Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Йети  (Прочетена 1320 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 18, 2009, 15:01:11 »

В Таджикистан наричат снежния човек "гюлбияван". Таджик Кадир Такоев споделя срещата си с него: "Старите хора ни предупреждаваха да не ходим извън хребета на планината, защото там живее страшният гюлбияван. Но ние тръгнахме. Едва бяхме стигнали опасното място, когато видяхме срещу нас да върви същество, приличащо на човек, но покрито със сива козина. Очите му светеха зло. Уплашихме се до смърт. По-късно аз и моите спътници заболяхме тежко."
Друг свидетел на среща със снежния човек - овчарят Ешенкулов от Казахстан разказва: "В селото ни имаше безстрашен ловец. Ходеше на лов за вълци сам. През 1947 г. той срещнал няколко киик-адами (снежни човеци). Стрелял по тях, но не улучил. Бул само ръмжене, но на снега намяло кръв. След 2 седмици ловецът се паралозорал. Най-напред се схванали краката му, сетне - цялото тяло. За по-малко от месец се поминал."

Роджър Патерсън преди повече от 30 год. прави документален филм за снежен човек и след приключване на снимките умира, на 38 год. от тумор в мозъка.
Академията на СССР създава комисия, ръководена от проф. Б. Поршнев за изучаване на снежния човек и организира експедиция в Памир. Резултатът е отрицателен. От йети няма и следа.

Интересни са и сведенията на генерала от пограничните войски на СССР - М. Топилски, който през 1925 г. преследва банда белогвардейци и убива двама от тях, но на връщане открива труп на същество, приличащо на маймуна. Но маймуни в Памир не живеят и разбрал, че това е труп на същество от мъжки род със сивобели косми. На стъпалата и по дланите на ръцете липсвало окосмяване. Цветът на лицето бил тъмен, без брада и мустаци, зъби много едри, дебели вежди, силно изпъкнали челюсти и сплеснат нос. След като разгледали човекоподобното същество, те го изоставили, (не са правени снимки, възможно е заради студа, причиняващ замръзване на фотоапарата), но когато експедицията слиза в долината, местните жители ги срещнали с учудване, че се връщат живи, тъй като според тях местата, където били, са считани за царството на йети. И от други жители на Памир Топилски получил потвърждаващи разкази за срещи с космати човекозверове, пребиваващи във вътрешността на горите.

Обобщавайки събраните данни, проф. Поршнев създава ново направление в науката за човека и неговия произход - хоминология - наука за несапиенсни хуманоиди. Топилски счита, че снежните хора Йети са неандертарци, доживели до наши дни. Пътят за социарно развитие за тях се оказал закрит. Не успели да преминат в по-горно стъпало, те се приспособили към живота в природни условия без оръдия на труда, без дрехи и огън, без членоразделна реч като средство за общуване.
През 1967 г. проф. Поршнев успява да снеме ва кинолента женска особа в гората на Северна Каролина и да направи гипсови отливки с отпечатъци от нейните следи. Филмът е посрещнат хладно от научната общност на запад, считали го за фалшификат, а може би и от завист, че руски учен ги е изпреварил.
След 4 г., през 1971, канадецът Р. Дахинден получава филмовия материал на Поршнев и го дава за експертиза в Москва и така се установява, че това не е фалшификат, а снимка на неизвестно за антрополозите човекоподобно същество.
През 1968 г. световноизвестните криптолози А. Санерсън и Б. Евънманс изследват замразен труп на космато човекоподобно същество и го индентифицират като съвременен неандерталец.
През 1978 г. руският изследовател Вл. Пушкаров, който търсел "среща" със снежния човек, изчезва безследно.

Най-често троглодите (снежните хора) се появяват в сибирската тайга. Обобщените данни покязват, че повечето очевидци впоследствие страдат от нервно-психически разстройства. Д-р И. Радимов е разделил свидетелите на 3 групи. В първата са тези, които са видели следи, чули са звуци, но не са видели непосредствено снежният човек. Тяхното здравословно състояние е нормално, без отклонения. Във 2-та група, които са видели само веднъж от разстояние троглодита, процентът на нервно-психичните заболявания е завишен. Очевидците от 3-та група, които са видели Йети отблизо, ясно и нееднократно, са най-много засегнати. Те страдат предимно от епилепсия, олигофрения, неврози. Повечето от пострадалите трудно се адаптират в колектива. Обикновено стават клошари. Попаднали в казармата, те търсят уединение, странят от колегите си, сами бродят в гората.

Става известно, че последствията от срещите със снежния човек са отрицателни. Очевидците страдат от главоболие, високо кръвно налягане, висока температура. Един от свидетелите, без да види Йети, почувствал силно главоболие - зад храста, покрай който минавал, се криел снежен човек. Лекарите не могат да обяснят явлението. Има случаи на шок и заекване. След време почти всички пострадали очевидци си възвърнали нормалното състояние. Очевидно нервно-паралитичният момент при срещата с Йети не е постоянен и след кратък период от време хората си възвръщат нормалното състояние.
Учените допускат екстрасензорните връзки в животинския свят. Възможно е те в свежния човек да са по-развити, отколкото у другите животни. Едни изследователи го наричат "екологически...двойник", тъй като , макар и обособен, е най-близък до човека вид.

Очевидците твърдят, че снежният човек има почти човешки облик, но отделни детайли предизвикват подсъзнателен ужас. Съчетанието на човешки и зверски признаци предизвикват недоумение: какво е това: човек или звяр?
Отличителен белег е заострената на върха глава. Това е запечатано и във филма на Роджър Патерсън.
Още през 2002 г. става известно, че в щата Тенеси, в САЩ, над 50 години в близост до ферма живее цял клан бигфути, най-възрастният от които е на 60 г. Неотдавна Международният център по хоминология получи сензационна информация от Франция. На провинциален панаир бил показан замразен труп на хуманоид, който журналистите определили като "ръкотворен". Трупът бил изследван от учени и е установено, че в случая се касае за съвременен неандерталец с огромен ръст - 263 см.
За съжаление научните списания не коментират случая.

....

Отговора на Учителя:
-Йети... е древно човекоподобно същество. И... Космонавт, от реална планета.
...
-Трудно е да предположиш, че Йети съществува от милиони години, но съществува. Не са многобройни. Обитават най-труднодостъпните и затънтени кътчета на планините. Съществуват на малки групи и са силно привързани към семейството. Хранят се с плодове, корени, бозайници, пернати, понякога с мърша. Трудно намират храна, боязливи са и избягват срещи с хората. Ходят изправени на два крака, но нямат развит център за говор.
...
- "Снежният човек" принуждава учените да търсят истината за произхода на човека и те трябва да я открият...
- Името на планетата тайна ли е?
-Не е тайна. Планетата е Плутон. Космонавтите пристигат с кораби, задвижени от енергия, преодоляваща гравитацията... С помощта на ядро от концентрирана слънчева енергия, произвеждаща огромна магнетична сила....
Това е частен случай от обширна програма. Пришълците притежават огромни космически кораби майки... Разположени на база зад познатите ни планети, и оттам с по-малки кораби пристигат на Земята...

...
- Когато се създаде човешка клетка, се ражда човекът. До сега, а и за в бъдеще хората няма да могат да създадат жива човешка клетка.
...
-Що се отнася до човекоподобните раси, живели на Земята, те са били 7.
...


"Тайните подземия на Б-я" - Милан Миланов
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright