Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Енергията на пирамидите  (Прочетена 11746 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Май 01, 2010, 11:23:03 »

  Всяко нещо се бои от времето, Само времето се бои от пирамидите,
  (арабска пословица)


  Пирамидите - вечният символ на древността! Едва ли има по-загадъчни и по-впечатляващи строежи от тях. От хилядолетия те вълнуват хората. От всички пирамиди безспорно най-прочути са египетските, за които се смята, че са най-старата мистерия на планетата земя. Така, както са описани от Херодот, те са били дребни още за дребните гърци. Но пирамиди и пирамидални храмове има не само в Египет. Има ги и в централна и южна Америка, Китай и Индонезия и на много други места, дори и в Европа Какво са всъщност пирамидите? И за какво, от кого и как са построени? Счита се, че в Египет това са монументални гробници на фараони, а в Мексико, Перу и другаде са ритуални храмове или култови постройки. Това ли са наистина пирамидите?

  От всичките стотина полуразрушени или оцелели пирамиди в горен и долен Египет, най-известна е прочутата група от три пирамиди в Гиза (квартал на Кайро), на левия бряг на Нил, която се състои от две големи пирамиди - на фараоните Хуфу (Хеопс) и Хефрен и една по-малка - на фараона Микерин заедно със загадъчният сфинкс пред тях. Двете големи пирамиди са почти еднакво високи, но по-голяма и по-прочута е тази на Хеопс, макар че поради перспективата на местността тя изглежда малко по-ниска. И трите пирамиди са геометрично подобни с основи точен квадрат и са ориентирани със страничните си стени в посока север - юг. Стените им са равнобедрени триъгълници, които обаче изглеждат почти равностранни, тъй като ъглите им са близо до 60° (по-точно два по 58° при основата и един 64° при върха. Височината на пирамидите е такава, че ъгълът на наклона на стените спрямо равнината на основата е 52°, а ъгълът на наклона на околните ръбове към основата е 42°, при което отношението между височината на пирамидата и ръба на основата е равно на 0,65. Изключение прави Хеопсовата пирамида, върхът на която не е остър, а завършва с малка квадратна площадка, така че това отношение за нея е 0,63, което е приблизително равно на 2/п. Погледнати отдалеч, пирамидите със своите съвършени пропорции излъчват сила, стабилност и хармония.

  Никой не може да каже със сигурност кога, как и защо са построени големите пирамиди. Общоприето е мнението на археолозите египтолози, че това са гробници на фараони, построени за тях още приживе. Обаче в нито една египетска пирамида никога не е намирана мумия, нито има някакви пищни украси, стенописи, надписи или погребални принадлежности, да не говорим за скъпоценности, които според официалните версии са били ограбени още в древността. Мумиите са намирани винаги в заупокойни храмове и богато украсени гробници в скалите или в пясъка на Египет, но в пирамиди - не. Цялата конструкция на входовете, коридорите и т.н. Погребални камери е толкова странна, непонятна и някак си твърде семпла, че изглежда нелогично това да е гробница на могъщ фараон. И от тук започват загадките, така вълнуващо описани в многобройни публикации, книги и пътеписи и особено в изключително интересната книга за пирамидите на Богомил Герасимов.

  Измежду всички пирамиди Хеопсовата пирамида е наистина уникална. Тя е най-голямата, най-високата и най-известната пирамида в света, наричана с право великата пирамида. Невероятно е обаче една такава огромна конструкция да е построена за гробница на фараона още по време на царуването му, т.е. За по-малко от 25 години. Това изглежда напрало невъзможно с каквато и строителна супер техника да се разполага и колкото десетки или стотици хиляди работници, занаятчии и роби да са били включени в строежа. Та Хеопсовата пирамида е висока 146 метра, а страните на основата й са по 233 метра. Тя е изградена от 203 реда продълговати каменни блокове от твърд варовик, преплетени, застъпени и свързани като зидовете на една къща, като съдържа 2,3 милиона (!) Блока с размери около 0,7x0,7x1,9 метра и тежки средно по 2,5 тона. Във вътрешността й има сложна система от кухини, камери, коридори и отдушници, изградени от грамадни гранитни плочи, теглото на някои от които достига до 70 тона. Към броя на блоковете трябва да се прибавят още 44 хиляди бели облицовъчни блокове, тежки не по-малко от другите. Не е трудно да се пресметне, че за да се построи една такава колосална грамада в такъв кратък срок, трябва каменните блокове да се оформят, придвижват, изкачват и нареждат със скорост средно по един блок на всеки три минути и то ако се работи непрекъснато по 12 часа в денонощието, т.е. По 240 каменни блока на ден в продължение на десетилетия. Като някакъв конвейр! Това направо не е за вярване. А как са изрязвани тези блокове с примитивните медни сечива, с които са разполагали египтяните, как са ги оглаждали, как са ги пренасяли от единия до другия бряг на Нил и най-после как са ги издигали и поставяли всеки на своето място? Дали са били теглени от стотици хора с помощта на въжета, макари и скари по грамадни дървени рампи, поливани с вода и намазвани с маслиново или палмово масло, или е прилагана някаква друга по-прогресивна технология, като подемни машини например? Това навярно никога няма да се изясни. Наистина древните египтяни трябва да са били много изкусни строители, щом са могли да построят такива изумителни инженерни шедьоври в такъв кратък срок. Известно е, че главните пирамиди са построени за един сравнително кратък период от време от фараоните Джосер, Снофру, Хуфу, Хефрен и Микерин. Обаче датировката на най-старите пирамиди съвсем не е така сигурна, както я представят археолозите - около 2700 год. Преди Христа, следователно възрастта им е 4700 год. Има предположения, че тези пирамиди са по-стари от самия Египет и от фараоните и че те са заварени от тях и кой знае дали не са по-древни и от най-старата човешка цивилизация И ако е вярно, че времето в крайна сметка унищожава съграденото, вярно е и това, че то е безсилно пред пирамидите. В този смисъл дребните наистина са строили за вечността.

  Другите пирамиди - в Мексико, Перу, Бразилия и Камбоджа, не са точно такива. Те са стъпаловидни, пресечени, по-ниски са и по-разляти, с други пропорции. И затова не са така внушителни, но за сметка на това са далеч по-многобройни - може би няколко хиляди. За тях се знае със сигурност, че са храмове, а не гробници. Това обаче не ги прави по-малко загадъчни от египетските. Защото загадката на всички пирамиди не е само в това кога, как и защо са построени, а в чудодейните свойства, които им се приписват, в тяхната тайнствена енергия.

  Каква е тази енергия, която възбужда ума на хората? Кое прави пирамидите толкова привлекателен обект, а посещението им - толкова вълнуващо преживяване? Това са безбройните разкази, легенди и митове за някаква загадъчна енергия, която се излъчва или се акумулира в пирамидите; разкази за тайнствени огньове, танцуващи около върховете им; за мистериозни болести и необяснима смърт, постигнала всеки, дръзнал да оскверни гробницата на фараона; за проклятието на фараона! Разкази за особеното и с нищо несравнимо чувство, което изпитваш вътре и знаеш, че милиони тонове камък висят над главата ти със страшна тежест; за преданията, че от тук, от пирамидите жреците са общували с боговете и с космическите сили»

  Ще цитирам свободно някои пасажи от книгата на Герасимов за пирамидите: „пирамидата ражда и трупа енергии, дори само когато е домашен модел, направен от картон или дърво Тези енергии удължават живота и забавят стареенето, предпазват здравето и помагат при лечението на тежки болести, подобряват качествата на храни и напитки, пречистват и енергизират водата, подсилват семената и увеличават земеделските добиви. Пирамидата оказва общо благотворно влияние върху живия организъм, тя спомага за регулиране на жизнените му функции и засилва оздравителните процеси. Тя подобрява психическото и физическото състояние на организма, успокоява нервното напрежение и подобрява концентрацията на мисълта. И най-после, доказано е, че пирамидата удължава използването на бръснарските ножчета и предпазва от разваляне продуктите от животински и растителен произход, като ги изсушава и мумифицира..."

  Най-разпространените експерименти, които се провеждат за изследване на тази загадъчна енергия, са тези с радиестезично махало и багети. Обикновено те се прилагат върху домашни модели от картон, пластмаса или дърво. Може да се установи, че в близост до пирамидата и особено непосредствено до ръбовете и над върха й, а също и вътре в нея, махалото се колебае или се върти по особен начин - ту надясно, ту наляво, ту спира, ту отново започва своето движение.

  На базата на редица такива експерименти, проведени от много хора, между които експериментите на младия Яким Михов, които се отличават с особено прецизно и непредубедено отношение към проблема, се твърди следното. Махалото и багетите реагират не само на пирамида от хартия, картон или дърво, но и на плосък квадрат, изрязан от същия материал. Ако не е квадрат, а например кръг или триъгълник, те или не реагират или много слабо. Почти не реагират и на конус или куб, но на пресечена или обърната пирамида - да. Пирамиди с други пропорции имат по-слаб ефект. Ако пирамидата се разлепи по един от ръбовете и започне да се отваря, ефектът започва да отслабва и когато стените й станат перпендикулярни на основата, ефектът изчезва. Пирамиди от картон, дърво, пластмаса и метал дават еднакъв ефект. Пирамида, направена във вид на телена рамка, моделираща ръбовете, също проявява известно действие, но само ако началото и краят на металната тел са запоени. Пирамиди, поставени над геопатогенни зони (над подпочвени води), защитават от вредното им въздействие. Твърди се още, че хората, чувствителни към физиотерапия (нагревки), са чувствителни и към радиестезията и към пирамидите. Твърди се също така, че защитното действие на пирамидата се изразява и в това, че например зеленясали медни монети, ръждясали гвоздеи и други подобни предмети след няколко дневен престой в пирамида се самопочистват, захабени ножчета се самозаточват, а прясно месо се мумифицира (изсъхва) без да се разваля. И накрая, твърди се, че пирамидата ободрява хората, повишава тонуса, успокоява страданията и лекува някои болести. Само че по въпроса къде да се постави пирамидата и как да бъде ориентирана, няма единно мнение.

  Всичко това е достатъчно за да се състави мнението, че тези резултати или са до голяма степен субективни и невъзможни от гледна точка на науката или че в пирамидата наистина има някаква тайнствена енергийна сила, която не се подчинява на известните природни закони. А може би там се крие някаква „още неидентифицирана и научно непризната енергия, която заплита като 3 мрежа трите вида енергии - земната, космическата и биоенергията на човека".

  Всичко това е индикация, че в и около пирамидата „има нещо". Какво може да е това „нещо"? - съюзът на „трите енергии"- земната, космическата и биоенергията?

  Красиви и силни думи! Но дали е така?

  Съвсем наскоро преди да излезе тази книжка, един колега, Сава Папазов, ми се обади.

  - ела да видиш едни картинки. Има нещо за тебе.

  Оказа се, че той купил книжката, едно по-старо издание и без да ми се обади, поне да си каже мнението, моделирал на компютър с метода на крайните елементи проблема с радиестезията. Като видях тези „картинки" на цветния монитор, едва не паднах, отвориха ми се очите. Вие можете да ги видите на илюстрациите. Мрежата, която се вижда на фигурите, това са „крайните елементи", на които е разбито околното пространство за да се избърши моделирането. Цветовете и сенките показват интензитета на електрическото поле на земята, хоризонталната линия е земята, фигурата над нея е човекът, а контурът под него - подпочвената вода. В модела са заложени следните данни: относителна електрическа проницаемост на въздуха 1, на почвата 10, на човека и водата 100, а интензитетът на полето при земята е приет за 100 волта на метър. От фигурите може да се види една голяма концентрация на линиите на електрическото поле около човека във вид на сияние около главата му, както и около подземната вода, а в същото време полето отслабва в главата и тялото на човека и в контура на водата. А когато на същия модел в полето няма внесени нито човек, нито вода, полето е равномерно. Когато пък човекът е сам върху земята, в която няма подземна вода, деформацията на електрическото поле е по-слаба. Всичко това подкрепя хипотезата за радиестезията, изложена в предния материал, а именно, че човекът реагира чрез свой вътрешен рецептор на аномалиите на земното електрическо поле, предизвикани от наличието на подпочвена вода или други подземни обекти.

  Като показвахме тези „картинки" насам натам, ми хрумна нещо.

  - а защо не сложиш и една пирамида върху човека, в модела де? - той я „сложил" и ето резултатът. Около пирамидата, умалено копие на Хеопсовата, земното електрическо поле, което иначе е равномерно, сега е силно деформирано и сгъстено, което на модела се демонстрира като сияние около върха и ръбовете й. Вътре в нея полето е отслабено, като около човека, който е разположен вътре, то отново се концентрира до известна степен, което означава, че интензитетът му се променя в съответствие с големината на електрическата проницаемост на телата. Забелязва се нещо като екраниране на човека, когато той е вътре в пирамидата, някакъв защитен пояс срещу електричното поле на земята, който пирамидата изпълнява по отношение на човека в нея, като че ли тя избутва вън от себе си полето.

  Това ме накара да се заинтересувам от пирамидите.

  Обвиняват ме, че прекалено опростявам нещата, свеждам ги едва ли не до тривиалност. Може и така да е. Затова любезни читатели, ако очаквате от следващите редове да узнаете нещо тайнствено, нещо мистериозно, окултно или космическо, нещо астрално, от което да ви спре дъхът, по-добре не четете по-нататък. Ще останете разочаровани. Нещата са много по-прозаични.

  Компютърното моделиране, което колегата Сава Папазов беше направил и което бе успешно доразвито от Деница Държанова, наистина ми отбори очите, за което съм им безкрайно благодарен. Работата е там, че аз просто бях забравил известния факт, а именно, че всяко тяло от изолационен материал, внесено в електростатично поле, например това на земята, се поляризира. Това значи, че вътрешните му електрически заряди с противоположни знаци, които иначе са свързани и го правят електронеутрално, сега се разделят и създават свое собствено контра поле. В резултат на това електрическото поле вън от тялото се деформира, като се концентрира около него, а вътре интензитетът му отслабва. Тези изменения на електрическото поле, предизвикани от внасянето на тялото в него, са много по-силни по отношение на енергията на полето, защото тя е пропорционална на интензитета му на квадрат. Степента на отслабване на полето в тялото и на неговата енергия, т.е. Степента на екранирането, е приблизително пропорционална на относителната електрическа проницаемост на тялото. Точно такъв е случаят с радиестезията и с пирамидите. При това магнитното поле на земята не играе никаква роля и няма нищо общо с явлението Основната причина трябва да се търси в земното електрическо поле.

  Какво става с една пирамида от изолационен материал (картон, дърво, камък или пластмаса), когато е поставена в електрическото поле на земята?

  Интензитетът на естественото земно електрическо поле, т.е. Атмосферното електростатично поле на въздуха между небето и земята, дори и в ясно време, има големи стойности. Това поле е общо взето равномерно като постепенно отслабва с височината над земната повърхност по експоненциален закон и освен това е до известна степен ориентирано в направление на земните полюси. Макар че земното поле се приема за постоянно, то има слаби циклични колебания, свързани с годишните сезони и денонощното въртене на земята. Най-силно е полето в непосредствена близост до земната повърхност, където интензитетът му може да достигне дори до 130 волта на метър. А когато над земята са разположени заредени (гръмоносни) облаци, това поле е още по-силно.

  Когато в това поле се постави пирамида от изолационен материал, той се поляризира и полето в нея отслабва. По-точно отслабва полето в стените на пирамидата, ако тя е куха, или в цялата пирамида, ако тя е плътна. Ако сега в една куха пирамида поставим тяло от жива материя, което при определени условия също може да се приеме за изолатор, то ще попадне в зоната на отслабеното поле, но полето около самото него отново ще се сгъсти, разбира се в по-малка степен. Това екраниране наподобява отчасти екранирането с фарадеев кафез, но механизмът на явлението е коренно различен, тъй като екранът (пирамидата) не е от проводников материал (метал), а от изолационен материал (неметал). Целият този ефект зависи от формата и размерите на пирамидата, от дебелината на нейните стени и от електрическите проницаемости на двата материала - на пирамидата и на поставеното в нея тяло. Чистата вода също е изолатор като картона, сухото дърво, камъка, стъклото и пластмасите, но нейната относителна електрическа проницаемост е много по-голяма от тази на другите вещества - 81 срещу 3 до 9. Най-голяма електрическа проницаемост има водата, свързана в клетките на рибата материя - около 100, а пък самите живи същества съдържат от 60 до 90% вода. Точно затова живата материя е най-чувствителна към ефектите на пирамидата и към отклоненията от нормалния фон на земното електрично поле, в което всички предмети и тела са потопени.

  Тук обаче трябва да се отбори една голяма скоба и да се дадат някои физиологични пояснения относно живата и мъртвата материя. Живата материя може да се разглежда и като изолатор и като проводник в зависимост от състоянието й и от интензитета на електрическото поле, което е приложено върху нея. Едно тяло от животински произход, докато е живо, е лош изолатор и сравнително добър проводник на електрическия ток поради съдържащата се в него кръв и кръвна плазма, които са богати на соли и минерални вещества и следователно са електролити (проводими течности). Поради това електрическото съпротивление на живото тяло не е високо, само около няколко стотин ома. Когато това тяло умре или бъде убито и се обезкръви за да се направи от него мумия или хранителен продукт, то се превръща в изолатор. Все пак независимо от това дали тялото е живо или мъртво, дали е проводник или изолатор, то се държи по почти еднакъв начин, когато е внесено в електрическо поле. Това е така, защото електрическата проницаемост на живото тяло има много по-голяма стойност, отколкото на мъртвото.
  Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #1 -: Май 01, 2010, 11:25:15 »

  Но нека се върнем отново към пирамидите и да опишем някои от техните знаменити ефекти и да видим как могат да се обяснят в светлината на горната хипотеза?

  1. Ефектът на формата.
  Той е най-важният. Защо точно пирамида, а не призма, конус, цилиндър, сфера, пресечена пирамида, пресечен конус, куб, паралелепипед или какво да е друго тяло? Правени са стотици опити и се доказва, че четириъгълната пирамида е най-подходящото тяло. Защо? Компютърното моделиране отговаря на този кардинален въпрос, от който зависи може би съдбата на цялата тази хипотеза. И ето какво се получава.

  За да е най-голяма концентрацията на електрическото поле около тялото и следователно най-силно екранирането, тялото трябва да е ръбесто, ъглесто и върхесто . А пирамидата отговаря най-добре на тези условия. Другите тела се доближават повече или по-малко до овалната цилиндрична или сферична форма, при която деформацията на полето вън и в тях е по-малка. Така че и другите тела по принцип притежават същите свойства като пирамидата, но в по-малка степен. При пирамидата, най-вече около ръбовете й и особено при върха, концентрацията на електрическото поле може да стане толкова силна, че да йонизира въздуха и да започне коронен електрически разряд, който ще се изрази във флуоресциращо електрическо сияние или блуждаещ огън около нея. Може би точно това са били танцуващите огньове около пирамидите и по върховете на кули, камбанарии и мачти на ветроходни кораби, които са забелязвани нееднократно при буря от много моряци, пътешественици и обикновени хора (т.н. Огньове на свети Елм). А може би това е бил и знаменитият светещ ореол (аурата, нимба) около главата на светците. Защото електрическото поле се концентрира не само около върха на пирамидата, но и около главата на човека, както може да се види от компютърните модели. Между впрочем какво значи светец, свят човек? Не в преносен смисъл, а в буквален - това е човек, който свети. Нещо подобно се наблюдава и при т.н. Ефект на Кирлиян - това е едно невидимо сияние, наричано образно „енергийна аура", концентрирано около пръстите на ръцете на човека, което се регистрира при определени условия с помощта на фотографска техника. Явно при тези опити не се касае за някакво специално био поле, излъчвано от човека, а за концентрация на земното електрическо поле около пръстите, които всъщност са едни остри изпъкналости на тялото. Тук трябва да се каже, че концентрацията на линиите на полето е толкова по-силна, колкото повече изпъкналости има тялото и колкото ръбът или върхът му е по-остър, а ако той е остър като игла, интензитетът на полето теоретично клони към безкрайност. Ето затова силата на пирамидата и на обелиска е максимална там горе, на върха! И затова мълнията пада и върху самотни сухи дървета.

  2. Ефектът на квадрата.
  Защо точно четириъгълна пирамида с квадратна основа, а не например триъгълна, петоъгълна, шестоъгълна и т.н.? Пак по същите причини - при повече ъгли полето се деформира по-слабо. Ами триъгълната? При нея деформацията на полето би била най-силна. Значи триъгълната пирамида е по-добра от класическата четириъгълна. Не знам, може и така да е. Едва ли обаче дребните египтяни са осъзнавали това. Но без съмнение, от гледна точка на интуитивното им разбиране за строителна статика и като се има предвид, че стабилността на строежа зависи от наклона на стените, четириъгълната пирамида е най-устойчива в конструктивно отношение, най-стабилна е и най-проста, а и най-лесно се изгражда (със застъпващи се призматични каменни блокове) в сравнение с другите геометрични тела. Освен това тя е и по-удобна за разположение на вътрешните пространства и най-естествена за ориентация спрямо посоките на света.

  3. Ефектът на пропорциите и размерите.
  Общоприето е мнението, че най-добри пропорции имат пирамидите, които са точно копие на Хеопсовата пирамида, само че в умален мащаб. Но това съвсем не е така. Пирамидите проявяват своята „енергийна сила" и при други пропорции, например те могат да бъдат по-изострени, както на други места в Египет, или по-сплескани, както в Мексико Обаче изострените са нестабилни в строително отношение, много по-трудно се изграждат и по-лесно се рушат, а сплесканите заемат повече място и не са

  Така внушителни. Освен това максимален ефект от деформацията на електрическото поле ще има тогава, когато пирамидата е с по-дебели стени, по-плътна е и е напълно симетрична, т.е. Когато тя е четириъгълна с квадратна основа и стени, които са равностранни триъгълници с ъгли при основата и при върха по 60˚ . Тогава ъгълът на наклона на стените към равнината на основата ще бъде равен на 55˚, а ъгълът на наклона на ръбовете към основата ще бъде 45˚, при което съотношението на височината на пирамидата към страната на основата й ще се получи равно на у2/2=0,71. Това е идеалната

  Пирамида. А египетските пирамиди със своите ъгли съответно по 58˚, 64˚, 52˚ и 42˚ и отношение на височината към основата 0,65 са най-близки до нея и в този смисъл те са почти идеални. Всъщност по своите пропорции те се оказват съвсем малко по-снижени, но за това може да има чисто строителни причини, свързани със стабилността на огромната конструкция или такива, свързани с перспективата на изгледа. Така или иначе египетските пирамиди безспорно изглеждат най-хармонични за окото. И не трябва да търсим никаква числова мистика, никаква магическа връзка на размерите им с числото „пи" или с някаква специална астрална комбинация от числа, която ги характеризира. Нещата са много по-прости.

  4. Ефектът на ориентацията.
  Според мен това няма голямо значение. Вече се каза, че земното електрическо поле е ориентирано до известна степен по посока на земните полюси, така че ориентацията може би има известно слабо влияние. Установено е, че земното електрическо поле е насочено вертикално към земята, но има и хоризонтална съставка, която обаче е несравнимо по-слаба от вертикалната. Следователно би било пресилено да се твърди, че именно тя е причината за ориентацията на египетските пирамиди. Най-вероятно за това има религиозни причини, свързани с култа към бога на слънцето, към изгреба и залеза. Така че твърденията, че действието на домашните пирамиди е силно зависимо от ориентацията им, според мен са безпочвени.

  5. Ефектът на материала и пълнежа.
  Това е важно. Вече става ясно, че материалът на пирамидата трябва да е изолатор с колкото се може по-голяма електрическа проницаемост. За сведение относителните електрически проницаемости на някои по-важни материали са: течности (спирт) - 2, дървесина (картон, хартия, дърво, памук) - 3 - 4, пластмаси (текстолит, гетинакс, полистирол и др.) - 3 - 8, слюда - 6 - 7, скални материали (пясък, гранит, кварц, варовик) - 3 - 5, почва - 5 -15, стъкло - 3 - 8, порцелан - 10 -12, глицерин, нефт - 39, бода - 81. Следователно  най-активната пирамида е тази, направена от подходяща пластмаса, стъкло или порцелан и напълнена с порцеланово брашно, глицерин или дестилирана вода. Това е.

  Тук му е мястото да се запитаме, защо само от електроизолационен материал (неметал), а не от електропроводящ материал (метал)? Наистина защо? Нали металната пирамида ще действа като истински фарадеев кафез срещу електрическото поле на земята и тогава екранирането би било много по-силно?

  От само себе си се разбира, че древните не са били наясно относно електрическите свойства на металите и неметалите, а и не са били в състояние да построят метални пирамиди. Те са използвали това, с което са разполагали в изобилие - камъка. Но дали е само това? Или има и друго обяснение.

  6. Ефектът на близостта и разположението.
  Става дума за това къде да поставим една домашна пирамида, на какво разстояние и къде да се разположим, ако сме над, под или в нея. А също така напълно затворена и плътна ли трябва да бъде тя или куха и отворена отдолу. Изключително сериозни въпроси, може би най-важните от практическа и медицинска гледна точка, на които за съжаление не може да се даде еднозначен отговор.

  Преди всичко, как се обяснява действието на пирамидите? И наистина ли има такова действие? Ето това е въпросът. И той е свързан с водата.

  Пирамидите и водата. Пирамидите и радиестезията. Каква е връзката?

  Доказано е от многобройни медицински експерименти, че магнитното поле няма съществено влияние върху живите организми, в частност върху човешкия. Причината за това е, че организмите почти не съдържат желязо (феромагнитен материал). За разлика от това електрическото поле им влияе много силно. Вероятно това е така, защото жизнените процеси имат електрохимична природа. Освен това от многобройни наблюдения може да се счита за доказано, че подземната вода има патогенно (болестотворно) действие върху организмите, които се намират над нея. Сега вече може да се обясни защо - не защото от нея излизат някакви „вредни лъчения", а защото над и около нея земното електрическо поле се концентрира по-силно. Същото е и около всяка една пирамида. А вътре в нея полето е отслабено. Следователно е твърде вероятно благотворното действие на пирамидата върху един организъм да се дължи на отслабеното електрическо поле в нея и на намалената му енергия, а патогенното - на засиленото поле вън и в близост до нея. Може би това е свързано и с известна йонизация на въздуха, защото е установено, че отрицателните йони на въздуха имат положително влияние върху организма, а положителните йони - отрицателно.

  Какво следва от това? Че ние не трябва да сме над или до пирамидата, а под или вътре в нея (по-близо до върха й). И че е по-добре тя да е открита отдолу и с по-дебели стени. И че тя наистина може да ни предпазва от вредното действие на подземната вода, ако е поставена над нея. За материала на пирамидата вече се каза - материал с голяма електрическа проницаемост (пластмаса, стъкло, порцелан или специална сегнетокерамика). Още по-добре ще бъде, ако пирамидата е с двойни стени, запълнени с глицерин или вода, а може да е и от метал, макар че по този въпрос има и други мнения.

  Все пак един от главните въпроси си остава проблемът с мумифицирането на тъканите от животински и растителен произход и на самите мумии. Откъде по дяволите идва това мумифициране? И наистина ли го има или е плод на едно масово заблуждение? Или пък чисто и просто се дължи на сухия въздух.

  Трябва да обърнем внимание, че този въпрос е свързан и с ефекта на кухините. Става дума за това, че ефекти, подобни или идентични с мумифицирането, медитацията и благотворното действие на пирамидите, са наблюдавани не само в пирамиди и гробници, но още и в храмове, катедрали, мавзолеи, пещери, могили и катакомби (като тези в Рим, Париж, Киев, Индокитай и др.). Сега вече става ясно, че в кухо тяло с пирамидална, конусообразна или куполовидна форма електрическото поле на земята е отслабено, което води до известно благоприятно влияние върху организма, поставен в него. Следователно пирамидата нито излъчва, нито акумулира енергия, тя просто концентрира земното електрично поле около себе си като екранира и предпазва от него намиращите се в нея същества или предмети. По този начин тя ги разтоварва енергийно, като в същото време натоварва енергийно пространството около себе си и най-вече в непосредствена близост до върха и ръбовете й. Така че, ако изобщо има „нещо" около пирамидите, то е в електрическото поле около тях. И няма никаква тайнствена „земна", „космическа" или „био" енергия. Това са само думи, измислици, поетични образи, родени от фантазията на хората, въображението на които е завладяно от пирамидите.

  Далеч съм от мисълта да твърдя със сигурност, че това е единственото възможно обяснение на действието на пирамидите, но все пак това е едно разумно обяснение, нали?

  Тогава какво са пирамидите? Дали са просто едни надгробни паметници, строени за престиж, безсмислени грамади от камък, символизиращи властта, живота и величието на жестоките владетели, апотеоз на желанието им за слаба и безсмъртие или са имали и друго предназначение? Не е изключено те да са се използвали и като места за медитиране, за лечение или за ускорено мумифициране, нещо като временни обиталища на мумиите на фараоните, преди да бъдат препогребани с подобаващо царско великолепие в истинските им гробници.

  Какво излиза? Че то било много просто? Но дали наистина е така? Нека все пак да не бъдем толкова категорични в разбулването на ореола на тайнствения мистицизъм и развенчаването на мита за пирамидите и да отхвърляме с лека ръка и други възможности за обяснение на загадката. И да не забравяме, че пет хилядолетия пирамидите ревниво пазят своята тайна, те ще я запазят още толкова.

  Материала е извадка от:
  ©Ганчо Й. Божилов
  ЕНЕРГИЯТА НА ПИРАМИДИТЕ
  Активен

  Петър Петров
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #2 -: Март 09, 2012, 15:56:42 »


                        Здравейте,
            Пише Ви Петър Петров от с.Рибарица обл.Ловеч-занимаващ се от 1990 г. с пирамиди!И съм правил и големи и малки и от почти всякакви материали и в момента използвам три пирамиди!!!Насочил съм се главно върху практическото използване на възможностите и влиянието на пирамидите!!!
       Всичко,което пише тук е вярно,но като прочетох всички публикации,оставам с впечатлението,че има много преувеличаване за влиянието на пирамидите и на никой не му идва и на акъла,че пирамидите могат да имат и отрицателно и дори вредно действие и не трябва да се правят и използват БЕЗРАЗБОРНО ПИРАМИДИТЕ И ОТ ВСЕКИ ,КОЙТО МОЖЕ ДА ЗАЛЕПИ ЧЕТИРИ СТРАНИ НА КАРТОН ИЛИ ЛЕТВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
       Имайте на в предвид,че не плаша никой,а призовавам да се използват пирамидите само след внимателна преценка на местото за поставяне на пирамидата,ориентиране по посоките на света и да се прави и поставя пирамида САМО ОТ ЧОВЕК,КОИТО ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ИЗРАБОТКА НА ПИРАМИДИ И ЗА ПОЛЕЗНОТО И ЕВЕНТУАЛНО ВРЕДНОТО ДЕИСТВИЕ НА ПИРАМИДИТЕ!!!!!!!!!!
        ПРЕПОРЪЧВАМ НА ВСИЧКИ ДА ПРОЧЕТАТ И ЗА ГЕОПАТОГЕННИ ЗОНИ И ГЕОПАТОГЕННА МРЕЖА!!!
                      НЯКОИ ВАЖНИ ИЗВОДИ ЗА ПИРАМИДИ ДО КОИТО СЪМ СТИГНАЛ И НАУЧИЛ ЗА 22 ГОДИНИ
         1.Действието на пирамидите е материално/физика,космос,силово поле,КОЕТО СЕ ВЪРТИ НА ДЯСНО ВЪТРЕ В ПИРАМИДАТА ИЛИ ПОД ПИРАМИДАТА!!!!!!!!!!!!!  А ИЗВЪН ПИРАМИДАТА И НАД НЕЯ ПОЛЕТО/!!!!!!!/ СЕ ВЪРТИ НА ЛЯВО!!!
          2.За сега няма научно измерване и доказване на действието на пирамидите,а има само практически доказателства и системни наблюдения на действието на пирамидите!!!
          3.Пирамидата се разглежда,като лупа,която фокусира/събира/ в себе си земна или космическа енергия и създава вътре в себе си въртящо се надясно силово енергийно поле,което има най-силно действие на 1/3 от височината,считано от основата на пирамидата!!!
          4.ЗА СЕГА СИЛОВОТО ПОЛЕ НА ПИРАМИДАТА СЕ УСТАНОВЯВА САМО С МАХАЛО,КОЕТО ВЪТРЕ В ПИРАМИДАТА СЕ ВЪРТИ НА ДЯСНО,А ИЗВЪН НЕЯ И НАД НЕЯ СЕ ВЪРТИ НА ЛЯВО!!!!!!!!!!!!!
          5.КОЙТО ПРОЧЕТЕ ЗА ГЕОПАТОГЕННИ ЗОНИ-ЩЕ РАЗБЕРЕ,ЧЕ  НАЛИЧИЕТО И ВРЕДНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ГЕОПАТОГЕННИ ЗОНИ СЕ УСТАНОВЯВА СЪЩО С МАХАЛО,КОЕТО ПРИ НАЛИЧИЕ НА ВРЕДНИТЕ ГЕОПАТОГЕННИ ЗОНИ-СЕ ВЪРТИ НА ЛЯВО!!!!!!!!!
          6.ПО ТАЗИ АСОЦИАЦИЯ АЗ ЕДВА В ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ ЗАПОЧНАХ ДА СИ ПРАВЯ ПРОБИ И ИЗСЛЕДВАНИЯ И ЗА СЕБЕ СИ УСТАНОВИХ,ЧЕ ТРЯБВА МНОГО ДА СЕ ВНИМАВА С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПИРАМИДИТЕ И НАЙ ВЕЧЕ КЪДЕ СЕ ПОСТАВЯТ И НА КАКВО РАСТОЯНИЕ ОТ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО СПОРЕД ВИСОЧИНАТА НА ПИРАМИДАТА И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ МЕСТОТО КЪДЕТО СЕ СПИ И КАК СЕ ПОСТАВЯТ СПОРЕД ГЕОПАТОГЕННАТА МРЕЖА!!!!!!!!!!
            ДОРИ БОГОМИЛ ГЕРАСИМОВ В КНИГАТА СИ НАМЕКВА,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА С ПИРАМИДИТЕ,НО НЕ Е ТОЛКОВА ЗАДЪЛБОЧЕН ЗА ВРЕДНОТО ВЛИЯНИЕ И РАЗГЛЕЖДА И НЯКАКВИ МАГИЧЕСКИ ВЛИЯНИЯ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПИРАМИДИТЕ-ЗА КОЕТО НЕ НАМЕРИХ ДОКАЗАТЕЛСТВА,ВЪПРЕКИ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ЛЮБОПИТСТВО СИ НАПРАВИХ НЯКОЛКО ОПИТА!!!!!
           7.Трябва да се отбележи,че всички видове пирамиди,конуси и куполи имат някакво подобно въздействие,но не са достатъчно проучени и за сега на практика се смята,че най-полезното здравословно въздействие върху човека има хеопсовата пирамида или пирамиди направени с размери кратни на нейните размери!!!Четете размерите дадени  в книгата на Богомол Герасимов!!!
                 Като се чете историята,все си мисля,че никак не е случайно използването още в древни времена и в цял свят на пирамидални структори,конуси и куполи в практическия живот и в църкви и храмове!!!Друг е въпроса кой и как и по какъв начин се е получило да ги има на цялото земно кълбо още в древността!!!
            8.КАТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ ПРЕПОРЪЧВАМ СЛЕДНИТЕ МЕРКИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПИРАМИДИТЕ:
                    - да се използват само пирамиди с вис. от 50 см. до 2 м.
                    - пресечените пирамиди,които се поставят под леглото да са с основа на пирамида с вис.поне над 1,5 м. и ако на леглото спят 2 човека да се пресметне и двамата да спят във вътрешния обсег на пирамидата.
                    - препоръчително е да се поставят пирамиди над леглото и също да се направи така,че ако са двама човека в леглото да са във вътрешния обсег на пирамидата.
                    - когато се поставят големи пирамиди-да са на разстояние от къщи или спални на разстояние поне три-четири пъти,колкото е основата на пирамидата,да се поставят в центъра на правоъгълника на геопатогенната мрежа и да са ориентирани страните на пирамидата по посоките на света!!!.
                    - когато се поставят пирамиди в къщи или особено в апартаменти е изключително важно!!! да се измери с махало влиянието на пирамидата там където се спи,почива и особено да се внимава какви са стаите над пирамидата!!!!!!!!!!
                    - НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ използването на малки пирамиди,които да се държат в ръце,на спалнята близко до главата или на бюрото където се работи с часове!!!!!!!!!!
                       ОСНОВНО ПРАВИЛО Е ДА СЕ СТОИ ВЪТРЕ В ПИРАМИДАТА,ПОД ПИРАМИДАТА ИЛИ НА РАСТОЯНИЕ 3-4 ПЪТИ КОЛКОТО Е ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА!!!!!!!!!НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ МНОГО ВРЕМЕ БЛИЗО ДО НЕЯ!!!
         РАЗГОВАРЯЛ СЪМ С ПРИЯТЕЛИ,КОИТО СА ХОДИЛИ НА ЕКСКУРЗИЯ В ЕГИПЕТ НА ХЕОПСОВАТА ПИРАМИДА И ВСИЧКИ КАЗВАТ,ЧЕ КАТО СА СЕ ПРИБЛИЖИЛИ ДО ПИРАМИДАТА-СА ПОЛУЧИЛИ ГЛАВОБОЛИЕ!!!!!
                    - НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ИЗПОЛЗВАТЕ ИЛИ НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ПИРАМИДИ-ПРЕПОРЪЧВАМ ТАМ КЪДЕТО СЕ СПИ,КЪДЕТО СЕ ПОЧИВА ИЛИ РАБОТИ НА ЕДНО И СЪЩО МЕСТО ДА СЕ НАПРАВИ ИЗМЕРВАНЕ С МАХАЛО ЗА НАЛИЧИЕ НА ГЕОПАТОГЕННИ ЗОНИ ИЛИ МРЕЖИ!!!!АКО СЕ НАЛАГА СИ МЕСТЕТЕ ЛЕГЛОТО ИЛИ МЕСТОТО НА ПОСТОЯННА ПОЧИВКА ИЛИ РАБОТА!!!
                    - ПРЕПОРЪЧВАМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДА СЕ ПИЕ ВОДА ПРЕСТОЯЛА В ПИРАМИДА ПОНЕ 7-10 ДЕНА,ЗА ПРЕПОРЪЧВАНЕ ДА Е ИЗВОРНА И ВСЯКА СЕДМИЦА ДА Е ОТ РАЗЛИЧНО МЕСТО!!!
                Ако на някой му е интересно,има въпроси или се интересува по-подробно-пишете на petyrpetrov52rca@mail.bg
     или звънете на 0878121525 –Петър Петров
  Активен
  paparosko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 100


  толерантен

  « Отговор #3 -: Март 11, 2012, 00:08:18 »

  Благодаря за ценната информация.
  Активен

  Никога не казвай никога!
  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #4 -: Март 11, 2012, 12:45:26 »

  Петър Петров колко пари струва изработката на пирамиди при теб? И от какви материали ги правиш?
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Петър Петров
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #5 -: Октомври 03, 2012, 15:39:37 »

     Петър Петров-За направа на пирамиди използвам дървени бичмета ,картон и пръчки от цветни метали по-дебели от 5 мм!!!Не съм привърженик на тезата,че пирамиди трябва да се правят само от изолационни материали!!??
     За изработка на пирамиди не взимам пари!!!!!!!!Хващам си само стойността на материалите,но в повечето случаи всеки си ги осигурява сам!!!!!!!!Имам чувството,че там където се печели от пирамидите-те не си вършат пълноценно работата!!!В крайна сметка в това трябва и да се вярва!!!???
      Ако се налага да се пътува повече или ми отнеме повече време-естествено,че хората ми покриват разходите!!!
      Аз държа под наем една много известна в нашия край хижа-Вила Кордела -Резерват Боатин с.Дивчовото,която се намира в Балкана над гр.Тетевен и с.Черни Вит/имам много страници в Нета и във Фейсбук/.Там съм направил дървена пирамида от бичмета и всеки,който иска може да престоява в пирамидата безплатно и много хора идват на место!!!Даже имам приятели от Тетевен,които идват на разходка в резервата/тук местото е уникално/ и докато някои си пият кафето /или нещо друго/-другите се настаняват в пирамидата!!!
       НАЙ-ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ ЗА ПИРАМИДИТЕ,ЧЕ ОТ НЯКОЛКО ВЛИЗАНИЯ В ПИРАМИДАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА НЯКАКЪВ ВЪЛШЕБЕН ЕФЕКТ!!!ОСОБЕНО КАКТО ЧЕТА В НЕТА ЗА СЕРИОЗЕН ЕФЕКТ ОТ НЯКОЛКО ДНЕВНО ВЛИЗАНЕ В ПИРАМИДА И ЛЕКУВАНЕ НА РАК!!!
       ПИРАМИДАЛНАТА ЕНЕРГИЯ ПОВДИГА ИМУНИТЕТА,ПОДДЪРЖА ОРГАНИЗМА ЖИЗНЕН,ПОДМЛАДЯВА И ПОМАГА СРЕЩУ ВСИЧКИ БОЛЕСТИ,НО ВЕЧЕ ПРИ НАПРЕДНАЛО БОЛНИ ХОРА-МОЖЕ САМО ДА ОБЛЕКЧИ СЪСТОЯНИЕТО,НО НЕ ГАРАНТИРАМ ВЪЛШЕБСТВО!!!ИСТИНАТА Е В ПРЕВАНТИВНОТО И СИСТЕМНО ПОЛЗВАНЕ НА ПИРАМИДИТЕ С МЕСЕЦИ И ГОДИНИ И НА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ПОЧИВКИ!!!
       В ПИРАМИДАТА ТРЯБВА ДА СЕ ВЛИЗА 3-4 ПЪТИ НА ДЕН ПО ПОЛОВИН ДО ЕДИН ЧАС/ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗ ТЕЛЕФОНИ,МЕТАЛИ И НАКИТИ/,ДА СЕ ПИЕ ПИРАМИДАЛНА ВОДА/НЕПРЕМЕННО/ И ОТ МОМЕНТА,В КОЙТО СЕ ЗАПОЧНЕ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПИРАМИДИ ,ВОДА ИЛИ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ОТ ПИРАМИДАТА-ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИТЕ НАЧИНА НА ЖИВОТ И ДА СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ВЕЧЕ НА ВСИЧКО ОКОЛО ВАС-ДОРИ КАК СИ НОСИТЕ И СЪХРАНЯВАТЕ ДРЕХИТЕ!!!И ОСОБЕНО ВЛИЯНИЕТО ВЪРХУ ОКОЛНИТЕ!!!
       ПРИ СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ-ТРЯБВА ПО-СЕРИОЗНО ОТНОШЕНИЕ И ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРВИ РЪКА ЗА РЪКА С МЕДИЦИНАТА!!!ИМАМ ТАКЪВ СЛУЧАЙ И ИМА СЕРИОЗНО ПОДОБРЕНИЕ!!!
       ГАРАНТИРАНО Е ЛЕКУВАНЕТО НА СТАВНИ БОЛЕЖКИ,БОЛКИ В КРЪСТА И НА РАНИ И СЧУПВАНИЯ!!!
       СПЕЦИАЛИЗИРАМ СЕ В ПРАКТИЧЕСКОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЛЕДСТВИЯ ОТ ПИРАМИДИТЕ И В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НЯМА НУЖДА ДА СЕ ПРАВЯТ ПИРАМИДИ,А ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПО-ЛЕСНИ НАЧИНИ!!!
        ОСОБЕНО ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА ОТ ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАЛКИ ИЛИ ГОЛЕМИ ПИРАМИДИ В ГРАДСКИ УСЛОВИЯ ИЛИ В БЛОКОВЕ И АПАРТАМЕНТИ!!!МНОГО СЕРИОЗНО МОЖЕ ДА СИ НАВРЕДИТЕ ИЛИ АКО ПОМАГАТЕ НА СЕБЕ СИ -ДА ВРЕДИТЕ НА ОКОЛНИТЕ!!!
         МОЛЯ ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ МИ ПИШЕТЕ НА ИМЕЙЛА ИЛИ МИ СЕ ОБАЖДАЙТЕ ПО-ТЕЛЕФОНА:petyrpetrov52rca@mail.bg ;0878121525
      
  Писането с главни букви се интерпретира като държане на висок тон (викане), поради което е забранено.

  http://indigota.com/index.php?topic=1140.0
  « Последна редакция: Октомври 03, 2012, 18:23:29 от Модератор » Активен
  Петър Петров
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #6 -: Октомври 03, 2012, 16:02:38 »

  Петър Петров-Много важно е,който се занимава с пирамиди и пирамидална енергия-да следи и за влияния от геопатогенна мрежа!!!
        Особено е наложително да се проверяват местата,където се спи и работи на едно место да няма вредни излъчвания!!!При по-горните етажи лентата на геопатогенната мрежа се разширява и може да се изкриви според арматурата и конструкцията,основите и геопатогенната зона на сградата!!!
         Желателно е още преди да бъдат обзаведени спални,гардероби и работни места-да се провери за геопатогената мрежа!!!При вече обзаведени-ако се налага се размества!!!
          Особено е препоръчително-леглата да сочат на изток или север!!!
                   ДЕРЗАЙТЕ!!!!!!!!!!
                   И ПОЗДРАВИ!!!!!!!!!!
         
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #7 -: Октомври 03, 2012, 16:36:30 »

  Господин Петров ,

  Тук в Холандия чета много често сайта на Ван дер Лем , който се занимава именно с геопатология и прави за неутрализация на вредните лъчения структури от Снежен обсидиан.
  Чували ли сте за това . Може би пирамиди от снежен обсидиан ще са по ефективни поставени в проблемните зони в къщата.
  Как мога с махало сама да се науча да си ги замервам, само посоката на въртене ли ги определя ?
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Pelin
  ОЙ 8:11
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 280


  Red Overtone Serpent

  WWW
  « Отговор #8 -: Октомври 03, 2012, 17:25:31 »

  Господин Петров ,

  Тук в Холандия чета много често сайта на Ван дер Лем , който се занимава именно с геопатология и прави за неутрализация на вредните лъчения структури от Снежен обсидиан.
  Чували ли сте за това . Може би пирамиди от снежен обсидиан ще са по ефективни поставени в проблемните зони в къщата.
  Как мога с махало сама да се науча да си ги замервам, само посоката на въртене ли ги определя ?
  Привет!
  Най-доброто нещо за замерване си остава "вътрешното махало", т.е. усета, сетивата. При различните хора различни сетива са по изострени. Например при мен, най-развито е сетивото свързано с четвърта чакра - осезанието, вътрешното, външното, от разтояние и пр..
  Мирисът ми е на средно ниво. Вкусът също.
  Слух обаче имам добър, което ми позволява да се занимавам с музика (ясночуване).
  При мен е най-трудно третото око, въпреки че съм имал много виждания, то те не са концерт по желание при мен.
  Всъщност... както и да е.

  С махало не е тръдно човек да се научи да работи, стига да знае няколко важни неща, първото от които е задължението, необходимостта, условието да държи ума си "празен" докато мери, за да не влияе и за да не пречи. Трябва доста голяма доза безпристрастност, но това не значи да спира човек интуицията, защото махалото се явява неин "преводач".
  Иначе на въртенето на махалото може лесно да се влияе със силата на ума. Даже съм си правил експерименти и съм влиаел на други, на махалото им, докато те мерят. Работи безотказно.
  Махалото се влияе от хармоничността и понякого измерванията не са никак точни. Затова когато човек е в дисхармония не бива да мери.

  За да се измери точно е нужно чист ум; да оставиш махалото да се движи само, а ти да се явяваш едва ли не като страничен свидетел, сиреч да не спираш ръката си, да я освободиш.
  Не е нужно да е точно махало, такова каквото се продава по магазините. Може да е златен пръстен вързан на конец, или химикалка вързана на конец, връв и пр.. Иначе има много видове махала, в някои от които може да сложиш дори "материал" - косъм, нокът или др., например бележка с имената на човек и пр..
  На мен специално от тези не ми е нужно нищо.

  Та, седни, вземи си махалото и задай въпрос, като преди това опознай махалцето чрез опипване, като просто го подържиш в ръката си. Станете приятелчета, или едно цяло.
  Та задай въпрос, някакъв прост въпрос и опитай да освободиш ума си, раката си. Не бива да се блокираш.
  Ръката бива да е сгъната в лакета на 90`, предмишницата близко до тялото, а лакета да не бъде подпиран на маса, или друго за опора.
  Може да го попиташ първо традиционния начален въпрос: "Как ще ми отговориш за "да"?"

  По принцип, при мен, положителния отговор е въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка, а отрицателния - обратно, но това не е задължително.
  Когато съм мерил някаква енергийно състояние, например, ако енергията е негативна, то въртенето е обратно на часовниковата стрелка, но тук вече има различни тънкости, като елипсавидни форми, тънки, дебели, въртене с рязка смяна на посоката, или само в прави линии може да се движи и пр..
  Та, ако искаш опитай и пиши за разултатите и не бързай да се отказваш лесно. Дай му време, да те разчупи, от към съзнание.
  Според мен, при теб би трябвало да се получи бързо. Усмивчица
  « Последна редакция: Октомври 03, 2012, 17:34:13 от Pelin » Активен

  "... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #9 -: Октомври 03, 2012, 18:24:33 »

  Аха точно за чистия ум имах предвид и че някой/нещо(имам страховит опит с махало и азбука в кръг )  може да му влияе.

  Ще си давам с личния детектор , който съм го тествала не мога да кажа дали точно от земята или от обкръжаващите го усещам дисхармонии в пространството , ама ако се помъча сигурно ще го диагностицирам.

  Добре значи ако усетя в къщи кофти място , аз обикновенно слагам цвете , лампа ,купичка с кристали , цветове по усещане и така подреждам . Не съм се занимала с фън-шуй никога. Предмети, които са ми подарени от мама , баба , хора които са вложили любов в подаръка.
  Дори да си наредя пирамиди май пак ще искам някой да ми ги купи от близките ми по сърце за да са включени правилно , щото пирамидата си е инструмент и настройките са му важни. Петър също го каза , аз само добавям че и правенето и настройката са важни.

   
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #10 -: Октомври 04, 2012, 01:49:06 »

  Много интересна тема. Точно вчера нещо ме опари, зарязах всичко и тръгнах към Британски национален музей да погледна по-обстойно този път египетските сектори. Предния път само туристически минах набързо.

  И днес си мислех да погледна какво правят моите хора във форума.

  Има няколко неща, които може да са малко общи, но според мен има някакви доста интересна връзка между доста от тях. Ще ви опиша съвсем на кратко какво ми е направило впечатление до сега. Всякакво мнение би ми било от полза - дали виждате същото, съгласни или несъгласни.

  Тук четох една тема съвсем на скоро за извънземните - добрите, които не се появяват, но си правели разни генни инженерства с нас, а онези рептилите, които искали да оберат реколтата от продукта човек. Много интересна теория, особено ако я пренесеш в религиозния дуализъм, световния ред и конспирации, илюбинати и т.н. Точно до Британския музей, вчера докато ме посреща на излизане приятеля ми се натъква в една мъничка пресечка на едно миниатюрно магазинче, което се оказа окултна книжарница - в нея намерихме книги за всичко: сатанинство, магяосничество, вещерство, най-обикновенно градинарство, духовност, масони, езичество (местното в Англия), символика, Атлантида, Египет... всичко, за което можете да се сетите. Беше препълнено с Египертски малки статуетки и пентаграми в кръг - странно ми се видя всичко противоположно да е на едно място. А може би не е противоположно - може би всички говорят за едно и също, само че всеки го тълкува по различен начин.

  Името на книжарницата беше Атлантис. А продавачката една такава беличка женица на средна възраст с буйна розова коса и очилца. Приличаше ми на добронамерената, но леко сприхава вещица от Анкх-Морпорк (Тери Прачет). Анкх между другото се нарича египетския кръст с къргчето отгоре. Както и да е, няма да си фантазирам.

  Купих си от там едно книжле, което е 25 годишен труд на някой си, който е разучавал атлантиде и смята, че след потъването на Атлантида, някои оцелели са се преселили в Мексико и са основали Майската цивилизация. Не съм се зачела все още, но ми направи впечатление, че според него първите признаци за Майска Цивилизация са около 9000 г.пр.хр., но самата цивилизация, пирамиди, календара и т.н. са около 2500 г.пр.хр.

  Нямаше как веднага да не го свържа със записките от музея, които си направих час по-рано. Първата секция за ранна Египетска епоха започваха от към 5000-2300 г.пр.хр., но погребалните обреди и по-специално мумиите, датираха измежду 2686 г.пр.хр до 395 г.сл.хр.

  С други думи - двете древни и супер загадъчни цивилизации, построили пирамиди на два континента, са се случвали горе-долу по същото време. Интересен факт.

  Сега за Египтените... за другите още нищо не съм прочела и научила. Няма как да не забележем как масово всички американски музикални супер звезди използват илюминатски символи. Но пък доста от тях са взаимствани от древната Египетска цивилизация. Защо? Америка е много по-близо до Южна Америка, отколокото до Африка, а нищо не взимат от Маите.

  Новата татуировка на Риана (която вече споменах в темата за Олимпийските игри и е доста известна със изпълнението на всякакви илюминатски ритуали и символи) е Египетската богиня Айзис, нарисувана точно под гърдите й! Еми... нямаше мумия, на която да нямаше изрисувана същата въпросна богиня точно на същото място (в Британския Музей). Имаше изложени саркофази (извинявам се, ако не ползвам точните термини) и мумии (тяло във вързоп). Символи колкото щеш има изрисувани отвън и отвътре по кофчезите, а върху плата на мумиите - други. Не са си пестили рисунките. Направих няколко снимки и доста неща си записах в тефтера, но ще е върна пак да позяпам, когато имам повече време и съм си подготвила домашното. Ето богинята:  На всевъзможни статуатки и рисунки въпросната богиня - не знам защо, но на мен ми прилича на някой, който се приземява с тези подгънати крака и разперени крила. Само си представете делта-планерист.

  За илуминатите и техните триъгълници, очи и т.н. Видях 2 статуетки на Айзис (Isis) и Нефиз (Nephys) - на едната й беше шчупена ръката, но иначе бяха в еднаква поза на тялото; а другата ясно закриваше лявото си око с дясната ръка. Лейди Гага, разбира се... и Джей Зи, и ред други. Илю;инатите обаче ползват и страшно много символика от езическите култури (пеганисти, както се казва на английски), особено тези в Англия - Келтски, Викингски и разни други традиции, които все още си се зачитат тук.

  Та... ако погледнеш по-обстойно на картинката... имаме 2 древни цивилизации, случващи се паралелно в различни краища на света - Египет и Южна Америка, построили невероятни градове, пирамиди, изумително напреднали в технологии и всичко. И двете изчезнали смущаващо изведнъж. Какво правят Римската империя (цивилизация) и Гръцката в такъв случай? Гърците са може би първите, които имат господ за всичко - на вятъра, на бурите, на виното и т.н и т.н. Римляните пък, "сломили" Египтяните, си харесали Християнската религия, какво пренаписали, какво наместили да им е угодно, и тръгнали да я разпространяват из цяла Европа. Имаме един Израел, където пък се борят Хриястиянство, Мюсюлманство и Еврии кой е бил пръв там и кой е по-прав. Имаме и 2 основни вида Християнство - Католическо и Ортодоксално (Православно), идващо от Гърция - трябва да прочета защо са две, този момент ми се губи; и още сигурно милиони други видове секти и течения, Катари, Английска църква и т.н. Имаме теории за извънземни, които са били на земята, от както ние сме тук, само че са забулени в мистерия. Имаме ангели и демони във всяка почти религия - може би неща с крила и разни влечугоподобни други неща?

  Дали ние не сме инженерен продукт на онези с крилата, които ни наблюдават и от време на време, може би им писва от грешките, та затриват всичко и пускат нов експериментален вид. Нещо не ми се връзва ние да сме произлезли от маймуните в следствие на еволюция, но въпреки всичко все още да е пълно с маймуни, които да не са се превърнали в едни от нас. Да не отварям и темата за Атлантите и Лемурите, щото и там не съч чела достатъчно, за да се обоснова. Както вие разказахте в онази тема, може би има известна борба между рептилите и крилатите - за нас. Не знам... не ми се филосовства, преди да съм научила повече подробности за това, кое кога и как се е случвало. Но се получава една доста интересна картинка, ако не гледаш само в един район, а над всичко.
  Активен
  Pelin
  ОЙ 8:11
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 280


  Red Overtone Serpent

  WWW
  « Отговор #11 -: Октомври 04, 2012, 07:57:39 »

  Аха точно за чистия ум имах предвид и че някой/нещо(имам страховит опит с махало и азбука в кръг )  може да му влияе.

  Ще си давам с личния детектор , който съм го тествала не мога да кажа дали точно от земята или от обкръжаващите го усещам дисхармонии в пространството , ама ако се помъча сигурно ще го диагностицирам.

  Добре значи ако усетя в къщи кофти място , аз обикновенно слагам цвете , лампа ,купичка с кристали , цветове по усещане и така подреждам . Не съм се занимала с фън-шуй никога. Предмети, които са ми подарени от мама , баба , хора които са вложили любов в подаръка.
  Дори да си наредя пирамиди май пак ще искам някой да ми ги купи от близките ми по сърце за да са включени правилно , щото пирамидата си е инструмент и настройките са му важни. Петър също го каза , аз само добавям че и правенето и настройката са важни.
  Ео, Усмивчица
  Има два вида чист ум:
  - такъв, който е все още податлив към "оцветяване" - кристалния;
  - такъв, който не е податлив към "оцветяване", към влияния - диамантения;

  Погледнато от друга гледна точка, когато човек тръгне да изкристализира, то в него онова, което е възпирало изявите на "То" се отдръпва, сиреч "Супер Его"-то.
  Може да се каже, че "его"-то и "Супер Его"-то се "насочват" към изкристализирането, към началото, към най-дълбоката си същност, където се разтварят.
  В това време "То" е свободно и се настанява навред в тялото.
  Ако изкристализирането не доведе до окончателно разтваряне и ако процесът не започне да се "обръща", така че плодът на просветлението да зпочне да се спуска "надолу" и да прави и тялото кристално, сиреч просветено, то между "То" и останалата част от троичния психически апарат, настава истински екшън.
  Много учители са споменавали за тези неща. Ето например как и чрез какво Ошо описва ситуацията:
  Цитат
  2.    При гяна мудра паметта се разтваря в без-паметството - няма минало, няма бъдеще, само настояще. Умът е заспал, но все още жив, може да се събуди отново. Това състояние настъпва много пъти, но лесно изчезва. Печелим медитацията и я губим. Умът не е разрушен, а само е отишъл да си легне. Дремва за малко, това е всичко - спи. После отново се връща, понякога дори с огромно желание за мъст, с огромна енергия - нали си е починал добре! След всяка дълбока медитация умът ускорява оборотите, има повече енергия на свое разположение. Починал си е добре и е станал по-активен. При гяна мудра умът отива да поспи, още не е изчезнал. Само за миг може да опиташ състоянието на без-умство. Лъчът те огрява за част от секундата и ти си във възторг.
  Когато си видял тази светлина, макар и само за един кратък миг, вече не можеш да бъдеш същия човек.
  из "Възгледът на Тантра"

  Та, това което описваш, като следствие от празния ум, който все още е податлив на влияние си е вътре в теб и никъде другаде, защото между вътре и вън няма разлика.
  Пътят към тоталното изкристализиране не е лесен. Много индигота се препъват по него, защото той е абсолютно противоположен на доста индигови... нагласи, навици, възгледи.

  В началото си като планински кристал - "лепиш", оцветяваш се с всичко, до което се докаснеш, с всичко, което се докосне до теб.
  Планинския кристал е много добър за лечителство. Той е изключително склонен да приема енергия ("цветове") и да я отдава, без това трайно да променя структурата му, въпреки че аметиста също е кристал с подобна кристална решетка.
  Диамантът обаче е изключително твърд, корав и нито приема, нито отдава. Той е супер стабилен в своята чистота и светлина.
  Та това са двата основни етепа в изкристализирането, при кристалните.
  Седмия ден, или Светостта на Светия Дух.
  Първо го Познаваш, Него, Светия Дух. След това се припознаваш с Него, а това припознаване дава ход на по-нататашния ход в изкристализирането - не само ума, а и тялото, всака клетка. Тогава започва същинската трансформация и същинскато битка, сблъсъкът между двете природи - индивидуалната, егоцентрична и божествената*. В Християнството е описан прецеса в книга "Откровение" - от началото и, до края, барабар с явлението "Страшен Съд".
  Когато Светилината, Мира, Светостта достигне до най-дълбоките недра в тялото и съзнанието, се променя ДНК-то - трансмутация. След това вече говорим за същество от друг порядък.
  Пътят обаче не свършва тук. От тук започват вече златните нива. Тоталното идване на Любовта, която се счита за Осми Ден.
  Това е и билетът за преминаване в другите нива. Не остава нищо, Възнасяш се. Няма труп за погребение.
   Усмивчица
  Да, по-добро от "вътрешното махало" няма, от "личния детектор", за който пишеш. Не върши работа обаче, когато си нехармонична, когато си в заслепение, в духовно затъмнение.
  На мен от доста време не ми са необходими такива неща, като махало и пр., но кагот ми е трябвало, съм го ползвал.

  Кофтите места са отражение на твоята собствена природа. Когато човек просветне, всичко е Рай.
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=9l-YYqjhVi4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=9l-YYqjhVi4</a>
  http://www.youtube.com/watch?v=9l-YYqjhVi4&feature=player_embedded
  Те ти се "случват" именно защото в теб има същото, за да се развиваш, за да растеш. Какъвто е човек, такъв е и света му. Тези кофти неща са изключително благо, възможност за трансформация. Не се бори с тях, а ги разбирай и виждай защо се появяват.
  Не те са кофти, а твоето собствено възприятие. Усмивчица
  Възприятието, светогледа - това е кривото. Той ни пречи да имаме тотална Любов, считайки този, или онзи за враг, това, или онова за враг, за нещо, което ни застрашава/убива.
  « Последна редакция: Октомври 04, 2012, 08:13:21 от Pelin » Активен

  "... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #12 -: Октомври 04, 2012, 09:19:18 »

  Много хубаво обяснено Пелински  Сърце Сърце Сърце,
  надявам се да е в помощ на всички ,които са "по пътя" , както на мен.

  Моето притеснение е , че техниката с махалото е подобна на техниката за автоматичното писане и отдръпването . Тогава ,както ти си влияел на махалото на друг, така енергийни структури могат да се възпозват и да влияят върху движенията.

  Значи процесът трябва да е настроен по някакъв начин и обезопасен .
  Според мен примерно изграждане на канал - земя -ръце за прочустване на терена . Не бих пропускала по навътре ,особено при подозрение за геопаталогия , което си е просто място за прочистване .

  После ще продължа да заведа бебко на детска Усмивчица
  « Последна редакция: Октомври 04, 2012, 10:09:57 от Eona Lightholder » Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Pelin
  ОЙ 8:11
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 280


  Red Overtone Serpent

  WWW
  « Отговор #13 -: Октомври 04, 2012, 09:45:30 »

  Много хубаво обяснено Пелински  Сърце Сърце Сърце,
  надявам се да е в помощ на всички ,които са "по пътя" , както на мен.

  Моето притеснение е , че техниката с махалото е подобна на техниката за автоматичното писане и отдръпването . Тогава ,както ти си влияел на махалото на друг, така енергийни структури могат да се възпозват и да влиаят върху движенията.

  Значи процесът трябва да е настроен по някакъв начин и обезопасен .
  Според мен примерно изграждане на канал - земя -ръце за прочустване на терена . Не бих пропускала по навътре ,особено при подозрение за геопаталогия , което си е просто място за прочистване .

  После ще продължа да заведа бебко на детска Усмивчица
  Много пъти съм се опитвал да се подсигуря, да се защитя, да сторя тъй, че да ми е безопасно... да се обезопася.
  От какво?
  Това, което съм считал за външно, за чуждо, за страшно, за опасност, за енергии, за същности, за структури и пр. Всичко това се оказа, че съм Аз*, но и аз, защото - "Каквото горе, такова и долу".
  Имено от този аз, от малкия ми и невеж аз, от мен, слепия тръгва и идеята за безопасност, поради страх, а страха - поради слепота.
  Когато видях, че всичко съм Аз (въпреки, че "Аз" е неточно казано), то нямаше вече от какво да се предпазвам, нямаше вече кое да считам за опасносно, за застрашително, за чуждо и... всичко възлюбих - Мене си, в което Мене е всичко и което Мене е всичко.
  Сега, тъй като при мен процесът все още не е завършил, аз все още съм и аз - онзи, който чат-пат се страхува, се защитава и е сляп. Усмивчица Все още съм онзи отделния от Цялото, на моменти.
  « Последна редакция: Октомври 04, 2012, 10:01:34 от Pelin » Активен

  "... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #14 -: Октомври 04, 2012, 10:49:21 »

  Разбрах Благодаря

  Ще се опитам да направя преглед без махало , а с ръце , и ще се опитам да напиша анализ на енергийната обстановка в къщи Усмивчица , щом намирам метални предмети така (игла в космат килим примерно) , мога да се настроя на различните честоти  .

  В този ред на мисли , възможно ли е от седмица някъде да сме в период на усилена гравитация. Така го чуствам при спортуването и съм на мерене по -тежка , но не е по-дебела, нито умора, нито задържане на вода , просто като екстра заземяване , докато трае поредната вълна ,която започна от пълноунието. Може да питам и в другата тема за промените ,дали някой го е усетил. Згреших
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Пирамидите
  Древни цивилизации
  bars_i 3 3267 Последна<br />публикация Септември 29, 2010, 00:27:19
  от bars_i
  Енергията на парите « 1 2 »
  Духовни учения
  Amica 17 2439 Последна<br />публикация Януари 21, 2011, 21:39:20
  от nre
  Енергията на часовете
  Астрология и нумерология
  Турист 0 1235 Последна<br />публикация Април 10, 2011, 12:22:08
  от Турист
  Пирамидите - космически фарове ?
  Любопитни факти
  нео нула 1 1053 Последна<br />публикация Юли 28, 2011, 17:31:12
  от нео нула
  Въпрос за прана енергията
  Въпроси и отговори
  limitless 0 1564 Последна<br />публикация Ноември 25, 2013, 21:09:38
  от limitless

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright