Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кристалите  (Прочетена 1852 пъти)
Nirvana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 25


« -: Април 27, 2010, 10:02:26 »

   Кристалите са деца на Майката Земя. Създавани са в течение настотици, понякога хиляди години. Тяхната красота докосва душата на всеки. Но освен че са чудо на природата, кристалите са и проводник на сила. Според шаманите в Северна Америка те са проводници на Великия Дух, Източника на Живота.
Според някои древни легенди, именно един кристал с неизвестен произход е погубил Атлантида, Потъналия Град на Древните. Казват, че той е бил  парче от някаква звезда. Когато жреците го открили, те започнали  да експериментират с него, но всичко завършило трагично.
Истина или фантазия? Не можем да сме сигурни, но едно е ясно: кристалите са изключително мощно средство за улавяне и контролиране на космическата енергия. Много начини има за това.
   Само нека си спомним факта,че първите лазери използваха рубин. Кварцът стои в основата на микропроцесорната техника и до голяма степен радиоапаратурата... Защо ли? Поради високо диференцираната си структура. Думата кристален вече е добила
значение на високоподреден. А колкото едно нещо е по-подредено, по-определено, толкова по-голямо влияние върху околната среда.
   Eто една от техниките,с които работя.Тя се състои във едно своеобразно влизане вътре в кристалното "поле" и има елементи на астрална проекция.
   Първия етап от влизането се състои в енергизиране на кристала. Както казах, те черпят енергия от Гея. Независимо дали са обработвани или не, те са запазили връзката си със Земята. Трябва просто да я откриете със астралните си сетива. Настройте се в резонанс със нея. Вземете кристала в ръце.Вдишвайте и издишвайте.Със всяко двишване си представяйте как кристала става все по-голям и по-голям и поема земна енергия (всмуквайки я когато издишвате). Сякаш имате работа с помпа. След това нека кристала се разраства и разраства все повече и повече. Докато стане огромен колкото стаята.
   Идва вторият етап на влизането. Може просто да поискате да влезете през кристалното поле чрез дифузия. Другия начин е да потърсите вход. Знайте,че и кристалите имат чакри. Ще го откриете като малък шлюз или по-точно като въртящ се цилиндър (енергиен вихър) през който да се промъкнете вътре.Влизайте бавно и внимателно. Когато влезете, настройте се в резонанс със енергиите на кристала (а може и да е всякакъв друг скъпоценен или полускъпоценен камък).
   Сега вече правете каквото знаете и искате.Може да поискате кристала да  извърши някаква работа. Просто дайте команда на енергиите му и ги оставете да действат. НЕ ГИ КОНТРОЛИРАЙТЕ. Може да поискате да ви отведе (не на физическо ниво разбира се) някъде или да видите някого.Може така да лекувате. Да предавате мисли...
   Ако искате да извършите астрална проекция, просто се свържете с енергиите на камъка, започнете ритмично да дишате и издишвате, концентрирайки се върху коронната си чакра и визуализирате как излъчвате все повече и повече светлина. След това визулизирайте нишка от светлина, спускаща се от върха му и се изкачете по нея до върха и излезте през него.
   А може да поискате въре в кристала да има още някого, с когото да приказвате насаме. Просто поискайте камъка да го поеме вътре в себе си както и вас. Ако искате да научите нещо, може да визуализирате как всичката нужна вам информацция се спуска през върха на кристала и той ви я предава. Излизането става така, както и влизането.
   Друг експеримент, който съм правил със тях е да ги сложа под възглавницата си преди да заспя. Сънищата са доста интересни. Опитайте ги!
Ако ще ги ползвам за някаква друга ритуална или подобна дейност, винаги ги освещавам и програмирам с някаква цел. След това ги заравям в Майката Земя с молба да подпомогне моите искания и цели. Идеално е, ако ги използвате за създаване на мисъл-форми, сервитори,
елементали и др.
   Как се чисти камък? Класическите методи са със солена вода (да  предстоят в нея няколко дена), на слънчева светлина или благовоние и пламък на свещ. С последните две направете по три кръга със свещта или благовонието и прогонваща пентаграма на Земята-като във малък прогонващ ритуал на пентаграмата и вибрирате някое божествено име.
   Единствения начин да научиш нещо за свойствата и силите на камъните е да използваш интуицията си. Има милиарди класификации за тях и свойствата им в разни списания и Интернет (най-вече!), но те са толкова противоречиви,че едва ли биха могли да бъдат от полза. Както казва Гарет Найт, те биха били само от полза на този,който ги е писал. Да дените съответствия в книгата "777" на Алистър Кроули относно камъните, кристалите планетите и др. важат само за самия Кроули, а той е мъртъв. Е, все пак аз обичам да събирам такива класификации. Най-доброто,за което ми служат е като подсказвач. Все трябва да се започне от някъде, нали? Чета за това което е писано за даден камък и сравнявам с това, което ми говори интуицията.

« Последна редакция: Април 27, 2010, 10:49:18 от indigo » Активен

" Аз не съм тяло, което има душа, а съм душа, която има някаква видима част, наречена тяло. "
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Април 27, 2010, 11:31:56 »

Споредедна от теорияте за изчезването на Атлантида,атлантите са използвали разумно силата на кристалите,но с годините станали алчни и зли.Злоупотребили със силата на кристалите и те избухнали.Това потопило великия континент!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Кристалите
Езотерика
delfin 11 3128 Последна<br />публикация Юни 18, 2009, 14:29:14
от delfin
Очистване на скъпоценните камъни и кристалите
Минерални и скъпоценни камъни
Слънчев лъч 1 6329 Последна<br />публикация Декември 30, 2012, 19:49:52
от Свързан

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright