то ще звучи заедно с другите две имена, а ако рожбата е от мъжки пол, то и неговото име някога ще стане бащино за неговите отрочета. Колкото и красиво да звучи едно име, ако то е в дисонанс с фамилията на човека, може да предизвика насмешки, да даде повод за иронични забележки, прякори в училище и в крайна сметка детето ни със сигурност няма да се чувства добре с това име. Как ви звучи Родриго Славов? Или Касандра Григорова? Характерът на човека зависи и от това как името му се съчетава с неговото презиме или фамилия. Има трудно произносими съчетания, които пречат на общуването - човек е нащрек, дали няма да сбъркат името му, фамилията му, поставяйки го в неловко положение. Затова към твърди фамилии или бащино име е по-добре да се подбират меки имена и да се избягва натрупването на съгласни звуци. И обратно, ако фамилията или бащиното име е с меко звучене, името е по-добре да бъде твърдо, за да го защитава от жизнените несгоди, понеже мекото звучене на презимето или фамилията може да формира безволие, безхарактерност, вялост. И ако характерът на Димитър, Николай е прекалено твърд, неотстъпчив, дори жесток, фамилията ще неутрализира или смегчи негативността.
Желателно е името да има и умалителна форма, което предопределя едно ласкаво обръщение и възможност за предаване на различни нюанси в отношението към човека.
    За да не страдат след време порасналите ви внуци, помислете преди да назовете новородения си син. Не трябва да се назовава сина с името на бащата, а дъщерята с името на майката: родителите няма да имат съвместимаст с порасналите си деца, те няма да се разбират. Освен това, момченцата, чието име повтаря презимето или фамилията им, са с избухлив характер, неустойчива нервна система. Всяко дете наследява от родителите си някакви черти на характера, не винаги те са най-добрите, и при това повторение те се усилват.
Макар и просто на пръв поглед, изборът на име е отговорност. Всеки има своя представа за красота и хармония, но не бива да забравяме, че не ние ще носим името и то няма да се оценява само от нас. Понякога човек усеща несъответствието на своето име и изпитва вътрешен дискомфорт, когато го чува. И няма нищо страшно, ако смени името си. Днес това е практика в Израел: на децата дават временни имена, а след като навършат пълнолетие, те сами могат да си изберат име. Дори зрели хора сменят името си, понякога и фамилията, затваряйки по този начин страницата на миналия си живот, те започват на нова страница. При много от тях съдбата им се сменя кардинално, което се свързва преди всичко с психологическата готовност на човека да смени името си и да започне нов живот, а това означава много. Но все пак по-добре е името на детето да се смени до 3-годишната му възраст. Така детето бързо свиква с промяната. По-късно това може да се направи вече в зряла възраст - и не по едноминутна прищявка, а в случай на крайна необходимост, след предварителна консултация с психолог.
    Напоследък често става дума и за "мъжките" имена, които се дават на новородените момиченца. Ако не искате характерът на вашата дъщеря да е по-скоро мъжки, не я наричайте с име, чиято основна форма е мъжко име - Александра, Виктория, Стефания, Евгения, Валерия. Като правило жените с такива имена са със сложен характер, настойчиви, упорити, властни "инатчийки". В характера им преобладават мъжки черти, дори у родените през лятото. Например, Евгени е най-често човек спокоен, ласкав, уравновесен, а Евгения е упорита, не особено ласкава, опърничава, с нея се общува трудно. Съдбата на жените, които носят "мъжко" име, най-често не е обсипана с рози.
     Връщайки се към имената на календарните светци, в нашата традиция е да наричаме новородените с името на светеца, когото честваме в деня на раждането на детето. Не напразно казваме - "идва си с името", когато бебето се ражда на голям християнски празник - Великден, Рождество, Ивановден, Йордановден, Гергьовден. Заедно с името си в този случай, детето има и закрилата на светеца, а ние му подаряваме и един хубав празник за целия му живот. Всички знаят кога трябва да поздравят един Иван, Георги, Христо, Стефан, Мария.
Активен

" Аз не съм тяло, което има душа, а съм душа, която има някаква видима част, наречена тяло. "
Nirvana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 25


« Отговор #1 -: Май 21, 2010, 17:24:02 »

В началото бе Словото; и Словото беше у Бога, и Словото бе Бог.
                                                                                   Йоан, 1:1
Светът е създаден на основата на числата, буквите и цветовете.
Голяма наука се крие в буквите, затова те трябва да се изучават. Всяка буква е ключ на известни родове енергии - низши и .висши.

                                                                                  Учителят
Звуците са резултат от трептенията, а трептенията имат определено число.
Самата конфигурация (рисунък) на буквите не е случайна, особено що се отнася до българската азбука.
Учителят дава интересно и вярно тълкуване на буквите, отнасящо се до формата и звука им, както и за самите думи. Пример с възклицанията:
ха, хо, хи, хе, ху - по-жизнерадостни и бодри, отправени навън.
При разместване на буквите: ах, ох, их, ех, ух: - нотки на страдание, отправени отвън навътре.
Знакът "V" (Victorie - победа) трябваше да съдейства за победата, но се случи обратното. И това стана, защото върхът на тази буква сочи надолу, към земята, в низходяща посока, което вещае гибел и падение. Братята Кирил и Методий обърнали тази буква с върха нагоре (буквата "л"), за да бележат възхода на славянството.
Освен своите вибрации, буквите имат и числени стойности. Те участват трайно в името на всеки човек. Не е случайно, че всички азбуки започват с А.
Добре е името на човека да бъде с повече срички. Многото букви носят повече и по-различни вибрации и обогатяват по този начин личността.
Името на човека не може да бъде фатално, но то има голямо значение за живота му. Степента на развитие, интелекта и духовната работа могат да смекчат неблагоприятните явления, свързани с буквите на името.
Когато децата на дадено семейство умират, родителите прибягват до имена като Стоян (за да "стои"), Здравко (за да е здраво детето) и др. подобни.
Имена като Кольо, Гина, Запрян и др. не са благоприятни, понеже будят негативни асоциации.
Добре е да се избягват неблагозвучните звукосъчетания, "кр", "ст" и др. Има букви с неблагоприятни вибрации. Опасности крие и буквата "к". Не е трудно да се забележи колко думи с отрицателно значение съдържат тази буква. За това говори и самият образ на буквата. Ъгловата част се насочва като удар към вертикалната. Други букви с подобно влияние са Ф, ш, я. Особено когато е в края на думата, буквата "я" носи страдание. Името Мария обикновено носи мъчнотии и трудности - вътрешни и външни. Лошо влияние оказва и буквата "ф" в началото на думата.
Най-важната буква в името е първата.
"Като разделите буквите в българската азбука на четири части, в името ви трябва да има от всички четири части по една буква. Ако имате букви само от двете части на азбуката, средна хубост е... Хубаво е в едно име да има повече гласни букви. Хубаво е също името да е по-дълго, да не е от една сричка." (Учителят) Следващата таблица служи за намиране на числените стойности на буквите.
 
            Един                                         много                                            Всички
            Моето                                      нашето                                        вашето
     1         2        3                          4      5       6      7                        8       9       10      11      22
         а     б     в                                 г  д  е  ж                                            з  и  к  х
         и     к     л                                 м  н  о  п                                            р  с
         т     у     ф                                 х  ц  ч  ш                                           щ   ъ
         ь    ъ      ю                                я
Хора, които имат повече букви от първата група (един, мое) имат задача да се индивидуализират. Те имат стремеж да се изявят и понякога стигат до сепаратизъм и егоизъм. Техният девиз е "моето".
Хората с повече букви в името си от втора група (много, нашето) се движат в обществото, рода и народа, живеят с интересите на обществото. Тук числото седем е мост между втора и трета група. Девизът име "нашето".
В трета група попадат онези, които подчиняват своите интереси на интересите на човечеството. Те са космополити и алтруисти. Девиз "вашето".
Когато името е неблагозвучно и късо, когато работите не вървят въпреки всичко, една промяна на името може да донесе успех. В библията има такива случаи. Името на Савел било променено и той става Павел. Същото сторил Бог и със Сара (Серех) и Аврам (Аврахам). Името може да се промени без публично изявление, като се знае само от притежателя му.
Когато в името присъстват много единици, например "А", това означава силно чувство за достойнство, стремеж за самоизява,. проява на амбиция и инициатива. Личността е силно изявена. Когато в името присъстват много двойки, това означава емоционалност, склонност към приятелство с другите, съчувствие, коректност. Липсата на двойки означава незачитане на другите, липса на способност към приспособяване, небрежност към детайли, малко приятели, трудно общуване с другите.
Много тройки в името означават дар слово, вдъхновение, екстравагантност, лекота във всичко, разточителство. Малко тройки означават чувство за малоценност, трудно изразяване, ограничаване на емоционалността.
Много четворки в името означават желание за работа, чувство към формата, материална заангажираност, концентрация. Опасност от излишно упорство.
Много петици означават желание към промени, пътуване и удоволствия, обществени интереси, търсене на новото, шанс за известност, импулсивност и бързина. Липсата на петици означава статичен живот, ограничения и страдания.
Много шестици в името означават склонност към хармония, носене на отговорност, космически стремежи, разбирателство. Липсата на шестици означава пренебрежение към дълга и отговорностите и вероятност за правене на пакости.
Много седмици означава склонност към умствен труд и анализ, към изследователски дейности, духовни стремежи. Липсата па седмици означава лесна доверчивост към явления и хора, нежелание за мислене и отсъствие на духовност.
Много осмици в името означава способност за успехи, стремеж за постижения на всяка цена, изпълнителски способности, критичен ум. Липсата на осмици означава небрежност към материалните неща (пари) неспособност за организиране, слаба физическа и психическа издръжливост, липса на успехи в материалния свят.
Много деветки означават възможни изяви в изкуството, ораторски способности. Означава още сърдечност, артистичност, разточителност и положително отношение към другите. Малкото деветки пък значат липса на интерес и съчувствие към другите, ограничен мироглед, липса на резултат в живота.

ЧИСЛО НА ИМЕТО

Сборът на всички букви в дадено име определя същността на дадената личност. Сборът от гласните изразява външните прояви, нуждите и стремежите на душата, активността. Сборът от съгласните букви изразява скритата, непроявената природа на човека. Можем да съберем едните или другите, за да видим на какво число отговарят.
Нечетните числа имат отношение към артистичността и вдъхновението, т. е. към вътрешната природа на личността. Четните числа имат отношение към външното, т. е. към формата, приложението и делото. Освен това трябва да се има предвид и следното значение на числата:
1   - означава ръководител, водач, независимост, понякога деспотизъм или непокорство.
2   - означава адаптация към всичко, добър изпълнител, родолюбив, миролюбив, тактичен, дипломатичен. Тук се срещат музиканти и танцьори.
3   - Артистична натура, човек на изкуството и много често - на словото. Нравствена и етична натура. Склонност към забавления.
4   - Дарба в техническите професии. Организатор, лекар (хирург), материални занимания и практически дейности.
5   - Общува с всички. Променлива личност. Подвижни дейности. Любов към свободата. - Артистизъм, милосърдие, успех във всяко занимание, свързано с възпитаване.
6   - Блюстител на реда и законите, личност с духовни ингерсси и занимания с хуманни възгледи и професии, усъвършенстване и философия.
7   - Има финансови дадености, притежава материални ценности и търговски интереси, върши материални и приложни дейности.
8   - Имена с числото 9 носят артисти, проповедници, общественици, педагози, хора с хуманитарни професии, хора на вдъхновението и доброжелателството.
11 - Зад числото 11 се крият проповедници, общественици, добротворци, идеалисти, новатори, хора на практическите дейности.
22 - Тук са хората на едромащабните дейности, общественици, хуманисти, новатори, водачи.
Първата буква е ключова. Тя има връзка с рождената дата. Сборът на числата от буквите на собственото (първото) име е ключово число. Ако то съвпадне с рождения ден, резултатът се усилва, въздействието става удвоено.
Активен

" Аз не съм тяло, което има душа, а съм душа, която има някаква видима част, наречена тяло. "
Nirvana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 25


« Отговор #2 -: Май 21, 2010, 17:35:51 »

Тълкуване на буквите в имената


Учителят за буквите

А. Начало на всички неща. Означава човек, който започва да се проявява. Обаче създаването на света е почнало е буквата "Б", а не е "А". Човек натоварен.
Показва слизане, условие за израстване и узряване. Метод за изразяване на творчеството, разумност, започване на еволюция, излизане от мъчнотиите.
"А" е семе, което трябва да се посади в земята. Натоварена буква. Семе, което има условие да покълне и расте.
Вие сте бременен е известна идея. Творческа гласна, тя сама не създава, но е един творчески принцип.
А означава даване.
Закон за движение. Означава чисто умствения живот на човека. Самосъзнание.
Буквата "А" се е явила първа, тя представлява човешкия егоизъм в първа степен.
Който разбира какви елементи крие в себе си тази буква, той би приложил в живота, си силите, които се крият в тази буква.
 
Б. Начало на проявения живот, който наричаме Битие. Познаване на първия източник в живота. Съдържа всички материални условия на физическия живот.
Път за растене на посятото семе. Туй, което се е посяло в земята, иска да изникне. Показва мъчнотиите, спънките, или препятствията, които човек среща на пътя си. Означава развитие на Божественото у човека. Най-силната буква. Затваря нещата.
"Б" взема с две ръце. Възлизане. Бог направил света с буквата Б, понеже тази буква не е направила никакво престъпление. Търпение. Създава формите. Поглъща излишната енергия у нас.

В. Буквата "В" показва, че семето е посято."Човек, който има основа. Свързана е със закона на истината. Принцип на обединение. Събиране вътре в себе си.

Г. Безкрайно, вечно начало. Във вечността всичко е вложено. Посока, към която трябва да расте доброто. Топлината и светлината, при която посаденото расте. Женски, мек принцип.
Гегата на овчарската тояга. Натоварена камила.
Като направиш едно благо, да знаеш как да го закрепиш, да не се изменя, а да остане за вечни времена.

Д. Означава сили, които помагат за узряване на известни плодове в човешката душа. Съдържа активна сила, която е в състояние да примири противоположностите между физическия и Божествения свят. Закон за равновесието. Познаване на законите на Любовта. Плод, т.е. човек трябва да узрее. Работи, които започват с "Д", свършват добре.
 
Е.  Означава простор в материално и духовно отношение. Закон за размножаване, силен стремеж за излизане от затруднени положения. Покълнало семе, което ще расте.
Слизане на енергиите от Божествения свят на физическия, за да послужат за разумно даване и осъществяване на всичко, което иска да се прояви, да се материализира. Сбор от сили с една равнодействаща. Единият крак на "Е" е на земята, другият в астралния свят.

Ж. Символ на живота и покълването. Клони и корени. Първата буква на жито, буквата на живота.
"Ж" означава сили, енергии, които работят за растенето и развитието. Знак за материално състояние.

З. Не е хубава. Така написаното "3" говори за човек, който яде и не плаща. Взема, а не дава. Закон за размножаване.

И. Начало на нещата. Потвърждение на реалностите. Начало на творчество. Закон за побеждаване на мъчнотиите.
"И" - Цъфнал цвят, благотворна влага. Трябва да дадеш. Помагай, за да ти помогнат.

Й. Символизира неконтактност, отчужденост, затвореност, непълнота. Тази тежка буква носи в имената усещане за отхвърленост, сломеност, непълноценност. Техните носители знаят своите комплекси и концентрирайки се върху тях стигат до умопомрачение, до разделяне на личноста. Натоварвайки себе си с проблеми те често не съумяват да ги решат. Бидейки талантливи те изпитват недоверие към своите способности. Такива хора винаги се нуждаят от помощ и поддръжка, особено от страна на своите близки. Те са в състояние да пропуснат главното и да се захванат за дреболия, която за тях има особено значение. В лошият вариант се концентрират на свръхценна идея до пълната загуба на силите си. Често буквата свидетелства за недостатъци на възпитанието или ни насочва към проблеми в рода. Товара на комплексите ражда инфантилни, трудно преодолими привички.

К. Представлява лодката в живота. Означава противоречията, които съществуват в духовния свят. В буквата "К" има противодействащи сили. В "Ж" е разрешено противоречието на "К".
Като хванеш рибата, печеш я на скара, това е буквата "К". Човек може да бъде кротък само като го пекат на скара.
Разрешението на "К" е като се обърне в "Ж".
Не е много добра. "Аз мога и надолу и нагоре". В "К" са събрани противоположни качества.
Не е от много добрите букви, но има и много добри страни. К е в началото на всяко движение. В буквата "К" няма равновесие. Тя е като човек, в кого то единият крак и едната ръка ги няма. "К" и "Р" една до друга не е хубаво.

Л. Стремеж нагоре и слизане надолу. Търсене на пътя. Буквата "Л" е добра. Борави с астралния, с чувствения свят на човека.
Възлизане към Бога - Любов към хората и Бога. Преходна връзка към умствения свят. Велик стремеж и закон за единството. Показва ония сили, които влизат в природата, мощните сили, с които може да превъзмогнеш нещата.
Стремеж, сила, която идва от Слънцето. Топлина.
Стремеж на силите нагоре. Човек, който се движи, който търси, работи повече в астралния свят. Планински връх, под който има извор. Силите, които действат в тази буква, са възходящи, насочени към красивото и великото в света.
В буквата "Л" има един отворен ъгъл. Този ъгъл определя от колко градуса е любовта на всеки човек. Тази буква трябва да се пише заоблено. Ъглестите и остри букви показват припрян и сприхав човек. "Л" -това са слънчевите лъчи, които разтварят семето.
Енергия, която излиза от един Божествен център.

М. Закон за материята. Материали, които семето извлича от почвата и започва да расте. Ограничение и смърт.
Означава материален свят, противоречията в него. В тази буква има две възлизания й две слизания. Започва се с възлизане и се свършва със слизане. Мека буква. Да се произнася при неразположение на духа.
Означава стягане, затваряне на крана. Единият крак е на сушата, другият в морето. Закон за слизане и качване, закон на противоречие. Закон за самопожертване.
"М" - Това е първичната материя, от която формите са направени. В света има две неща, които постоянно функционират. "М" и "О".
"М" значи възприемане. Там дето се пречупват пластовете, там ще намерите вода.
"М" - Смърт. Две души да се съгласуват така, че да могат да вървят заедно по пътя.

Н. Закон за справяне и примиряване с противоречията в живота. Буква на противоречията. Метод за побеждаване на мъчнотиите. Oзначава протест, вътрешна нагласа да не приема всичко случващо се безкритично, умение да "филтрира" получената информация, да отхвърля второстепенното и да оставя главното. "Н" говори за голяма трудоспособност и едновременно с това за отвращение към безполезната работа. Този звук не дразни околните, но с такъв човек ще се наложи дълго да се дискутира на всяка една тема. Такива хора винаги имат свое мнение и умеят да го отстояват.

О. Мярка на всички неща, ограда на посятото семе. Мярка, с която трябва да се мерят всички величини. Условия и среда. Завършен процес.
Всякога подразбира благоприятни условия отвън, показва, че сте свободни.
Показва една величина, която нито може да се увеличи, нито да се намали, че никой не е в състояние да ви направи зло или добро. Прана.
Показва човек, който е затворил пътя си към небето, а отворил пътя си към Земята.
Означава оплодяване. Зреещ плод. Закон за разцъфтяване, показва, че вие сте разрешили въпроса, борбата от четирите ъгъла е премахната.

П. - Отдолу става изтичане на лошата енергия. Да се възприеме нещо.
Показва човек, който е затворил пътя си към небето, а е отворил пътя към земята.

Р. Буквата "Р" е силна. Тя показва, че българинът иска да придобие доброто чрез насилие. Тази буква препятства на българина в доброто. В думата "радост" буквата "А" смекчава силата на "Р".
"Р". Означава да хванеш нещо с ръка. Ръката на човека. Буква на човешката активност и човешката воля. Тя означава здраво да държиш идеята в ума си. Германците изговарят "Р" силно, което показва, че са волеви. Българинът трябва да смекчи тази буква.
Разумност, която носи светлина. Всички качества в природата,които са вътре в природата.
Юмрук. Също змия, която си е.свила главата и гледа да ухапе. Означава работа, носи блага.
Човек,който държи тояга в ръката си и бие де когото срещне.

С. Закон за промени. Хладна буква. Проявление. Изменчива като месечината. Ту се пълни, ту се изпразни. Изменя целия ход на работата.
 
Т. Знак за противоречие и препятствие във физическия свят. Силна буква. Означава котва, сила от центъра на земята към Слънцето. Сила, с която се воюва, зада победи смъртта. Малката буква "т" означава материален стремеж. В голямата буква "Т" се крият условията за побеждаване на мъчнотиите в трите свята.
Горната част на тая буква означава препятствие. Представлява две велики движения, в света: в материалния и в духовния свят. Сила, да победи всички мъчнотии. Две велики движения в света: в материалния и в духовния свят. Тази буква показва, че трябва да излезеш от едно лошо положение.

У. означава развито въображение, великодушие, доброжелателност и понякога излишна праволинейност. Човекът, който има тази буква в името си, е акуратен и педантичен, пресметлив и пестелив. На слух рядко срещащият се в имената звук "У" се възприема като свеж и оригинален
 
Ф. Буквата "ф" в едно име е опасна на вибрации. Оженете се за жена с начална буква "Ф" и ще разберете тогава дали не е важно името.

X. Закон за успокояване. При "X" имаш един приятен обяд. Ще бъдеш възнаграден за слизането и носенето на товара.
Противоречие. Символ на два противоположни свята - физически и духовен.

Ц. в името е символ на лидер, на целеустремен човек, говори за нестандартна личност, особено надарена в областта на точните науки. Като правило при хората, имащи "Ц" в името, отношенията с родителите са сложни. Върху подсъзнанието на околните този звук оказва "подчиняващо" въздействие, изискващо признаване на превъзходството.

Ч. Закон за оформяне на идеите. Сила да премахнеш известни мъчнотии.
Закон за оформяне на идеите.

Ш. Означава материалния свят.
Любов към себе си. "Ш" разваля всички работи. Долина, която събира. Долина, затворена между два планински върха.

Щ . Сила - Закон на разумността. Символизира вътрешно напрежение, безпокойство, недоволство, съмнения. Имена с тази буква са рядкост. Във фамилията се проявява като игра на силна личност, за сметка на по-слабите. Своите недостатъци и непълноценности такива хора прехвърлят върху другите. Те сякаш излъчват неразбираема заплаха, те могат да бъдат доста коварни, да ударят по най-незащитеното място, да отмъстят както никой друг. В добрия случай тези хора проявяват щедрост и оказват покровителство.
 
Ь. означава мекота и дори известна безхарактерност на натурата, повишена ранимост, но същевременно добродушие и алтруизъм. Хората, в имената на които има "ер малък", притежават рядката дарба да избягват скандали и конфликти, те често изобщо нямат врагове и недоброжелатели. "Ь" въздейства благоприятно на подсъзнанието, асоциира се с думите "семейство", "любов".

Ъ. "ь " ще ти причини голяма вреда, ако не го пишеш на мястото му.  Неизвестност. Ако "ъ" стои в името или фамилията, то човек не се поддава на никакви критерий и оценки, намира се зад предела на позна&#
« Последна редакция: Май 21, 2010, 17:53:50 от Nirvana » Активен

" Аз не съм тяло, което има душа, а съм душа, която има някаква видима част, наречена тяло. "
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Май 22, 2010, 17:02:19 »

Хмм,аз се казвам Любомир Николов Лозанов.

Звучи тежкарски,ако трябва да съм точен.

Ето,че си знаех,че буквите имат сила равна на силата на музиката и на картините на художниците.

Активен
chitta
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 138


« Отговор #4 -: Май 23, 2010, 11:11:47 »

Лиспват буквите "Ю" и "Я"
Активен
Nirvana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 25


« Отговор #5 -: Май 23, 2010, 15:48:49 »

Ю. символизира упоритост и настойчивост, взривоопасен темперамент, непредсказуемост, желание за открояване сред тълпата, стремеж да станат център на вниманието. За тези хора е свойствена склонност към нарцисизъм. В личния си живот не им върви много, в семействата им може да няма разбирателство и съгласие. На слух звукът се възприема нееднозначно.

Я. символизира чувство за превъзходство, говори за самовлюбеност, стремеж да се завоюва всеобща любов, уважение и признание. Носителите му често дразнят околните с прекомерните си амбиции. Въпреки това „Я” се асоциира приятно с „галените” форми на имената и като цяло въздейства на слуха положително.

Ето , вече ги има
Активен

" Аз не съм тяло, което има душа, а съм душа, която има някаква видима част, наречена тяло. "
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #6 -: Ноември 20, 2010, 17:51:34 »

  Нумерология и тайната на името

  За първи път внимание на числата се обръща в древен Вавилон в VI пр.Хр.. Тогава за първи път се споменава, че числата имат самостоятелно значение. Известно е, че астрологията се базира върху числата и че както в хороскопа зодията, под която е роден даден човек има значение за неговия характер и съдба, така и в нумерологията името и датата на раждане на човека  дават отражение върху неговото съществуване. Всяко име чрез математически изчисления може да бъде формирано като едно цяло число, което носи своето значение и е предмет на нумерологията.

  Например взимаме името Димитър Димитров и изчисляваме според посочената таблица: Димитър Димитров=4+1+5+1+6+1+3+4+1+5+1+6+3+8+6=54=5+4=9, личното число на използваното име в случая е 9. Посредством този метод всяко нещо може да бъде сведено към едно число, което го определя. Числото 0 не се използва в нумерологията.

  A-1   Е-5   К-2   П-2   Ф-5   Ы-1
  Б-2   Ж-2   Л-4   Р-3   Х-3   Ъ-1
  В-6   З-7   М-5   С-4   Ц-7   Ь -6
  Г-3   И-1   Н-7   Т-6   Ч-2   Ю-7
  Д-4   Й-2   О-8   У-8   Ш-9   Я-2
  1. Слънце – източник на всичко живо. Хората родени под символа на единицата са лидери във всяко свое начинание. Те са невероятно силни личности, които никога не остават незабелязани. За тях е присъщо чувството за власт, справедливост и отговорност. Най-стабилни според нумерологията са отношенията им с хора от първа, четвърта и седма група.

  2. Луна – родените под числото на луната са емоционални и отворени към света хора. Те лесно достигат поставените цели. При тях често се случва да имат неоснователна смяна в настроенията. Това са често художници или хора с творчески професии. Най-лесно се обвързват с хора от първи тип.

  3. Юпитер – хората на Юпитер са оптимисти. Те са положително настроени към околните. Според нумерологията за постигане на целите им помага позитивното им настроение. Предпочитат да общуват с хора от трети, шести и девети тип.

  4. Уран – родените под това число могат да се опишат с една дума “бунтари”.Това са хора с много приятели, по правило водещи нестандартен начин на живот. Тези хора имат добра памет, но понякога са доста нервни. Общуват с хора от първи, втори и седми тип.

  5. Меркурий – това са хора инициатори. Намират общ език с всички типове хора.

  6. Венера- този тип хора са чувствителни и очарователни. Те са весели и често  имат привлекателен външен вид. Сприятеляват се с хора от трети, шести и девети тип.

  7. Нептун — този тип чест са склонни към хазарт. Те често търпят финансови загуби в големи размери. Предпочитат да контактуват с хора родени под числото две.

  8. Сатурн – обикновено това са самотници, които не намират общ език с другите. Най-лесно се сприятеляват с хора от втори тип.

  9. Марс- според нумерологията този тип хора са готови да спечелят всичко със собствени сили. Те имат силна воля и силни качества, много често са успешни в живота личности. Общуват с хора от трети, шести и девети тип.
  Активен

  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #7 -: Ноември 20, 2010, 18:17:34 »

  2. Луна – родените под числото на луната са емоционални и отворени към света хора. Те лесно достигат поставените цели. При тях често се случва да имат неоснователна смяна в настроенията. Това са често художници или хора с творчески професии. Най-лесно се обвързват с хора от първи тип.

  Излиза,че това съм аз и всъщност съм точно така!  Но според астрологията съм под доста огромно влияние на Слънцето,което поражда желанието ми за власт...  Друго нещо:

  Л. Стремеж нагоре и слизане надолу. Търсене на пътя. Буквата "Л" е добра. Борави с астралния, с чувствения свят на човека.
  Възлизане към Бога - Любов към хората и Бога. Преходна връзка към умствения свят. Велик стремеж и закон за единството. Показва ония сили, които влизат в природата, мощните сили, с които може да превъзмогнеш нещата.
  Стремеж, сила, която идва от Слънцето. Топлина.
  Стремеж на силите нагоре. Човек, който се движи, който търси, работи повече в астралния свят. Планински връх, под който има извор. Силите, които действат в тази буква, са възходящи, насочени към красивото и великото в света.
  В буквата "Л" има един отворен ъгъл. Този ъгъл определя от колко градуса е любовта на всеки човек. Тази буква трябва да се пише заоблено. Ъглестите и остри букви показват припрян и сприхав човек. "Л" -това са слънчевите лъчи, които разтварят семето.
  Енергия, която излиза от един Божествен център.

  Точно така!

  И разбира се,няма кое да ми по-пасне от буквата Ю-на моменти съм луд нарцисист!

  Ю. символизира упоритост и настойчивост, взривоопасен темперамент, непредсказуемост, желание за открояване сред тълпата, стремеж да станат център на вниманието. За тези хора е свойствена склонност към нарцисизъм. В личния си живот не им върви много, в семействата им може да няма разбирателство и съгласие. На слух звукът се възприема нееднозначно.

  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Колко от мечтите ви се сбъднаха? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Бунтарката 16 3322 Последна<br />публикация Декември 07, 2011, 01:04:36
  от Ariam
  Умението да промениш себе си « 1 2 3 4 »
  Духовни учения
  Icko 50 5210 Последна<br />публикация Януари 16, 2011, 12:00:44
  от Петър
  Имам един проблем!
  Въпроси и отговори
  Аэ съм 14 1106 Последна<br />публикация Април 02, 2010, 13:24:44
  от Веселин
  Да бъдем малко по-добри... « 1 2 3 4 »
  Инициативи
  Kery 46 2457 Последна<br />публикация Октомври 01, 2010, 23:55:47
  от Kery
  Лед Цепелин - Стълба към небето
  Музика
  nia.boneva6 3 2011 Последна<br />публикация Май 15, 2012, 14:42:56
  от Аэ съм

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright