Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Илюзия  (Прочетена 927 пъти)
eses
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 19

« -: Юни 22, 2010, 11:39:20 »

Здравейте, иска ми се да видя какво мислят децата индиго по тази тема, затова ще помоля да ми отговярят само такива който претендират че са именно такива.
Ще започна малко отдалеч за да съм по ясна.
Нагласата ни към света,живота и въобще всичко се оформя от нашите убеждения.През годините ние имаме различни убеждения в зависимост от това в каква степен сме "порастнали". В последно време, последните 20 години се говори за нова ера, за нови възможности, за нов начин по който ще гледаме на всичко, за любов ,за светлина, за карма и уроци. Това "движение" сякаш е естествена стъпка от сън към осъзнато сънуване и завладя много хора по света,защото те искат промяна,искат по добър свят. Убежденията ни карат да изживяваме нещата по определен начин, например, песимиста вижда все черни неща в живота си и така ги изживява, и обратното. Ако вземем например последно "модерните" убеждения, че ще настъпи нов ред,нов свят,ново измерение,в него ще имаме нови способности,ще живеем по друг начин ,ще..... оформя във нас точно определен светоглед и начин на живот.Другите хора които смятат това за шменти и капели си живеят по друг начин. Този начин на живот, който е определян от убежденията ни ще наричам филм.В живота ни ние се вкарваме ежедневно във много филми и начина по който го живеем се определя именно от тези филми и убежденията ни по въпроса. Та по същество, ние никога не можем да живеем във такова състояние в което абсолютната истина да е единственото ни убеждение и начин на живот.От тук излиза ,че всекиденвно живеем в илюзии и колкото и да сме осъзнати и да ги разбираме че са такива,не можем да излезем от тях.Обречени сме да живеем постоянно в този кръговрат,далеч от истината и спящи. По досетливите от нас докато спят разбират че спят и избират какво да сънуват,но все пак това си остава сън. Илюзия ,серия след серия на някакъв индивидуален филм.Това че се учим как да сънуваме по добре, далеч не означава че сме се събудили.Какво правим всички ние? Учим се как да владеем съня си, как да го направим по добър,по успешен спрямо обществените норми който са в съня ни, а колко от нас си спомнят за истинската си същност,онази която сме ние,но не тук.За душата ни?Спомняте ли си? Аз си мислех доскоро че си спомням, а всъщност не си спомням ,само вярвам в това което знам за нея, а това което знам за нея е от някъде другаде, не от мой личен опит. Има ли изход, има ли литература която говори за този изход? И въобще какво мислите вие по темата?
Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #1 -: Юни 22, 2010, 11:52:07 »

 Здравей СС,
Аз не съм дете, нито съм индиго но от това което си написала (не)разбирам, че искаш някой (дете индиго) да ти препоръча литература която да те научи теб какво точно си ти и какви са ти филмите или да развиеш осъзнатото сънуване ? Какво значи изход според теб ? Изход от материалния свят или от кръговрата на живота-смърт?
 Явно доста емоции ти е коствало понеже не разбирам точно какво искаш да кажеш. Литература и филми има най-различни, теории много, истината за всеки човек е различна и той трябва да я търси сам за себе си. Иначе ежедневна медитация, различни упражнения(йога, гимнастика, чигун и т.н.) и качествена храна би трябвало да свършат работа в разбирането на себе си и повишаването на нивото на енергия. Бих ти препоръчал тази книга - "Естествен чигун Част 2: Основи на биософията"
автор: Ван Циенцюн, малко е сплескана за четене (трудно се чете) понеже тези китайци имат собствен стил на изказване (по 20000 повторения на едно и също нещо) иначе би ти дала някакви насоки. Предполагам, че след мен Амейзинг ще ти препоръча някоя друга книга, после Калоян за йогата.. така че нещата опират пак до момента, че истината за всеки е различна(защото сме на различни енергийни нива).
« Последна редакция: Юни 22, 2010, 11:59:02 от Vlasti » Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Юни 22, 2010, 13:23:48 »

Не претендирам,че съм индиго просто ще дам съвет.
Аз няма какво да добавя.Освен,че със храната,упражненията и книгите,трябва да си положително настроена.Имам предвид да гледаш да се отърсваш от лошите емоций и преживявания.


П.С:Ако искаш само индигота да ти отговорят...то никой няма да ти отговори!Защото никой не е толкова глупав и самонадеян да каже или да мисли,че е индиго.Другите трябва да оценят това....

Това,което четеш в нета за хората-индиго не е самата истина.Тук има още много неизвестни,които всеки ще разкрие рано или късно...ако има желание де!
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #3 -: Юли 18, 2010, 12:35:29 »

Така, и аз не съм индиго, но ще кажа какво мисля. Да, вярно е, че живеем в илюзия. И е много точно сравнението с филм, прожекция, като ние сме участниците. Но Кой прожектира филма? Кой е Режисьора, Кой- сценариста... Всъщност се оказва, че актьорите имат свободен избор-как да играят. Все пак-прожекция не е ли отражение на Истината?   Ако сравним с малко дете това. То си представя най-различни фантастични работи, въображението му работи. "Неистинските" неща в съзнанието му все пак не са ли породени от нещо истинско?   В такъв случай-този, който прожектира филма, е истински, а прожекцията представлява Неговата фантазия, въображението Му. Но свободният избор остава. Всеки сам решава какво "сънува", както казваш, във филма. Всеки решава и как да го "сънува". Но същевременно, извън илюзорната обвивка, съществата могат да имат истински живот. Не е ли така? Днес Актьорите от Театъра си играят във най-различни филми, но извън тях живеят свой собствен живот.
Активен
giti
Гост
« Отговор #4 -: Юли 18, 2010, 13:10:44 »

Да, всичко е илюзия и за да успееш да излезеш от нея, трябва да играеш своят филм-илюзия, така както на теб ти харесва, така както твоето аз счита, че е редно (както с примера за децата, даден по-горе), тогава "илюзията" ще е истинска....

Рабено, не съм съгласна с теб, че глупавите и самонадеяни хора се определят като индиго. Нима в твоите очи аз съм глупава и самонадеяна? Благодаря!
Активен
giti
Гост
« Отговор #5 -: Юли 18, 2010, 13:15:39 »

Не претендирам,че съм индиго просто ще дам съвет.


Това,което четеш в нета за хората-индиго не е самата истина.Тук има още много неизвестни,които всеки ще разкрие рано или късно...ако има желание де!
А ти, като НЕиндиго, от къде знаеш каква е самата истина?
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #6 -: Юли 18, 2010, 13:18:11 »

Гити, той мисля, че имаше пред вид, че глупавите се фукат с това... Ти не се фукаш с това, че си индигова Усмивчица
Активен
giti
Гост
« Отговор #7 -: Юли 18, 2010, 13:23:55 »

Гити, той мисля, че имаше пред вид, че глупавите се фукат с това... Ти не се фукаш с това, че си индигова Усмивчица
Ако това е така, то нека назовава нещата с истинските им имена! Под "каже" и "мисли" друго се разбира......
И от какъв зор, някой друг трябва да каже, дали съм индиго или не? Кой може да ме познава по-добре от мен самата?..... И точно пък и да ме ОЦЕНЯВАТ... хаха... Тук на някакъв конкурс ли сме? Индигото не търси оценяване, одобрение, поущрение и т.н...... Индигото знае какво е ТОЧНО И ЯСНО! и знае защо е ТУК!!! Това, че доста мълчат е защото знаят, че думите са нищо и познават други начини.....
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 13:35:23 от सहायक और Sandalfon के समर्थक » Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #8 -: Юли 18, 2010, 14:44:57 »

  Да, вярно е, че живеем в илюзия. И е много точно сравнението с филм, прожекция, като ние сме участниците. Но Кой прожектира филма? Кой е Режисьора, Кой- сценариста... Всъщност се оказва, че актьорите имат свободен избор-как да играят. Все пак-прожекцията не е ли отражение на Истината?   Ако сравним с малко дете това. То си представя най-различни фантастични работи, въображението му работи. "Неистинските" неща в съзнанието му все пак не са ли породени от нещо истинско?   В такъв случай-този, който прожектира филма, е истински, а прожекцията представлява Неговата фантазия, въображението Му. Но свободният избор остава. Всеки сам решава какво "сънува", както казваш, във филма. Всеки решава и как да го "сънува".

  В такъв случай до каква степен "филмът" е дело на Режисьора, на Сценариста и до каква - на свободните да го "разиграват" актьори?

  Цитат
  Но същевременно, извън илюзорната обвивка, съществата могат да имат истински живот. Не е ли така? Днес Актьорите от Театъра си играят във най-различни филми, но извън тях живеят свой собствен живот.

  А кога и как протича този "истински живот"?
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #9 -: Юли 18, 2010, 18:34:02 »

  За първият въпрос-не знам. Може би сценариста и режисьора подготвят обстановката, а актьорите избират в кои филми, как и кога да играят...
  За втория въпрос- как и кога протича истинския живот. Може би постоянно, но не го осъзнаваме всякога...
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #10 -: Юли 18, 2010, 20:49:51 »

  Не знам какво се разбира под "илюзия" и "истински живот". Учителите като наричат света илюзия, имат предвид света, който възприемаме със сетивата. В същото време, те твърдят, че познават някаква "абсолютна реалност" или там както и да го наречем.... която е отвъд сетивното възприемане. Ако те боли зъб например, това е за тебе реалността. Колкото и да ти казват, че има свят без болка, за тебе в момента това е реалния живот: болката. Та така мисля - раят, адът, "реалността" която възприемаш, е състояние на съзнанието.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright