Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Антарктида крие тайнствен град  (Прочетена 3334 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Май 05, 2010, 17:38:45 »

Пустеещият леден континент Антарктида винаги е бил обгърнат от неразрешени мистерии.

Известният американски полярен изследовател, пилот, и контраадмирал Ричард Бърд(1888 г. - 1957 г.) е имал възможност да води няколко успешни експедиции в този континент.
Антарктида крие тайнствен град

Налице са обаче добре обосновани предположения, че в хода на тези пътувания той се е сблъсквал с нещо изключително изненадващо и озадачаващо.

Всичко се е случило по време на четвъртата експедиция, която се провела през лятото на 1946 г. В нея участвали повече от 4700 души: учени, инженери, военни експерти...

Официално експедицията преследвала изключително научни цели. Учените проучвали област в т. нар. Нова Швабия (сега известна като земята на Кралица Мод).

По време на Втората Световна Война се продполага, че там германците са имали изградена база "Оазис", където съхранявали тайни оръжия. Според слухове там имало свръхзвукови летящи чинии!

Но и досега правителството на Германия отрича и не дава информация за "тайното оръжие на нацистите в Антарктида".

Дали адмирал Бърд не се е натъкнал на въпросната база Оазис. Още повече, че дал кодово име на своята експедиция "Скок".

Което име веднага асоциацира с вертикалното излитане и кацане на летящи чинии...

Не е известно дали точно това е намерил адмирал Бърд. Но в книга със записки от експедицията, публикувана от Амадео Джанини през 1959 г., две години след смъртта на адмирала, са описани сензационни неща:
Антарктида крие тайнствен град

"Близо до полюса контраадмиралът обърна внимание на странно място, което сияеше първо в жълто, след това в червено и накрая в лилаво", разказва Джанини.

Пред всички извезднъж се ширнали гори, реки, пасища, мамути и... странни въздухоплавателни средства, които приличали на летящи чинии.

После пред изумените им погледи се появил и град със сгради, сякаш изваяни от кристал. Термометърът започнал да се покачва драстично и спрял на зашеметяващите 23°С. И това на Южния полюс! Радио комуникацията със Земята се изгубила...

След като експедицията кацнала на земята, се оказало , че самолетът е изгорил 2750 литра горивото...

Предполага се, че след завръщането си адмирал Бърд е бил принуден да си мълчи за това, което видял. Властите установили строг контрол над него до края на живота му.

Може би затова Бърд никога не е говорил публично за НЛО или връзки с други цивилизации, в нито една от книгите му няма признаци на сензационни открития.
Активен
MouseMaiki
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 83


 • Град: Antarctica
 • Спазвам само законите на Вселената!

  WWW
  « Отговор #1 -: Ноември 29, 2012, 20:23:39 »

  Прецених, че е време да възродим тази тема. Защо? Защото Антарктида е място, което е особено... Не е май най-точната дума, но няма друга подходяща. За там са изписани толкова много неща, че човек може в един момент да се обърка. Това , което ще ви разкажа аз няма нищо общо с писанията и филмите по тази тема.
  Няма да изпадам в подробности как стигнах до там. Но се срещнах с Нея - тази красива земя, пълна с природни богатства и енергия. Нямам идея има ли таен град или не и дори не знам дали ме интересува. Фактите са няколко, пък вие си правете изводите, можете и да ме питате каквото ви е интересно.
  1. Енергията на това място те поглъща директно - ти си там и никъде другаде. Доста от стъпилите там се променят тотално /аз също се промених/. Едни започват да сънуват пророчески сънища, други виждат починали близки, трети отварят съзнанието си... При всеки е различно, в зависимост от нивото на което са до момента, в който стъпят там.
  2. Животинските видове, които живеят там са моногамни - живеят по двойки и на семейства. Защитават цялостта на семейството и дечицата си. Понякога ако човек изяви желание да ги снима, те не се страхуват, ако не нарушава законите им. Понякога дори сами правят шоу и търсят комуникация.
  3. Най-чистото място на Планетата - казвам го и в буквалния и преносен смисъл. Там тече най-чистата питейна вода. Въздухът е кристален и за фотографите това е нещо уникално - факт, че нито една от снимките ми, направени там не е обработвана с Фотошоп или друга програма. Природните дарове - полезните изкопаеми открити там са самородни и с висока честота.
  Отношенията между хората там са също толкова чисти. Не съществуват парите като разменна стойност, ако се наложи да търсите нещо, просто предложете каквото имате. Интригите и лъжите изобщо нямат място там. Всеки командир на антарктическа база не допуска подобни неща - всичко се решава на място и в очите. Ако възникне спор се решава от всички.
  4. Отношението Й към хората.
  Антарктида е жива и наблюдава всяко човешко действие. Когато е нарушен баланса и има действия в разрез с Нейните закони тя си го връща, като ви поставя в ситуация, в която ще ви стане ясно, че не сте били прави. Тя приема хората, които отиват с любов в сърцата и се радват на красотата й. Аз лично се чувствах постоянно наблюдавана. Най-прекрасното нещо е разходка в близост до базата - сядате на скалата и ес сливате с Нея. Звучи налудничево, но по-развитите хора дори могат да си говорят освен с животните и със самата Антарктида.
  5. Малко е плашещо. Времето там е невероятно динамично - ако два часа е гряло слънце, само след секунди можете да станете свидетел на връхлитаща буря, която може направо да ви вдигне от земята. Всеки, който отива там трябва да е наясно, че условията, които се предлагат там те държат нащрек постоянно. Дори стъпките ви трябва да са премерени - ако сте върху ледник, не знаете дали под краката ви за секунди няма да се отвори бездна, в която ако паднете никой не би могъл да ви извади. Всяко тръгване на някъде - дали с лодка, моторна шейна или със ски при мен бе придружено с молба за напътствие, дали от самата Нея, Бог или от духовен учител няма значение. Моите молби бяха към Нея. Приех я като Господар - аз съм човека, който отива при нея и е длъжен да се съобрази с прищевките й, а те са много и са поучителни.
  Защо има толкова тайни там? Тайни силно казано - просто все още Антарктида не я познаваме. А всяко непознато нещо предизвиква и конспирации и съмнения, даже фантазии.
  Мистериите и предположенията за таен град там, не са изключени, но аз мога да гарантирам /това е усещане, в което съм 100% убедена/, ако там има град, той не е строен от хора. Ако се основем на някои теории, че това е мястото на един от порталите към космоса е напълно възможно!
  Обещавам продължение! чакам въпроси и коментари!
  Активен

  На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
  Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #2 -: Ноември 29, 2012, 22:30:11 »

  Благодаря, MouseMaiki за написаното за Антарктида. Прекрасно си го описала. И всяко ново нещо, което ще добавиш ще чета с голям интерес. Да природата като цяло, не само в Антарктида, е велика. Всяко място недокоснато от човешка ръка и от цивилизацията, запазило своята самостоятелност и чистота би било такова-вълшебно и пълно с живот.
  Стана ми интересно за този подземен град-това само предположение ли е? Има ли някакви доказателства в тази насока, нещо?
  Какво мислиш за това, че ледената обвивка на Гренландия се топи с много бързи темпове? Дали същото очаква и Антарктида и какво би означавало това за живота там и въобще?
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1477539
  Активен
  MouseMaiki
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Antarctica
 • Спазвам само законите на Вселената!

  WWW
  « Отговор #3 -: Ноември 30, 2012, 01:23:08 »

  Здравей РУ! Радвам се да видя коментар по тази тема! Щастлива съм!
  Да , конспирациите са много. Съществуването на град там е само теория - до момента аз не съм прочела факти, не съм видяла доказателства за съществуването на подобно нещо. Но не го изключвам!
  Колкото до топенето на ледовете.... За съжаление, да.... Случва се... Миграцията на животинките е фактор, доказващ липсата на необходима температура, за тяхното оцеляване. Другото, което е осезаемо  положителните температури - не беше нормално да видя термометъра да показва 16 градуса. И още нещо, всеки ден се чува грохота на срутващите се гледчери, парченцата оставащи от падналата част се топят бързо - в рамките на ден - два. Отделно съм гледала снимки от преди 20 години на нашата база "Св. Климент Охридски" се вижда колко по-голям е бил ледника. Няма да се впускам в подробности, а просто ще кажа, че разликата е поне 20%. Но ми е тъжно и болно, че този процес с всеки ден става все по-ускорен. Тоест ако преди 20 години леда се е топил с някаква скорост, сега тази скорост е поне три пъти повече.... Грохота и рушенето на ледниците се чува всеки ден по 10тина пъти... Ужасно е... Влюбена съм в това място и може би пиша малко емоционално, но това е самата истина.
  Активен

  На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
  Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
  MouseMaiki
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Antarctica
 • Спазвам само законите на Вселената!

  WWW
  « Отговор #4 -: Ноември 30, 2012, 01:28:59 »

  Забравих да отговоря на последният ти въпрос. Какво ще се случи ако ледниците загинат... Това ще бъде една катастрофа. Първо: повишаване на нивото на Световния океан, което ще погуби много островни държави и водата ще залее много брегове. Ще бъдат предизвикани процеси на ерозия, които ще са фатални. Това обаче е нищо в сравнение с промяната на движението на океанските течения, ако изобщо ги има... Недай Боже! Ако тези течения променят посоката си, климата на Земята ще се промени тотално. Ако теченията исчезнат, което е напълно възможно, океанът ще се превърне в блато. Ако това стане живите организми просто ще умрат и ще останат само блатни бактерии и газовете изпаряващи се от водата ще погубят всичко останало - прочети малко за блатата и вредата от тях, защото колкото са полезни, като екосистеми, толкова са и вредни. Много е трудно да опиша нещата, които ще се случат ако ледовете се стопят, защото това са поредица от събития, които могат да погубят Планетата. Силно се надявам да не се случи!
  Активен

  На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
  Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
  Ru Alfa
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 315


  « Отговор #5 -: Ноември 30, 2012, 23:38:07 »

  Благодаря, MouseMaiki. Приятно е да се говори с умни и загрижени хора като теб. И аз съм не по-малко притеснена за планетата и това, което ни очаква в бъдеще, ако нещата продължат по същия начин и така вредим на природата. Но подобни неща са се случвали и преди е имало природни катаклизми и край на много живи организми, кой може да каже дали не е дошъл и нашия ред. Много песимистично звуча в момента знам, и по добре да спра дотук. Да се надяваме, че всичко ще бъде наред. Усмивчица
  Активен
  MouseMaiki
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Antarctica
 • Спазвам само законите на Вселената!

  WWW
  « Отговор #6 -: Декември 01, 2012, 13:05:47 »

  Благодаря, MouseMaiki. Приятно е да се говори с умни и загрижени хора като теб. И аз съм не по-малко притеснена за планетата и това, което ни очаква в бъдеще, ако нещата продължат по същия начин и така вредим на природата. Но подобни неща са се случвали и преди е имало природни катаклизми и край на много живи организми, кой може да каже дали не е дошъл и нашия ред. Много песимистично звуча в момента знам, и по добре да спра дотук. Да се надяваме, че всичко ще бъде наред. Усмивчица
  Така е! Имало е катаклизми и преди, но като се замислиш, причината за сегашните сме ние - хората. По-скоро си мисла, че заедно с мисли и насочване на енергия, можем да променим посоката. Ако всеки един от нас се замисли с какво вреди и започне да променя начина си на живот, така че да е полезен и да запази природата има някакъв шанс да спасим и Земята и себе си. Живеем на прекрасно място! Земята е жива и в един момент ще й омръзне да ни търпи.
  Активен

  На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
  Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  От кой град сте ? « 1 2 ... 5 6 »
  Анкети
  Админ 79 7429 Последна<br />публикация Юни 13, 2013, 17:46:56
  от Mistic_Aqua
  АртФест Багри - град Банкя
  Инициативи
  akela 0 735 Последна<br />публикация Април 02, 2012, 16:54:14
  от akela

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright