Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ЗОДИАКАЛНАТА ОБЛАСТ НА РАКА  (Прочетена 1789 пъти)
Веселин
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « -: Май 04, 2010, 10:55:50 »

  Пускам тази тема съвсем специално, от една страна, понеже Ракът е наистина уникален знак и много по-различен от останалите (и често бива неразбран от другите), от друга страна, аз съм с Луна в Рак и поради тази причина този знак също оказва голямо влияние върху мен, както в положителен аспект, така и с  всичките му слаби страни. А и доколкото разбрах, във форума има доста Рачета. Усмивчица

  Източник: http://www.svetlinavastrology.com/phpBB2/viewtopic.php?t=221

  Елемент – воден;
  Качество – кардинален;
  Начало – женски;
  Управител – Луна;
  Екзалтация – Юпитер;
  Заточение – Сатурн;
  Падение – Марс;
  Започва на 21.06 до 22.07.

  Няма друг знак, който е хем воден, хем кардинален, хем женски. Ракът е първият воден знак, който ще бъде кардинален.
  Кардиналност означава да се наложиш, да се утвърдиш, да си предприемчив, да има ударна сила в теб. Овенът се налагаше директно като мъжки знак. При Овена се вижда как става това налагане – това е емоционално, огнено налагане. Който го пренебрегне ще си има проблем защото той е боец. Овните и мъже и жени са бойци. Тихо или гръмко, те обаче се борят, воюват. Поставят си цел и се втурват към нея. И Овена се чанчи до крайност. Овенът е героят. В Овена има една силна готовност – аз, аз, аз, не ти, не ония. И за добро или за лошо – Овена е отпред. И който е против – заставай срещу мене, аз нямам нищо против.
  Зад Овена често има Риби. Тъй като Меркурий и Венера се отдалечават малко от Слънцето – Меркурий на не повече от 28о, а Венера на не повече от 48о. По тази причина, където е Слънцето в хороскопа, тези две планети са винаги наблизо. Това се дължи на земната гледна точка – като ги гледаме от Земята, те не могат да отидат много далече от слънчевия диск. Ако ги гледахме от Слънцето, те щяха да се движат в кръг.
  Другите планети, от Марс нататък, могат да бъдат където си искат, но вътрешните са винаги близко до Слънцето винаги. По тази причина, когато човек има Слънце в Овен, Венера и Меркурий често седят отзад в Риби. Тъй като знакът Риби (женски и воден) е коренно различен от Овена и Венера Екзалтира там, а Меркурий е в Заточение, т.е. и двете планети имат достойнства в Риби, такива Овни не приличат на Овни. Това, което го говорих кат терия за Овена, трудно се усеща при тях. Те са милостиви, състрадателни, романтични, сантиментални хора. Имат хубава детска усмивка. Те не са Конан варварина, който е типичен образ на Овен, а изглеждат по-балансирани Овни. Овенът и Рибите така се съчетават – това са Екзалтации. Слънцето Екзалтира в Овен, Венера Екзалтира в Риби. Не че не правят камара от глупости и тези хора, не че на са наивни в много отношения, но нямат това излъчване на боеца. Иначе пак са бойци. Каквото и да правиш, щом има Слънце в Овен, ще откриеш в него бойната тръпка. Има го в психиката, има един оптимизъм. Има ги и взривните неща – депресия, оптимизъм, депресия, оптимизъм. Движат се на вълни. Между другото буквата на Овена е V точно поради тази причина. В Космоса и езотериката това е прасловото. Когато Бог е правил нещата е говорел и това говорене е една вълна, тази вълна, от която тръгват така наречените вибрации и т.н.
  Изобщо вълната е Овена. Нахлупи калпака и падне долу, и в следващият момент – пак нагоре. Т.е. ако мислиш, че Овенът е пропаднал и се кажеш, зарежи го тоя, грешиш – не го познаваш. И също ако мислиш, че вечно ще седи горе на гребена – пак не го познаваш - ще дойде момента когато ще се захлупи надолу.
  Ракът пак ще е кардинален знак, но ще трябва да мине през вода. Как ще го направи водата това нещо? Нека да разсъждаваме логично.
  Ракът се управлява от Луната, а всяко такова твърдение има много дълбок смисъл. Съвсем не е случайно Луната да е Управител на знака на Рака и за това си има много сериозни причини. И докато не сме наясно защо е така, все едно говорим празни приказки – много добре трябва да знаем, защо Луната е управител на Рака.
  Юпитер Екзалтира. На нито едно друго място той не Екзалтира, което е интересно. Той Управлява огнения знак на Стрелеца и Екзалтира във водния знак на Рака. Както виждате – ОГЪН и ВОДА. Обаче Юпитер се чувства добре в тези знаци и си има причини.
  Сатурн е в Заточение. Тази планета, която представлява големия страх при човека. Всичките ни недостатъци, недостойнства, притеснения, тъмната ни страна. Страхът на човеците се проявява общо казано по два начина:
  - чрез бягство – хората много често бягат през живота си, но не си го признават. Често пъти си „решават” проблемите като бягат. Не мога да се разбера с лицето Х и напускам или го махам него. Често пъти житейската проблематика в личностен план се разрешава посредством раздяла. Но не раздяла с добро чувство – ти си свободен, аз съм свободен, лошо няма аз мога да те обичам и от разстояние. Не става така. Обикновено хората затаяват болка в себе си, обида. Другия повече не искат да го виждат и искат да го забравят. И като го срещна, смотаняк, дето ми почерни живота, не, не че е лош човек, ама е смотаняк. Или егоист. Съсипа ми душата.
  - чрез агресия
  И Сатурн в Заточение – нещо страховете в знака на Рака не могат да се проявяват така директно. Дискомфорт се получава. Човек и тъмната му страна е в Заточение. Знакът не позволява на Сатурн много работи. Сатурн кара там на куц крак. И в психиката на човека има сериозна задача.
  Марс е в Падение. Сега забележете нещо интересно – Марс в Телец беше в заточение, там където Луната Екзалтираше. А където Луната е Управител, както е при Рака, той вече е в Падение. Т.е. има една противоположност – когато Луната е добре, на Марс му е трудно. Когато Луната е силна - пред Марс стои задача. Принципно трябва, когато се занимаваме с Астрология, да изхвърлим от речника си понятия като зле, лошо, негативно. Цялата терминология в негативен план трябва да отпадне. Пред нас стоят определени задачи, които не са нито добри, нито лоши, те са смисъла на нещата. И ако на смисъла гледаме по един хубав начин, значи са добри. Вярното е, че всичко е добро, лошо няма. И в рамките на този възглед трябва да разглеждаме всичко останало.
  Някои хора казват, че Нептун бил тук в радостта си. Това е сравнително слабо разпространена версия. И така, нека направим една дисекция на знакът Рак.
  Като женски знак той ще бъде по-сдържан, по-изчаквателен, няма да го има този моментален удар, реакция. Всичките женски знаци, а това са земните и водните без изключение проявяват сдържаност, известна търпеливост – външна поне. Не са реактивни, т.е. не реагират бързо. Ако един човек реагира бързо, това не се дължи на женските знаци – в хороскопа му има мъжки знаци, които го правят. Женските не го правят, или поне не го правят веднага – набират, набират и след време може нещо да стане.
  Много е характерно при първа среща с човек, да наблюдавате женски знак как се държи – Дева, Телец, Козирог и водните Риби, Рак и Скорпион. Ами те не скачат веднага. Склонни са да слушат другия, не че нещо ги притеснява, те просто са по-изчаквателни, по-сдържани. В общи линии са любезни в поведението си и даже понякога могат да изглеждат твърде сдържани. Притеснително сдържани, зависи вече от другия хороскоп какъв е. Например Асцендент Скорпион може доста мрачно сдържан да бъде, потискащо сдържан. Седи и те слуша, все едно ти крои шапка, имаш такова усещане.
  При активен Рак, особено Асцендент Рак човек изглежда много приятно. Той те слуша така, все едно майка ти те слуша, има такъв елемент на загриженост. Това е крайност, което го казвам. Има едно внимание към теб, не го усещаш притеснително. Точно като любезно внимание, което може да се дължи на добро възпитание и обикновено е така, но все пак... Царят например има Асцендент Рак и вижте какво типично рачешко излъчване има. Иначе има Слънце в Близнаци, което е друга история. Луната му е в Дева – къде е Девата, къде е Ракът. Девата е меркуриански знак – разум е водещото. А при Рака е обратното – чувството е много силно. Всички, които са общували отблизо с царя са очаровани – много хубаво излъчване, мило, ненатрапчиво. Чувстваш се уважен.
  Знакът Рак като женски знак също ще бъде такъв. После той ще бъде един воден знак и като всички водни знаци ще изживява силно, душевността ще бъде на преден план. При този знак ще е много важно силно, активно да се проявяват чувства. Този знак, няма да може да мине без чувствата. Той няма да може да наложи интелекта, мисленето над чувствата. Това са задължителните параметри. Щом знакът е воден вътре ще се нагнетят чувства. Сега, какво ще ги прави тези чувства е друг въпрос, но важното, е че това ще бъде един знак чувствителен, за който чувствата ще са много важни, а значи и душевните качества ще са много важни.

  ЗА СВЕТА НА ЧУВСТВАТА
  Да се задълбаем по-надълбоко в света на чувствата, какви са тези чувства всъщност? Ние знаем много имена на чувства. В основата им нека сложим две неща, нещо като чувства на симпатия, наречете ги както искате, но чувства, които ме тласкат към другия човек, към нещо, без значение дали е човек. И антипатия – обратното, оттласквам се, не ми харесва, поставям дистанция и воювам срещу това нещо.
  Второ разграничение да направим. Нека кажем, че една част от чувствата се генерират от Любов – нали и тя е чувство. Даже съвременният човек, възприема Любовта предимно като чувство. А в действителност, тя е всичко! Любовта е мисъл и физическо тяло и воля. Любовта е тялото на Бога. Ако си зададем въпрос: Как да се свържа с Бога, то изпълни се с Любов и си вече вътре в Бога. Това е начина да се случи и не е нужно да търсиш персонификация на Бога.
  Другата част от това, което ще наричаме чувства, нека да кажем, че произтича от страх. Когато кажем „завист”, то това е чувство, което произтича от страх. Или кажем егоистично чувство, то също произтича от страх. Това, което говоря е елементарно, в действителност нещата са по-сложни, ако решим да сме перфекционисти и решим да ги наричаме абсолютно точно и ще навлезем в една философия, което не ни е работа сега.
  Освен това, когато е по-простичко, е по-разбираемо и нещата могат да започнат да зреят. Може да разграничаваме хората и тяхното поведение като такова изпълнено със страх от една страна, като да се има предвид, че и най-малкото безпокойство и притеснение се поражда от страх.
  Човек изпълнен с Любов не знае какво е това безспокойство и страх. Това му е непознато чувство. Той може да изпитва състрадание и много добре знае, когато страда защо го прави. Няма такова страдание от рода на: страдам си, ама не знам защо си страдам, ей така си страдам от безсилие, от яд, инат, скука, злоба и т.н.
  Всичките тези чувства по един или друг начин за знака Рак ще бъдат важни, водещи вродено. Така се раждаш.
  Мине не мине, някой бунтар и започне да обяснява как се е променил и е изскочил от хороскопа, хороскопът ми преди 10-15 години беше верен обаче сега аз съм толкова различен, че този хороскоп нищо не представлява… Не е така. Този човек е вероятно, да е променил някакво ниво на съзнание, което коренно променя планетите вътре в хороскопа. Анализ на хороскоп на Второ ниво се прави по един начин. Над Второ ниво се прави по съвършено различен начин. Всички планети и аспекти променят смисъла си. Действията на човека, логиката и философията му се променя, но хороскопа остава същия. Порядките вътре в хороскопа се изместват, а не нещо друго.
  Планетите също имат четири нива и те са описани. Опитайте да погледнете сериозно планетите на четирите им нива, за да видите какви разлики се получават. Няма да е трудно да си представите как ще изглеждат тези планети в различните домове, в различните знаци. Един страх как би се проявявал в различните знаци и т.н.
  И сега този знак на чувствата, знакът на Рака трябва да го направим кардинален. Какво означава това? Да си налагаш чувствата, това значи. Ракът ще бъде единственият знак, който ще се опитва да си налага чувствата. А как се налагат чувства изобщо, как става това нещо? Реално в нашия свят има определени начини, да се налагаш в чувствената сфера.
  В основата си знакът Рак, като всяко едно чувство е свързан с Любовта. Това, което ние трябва да налагаме не е страхът. Демоничните сили се опитват да налагат страха, а божествените сили – Любовта. Де факто, по същината си Ракът е знак на Любовта. Господ е направил знакът на Рака, за да може Любовта да се наложи през този знак. Активно, кардинално.
  Всеки един кардинален знак не може да стои мирен, да си трае. Не се бори за устойчивост, той се бори да се разшири, да завладее. Той иска да е шеф на нещо си. При Овена нещата са доста очевидни – има амбицията да се реализира. Има голяма амбиция да реализира себе си, което не значи непременно да е шеф. Овенът иска, каквото и да прави, да е много добър в това нещо, един вид да го владее, да е шеф. Да е важния. Трудно му е да съществува в сянката на някой друг. Това е доста развит Овен, научил се е на смирение – това е Овен на Трето ниво, ако е в състояние да седи в нечия сянка. Иначе Овен не го понася това – сам си свети, сам си е Слънцето.
  Ракът трябва да направи същото. Това е един знак на посвещението, защото няма Любов без посвещение. Любовта не е нещо от типа: иди си, ела си, ще те обичам, няма да те обичам. Тези неща не са толкова елементарни. Ако обичаш, това не е нещо от днес за утре, от обяд до след обяд, не е нещо, с което човек може да се шегува. Голям грях е да лъжеш с чувства. Хората го усещат. Това е едно от най-гадните неща – да лъжеш някой, че го обичаш. Много подло. Да манипулираш чрез обичта. Хората от несъзнателност и страх, често го правят това и не си дават дори сметка какво правят. Просто така се изплашват, че започват да го правят. И в някакъв момент, ако констатират, че е така, вдигат рамене и какво да правя сега, така стоят нещата. Това ми е оръжието и само така успявам да се справя. Т.е. Ракът използва това в някои случаи. И честичко се случва ако се замислим. „Класически” израз е: „няма да те обичам ако...”, или “ще ти се обидя”.
  Когато става дума за Любов няма място за предателство. Т.е. не може да предаваш нещата, които обичаш. Може да се разделяш с тях, защото Любовта не държи да има непременно физически контакт. Любовта по същината си е духовно състояние, което няма физически параметри, така че не е никакъв проблем да обичаш нещо, без да го виждаш. Не е непременно необходимо да има телесни контакти и т.н. И човеците са в състояние да го направят това.
  Друг е въпроса, че в един земен свят, където имаш материя около себе си, Любовта се проявява и в материята. Така че, лошо няма и ти да я проявяваш материално. Съвсем си е в реда на нещата. Като казвам, че може да не се проявява материално, имам предвид, че повечето хора я проявяват предимно материално. Като контрапункт на това го казвам. Повечето хора, не могат да възприемат Любовта да се прояви нематериално, смятат го за нелепо.

  ЗА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО И НЕГОВИТЕ ФУНКЦИИ

  За нелепо го смята егоизма, той е този, който се смята за прецакан. Искам да има физически контакт, сексуален, и вече теории, колкото щеш. Има даже една теория, според която, заради хормоните и устройството на физическото тяло без секс не може. Т.е. един вид, това е от Бога дадено и ти не може да вървиш срещу божията повеля - секс до дупка, така трябва да е. Гледай животните какво правят, прави и ти като тях, това е човека - хормони, жлези и т.н. И докато мислиш така, така и ще бъде. Каквото мислиш, това ти става. Ако спреш да мислиш така, нещата се променят обаче. Оказва се, че т.нар. хормони не са толкова важни. Престават да те тормозят. Направо е удивително, ако вие си промените сериозно мисленето и душата ви (защото тя се влияе от мисленето) също започва да се променя. А точно душата, до голяма степен управлява тялото, телесните и физиологични функции.
  Тялото никога не е било мъртво, т.е. един прост сбор от клетки, които си общуват помежду си. Общуването на клетките зависи в абсолютна степен от Аз-овото съзнание, т.е. от духа (мисленето) и от психиката (т.е. от това, което преживяваш). Ако вие сте убедени, че чисто физическият аспект, не е необходимо да играе толкова важна роля във вашият живот и е нещо, което може да не го правите, не е спешно, не е наложително, ще видите, че много скоро (не веднага, разбира се) тялото ви ще престане да ви тормози ако има такива проблеми. Няма да имате такива състояния за избиване на хормони. Жлезите ще вземат да се запрат. И тази история: не можах да се сдържа, защото съм сексуален по природа, ще изчезне. Някои могат да го направят по-лесно, други по-трудно, но така или иначе този, уж физиологичен проблем се променя.
  По същият начин, човек може да си промени храненето и всякакви други физиологически нагласи. Имаше един човек, който като разбра, че ще трябва да спре да яде месо, каза, че без месо му става лошо. Абсурд. Мина време и се научи, и е жив и здрав. Освен това, той вярваше, че в месото имало някакви незаменими аминокиселини, и ако не ядеш месо ще ти стане нещо, ще се разболееш - пълни глупости са това. Познавам хора в цветущо здраве, които не ядат месо и е очевидно, че такива аминокиселини няма които, толкова да им липсват.
  Не е въпроса в това, да си навиеш на пръста сега ще правя това или сега ще правя онова. Трябва да си много наясно защо го правиш. В душата ти да има консенсус. Аз в момента нямам потребност от месо, не ми е нужно. Това означава следното - мога да го ям, мога и да не го ям. Аз нямам отвращение към месото, нито воювам с месото, нито осъждам някой, който яде месо. Всеки е свободен да прави каквото иска. Както и със секса - ако иска да го прави и на лягане и на ставане. Ако иска да не го прави. Въпросът е ти да бъдеш истински спрямо себе си. Но не се лъжи. Не се втурвай да ядеш, защото е престижно или те газят страсти като лакомия и чревоугодничество. Не се втурвай да ядеш, защото това ти е едничката радост от живота. Защото има такива хора. И с пиенето е така. Тъпченето до откат е страст - не овладяна страст отвътре. Лошо няма в това, но да си наясно защо го правиш. И да не се чудиш после защо това и защо онова.


  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #1 -: Май 04, 2010, 10:56:57 »

  ЗА РАКА В ОБРАЗА НА МОМИЧЕТО

  Хайде сега да разгледаме Ракът като мъничък. Ще вземем момиче, защото знакът е женски. Както Овена, който е един мъжки знак, най-мъжкият знак в Зодиака, нека погледнем Рака като най-женският знак в Зодиака. Това са кардиналните огнен и воден, и затова са в квадрат помежду си - имат напрегнат, мъжки аспект помежду си. И това не е случайно.
  Малкото момиченце Рак е много чувствително. То е душичка златна - преживява всичко много яко. При другите някакъв баланс има, а то с цялата си душа преживява. Значи вътре в него, чувството му, ако не е уплашено и е отгледано нормално, то излъчва Любов. То не се страхува. Едно малко дете знаете, да има трап и то ще си скочи в него. Очаква някак си свише, ангелът да се погрижи за него и да не падне. Няма инстинкт за съхранение при него - бърка в огъня и се опарва. И пищи, но учудено. Защо сега боли, не трябва да боли - светът е хубав, прекрасен.
  До седмата година на децата, единственото нещо, което трябва да им влезе в душичките е, че светът е добро място. Не че е красиво или някакво друго място. Просто че е добро място. Добро е. Не е лошо. Тези две категории. И хората са добри, нещата са добри - не са лоши. Ако това се случи до седмата година, значи вие сте сложили един много здрав фундамент. По-нататък ще може да се разбере какво е красиво, какво е Любовта, вече проявена под формата на красота, какво е ум и т.н. Но първото е Любовта като добро. Няма злонамереност, няма гадост.
  Едно такова детенце проявява много силно Любов по естествен начин. Както го може. Обаче това детенце много бързо установява, когато си играе с другите деца, че то преживява проблематиките много по-силно, отколкото те. Повечето други деца, когато има някакъв конфликт преживяват, след което им минава за 5-10 минути. На него не. Това детенце като се притесни, уплаши има една болка, обида вътре в себе си, то установява, че не може да спи нощно време. Не го напуска болката, обидата. На другият ден то пак го стиска отвътре. Установява, че неговите преживявания са доста по-интензивни и доста по-трудно може да се отдели от тях.
  Така малкото момиченце Рак започва да се учи още от малко, да си изгражда един щит. То установява, че когато си проявяваш чувствата честно и открито, често пъти става опасно. Удрят те точно в душата, в чувствата. Когато се “разтвориш” ти си удобен за разпятие - само трябва да ти забият пироните. Така се оказва. Ти си отваряш душата, а някой те чака с чукът и пироните. И го правят и доста несъзнателно - седи с чука и пироните и не го знае. Или докато забива пироните си мисли, че прави нещо друго.
  Казваш му, че ти “ходи” по душата с железни ботуши, а той те пита за какво става дума. Изобщо не може да разбере за какво става дума. Душевният контакт не е лесен, той е невидим контакт и в него много лесно може да ги объркаме нещата. Когато контактът е телесен аз знам дали ме държи за ръката или не ме държи, това е ясно и лесно се вижда. Обаче как е душевно? Дали ме държи или не ме държи? Как ме държи? Доста са случаите когато той казва много те обичам, а аз въобще не усещам такова нещо, съвсем други неща усещам. Не, аз си те обичам, а ти нищо не разбираш. А сега де! И как да отсъдиш тук - обича ли ме или не ме обича? Не се вижда, защото това са чувства и те се изживяват по някакъв начин.
  По тази причина, понеже този знак е вътре в чувствата, а не така във видимите работи той често пъти се оказва обиденият и огорченият. Когато няма Любов, този знак се огорчава. Аз искам нещата да са добри, красиви, но те не са такива.
  Малкото момиченце Рак е свръхсетивно. Характерно за него е, че то може да влезе в стая с хора, които мълчат и да ги усети - кой какво преживява, как преживява. То е много сетивно за душевните неща, това го води. Но това е вътрешно, водно изживяване. Под водата. То не е иху-аху, емоции, блъска, пляска. Не, няма такова нещо. Има едно вътрешно преживяване, което не може така да се лее така, отвънка. Има някаква сакралност, свят момент. Когато си в храма не върви да играеш казачок. А и не върви да се изтупаш там вътре мръсен и смотан, да си бъркаш в носа. И не върви да говориш просташки, това е вулгарно.
  Когато човек изпитва святост към едно нещо, не му хрумва да се държи по този начин. Любовта предизвиква свято чувство. А в основата на святото чувство, седи дълбокото уважение пред нещото. Съответно толерантност и дълбока симпатия, разбиране. Аз отивам да се слея с това нещо и да го разбера. Аз и то ставаме едно. Знакът Рак го може това - да се слива и да разбира какво е.
  Малкото момиченце Рак, което интелектуално още не е узряло, не е личност, но усеща хората, неизбежно то ще усети много проблеми. Много психики, които са нестабилни, изплашени, жестоки, обидени, огорчени, алчни. Фалш. Защото хората по правило доста лицемерничат. Налага ми се да говоря с някого, когото не уважавам, но имитирам че го уважавам, за да измъкна от него пари например. И заради парите аз имитирам. Аз се държа така че да получа, а не истински. Често пъти на нас ни е забранено да казваме, че сме изморени, изтощени, защото нямаме условия за това. Аз съм на работа в момента и ако кажа, че съм уморен и не мога да работя добре, никой няма да каже, ами добре, почини си. Дошъл си тука да работиш и пари да взимаш, какво си въобразяваш. Ако всеки тръгне да си гледа душевните работи къде ще му излезе края. Т.е. в нашият рационален свят няма място за някакви душевни влияния. И за такива работи като добре ли ми е на душата или не ми е добре. И аз се правя че ми е добре. На мен ми се плаче, но аз се усмихвам, защото ако не се усмихвам ще ме осъдят, лоша атестация ще получа. Т.е. поводи за лицемерничене - колкото щеш.
  Хората сравнително рядко проявяват себе си и казват какво им е на сърцето. Това се прави с близки хора в общи линии с които имаш взаимно зависими връзки. Ако не те приемат - и с тях не може. Понякога с никой не може. И човек кара, кара, кара и се депресира накрая. Не издържа. Търси някой с който да се държи така както му е на душата - търси приятел, търси познат. Докато не намери не се успокоява. Или пък се депресира, затваря се и започва да живее апатично. Прави някакви неща, без да знае защо ги прави. Инстинкта за оцеляване остава накрая единственото нещо, което го води. Живее просто защото му се налага. Живее защото така се е случило да е жив. Нищо не се променя. Никакъв друг смисъл не намира, защото не може да бъде себе си. Човек губи смисъла в момента, в който престава да бъде себе си. Не мога да изразявам себе си, не мога да си изплача душата или пък да я зарадвам - хората около мен не го позволяват. Не ми позволяват да съм такъв. Дразнят се, стават агресивни, плашат се.
  Това е неизбежно и знакът Рак се сблъсква с това. Оказва се, че наоколо кой знае колко Любов няма. Виж страх има в изобилие. Той се сблъсква с това нещо и започва да го преживява, защото страхът също е чувство. Той започва да преживява чувства на страх, на болка, на огорчение, на обида. И при него всичко става силно, силно го преживява. Като се обижда, силно се обижда. А това е болка.
  По тази причина, знакът Рак започва да се затваря. Оказва се, че в нашият свят, да проявяваш чувство открито е опасно. В деловите отношения е откровена глупост ако не го правиш нарочно. Но ако си показваш истинските чувства направо ще те разнищят. Деловите отношения са на принципа: ние не сме създадени да се обичаме, а да вършим работа. И всеки гледа да прецака другия в рамките на егоизма. Тука има едни пари - кой ще ги вземе, аз или ти? Това е битка. На пазара има някакви неща - кой ще ги вземе? Хората се нуждаят от хляб и който им го даде ще им вземе парите. И ето, сума народ е тръгнал да произвежда хляб. Точно по тази причина. И има ли Любов в това нещо? Може и да има, но за съжаление обикновено няма. На конкуренцията не се гледа с добро око. Ако поддържам поне лицемерно добри отношения, това е добре. Но често пъти е откровена война.
  При наличието на едно такова нещо, знакът Рак как се чувства? Той е посветен на любовта всъщност. Това трябва да направи. Вродено в психиката му има една голяма Любов, едно голямо чувство, което трябва да се сподели. Защото една Любов ти ако не я споделиш тя не е никаква Любов.
  И знакът Рак ако няма кой да обича, той ще се пръсне направо. Обаче се оказа, че да си отвориш душата към някого и да го обичаш и да му се посветиш, може да се окаже катастрофално за твоят живот. Бидейки женски воден знак, Ракът се посвещава много дълбоко в Любовта. В душата. Бидейки кардинален, той не може без това. Ако един Скорпион неподвижен, също воден и женски може цял живот да откара без да се посвети в Любовта, да го понесе това, тъй като няма в него необходимост да се разшири в тази посока то Ракът не може. Той е кардинален и непременно трябва да направи нещо по въпроса, не да седи неподвижен като Скорпиона. Ракът трябва да се реализира и утвърди по този начин, бих казал да организира още хора около това нещо - това е природата на кардиналното качество. Той е типичното шило, което в торба не седи.

  ЗА АВТОМАТИЧНАТА ЗАЩИТА НА ПСИХИКАТА

  И в резултат на това, какво се оформя в психиката? Първото нещо което е, несъзнателно започва да си изгражда щит. Момиченцето Рак, малко като отрасне, да не е на 2 години и започне малко така да разбира и то започва да си крие чувствата вече. Автоматически го прави. Няма интелект да ти обясни планът си какъв е, няма план. Просто автоматически започва да си крие чувствата защото знае, че може да бъде обидено и огорчено.
  Човек е най-уязвим именно в чувствата. Най-трудно ще издържите точно в чувствата. Удар на физическото тяло, ако не ви засегне чувствата се издържа лесно даже. Важното е ударът да не го свържете с душевна обида - тогава няма никакъв проблем. Идва някой при мен и свойски ме пляска по бузата. Това може да е израз на Любов дори ако имаме помежду си такъв тип отношения и аз може да го възприема като “Здрасти”. Обаче той може да дойде при мен с абсолютна наглост и, ей смотаняка, да ме плесне. И аз тогава се обиждам - от ударът по бузата не ми става нищо обаче психиката ми се засяга от това унизително държане. Така че, на физически план не е кой знае какво – издържа се.
  Емоционална агресия – някой се разкрещява. Сега, той може да се е разкрещял от радост и аз ще му се радвам. Така че с емоционалният удар също мога да се справя, дори ако имам проблем. Опасно е само емоционален шок да не получа. Т.е. емоцията да не е толкова натоварваща, интензивна и мощна. Ако до 2 часа издържа, няма проблем. Със сигурност ще спя спокойно.
  Интелектуален удар. В бизнеса, интелектуалните удари са чести – надлъгване. Ако не си направиш добре сметката се прецакваш. Е, боли, не е много приятно. Или установяваш, че другият не е коректен – имате договор, а той не го изпълнява. Набутва те отвсякъде. Какво правиш? Теглиш му една майна. Така или иначе, този сблъсък, колкото и да е силен, едва ли ще ти разруши живота, едва ли ще бъде толкова пагубен за тебе. Махаш го, защото нямаш душевен и чувствен контакт с него. Имаш само интелектуален контакт, но в крайна сметка на интелекта му минава бързо и лесно. Тук няма някакви тежки болки, мъки, страхотии. Ако не си Рак де.
  И сега чувствата. Основната тема на чувствата е Любовта. Да споделяш чувства с един човек винаги означава някакъв интимен момент. Интимен означава вътрешен, личен момент. Душата ми се включва в това. Разбирате ли сега, какво е тук да те ударят. Аз обичам например един човек, влюбен съм в него и той ме предава. Аз разбирам, че той е един мошеник и егоист и не си заслужава изобщо да си късам нервите с него. Както в бизнеса – аз би трябвало да скъсам договора и с такива хора да нямам нищо общо и край. Ама не мога. Оказва се че не мога. Не мога да спра да бъда влюбен въпреки, че разбирам, че положението е плачевно, човека е пълен егоист и използвач и за никаква Любов не може да става дума. Аз съм една жертва отвсякъде.
  Не искам да бъда жертва, обаче на чувството ми не може така лесно да му мине, да се успокои. Има хора с наранени чувства и цял живот не могат да се оправят от това. Хвърлят всичко – имоти, професии. Вие знаете, човек като го избие на чувства, всякакви неща стават. Някои даже се самоубиват от ревност или утрепе другия. Въпреки че е недопустимо нали, ще си съсипеш живота като те вкарат в затвора. Пък и аз не виждам разумна причина да утрепеш някой от ревност. Обаче ето, прави се това нещо. Т.е. оказва се, че хората най-трудно се справят с чувствата. Чувствата са ирационални.
  Във физическото тяло има доста рационален момент. В ума, в интелекта – рационалност колкото щеш. Емоционалният план като огън не е толкова продължителен. Той си има механизъм бързо да се отърсва от нещата, по природа е такъв. Обаче водното чувство, водният знак не може. При него чувството потъва дълбоко и си седи така. Рака може да седи огорчен с години. Ако сте наранили чувствата му сериозно, а това става по следният начин: той се отваря душевно и вие гадно го прецаквате тогава. И той след това с години е нещастен. А това е болка. Такава яка болка се нагнетява че не може да си отвори душата и за друг човек. Минават хора, хубави хора, а той някак си не се свързва с тях. Няма душевни сили. Минават години докато му мине.
  И все пак, по своята кардинална природа, Ракът е в състояние да обича втори път. След 10 години той може да си отвори сърцето пак. Понеже природата е такава, че тръгва да се разширява и колкото и болезнено да е той има шанс втори път. Евентуално дори и трети път. Но до тука. Ракът не може да си отваря твърде често сърцето. Твърде болезнено е това за него.
  Освен това Любовта по своята природа, няма нищо общо с темата иди си, ела си. Любовта не е нещо, което се прави за малко. Любовта е душевно свързване и ако се свържеш с някого душевно не може да се отделиш от него просто така. По-здрави въжета от това няма. Сега забележете, аз имам примерно един съдружник, с който съм се свързал душевно, чувствено. Значи, като го видя този човек имам преживяване във връзка с него. Имам симпатия към него за някои неща. Иначе е голям смотаняк и аз го влача на гръб и върша почти цялата работа. Все издънки прави и съм на ясно, че да се отърва от него ще е само за добро за фирмата ми. И аз му казвам, ей вземи се в ръце и не се издънвай повече, говоря ти понеже изпитвам симпатия към теб иначе направо да съм те изгонил. И на другия ден той пак се издънва. Виждате ли какво се получава. Аз разбирам всичко и не мога да се откъсна от него защото имам душевно чувство. Ако се откъсна, то е с болка. Не мога да го изкарам от сърцето си този човек току така. Т.е. ако някой ми влезе в сърцето, аз не мога да го изгоня от там ей така, поради разумни съображения. Понеже нямам сметки и край. Не е така просто.
  И обратното. Много е лесно, когато няма душевен контакт. Гледам го все едно гледам стената и тогава е много лесно да си направя сметката - изгодно ми е, значи действаме. Ако не ми е изгодно - до утре сутринта сме приключили.
  Знакът Рак не ги умее тези работи, да приключва по този начин, затова и няма да прави такива лесни връзки и флиртове. Теоретично, по природата си той не носи в себе си флиртаджийска природа. Той търси сигурност в чувствата. Търси човек, който да обича ако може да края, в този живот се посвещаваме един на друг и вървим до края.
  По един естествен начин в момичето Рак започва да тече едно затваряне. То започва да общува с хората така, както царя - любезно, внимателно. Когато общуваш по този начин, вероятността другият да те нападне е малка. Това е обезоръжаващо общуване. Нали си давате сметка, че когато някой ви слуша внимателно и е любезен, не е агресивен, тогава той ви е симпатичен. Ако не го познавате един такъв човек просто предизвиква симпатия. При Рака това се превръща в автоматичен режим - спрямо всички хора той се опитва да се държи неагресивно и внимателно. Не че той ги уважава хората кой знае колко, просто си пази твърде ранимата психика. Защото той е чувствителен.
  Да бъдеш чувствителен в наше време е опасно занятие. Така той си изгражда един щит. Освен това Ракът не се ангажира толкова лесно с хора. Ще видите как той ви слуша внимателно и накрая някак си седи безучастен. Няма го този момент на явна поддръжка - слуша ви и, а браво и скача. Отивам да се оплача от колегата Иван например и разказвам какви гадости ми е причинил. Ракът ме слуша внимателно и любезно и първото впечатление у мен е, че ме разбира. И аз се хъса още повече. Той ме слуша, обаче не казва че и той мисли че Иван е лош човек и да ме подкрепи така. Не, седи дистанцирано. И продължава да ме слуша внимателно. И ако се опитам да го накарам да каже нещо в моя подкрепа той се дърпа назад, не ще. Или казва, ами да, може и да си прав. Аз още като го чуя, веднага разбирам, че не ме подкрепя така твърдо. Не е заел моята позиция, а седи в някаква средна. Т.е. Ракът не иска да се обвързва, защото при него обвързването е душевно. И се пази да не бъде въвличан в разни такива сблъсъци. Опитва се да има паритет.
  Другото нещо. Дълбочината на чувствата, които търси Рака, сигурността на чувствата къде може да се постигне? В обществото не може. Изгодно е да си обичаш шефа например, но няма такава практика, не се получава. Още по-изгодно е всеки шеф да обичаш, но не го може и това Ракът. Значи в обществено-делови план не могат да се проявяват БЕЗОПАСНО… ЛИЧНИ чувства. Чувства се проявяват в сферата на изкуството, косвено, чрез това което правя.
  И се проявяват по друг начин чувства в интимния живот на хората, в семейството. Ракът може да си изрази чувствата в пълнота вкъщи, с любимият човек. Това е възможността и Ракът съответно се насочва към това.
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #2 -: Май 04, 2010, 10:57:47 »

  ЗА ПОСВЕЩЕНИЕТО В ЛЮБОВТА ПРИ РАКА

  Момиченцето Рак започва несъзнателно или пък съзнателно да си търси момче, на което да посвети любовта си. Момче, с което да има една прекрасна любов. То си търси сериозна връзка, защото е наясно, че лекомислена, елементарна връзка за него ще е пагубна. Ако момичето Рак се върже на първият срещнат симпатяга, забавен и очарователен юнак вероятността след това да загази жестоко е огромна. Защото момичето Рак търси емоционална сигурност, емоционална и душевна връзка – на първо място. Не търси пари, интелект – търси душа. Търси човек, който е в състояние да приеме любовта й, да й отвърне. Защото ако не отвърнат на любовта ти, това е болка голяма.
  Другият човек, все едно ти казва така: виж, нямам нищо против да ме обичаш, много ми е драго даже да ме обичаш, но аз самия не мога да те обичам толкова много. Напъвам се, но някак си не се получава. Ти си в състояние да ме обичаш повече защото си такава. Ти имаш голяма душа, а аз съм интелектуален и не мога да се вчуствам толкова. Това може и да е истина, но пак е болка.
  Тя търси дълбочина на чувствата в другия, но не може ЛЕСНО ДА Я ОТКРИЕ. Получава се несподеленост, а като има несподеленост това е болка. Така че момичето Рак усеща, че не може да бъде, с когото и да било, и това може да му се отрази пагубно. По тази причина няма флиртаджийски истории. Трябва да се има предвид, че съвременните момичета, може да изимитират такова нещо, за да се адаптират в обществото и да бъдат харесвани. Защото тя не може да се държи като някаква кокона. Може да изглежда общителна, да си изкарва душата. В действителност обаче в личен, интимен план, ще установите много здрав буфер. Както се вихри насред дискотеката, така няма с никой отношения. Не завързва с никого истински душевен контакт и ги държи всички на дистанция. Иначе може да позволява дори разни волности, с които да прикрие това нещо. Това е част от прикривачеството.
  Нека да предположим, че идва един такъв момент, в който се появява, като че ли някакъв младеж, който изглежда наистина сериозен. То им личи. Ако имаш душа, то се усеща. Личи най-вече в това, че егоизмът не е чак толкова много. Един човек, който не е абсолютен егоист е в състояние да сподели някакви чувства и с друг човек. Да ме види мен, освен себе си. Един младеж, който е в състояние да види тази девойка. И тя го усеща.
  Та този младеж със сигурност ще трябва да мине доста бариери, като в народните приказки. Ще трябва да мине през доста изпитания преди да мине през отваряне на душата и посвещаване. Той ще бъде тестван за сериозна връзка. Много малко е вероятно да се получи бързо интимен контакт. Момичето Рак не се дава лесно, защото тя е наясно, че това може да й струва скъпо.
  Освен това истинските отношения между хората в душевен план стават бавно. Нормално е. В душевния свят нещата се развиват доста по-бавно отколкото във физическия. На душата й трябва време за да приеме другия човек, да го опознае, да го заобича. Съответният младеж може да издържи тестовете, които могат да продължат цяла година (тестовете включват колко е коректен, доколко има отношение към мен, дали го усещам добре или не, дали мога да му се доверя или не). Момичето Рак лесно прекратява връзката, ако усети някакво отдръпване, ако усети, че другият започва да губи интерес, тя къса връзката. Може да го направи, защото тя не си е отворила още душата. Съвсем нарочно не си я отваря, пази си я. Тя е готова точно за този момент, в който ще се окаже, че на другия твърде бързо му мина любовта.
  Защото момичето Рак в общи линии търси любов за цял живот, а не за 3 месеца. Това е принципно положение и за нея не е проблем да изчака и една година. И ако другият не може да изчака дори толкова, което за момичето Рак е малко това вече е проблем. Защото за някой мъж това може да се стори цяла вечност. Но да предположим, че младежът също е със стремеж към стабилна връзка и той преминава изпитанията. Това означава, че в един момент, момичето Рак отваря душата си и тук вече започва златният период. Ама златен. Няма нищо по-хубаво от любовта на едно момиче Рак, когато то си отвори сърцето. Има едно посвещаване, което в по-голяма степен е възможно само през Скорпион. Който обаче още по-трудно си отваря душата. Ако момичето Рак поне веднъж в живота си отваря душата, Скорпионът може и нито един път да не я отвори.
  Момичето Рак има пълното съзнание и усещане - душевно и умствено - че то се посвещава на връзката. Всякак. Тя ще бъде хем любовница, хем майка, хем домакиня - всичките работи наведнъж. И за един мъж това е благодат. Доста вероятно е да бъде така обичан, както и майка му не го е обичала. Да се натъкне на такава сила на любовта каквато дори не е и подозирал, че съществува. Т.е. обикновено на мъжа много му харесва. Чувствата, които се изливат от момичето Рак са много искрени, много дълбоки, много святи.

  РАКЪТ МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ РАЙ НА ЗЕМЯТА, МАКАР И ЧАСТЕН

  В същото време момичето Рак не е развей прах - това е кардинален знак. Когато обича не се шегува. Прави всичко и се бори за връзката и партньора си. Тя е инициативна и предприемчива по отношение на партньора си. Тя може да ви реши проблем, които вие не можете да решите. Тя не ви обича така сантиментално - цункаме се гункаме се и това ни е любовта. Тя проявява Любовта във всяко едно отношение. Защитава те например - отива и прави на нищо твоите неприятели. Орлица в атака - обича те, но и напада с огромна вътрешна сила враговете ти. Като съзнанието е, че се защитава Любовта. Представете си това какъв мотив е - много благороден. Когато човек има такъв мотив той има огромна сила и смелост, от нищо не го е страх. В името на Любовта се хвърля всичко се хвърля в огъня.
  Момичето Рак няма задръжки в това отношение, няма спирачки. Не си играе на половинка. Няма такава история, ще те обичам до тук - шалтера е на 10. И това е голяма благодат. В лицето на това момиче ти виждаш Бога. А Бог е велик, могъщ. Виждаш как неща дето не могат да станат започват да стават. Самият ти, когато си обичан, получаваш прилив на сили. Това е невероятна опора - започваш да се справяш с неща с които преди не си могъл. Започваш да чувстваш, че живота има смисъл, че всичко е важно, живее ти се вече, няма депресии и т.н.
  Момичето Рак прави нещо като свят за двама, създава един уют. Тъй като то е наясно, че възможността една връзка да се разпадне в нашият свят е много голяма. По много причини. Ние човеците не сме много съвършени, изкушаваме се и едно от нещата, които могат да се случат някоя друга девойка да открадне младежа. Това не бива да се случва обаче защото мъжа е несъвършен - поддава се. Трябва да му се попречи да се поддава, защото потърпевшата ще е тя. Значи тя като си е отворила така силно душата, само си представете какво ще стане когато нашият човек му хареса друга. Душата и ще стане на пепелища. И тук човек има малко инстинкт за самосъхранение и тя по тази причина без да се усеща даже прави един свят за двама. Започва едно обсебване. Прекрасен свят наистина, но от този момент нататък нашият мъж се намира в компания и когато е с момиче Рак всички в компанията знаят, че той е с жена. Ако някой не е наясно му се изяснява. Не е възможно някой да не разбере, че са заедно. То се усеща. Вие може да се държите дистанцирано, но не и тя. Тя афишира, че вие сте нейният човек и в това няма никакво съмнение. Вие може да сте сред 100 човека, но все едно сте само двамата - тя ви изолира от околния свят и е в състояние да го направи само да спрете контакта с нея.
  Ако решите да си говорите с някой за футбол и знаете че тя не се интересува от това, за да й го спестите й обръщате гръб и започвате да си бъбрите с някой. До 2-3 минути тя е дошла при вас и е променила темата на разговора.
  Нашият човек, понеже е избрал тази стабилност и също е готов да споделя една по-дълбока любов и чувства и е готов на по-дълбок душевен контакт. Момичето Рак иска да се омъжи. За нея всяко нещо, което обвързва двамата и им пречи да се разделят е ценно и важно. Да се подпишеш в гражданското е все пак крачка напред в тази посока. Момичето Рак не се страхува от обвързване. Други знаци, например Стрелеца, никак не са любители на обвързването - те са привърженици на свободната любов. Ракът не смята, че непременно трябва да се подписва. Ако и по друг начин може да се гарантира връзката не е нужно да се подписваме. Достатъчни са и други гаранции, но трябва да има големи гаранции. Тя трябва да е сигурна че нейният човек си е неин. И ако например види, че той е привързан към децата може да реши че не е необходимо сключване на брак. Но ако не е толкова привързан - непременно гражданско.
  После има един друг интересен момент. Момичето Рак не стига лесно до решението, че е време за обвързване. Пак има тестване - тя си е отворила душата и живеят заедно, но тя не бърза да се обвърже. Има едни довършителни тестове. Но когато реши, че това е човекът, тя прави следното нещо. Бидейки кардинален знак, в същото време и женски тя прави така, че мъжът да й предложи брак. Тя го подсеща, подръчква. Инсценира нещата и създава някаква романтична обстановка при която ще бъде поканена като дама. При „тежките” случаи мъжа и инструктиран какво трябва да прави.
  Като се оженят тя е прекрасна, жената мечта. Всяко нещо, което е за любимия на нея й харесва – тя няма нищо против да готви, домакинства, да работи. Психиката й се чувства прекрасно – човек като му е добре на душата всичко му е добре. Всичко може. Като се бори за дом и семейство по-голяма сила от нея няма. Не й тежи.
  Сега забележете. Когато милееш за един човек и усещаш, че за него храната е важна ти готвиш добре, защото това е ценно, не е тегоба някаква. После, по принцип, женските знаци се справят в готвенето по-добре от мъжките знаци, вкъщи. Мъжките знаци, ако става въпрос да се изфукат, да са например главен готвач на някакъв ресторант, и Овен да са ще готвят добре. Защото ще се изявяват, ще са велики, обират овации. А в къщи да се готви не е голямо величие – бързо се изяжда, а даже забравят и да благодарят. За да го направиш това нещо вкъщи е да се чувстваш добре, трябва да си Рак. Щом е за любовта, за душата Рака прави тази жертва.
  Знакът Рак има голяма душевна сила и бидейки кардинален той се отнася много точно. Няма да понася да му хленчат и да недоволстват и веднага ще те постави на място. По много хубав начин. Значи първата аксиома, правило № 1 е, че той своите хора ги обича – това е извън всякакво съмнение. Нелепо е изобщо да се коментира защото го знае цялата рода. Щом става въпрос за свои хора Рака може да общува винаги и е отворен. И това така сърдечно го излъчва душата му, че е невъзможно да го обвиниш, че той няма отношение към тебе.
  Една добра майка обаче тегли уши. Когато детето се самозабрави. Бидейки кардинален знак, той не те оставя така да си правиш каквото искаш. Проявява Любовта и като сблъсък, като конфликт. Щом ще се лигавиш, ще проявяваш страхове и мизерии – стоп, това вече не е Любов. От Любов стоп обаче.
  И тази жена иска да живее със своето семейство. Тя си ражда децата с хубаво чувство. За нея децата са изключително важно нещо, защото те носят още по-голяма сигурност от човека до нея. Без всякакво съмнение това ще си бъдат нейните деца, тя ще си ги обича и те ще й отвръщат с обич. За жената Рак се оказва така, че децата са, почти винаги най-важното нещо в живота.
  Освен това, бащата на тези деца става важен. Много често жената Рак търси баща на своите деца. Тя гледа на мъжа като баща. Това е много интересен момент. Момичето Рак, което би трябвало да мисли за буги-буги, за забавления се оказва, че мисли и за това как бъдещият й партньор би изглеждал като баща. И тя е в състояние да го отреже ако прецени, че не става за баща и да не се свърже с него, макар че иначе го харесва.
  Момичето Рак от мъничко се е научило да има контрол на чувствата и е в състояние даже, когато се влюби в някой да прекрати връзката, ако прецени, че другия не е годен за здраво семейство. И за мъжете това е много тягостно. Виждаш че жената е влюбена и би трябвало купона да тече. И в същото време тя се отказва – много неразбираемо.От егоистична гледна точка е жива глупост.
  И сега, нашият мъж в рамките на семейството се чувства чудесно и си казва, че по-добра жена нямаше да си намеря. Другите все с някакви кусури. Жената Рак също работи. И като работи си осиновява колективите. Ако е решила да прави кариера, тя е своеобразно амбициозна – тя се опитва да стане майка на съответния колектив и започва да го нарича моето голямо семейство. И по тази причина може да стане дори политик. Учудващо е, но се забелязват бая политици и бизнесмени Раци. И си казваш, тези хора, за които дома и семейството са толкова важни, какво са се втурнали да правят бизнес и политика. Това е мотива. Те иначе не го правят и ако трябва да го правят самоцелно, само за тях си, не го правят. Но за децата.
  Една жена може да спретне бизнес и да стане богата само с единственият мотив, това богатство да го даде на децата си. Ако я питаш защо го прави, ще ти каже че не е за нея, а за децата й. И се оказва, че този знак има доста добри качества за бизнес, бидейки мотивиран по този начин.
  Добрият бизнес се получава на базата на сърдечни отношения. За Рака чувствата между шефа, подчинени и колеги са много важни. Той не може безчувствен да работи. Той се отнася много субективно към хората – има хора, с които може да работи и такива с които не може. Знакът Рак се отнася към работата си много съвестно и много коректно. Малко е вероятно да видите жена Рак, която е чиновник и е злобар освен ако не е предадена. Ако е предадена, тя е депресирана нещастна и тогава вече не работи добре защото губи мотива. Но ако тя има здраво семейство ще видите тази жена търпелива, майчински настроена към всеки посетител – много стабилна. И тя е приятна защото излъчва едно много хубаво чувство. Може даже да влезеш при нея нещастен и да излезеш като се чувстваш добре.
  Речта на Рака е приятна – Меркурий определя това. Той не говори сприхаво, а има в него обаяние. Говори успокояващо. Меркурий в Рак така говори, успокояващо, все едно си на психотерапия. Просто в думите има чувство. То се получава от само себе си.
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #3 -: Май 04, 2010, 10:58:36 »

  ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗЛАТНАТА КЛЕТКА

  И сега отиваме към една кулминация. Един ден нашият мъж казва така, живеем цяла година вече, постоянно сме заедно, чудесно, обаче жена отивам при комшията Пешо да гледаме мача и да пием бира, по мъжки. На нея веднага й изстива всичко. Тя това го разбира така: тя му е омръзнала, на него му е скучно, навлиза в някакво сиво ежедневие и той вече си търси тръпка на друго място. Той мача и вкъщи може да си го гледа, и бира да си пие, но не, той иска да се махне от вкъщи. Тя го усеща това, защото тя е прекрасен детектор на чувства. И при нея започва страх.
  Ако жената Рак не е много мъдра, а повечето жени са си обикновени, и се изплашват за любовта си, за сигурността си, за мъжа си. Който не е лош човек, но започва да се отдръпва вече. И тя му казва, добре скъпи, ти знаеш колко много те обичам, всичко ще направя за тебе, след като искаш там да ходиш и ти е добре – направи го. Само да знаеш, аз ще седя тук нещастна и ще те чакам. Може да го каже и с думи, но обикновено го казва с чувство, с поглед, има си начин – между двама човеци, които имат душевна връзка това се усеща. При нея има една болка, че той не иска с нея, на него не му е добре с нея. А иска някъде другаде.
  Ако нашият човек е по-фин човек, по-деликатен, и това чувство за вина, която тя вменява силно го усети, може и да размисли. Сега такава свястна жена, пък аз ще ходя при съседа – ще ми приседне бирата като знам, че тя седи нещастна вкъщи и бели картофи и вярно всичко е направила за мен. Айде ще си го гледам у нас мача. В този момент виждате жената Рак, която иначе не пие бира и не гледа мачове, която казва, ами мъжо, вземи една бира и за мене и двамата ще белим картофите и ще гледаме мача. Хубаво е за нашият човек, ако е готов да направи тази трансформация. Ако обаче не е готов, той го прави един път. Или ако предположим, че е по-дебелокож, някой Лъв, Стрелец, който когато усети, че му се ограничава свободата не го позволява това на никаква цена. Жена, ти може да си ме обичаш колкото искаш, обаче ти разбираш ли, че аз съм свободен човек, искам да отида там. Ти може да си си нещастна колкото искаш – твой си е проблема, вземи да си се оправяш. Може и така да стане. Той усеща, че на нея не й е приятно, но въпреки това – чао миличка, отивам да си гледам мача и хич не ми пука.
  В нея се затаява горчилката. Той се връща и тя продължава да имитира, че няма проблеми - гледа мача, хареса ли ти, харесал ти е. След време нашият човек пак иска да ходи да гледа нещо или да ходи на парти сам. Този път обаче знаете ли какво става, руска Маша как е застанала на “Ф” виждали ли сте? Тя пак е огорчена само че сменя тона - така значи а, добре ти беше, деца ти родих, грижа се за всичко, обичам те и ти сега какво, мачове ще гледаш и сам на партита ще ходиш. Ти къде се намираш? Довечера - без вечеря. Яж си там боклуците с компанията на партито, а ние ще вечеряме и ще си легнем. Ти си се прибирай когато искаш, но шум да не вдигаш. Защото аз мога да го понеса, но ако събудиш децата - мисли му. Такава голяма любов ще ти се изсипе на главата, че прави му сметката от къде ще летиш.
  И проблема за нашият човек става по-сериозен, защото от психологически внушения, се минава към визуализация - нещата започват да се казват наяве. Ако предположим, че той е яко дебелокож, той казва, а жена, да ги нямаме такива, отивам си на партито. Аз пак си те обичам, но имам нужда от личен живот. На третият път тя е още по-изплашена. Защото всичко това се получава от страх и направо му казва, виж какво, нещата между нас не вървят нещо и затова 1 месец без секс. Забрави за това хубаво нещо. Щом си толкова корназ ти започваш да се лишаваш от благата, които преди имаше. А жената Рак си заслужава във всяко отношение. Нейната всеотдайност започва да се отдръпва, тя започва да се плаши от този човек. И започват да се получават проблеми.
  Това се нарича “златна клетка”. По своята природа жената Рак, макар това да го има и при мъжът Рак, особено при мъжете с активен рак, които са домошари изгражда “златната клетка”. Те се държат по мъжки, ядосват се, бесни са, могат дори да упражнят и физическо насилие, за да се направят на мъже. Да се опитат да задържат жената вкъщи по този начин когато тя иска да е по-свободна.
  Партньорът на Рака започва да усеща, че всичко е златно, животът е хубав, но рече ли да мръдне на някъде се натъква на решетка. В общи линии решетката има вратичка, която седи като че ли отворена. Защото жената Рак създава впечатлението че щом те обича ти може да правиш каквото си искаш - тя няма да ти пречи. Обаче, когато тръгнеш към вратичката да излизаш, тя се затваря. И изведнъж се оказва, че само изглежда, че е отворено, но не е. Този синдром на “златната клетка” е ключов за знака на Рака и за разбирането на този знак. Ето как се събраха женският знак, особено силното кардинално качество и водното начало. Всъщност имате налагане в сферата на чувствата, кардиналност в сферата на чувствата.

  РАКЪТ КАТО РЪКОВОДИТЕЛ

  Рака ако е шеф проявява силни социални чувства. Само му кажи, че си болен или трябва нещо да направиш за детето си и веднага те пуска. Шефката Рак е в състояние да реорганизира работата за деня, да натовари другите, за да те освободи теб, понеже имаш домашен проблем. Тя уважава хора, които милеят за дома и много се притеснява от колеги, които се държат като темерути - странят от колектива. Тя задължително организира общи празненства на колектива - Коледа, Велик ден. Тя е притеснена, ако някой не почерпи за рожденият си ден. Тя се притеснява ако някой действа бездушно. Такива хора тя ги притиска.
  Тя гледа на подчинените си като на деца, а тя е майката. Когато не работят и не постъпват както трябва им тегли ушите. Не ги реже, а ги тегли. Не е злобна и гадна. С шефката Рак нямаш проблеми освен ако не си я обидил гадно. Ако си я обидил гадно един добър вариант е да напуснеш защото тя трудно ще ти прости и нещата няма да се разминат лесно. Илюзията, че сме й като деца се разпада, когато нещата станат напечени. Ако аз започна да й увреждам интересите и вредя на работата, тя веднага ще ме разсинови. И когато това стане, път назад няма. Изобщо при Рака нещата са сериозни. Ако ти не оправдаеш доверието и душевно се държиш гадно, Ракът ще те отпише.
  А Рак на Второ ниво, стандартното ниво е в състояние да се държи много гадно, когато е душевно засегнат и обиден. При него понеже семейните ценности са на преден план има един такъв момент - аз кого ще уважавам теб или децата си? Аз ще страдам заради тебе, а от там косвено и децата ми. Е, значи сега ще ти отрежа главата. Никаква милост за теб, щом вредиш на децата ми. Отивам на работа например, ти ми разваляш настроението и аз като се прибера у нас ядосан, от това страдат децата ми. Само да ми щукне подобна схема в главата и няма милост за теб. Изпадаш в немилост и като те види излъчва омраза, злоба. Силна психическа агресия упражнява.
  Ако си нагъл, тя е в състояние да постъпи с теб много грубо. Както е деликатна, в момента, в който усети, че й нараняваш чувствата, а тя си пази точно чувствата и ти не си любимия или децата й, тези които имат право на това и тя може да понесе наранени чувства от тях, такъв гняв я обхваща. Започва да гаднее.
  ЗА СИЛНАТА ЖЕНСКА ПРИРОДА НА РАКА

  Това е един много женски знак. За жени Ракът е чудесен знак, защото тези жени се изразяват в пълнота. Видяхте ли каква жена обрисувах - това беше силен характер. Обаче чисто женски. За една жена такова нещо е добре - има си своето семейство, изразила е майчинската си роля и функция по един много хубав начин. Тя е в пълен синхрон с обществото, защото то одобрява такъв тип майчинство. За жената Рак да бъде майка е естествено.
  При един мъж обаче, нещата изглеждат малко по-различно. Първо той няма как да роди деца и трябва да бъде баща. Да бъдеш баща обаче е различно от това да си майка. И за един мъж, който е по майчински грижовен изглежда малко инфантилно такова. Мъжката природа по своето качество не е майчинска, тя е от друг характер. Бащата дава Любов само срещу някакви условия, докато майчината Любов е безусловна. Майката си обича детето, защото е нейно - по никаква друга причина. Може да е недостойно, изчадие, олигофренче. Както Господ обича хората, тя така си обича детето. Бащата не може да обича така детето. Той го обича поради някакви причини. И ако тези причини ги няма, бащата не го обича детето. Само от тук тръгнете и ще видите каква е разликата. Огромна е. Един мъж не може да обича детето безусловно, колкото и да се напъва да го направи.
  Майката дава топлина, уют, емоционалната сигурност. Хора, които са имали такава майка, която ги е обичала безрезервно, те са получили в душата си огромна сила. Да знаеш, че има един човек на земята, който винаги ще те приеме дори и цялото човечество да те е подгонило, тогава душата ми е спокойна. Да знаеш, че има един такъв човек, който се е посветил на теб. А посвещението е един от аспектите на Любовта. И такива хора, които са расли с такива майки, те са спокойни после в живота, не са изплашени. Защото душата се храни точно с такива неща, които ги дава такава майка. Иначе душата остава вечно гладна. И като пораснеш с тази гладна душа все си ненахранен - все малко те обичат, все не ти стига това дето ти дават.

  ЗА БАЩАТА

  Ако бащата се втурне да прави същото става лошо. Момчето развива такъв чист, свиреп егоизъм, че после не е никакъв човек. Става страшилище. Ако и бащата започне безусловно и безрезервно да се посвещава на него по майчинският начин в детето се убива мъжкото начало. То губи желание да прави нещо, чака на готово всичко. Егоизъм невероятен. Никаква благодарност няма в него, то смята че светът му е длъжен. Направо му се блокира развитието. Така че, бащата в никакъв случай не трябва да бъде същото това. Бащата е нещо друго.
  Бащата обича срещу нещо. Детето трябва да докаже, че е достойно да бъде обичано от баща си. Трябва да прескочи летви и затова се казва, че бащата дава бъдещето. Той му дава учебни препятствия за живота за да дойде един момент, в който младият човек, когато е трениран, навлезе в живота да може там да се срещне с баща си, който отдавна “плува” там. Бащата е рибарят, който всеки ден е в морето, а детето не ходи там, защото е опасно, но до 18 годишна възраст, детето се учи - да плува, на умения и т.н. И идва един момент, в който бащата казва, хайде сега да се гмурнем заедно. Вече си достоен, готов да посрещнеш живота достойно и истински, да не се гънеш пред всеки проблем. И идваш с мен, а майка ти остава на брега. И от тук нататък в този живот си с мен в морето, а не брега си с майка си. И всичко ще е супер ако живееш така и имаш на брега майка си, а в морето баща си.
  И от един момент нататък, бащата става приятел, съратник.
  Като го знаем това нещо, вече виждаме, че мъжът Рак, който се опитва да бъде майка е вече проблем. Опитва се да измести майчинската роля, защото е жалостив, децата са важни за него и той се опитва да ги обгрижва по един майчински начин. Проблема идва от това, че той замества майката и стават две майки. И майката трябва да стане и баща. Това е обръщане на ролите, което не е принципно желателно.
  Освен това, мъжете раци са твърде чувствителни, а в мъжкият свят това е проблем. Повечето мъже са по-груби. Един мъж трябва да може да понася удари и да удари, да има една твърдост в себе си. Повечето хора определят мъжките отношения като агресивни и брутални. Момченцата често пъти си решават проблемите направо с бой, директно. Това е много мъжко. Психика срещу психика, воля срещу воля.
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #4 -: Май 04, 2010, 11:01:11 »

  ЗА МЪЖА В ЗОДИАКАЛНАТА ОБЛАСТ НА РАКА

  Мъжът Рак с този чисто женски знак, който търси да се посвети на Любовта е много по-затруднен от жената Рак. Защото една жена, да се държи по начина описан до сега е естествено и нормално. Ама един мъж? Един мъж, да седне и да тества една жена 1 година? Цялостното му поведение не е като на мъж. Освен това, когато има директен сблъсък, Ракът е чувствителен и това го огорчава, обижда го. Така че момченцето Рак, също както и момиченцето си пази психиката и избягва конфликти и всичко, което може да го нарани. Обаче това влиза в противоречие с представата за мъж. Вижте как се възпитават момчетата - бъди мъж бе, лигльо с лигльо, няма женчо да ставаш и няма да ми ревеш. Като те удрят ще мълчиш, а после и ти ще удряш. Мухльовци няма да търпим тука.
  И нашият юнак, който е с нежна душа, деликатна, на когото всичко му е ефирно наоколо… сега трябва да става мъжкар. И често пъти, мъжете Раци са абсолютни комплексари на тема мъжкарство. Изкуствено го гледаш, как един нежен мъж, с едни черти на фина душевност се прави на латиноамерикански мачо. Много често се занимават с бойни изкуства и налитат на бой. Не му отива никак, обаче той се репчи. И го виждаш как направо си търси душата, търси си психиката.
  Интересно е, че ако на един мъж Овен му кажеш, ти не си никакъв мъж, той изобщо не се впечатлява. Поглежда те… и да, добре. За него няма никакво съмнение, че той е мъж. Мъжката роля му пасва идеално. Но ако на един мъж Рак му кажеш същото, той се връзва и започва да ти доказва, че е мъж. Т.е. мъжа Рак се доказва като мъж, това го притеснява, че не е достатъчно мъж. Много добре усеща деликатната си и чувствителна психика, стремежът му към зависимост. Защото това е зависимост в крайна сметка. Мъжът е войн, свободен. А в живота сигурност много няма. Да имаш здраво семейство е проблем. 50 % разводи, а останалите 50 % – съмнителни. Много семейства са кухи отвътре. Заедно са само, заради имоти или от страх – защото той е казал, че ще я пребие или ще й вземе детето ако го напусне. И от страх седи женена.
  Като знаем всичко това, разбираме, че мъжът Рак трудно може да постигне здраво и стабилно семейство, в което те уважават и разбират. И затова по-сигурно е да не се свързваш. Семейство – добре. Ако не го направи – здраве да е, я колко жени има, тази да не е единствената. Ако можеш да го направиш това добре. Но мъжът Рак не може да го направи това, както и жената. Него го боли душата и много добре знае, че ако провали тази връзка, той втора връзка в живота я има, я няма. Формални връзки също не може да прави, защото той все едно си плюе в лицето. Една формална и бездушна връзка я преживява ужасно.
  По тази причина, мъжете Раци, тъй като твърде много се изтощават да се правят на мъже, често пъти изглеждат джентълмени. Те са полагали твърде големи усилия да овладеят мъжка сила и тъй като иначе са деликатни, те са хем силни, хем деликатни. Това се нарича джентълмен. Твърде често имат отношение към изкуството. Хора с активен Рак проявяват стремеж към изкуството. Обаче прекалено голямото усилие да доказваш, че си мъж, което е изтощително, води до натрупване на огорчение в този човек. Защо трябва да казвам, че съм мъж, какъв е тоя зор? Защо не мога да бъда един деликатен човек и да получа уважение за това. Но от време на време просто се налага да си мъжкар. Защото иначе просто те прегазват – като те видят, че си по-нежен.
  И започват да пият. Много често между 30 и 40 годишна възраст, а особено към 40 започва битов алкохолизъм. Не че се напива, той не е такъв по характер, той е нежен. Той е все едно художник, който се напива от мъка. Не става зъл, лош, напротив, става по-благороден. Той си пийва и си отпуска душата най-после и каже, добре де, защо трябва да се правя на мъжкар. Не съм лош човек, не искате ли да имате такъв мъж, с арт нагласа. Започва един деструктивен процес. На мъжа, започва да му тежи да е мъжкар, а понеже животът му е показал, че тази роля си има своето място и ако я напусне, ще загуби уважението на близките, на жена си. И той не можейки да се справи с тази дилема продължава да се прави на мъжкар и да пие все повече. Може да стане крайно неприятен и непоносим. И съсипва всичко около себе си. А когато не е пиян е тих и кротък.

  ЗАЩО ЛУНАТА Е УПРАВИТЕЛ В ЗНАКА НА РАКА ?!

  Като го видяхме този знак Рак какво представлява: защо го Управлява Луната? Първо тия характеристики на Рака ако си спомняте Телеца с него една кореспонденция се получава. Това се оказа поради това, че Телеца е земен знак и се стреми към сигурност и адаптация в материален свят. Установи се, че когато защитаваш чувствата пак трябва да имаш такава сигурност само че душевна. Ракът търси емоционална сигурност много силно.
  Оказа се, че кардиналността много добре действа на майчинската функция. Една майка която само обгрижва или само се кара не е хубава майка. Трябва да има един хубав баланс между тези две неща. Жени с Луна в Рак по естествен начин създават добри отношения с децата. Усещането за привързаност и Любов го има от само себе си.


  ЗА ЕКЗАЛТАЦИЯТА В ЗНАКА НА ТЕЛЕЦА - СРАВНЕНИЕ

  А при Луна в Телец има едно вкопчване. В психологията, това се нарича майчиният дракон. Майката се грижи за детето, свързва се с него, то е всичко за нея, то е нейният живот и в момента в който детето порасне и иска да има собствен живот и друга жена влезе в неговият живот стават проблеми. Това, което се получава е, че жената е забравила да бъде жена. Тя е влязла в една нова майка с която има известна проблемност. Обаче жената, освен да бъде майка може да бъде още много други неща. Тя обаче ги е забравила и е останала само майка и ги е направила нещата на всичко или нищо. Т.е. аз или съм майка или съм нищо. Но съм забравила какво е това да бъда жена. Не възприемам майчинството като една саможертва, която се извършва в рамките на 15-20 години след което аз се връщам в един режим, в който не съм вече майка, не е това приоритет, а съм жена с други функции и задачи. Има свой собствен живот. Докато бях майка забравих какво е това да имаш личен живот – нямам собствени неща, интереси, всичко ми е през детето. Когато детето иска да си отиде аз умирам.
  Такава майка, когато детето е завършило и има абитуриентски бал, казва, завършвам. Когато детето е болно и тя е болна. Тя казва болни сме. Така си говори. Тя не е болна, само детето, но така си говори. Тя преживява всяко нещо, което детето преживява. Това е добре, докато детето е малко, примерно до 12-13 години. Мама за всичко. Само че, тази цялата история трябва да се промени. Това е едно изключително добро доказателство за това как Любовта изисква някои неща да се променят. Любовта никога не е била стационарно, догматично нещо. Любовта не се проявява само по този начин. Идва един момент, в който това е неистинско вече. Ако наистина следваш пътя на Любовта, когато детето стане на определена възраст, ти трябва да започнеш да се отделяш от него вече и да го освобождаваш. То няма нужда вече от това нещо. Това показва истинската природа на Любовта каква е. В един момент, всичко това в което си „инвестирал” го пускаш, т.е. язък за инвестицията. Излиза, че по пътя на Любовта голяма далавера няма да падне понеже на преден план е саможертвеният момент.
  Луната в Телец го прави това трудно и затова е в Екзалтация. Чудесно е до 15 години и от един момент нататък излиза, че си правил инвестиции. Майка ми, ти нали много ме обичаше? Като много ме обичаш защо не ме оставиш на мира? И аз си имам свои живот. Не го оставя, защото май това са били инвестиции, не е било безкористна Любов, а е било давам за да получа. Аз тебе съм те гледала 15 години, а ти мен колко ще ме гледаш като остарея? Време е да ми се върне инвестицията. Каквото и да си говорим, в крайна сметка така излиза. Значи ти се изхитри да изтощиш всичко, да хвърлиш всичко и сега вече чакаш. И защо така се получи. Лошо няма да инвестирам 15 години напред – сделката си струва. Вярно е, че 15 години се изчанчих, но после така съм го впримчила, че няма мърдане. Това се нарича „майчин дракон” – майката не пуска обикновено сина. Вкопчва се в него и го унищожава.
  Получава се нещо много интересно. Синът започва да мрази майката, но той не може да го афишира директно, защото майката е свят символ от както свят светува. И да мразиш майка си е много лошо – всеки ще те осъди за това, а и ти самият се съдиш. Още повече каква майка – 15 години хвърля всичко за тебе и ти накрая – черна неблагодарност. Понеже си искал да бъдеш свободен. Чакай бе, не може за сметка на чуждото щастие да градиш свое щастие. И се получава капан. Детето намразва майката защото това е истината – тук няма Любов. Ако ли пък е имало някога някаква Любов, тя се е изкористила. Няма такова понятие користна Любов. Щом е користно, не е Любов – това са антагонистични неща.
  Затова Луната в Телец Екзалтира. Да се грижиш за децата това е добре. Да се грижиш за някого изобщо това е свързано с Любовта. Обаче без да прекаляваш. Има един момент в който трябва да спреш и нещата да станат съвсем различни. Да допуснеш друга жена до сина, която ще се грижи за него не така добре, уви.
  Това, че майка ти има право на обич и има някакви права е много относително нещо. Много майки с Луна в Телец казват аз не ти се бъркам в живота, обичай си жена си колкото искаш, троши си главата като си толкова твърдоглав. Обаче мене, майка си ще почиташ! Лошо няма, но това почитане на майката край няма. И после защо имало снаха и свекърва.

  ЗА ЛУНА В РАК

  При Рака го няма това прекаляване на Луната. Има един много добър баланс, който се получава веднъж заради кардиналното качество. И втори път като воден знак Рака няма за задача адаптация в материалния свят. Земните знаци са земни, не защото са сметкаджии. Земният елемент не е непременно прагматичен, практичен, далавераджия. Такива могат да са всички зодиакални знаци. Просто земните знаци са действително по-добре адаптирани към този свят понеже са повече реалисти, по-лесно го приемат. Те казват: така стоят нещата – добре. И действат в рамките на интересите. Земните знаци стигат до идеята, че ако искаш добре да се адаптираш в материалния свят, трябва да спазваш законите на необходимостта. В материалният свят свобода няма – има необходимости. Ако не правиш определени неща просто гориш. Те го приемат това и не се бунтуват срещу него. Те го приемат това и от там нататък борбата за сигурност минава и през човешките отношения. Тази борба за сигурност е на първо място материална борба, завладяване на материални ценности, умения да се борави с материята. Всички земни знаци планират добре. Това е задължително условие за постигане на някаква сигурност, стабилитет. Някой трябва да се оправя с материалните неща и това не е лошо. Напротив, това е предпоставка за одухотворяване на материята. Това е предпоставка за очовечаване на света. За навлизане на Любовта в храстите, краставиците, кестените и т.н. И когато тя навлезе в тях те ще станат прекрасни.
  При Рака има един такъв момент, че Луната в Рак когато си гледа децата, тя никога не се вкопчва толкова много в тях. Понеже е кардинална. Кардиналното никога не напада себе си. Жената Рак като остане сама тя пак се справя, тя се бори. На нея й е достатъчна душевната сигурност и не й е необходима материална. На нея й трябва да знае, че детето й има връзка с нея. Не казвам че й е лесно. Но тя има силата да го понесе когато има Луна в Рак. Ако има Луна в Телец не може да го понесе – Луната Екзалтира нещата и трудно се овладява.
  Сега представете си Луната в Рак. Това са инстинктите и най-вече инстинкта за оцеляване. В най-елементарен порядък Луната е човешката душа, човешката психика. Всичките книги на Фройд, Юнг и компания могат астрологически да се обозначат с една голяма Луна, човекът като Луна. А корена на психическият свят, корена на дървото е инстинкта за оцеляване, несъзнаваното. И когато човек се осъзнае, той се справя с този инстинкт. Но ако не се осъзнае, както повечето хора се оказва, че този инстинкт по един или друг начин той е в основата на поведението на човека. Първата причина, поради която аз правя нещо ще се окаже, че е за да оцелея. После вече има някакви други надстройки. Изобщо не е случайно, че повечето хора водят борба за оцеляване.
  Дори когато имат една сигурност, печелят добре чувството на несигурност, често пъти ги сдъвква. Понеже фирмата не се срива толкова трудно. И има доста хора, които се изправят пред дилемата какво да правя сега? Страх, получава се страх. Инстинкта за оцеляване.
  Значи тази Луна къде ще се чувства най-добре? В знака Рак. Инстинкта за оцеляване в рамките на дома и семейството в нашия свят се оказва най-защитен. Най-подсигурен.
  Кардиналното качество прави по-добра връзка с децата, отколкото неподвижното. Понеже освен да се грижиш за децата, ти имаш към тях и претенции. Изискваш от тях. Има двупосочен процес, който е доста по-смислен. Една Луна в Телец предимно се грижи и няма изисквания. Е, това е в общ план естествено.
  И тази Луна в Рак ще си напълни един килер с храна, ще и стигне за годината и няма да има проблеми. А ако случайно метеорит удари Земята тя не се паникьосва много, защото обикновено е свързана с много близки хора с тесни душевни връзки. Има хора, които ще пожертват много за да й помогнат. Луната в Рак обикновено се е погрижила за доста народ и когато има нужда доста хора са благодарни и на свой ред помагат. Луната в Рак прави така, че да има в психиката едно спокойствие. Едно топло и хубаво излъчване.

  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #5 -: Май 04, 2010, 11:03:19 »

  ЗА ДОСТОЙНСТВАТА НА ПЛАНЕТИТЕ В РАК

  Юпитер е в Екзалтация. Юпитер е една планета, която разширява нашето съзнание и тя е от друг по-висок порядък. Не е лична планета. Лични планети са Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс. Те пряко формират характера и темперамента на човека. Т.е. няма разлика между това, което е човека и там където се намират тези 5 планети в хороскопа. Все едно че човекът си е направил автобиография, описание. Юпитер и Сатурн разглеждат човек като обществено същество, като такова свързано с другите хора, а не като индивидуално същество. Затова ги наричат обществени.
  Двете планети пулсират, те са двете страни на една пулсация. Юпитер е мъжкото начало, което се разширява, Сатурн е женското начало, което свива. Тази пулсация е нещо, което се случва на всичките живи същества, в целият Космос. Тази пулсация се проявява в душевен план, в чисто физически план, в духовен и всякакъв план. Всяко нещо, което пулсира живее. Когато спре да пулсира – умира.
  Едно общество също трябва да пулсира. То има импулс за централизация известно време, последван от импулс за децентрализация. В една фирма е същото.
  Юпитер е свързан с пулсацията разширяване, като смисълът му е да разширява съзнанието на човека. А в нашият свят, съзнанието се разширява най-вече чрез познание, опитности. Да имам шанса да опитам от това или онова. Съзнанието не е нещо прочетено, то е нещо преживяно. Ако само мислите, без да чувствате, това ви съсипва психиката и живота. Има разни такива т.нар. учени, професори, които изглеждат смачкани и са много умни, върха на ума са, но усещаш мъртвина в тях, няма сърдечност. Няма душа в тях. Освен това те много често са догматични. Именно психиката позволява да приемаш нещата и така и така, да приемаш ирационалното. Човека не е прав, обаче му е кеф да не е прав - не му пречи.
  Трябва да се различава добро от зло, защото липсата на подобна способност говори за това, че съответният човек няма никакво съзнание. Това че не различаваш добро от зло е демоничен фактор. Това означава, че може да вършиш зло и да не знаеш че го правиш.
  Юпитер в Рак го наричат гостоприемния Юпитер. Когато искаш да си разширяваш съзнанието, какъв е най-удачният вариант това да се случи? Единият вариант е взимаме книги, четем и стигаме до някакви изводи. Ако преживяваме това което четем, това е един цялостен душевно-духовен процес и това се нарича духовна работа. При условие, че книгите си заслужават. Ако ни говори един мъдрец през книгата, стига да не е изкористено и изопачено и ние го четем и се опитваме да го разберем, това е едно силно, лечебно изживяване. Истината лекува.
  Зле ми е, тежко ми е и имам някакви проблеми и не знам какво да правя. До момента в който чета, мисля си, преживявам и в един момент ми светва или чуя от някъде нещо и, а, това е! И ми олеква на душата, защото съм проумял нещо. И от там нататък, като се свържеш с истината се успокояваш. И се свързваш с Любовта. Защото истината е една форма и само в нея се излива Любовта. Има едно духовно сетиво за истината и човек като го развие няма проблем да установява кое е истинско и кое не е. Както няма проблем да вижда.
  Да си разширявам съзнанието по този начин обаче е доста едностранчиво, понеже това са само лични мои опитности, свързани с книгите. А много по ценно се разширява съзнанието при общуване с живият живот. Не с хартиени или друг вид носители.
  Астрологията е такава, понеже тя се проявява в ежедневието и нашите човешки отношения. Цялата тази астрологическа символика се открива във всеки момент. Това е един инструмент, с който да обясниш какво става. Трябва да имаш някакъв начин, думички, защото иначе не може. Или ще го обясняваш чисто философски или с някакъв астрологичен език.
  Така или иначе Юпитер в Рак се опитва да направи следното нещо. Тъй като знакът Рак по своята природа е свързан с дома и семейството, тъй като там ще създава уюта и всичко останало, Юпитер също ще има отношение към дома и семейството. Какво отношение обаче? Юпитер се опитва да разшири дома. А как се разширява дом? Като правиш така, че вътре да има повече хора. И тези хора, които идват там да им е добре, все едно са си у дома. Така един човек, който има Юпитер в Рак има един стремеж в него, при равни други обстоятелства обаче и не е изтормозен, да си направи такъв дом, че да посреща скъпи гости в него. И става така, че когато отидеш при такъв човек, ти се чувстваш посрещнат. Това, което наричат славянско гостоприемство - гостът е Господ, Бог ти влиза в къщата.
  Не случайно, и това го има в Библията и други свещени писания, че Бог по този начин познава, кои са неговите чада и кои не са. Идва ти на гости и по това как го посрещаш те съди кой си и какъв си.
  Представете си, че отивате на гости на един такъв човек. Той е човек, който обича гости, да има хора около него и те да се чувстват добре. Като Луната в Рак, която обаче се е разширила по отношение на повече хора. Той иска неговото семейство да е добре и плюс това не иска да живее сам. Той иска да превърне домът си в обществено място, казано по друг начин. И той е вродено гостоприемен. Когато такъв човек те посреща ти се чувстваш желан и това си личи във всичко. Трябва да се седне на маса. И именно тук се проявява нашето гостоприемство - крайно невъзпитано е да държиш гостът жаден и гладен. Юпитер в Рак изнася на масата всичко. Той иска да създаде условия, обикновено несъзнателно, хората да се срещнат там. Обича да събира хора в дома си и да ги запознава.
  Другото ценно нещо при Рака е, че той не го прави това самоцелно. Ако познатите ми са хора от средна ръка, такава и къща ще направя, така че когато идват у нас да се чувстват като у дома си. Ако направя дворец, те ще се чувстват дискомфортно. Правя къща, каквато те биха приели лесно и добре. Това прилича на Венера в Телец. Венера в Телец, когато кани някой го кани на място, където той ще се чувства удобно и добре - има усещане за това. Т.е. ориентира е по другия, кое за него е добро. Юпитер в Рак не разсъждава каква къща иска да има за себе си. Той къща лично за себе си не желае да има, а такава в която да има хора и се чувства добре, когато тя е социално място. Всичко, което улеснява гостоприемството трябва да е на едно място - голямо помещение, където се събират хора, кухня в дневната като бокс. Когато отидете на гости на един човек, Любовта се проявява по такъв начин и вие се чувствате добре. И на човек му става симпатично това, домакинът му става симпатичен, дори и за пръв път да отиваш при него. Чувстваш стремежът за грижи към теб, усещаш, че такъв човек се интересува от теб.
  Когато си тръгна от този човек, той ме изпраща като скъп човек, а аз съм влязъл непознат у тях. Този човек, така се държи и с непознати и щом си гост си под закрилата на боговете. И си тръгваш от такъв човек като близък, не като непознат.
  При това положение се трупат много душевни опитности. Така се създават едни условия, едно място, където хората се срещат. Това е едно място, където аз мога да си изплача болките, да се похваля, много неща мога да направя, които иначе няма как да направя. След това, на този човек му се отварят много врати по естествен начин. Представете си че той дойде при мен за нещо. Не че сме станали първи приятели защото аз съм бил веднъж на гости в тях, но споменът от това е хубав. И аз ще си кажа, че това е един свестен човек, и ако няма нещо, което да е съвсем зле ще му помогна на този хубав човек. Той вече ми е симпатичен. Т.е. така връзките между хората стават по-здрави, по-широки. Не е необходимо да изпадам в интимна близост с всеки, но вече има един кръг от хора, които са близки помежду си защото си ходят на гости, стават добри познати.
  Вътре в психиката на човек има вроден извор на жива вода, извор на оптимизъм. Юпитер в Рак не може да повярва, че нещата ще завършат зле. Той се надява до последно на чудо и то до такава степен, че не се плаши. На другият ден ще го бесят, а той е спокоен, вярва, че Господ ще се погрижи за него - може би през нощта ще го спасят или като Левски ще го помилват на другият ден. Това се е случвало. Например на Никола Обретенов, помощник-апостол в ІІІ-и революционен окръг, преминал с Ботевата чета през Дунав. И когато тя е разбита, той е осъден на смърт, чрез обесване и трябва да бъде обесен в Русе. И на сутринта ги качват на бесилките, прочитат им присъдите, слагат им въжетата, след което четат, че това е царската милост на султан Абдул Азис ІІ и във връзка с нея присъдата е заточение в Мала Азия. А тази милост идва, защото твърде много зверства са направили турците, твърде много журналисти са го видели това нещо и започва да намирисва на руско-турска война. И английският посланик съветва султана да престане с тези смъртни истории, достатъчно българи са избити.
  Юпитер дава вяра в тези работи, които макар и рядко, но се случват. Юпитер дава вяра до последно, ирационална вяра. Без да има никаква логика си вярва в това. Вярва в чудо. Когато има негативен развой на събитията, такъв човек се надява на добро. Той като че ли изначално знае, че след лошото идва добро. Не може да е все лошо. Такъв човек живее по-лесно, по-добре с повече вяра в душата. Затова го наричам “извор на жива вода”. На жива вода, защото той е жив. Значи един човек, който е обезумял от страх той не е жив, не е човек, не изглежда достойно. Ако човек допусне страхът вътре, страхът всичко съсипва. Страхът свива и сковава и в крайна сметка ставаш неадекватен. От страх, човек прави глупости и злини. А Юпитер в Рак не ти позволява така да те е страх, няма го това нещо. Вярваш в хората и затова си така гостоприемен. Няма го това когато дойде непознат човек и ти да си мислиш, откъде накъде ще го пускам тоя в къщата си - той ще огледа и утре ще дойде да ограби, или ще ми усмърди всичко.
  И откъде идва Екзалтацията? Когато живееш по този начин има много широк кръг от хора, които са ти задължени и имат хубаво чувство към тебе. Не е въпроса в задължението. Юпитер в Рак не го прави това за да му бъде някой задължен, просто човекът си е такъв, естествено се получава и затова целият контакт е приятен. Екзалтацията идва от едно прекаляване обаче. Сега да бъдеш гостоприемен, това все пак изисква ресурс. Трябва да има храна, време, което да отделиш на гостите.
  Представете си следната картина. На гости сме му и всичко е наред, обаче свършва пиенето и понеже е късно, той казва, жена, нямаше ли една бутилка уиски там горе смотана в онзи шкаф. И жената шът-ка, това е за Нова година, 15 годишно е, специално е. Жена, не се излагай, имаме гости - сваляй веднага тази бутилка. Свършва и мезето: жена, нямаше ли пиле във фурната. А тя пак шът-ка, абе това е за обяд утре, за децата. Жена, изкарвай всичко навънка. Накрая, след като си тръгнат гостите и ако жената е издържала до края, какво се случва. Получава се конфликт с нея - да имаш гости е хубаво, обаче прекаляваш. Не е хубаво така.
  Има и нещо друго. Ако аз съм толкова гостоприемен, то човекът до мен, в случая жената, може да не е толкова гостоприемен и така го превръщам в жертва. Защото все пак, домът е лично място и в него трябва да има възможност и за усамотение. А като има постоянно хора, а идват и хора, които са напрегнати, ядосани и ти не можеш да се усамотиш. Не е толкова лесно да го издържиш това нещо. Това е една обществена функция.
  Гостоприемството се проявява и на работното място, в личен план. Душата ти се отваря да посрещне другия по хубав начин. Това дава шанс. Юпитер дава шанс, възможност с всички тези гости. Да бъдеш желан гост някъде. Именно на такива места хората се запознават, могат да получат съвети, да им хрумнат ценни идеи. Създава се среда, в която аз се чувствам удобно, комфортно. Мога да творя, да се сетя. Защото докато съм уплашен не мога да творя. И то не защото по принцип съм глупав, но просто не ми идват мислите в главата. Когато се успокоя и някой се погрижи за мен аз започвам да се сещам за едно, за друго, за трето.
  Съответно, нашият стопанин, домакин има възможност да преживее много неща. Представяте ли си, пред вас има една палитра с много хора. Само да го наблюдаваш това нещо и се учиш вече. Виждаш живота какъв е. Ако плюс това четеш и мислиш - всичко си идва на мястото. Много е важно да можеш да споделяш. Защото само ако четеш често си объркваш главата. А като споделяш, те хората ти дават обратна връзка. По-добър учител от живота няма и Юпитер точно това прави - създава едни добри условия да живееш един богат живот.
  Сатурн в Заточение - това е така, защото Сатурн е големият страх. Видяхте, че при Рака и без това има една дистанция и без това си пази чувства и без Сатурн. По своята природа той има едни бариери, които си ги държи по естествен начин. Страхът обаче, че ще бъдат наранени чувствата ми в следствие на Сатурн така нараства, че бариерите от 3 стават 6. Той вече съвсем трудно си отваря душата. Тестовете стават прекалено много - мога да тествам един човек 5 години и пак да не се осмеля да се свържа с него от страх, че ще ми бъдат наранени чувствата. Кой ще издържи толкова дълги тестове? Типичен пример за това е, че уж връзката ни е сериозна, а като му кажа обичаме се, всичко е точно и не виждам причини да не се оженим. Аз ти предлагам да се оженим пролетта, хубаво време. И той със страх страшен - ами добре. Наближи пролетта, а той - имам тука едни работи, много напрегнато, не е за женене сега. Добре, есента тогава. Дойде есента и той пак се отмята на пролетта. И в един момент си казваш, чакай, какво става тука? Нещо много страх има тука, страх те е да се свържеш с мен, да ми се довериш. И я докато е време да се разделяме, защото с този страх, как ще живеем цял живот.
  И така именно поради Сатурн в Рак и търсене на сериозност и на преосигуровки той в крайна сметка често пъти остава стар ерген или стара мома. Получава се дисхармония - от една страна много искаш, а от друга не ти стиска. И другият трябва да е много безопасен, да е доказал преданост и там не знам какво си за да се справи. Ето едно много сериозно Заточение. Сатурн така блокира отношенията където и да било защото ти пречи да се довериш - на колеги, на екип. Единствено когато си правя самичък всичко, само тогава съм спокоен. Да, но какво ще постигнеш и ще направиш сам? Твърде малко. И усещането за несподеленост го разпъва на един вътрешен кръст, защото знакът Рак си иска своето - посвещаване в Любовта.
  Марс е в Падение, защото когато Рака се огорчи, започва да го боли, а Марс нагнетява това с енергия. Каквото Рака преживява, Марс го усилва, той работи като усилвател. И когато това се случи това да е болка или обида те стават смъртоносни. Марс в Рак има това качество да се обижда тежко. Когато е засегнат става отмъстителен. Друг човек, без Марс в Рак не би се засегнал толкова много - по-лесно би простил.
  Марс в Рак е една задача, да се научи човек да се справя с тези състояния на тежка обида в които е склонен да изпада. Преминаването на една граница на Марс в Рак води до крайна агресивност. Ще видите как една жена с Марс в Рак се нахвърля върху мъж и е в състояние да го помели, защото в такова състояние човек не си знае силата. А и няма задръжки никакви. Това обезумяване на Рака е много трудно да се получи, защото той не е такъв знак.
  Обикновено не се налага да се получи такова нещо защото хората усещат как Марс нагнетява изключително силно психическо напрежение, заплаха и започват да успокояват другия. Марс в Рак избухва бавно - набира, набира и през това време ти имаш време да реагираш. И само ако си много нагъл става лошо.
  Нептун беше тази планета на Любовта, която идеализира - това е духовният закон за Любовта и има астролози, които смятат, че знакът Рак е подходящ за една силна позиция на Нептун. Заради тези дълбоки чувства, вътре в знака. Но официалното мнение е, че Нептун е в радостта си в Скорпион. Но има едно такова мнение и за Рака.
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #6 -: Май 04, 2010, 11:20:17 »

  Доста интересно - мерси! Усмивчица
  Активен
  izida
  Гост
  « Отговор #7 -: Май 04, 2010, 12:00:56 »

  Леле, добре че не си си сменил и аватара, че вече щях да се чудя кой кой е. Е разбира се, винаги остава варянта с досещането по стила не писане, и правописните грешки Ухилен,
  хахахха,
  Готино текстче В. , мерси, написано е наистина завладяващо, и мисля че има доста верни нещА, ще отбележа аз, като представителка на разчшкото съсловие!!
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #8 -: Май 04, 2010, 12:05:28 »

  Няма защо. Усмивчица
  Честно казано тази предълга статия ми помогна и лично на мен да осъзная някои неща. Все пак една Луна в Рак винаги оказва много силно влияние у човек и ако е в несъвместим знак с този на Слънцето, винаги поражда до известен степен вътрешен конфликт.
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #9 -: Май 04, 2010, 12:14:33 »

  Ти ли си Вес Веселяк ...и аз се обърках. Може да играем на криеница из форума ако сте навити..или на стражари и апаши хахахахах
  Активен
  izida
  Гост
  « Отговор #10 -: Май 04, 2010, 12:32:02 »

  Ти ли си Вес Веселяк ...и аз се обърках. Може да играем на криеница из форума ако сте навити..или на стражари и апаши хахахахах

  А ти кой си???  Ухилен Ухилен Ухилен Ухилен
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #11 -: Май 04, 2010, 12:32:33 »

  Шъъъъъъът! Много сте потайни, няма що. Какви Раци сте всъщност.  Ухилен
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #12 -: Май 04, 2010, 12:54:09 »

  Ей!Може ли нещо за и за лъвовете?
  Активен
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #13 -: Май 04, 2010, 13:15:09 »

  Само да уточня, че освен за Рака и Лъва, за другите зодиакални знаци не намерих такива обширни статии.
  За двете статии не съм получил правата от автора да ги публикувам тук, затова най-горе в темата съм цитирал източника, откъдето съм ги взел. Затова ако се наложи да ги махнем, нека остане само линка към тях.
  В началото на темата забравих да напиша авторите на статията, затова ще ги напиша тук. Нека ако има възможност, администраторът да ги постави в началното мнение на темата под линка.

  Автор на лекцията: Д-р Калоян Петров
  Записал: Димитър Петров
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  ЗОДИАКАЛНАТА ОБЛАСТ НА РИБИ
  Астрология и нумерология
  pluton 13 1609 Последна<br />публикация Юли 23, 2010, 11:58:12
  от pluton
  ЗОДИАКАЛНАТА ОБЛАСТ НА СТРЕЛЕЦА « 1 2 »
  Астрология и нумерология
  pluton 18 1520 Последна<br />публикация Юли 23, 2010, 23:23:23
  от nadin33

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright