Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Аквамарин  (Прочетена 6803 пъти)
Nirvana
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 25


« -: Април 27, 2010, 09:40:44 »


Аквамарин  (англ. - aquamarine, немски - Aquamarin)
Цвят: зелен до светлосин
Минералогия: циклосиликат от семейството на берилия

Митология: под името “морска вода” (лат/итал. aqua marina) е известно едва от времето на Ренесанса, но в някои антични легенди се среща че този вид берилли чрез промяна на цвета си може да различава истината от лъжата и приятеля от врага; както и да носи благополучие, добра памет и ясно виждане.
Въздействие върху
Духа: подпомага духовното израстване и способността да преценяваме и предвиждаме, засилва медиалните способности и ясновидството.
Душата: лекота, спокойствие, добро настроение, улеснява завършването на започнатото
Ума: помага при объркване и “зацикляне”, за въдворяване на ред в мислите
Тялото: хармонизира хиппофизата и щитовидната жлеза и по този начин регулира растежа и хормоналната обмяна; подобрява зрението и предпазва от алергии и автоимунни заболявания.

Начин на употреба: може да го носите постоянно със и върху себе си, а при оплаквания с очите го полагайте вечер върху затворените клепачи

« Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:57:16 от Administrator » Активен

" Аз не съм тяло, което има душа, а съм душа, която има някаква видима част, наречена тяло. "
naturu
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 17:32:04 »

  АКВАМАРИН
   
  Зодия: Основен минерал за Риби - дарява им ясен пог-лед за нещата, засилва приятелството и любовта при Водолей, предпазва от опасности Везни.
  Чакра: гърлена
  Находища: в България - района на град Ардино, Рила; Бразилия, Мадагаскар, Русия, Афганистан и др.
  Цвят: прозрачен светлосин до синкавозеленикав, пре-дизвикан от железни примеси
  Химически състав: берилиево-алуминиев силикат с же-лезни йони
  Твъ р д о с т : 7,5 до 8
  Облик: кристализира в шестстенни призми.
  Търговски вид: Изключително популярен е като скъпо-ценен камък за остеняване и вграждане в различни бижута; продава се и необработен.
  Подобни минерали: Апатитът ко п ира идеално формата и цвета му, но е по-мек; син топаз.
  Предания: През Средновековието аквамаринът е камъ-кът, с който са украсявани статуите на Дева Мария. По това време се приема като символ на целомъдрието. Популярна е
  легендата, че е камък от съкровището на морска нимфа. Име-то му означава "морска вода". То й е изразител на неопетнена-та любов. Побеляването му се счита за показател, че притежа-телят му е обграден от лицемерни приятели.
  Лечебни свойства: Положен върху гърлената чакра, ус-покоява лимфните възли и подпомага кръвообращението, под-силва имунната система и предпазва от всички видове прос-тудни заболявания.
  Носен като украшение, стимулира организма за прео-доляване на проблеми с гласните струни и предпазва от морска болест, помага и при пътувания по суша и въздух. При алергии е необходимо да престои в чаша с вода през нощта. С нея сутрин се мие засегнатото място, след което се третира с мех-лем от мас и стрит кехлибар.
  При хълцане се поставя върху гърлената чакра.
  Помага на очите, като вечер се полага за половин час върху затворените клепачи. Продължителното общуване с не¬го премахва усещането за хаос и подрежда мислите, носи спокойствие и стимулира възстановяването. Може да се съчетава с халцедон, тюркоаз, лазурит и син топаз.
  Други указания: Периодично се измива под течаща во¬да и се оставя да изсъхне без да се бърше. Наситеносините образци по търговските щандове в повечето случаи са с интен-зифициран цвят.
  Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #2 -: Март 23, 2011, 12:09:55 »

  Аквамаринът - символ на красота, честност и лоялност

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=QIEci1sIU1A" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=QIEci1sIU1A</a>

  Цвят: Различни нюанси на синьото като по-тъмно сини кристали се срещат рядко. Обикновено цветът е по-интензивен при по-големите кристали и по-светъл при по-малките.

  Описание: Аквамарини се наричат сините или синьо-зелените берили. Други разновидности на берила са смарагдите и хелиодора. Аквамарина се среща по-често от другите берили. Среща се в пегматит където образува много по-големи и чисти кристали отколкото смарагда.

  Ценообразуване: Определянето на цената зависи от цвета, чистотата, качеството на фасетиране, размера, а и от уникалността на камъка (например полихромен ефект, интересно изглеждащи включения и др.)

  Обработка и третиране: Повечето аквамарини са термично обработени за подобряване на цвета. Натуралните (нетретирани) аквамарини обикновено са в бледи нюанси на синьото и съдържат жълтеникави мрежовидни включения. Чрез нагряване на аквамарин може да се засили цвета му, но винаги ще бъде по-блед от онези най-тъмно сини нетретирани аквамарини, които са и най-скъпи.

  Имитации и как да се избягват: Понякога се срещат имитации от стъкло. Ако камъкът е стар (употребяван) многото малки драскотинки по повърхността му трябва да сочат към извода, че е стъкло, тъй като то много по-лесно се драска от берила. Ако в камъка се виждат някакви малки мехурчета, това също сочи, че е стъкло.
  За имитация на аквамарина се правят синтетични сини шпинели. Синтетични аквамарини (със същия химичен състав като природните) не се срещат, защото процеса по синтез и необходима апаратура са много скъпи. Шпинела се прави много по-лесно и евтино.
  Разпознаването на синтетичния шпинел от естествения аквамарин може да стане чрез внимателно проучване на цвета. Синия шпинел няма характерния плеохроизъм на аквамарина (плеохроизмът е ефект на промяна на цвета при промяна на ъгъла на наблюдение).

  Произход на името: Името му е производно от латинските думи за море и вода.

  Съхранение и почистване: Препоръчително е да се съхранява на по-тъмно място, тъй като често избледнява при продължително съхранение на пряка слънчева светлина. Почистването става в ултразвукова ваничка или с вода, течен сапун и мека четка.

  Символика и мистични сили на камъка: В древността аквамаринът е смятан за един от най-мощните магически камъни. Бил е използван при изработка на амулети охлаждащи буйни и пагубни страсти, за по-добро разбиране смисъла на събитията в живота, носи успокоение и емоционално разбиране на заобикалящия ни свят. Учи човек да насочи енергията си дори и на най-примитивни желания към нещо добро и съзидателно. Вярва се, че аквамаринът коригира мислите и поведението на собственика си—потиска всичко което води до нарушаване законите на морала и добродетелите. Облекчава семейни проблеми, помага за изглаждане на отношенията между брачни партньори и осигурява дълъг и щастлив брак. Събужда отново любовта при дългогодишните двойки. В света много хора избират да подарят точно този камък на брачния партньор. Аквамаринът спомага за създаване на нови приятелства. Също така дава смелост и усилва волята. Предпазва от измами. Отличен камък за медитация. Помага също при отказване от зависимости—алкохол, тютюн и др. Помага на сърцето да се освободи от страхове, обиди и прави човек по-склонен да прощава.
  Според древно предание, ако камъкът започне да изглежда по-мътен и зеленикав то предвещава буря или собственика му е в лошо настроение.
  Аквамаринът е много подходящ като амулет за моряци, хора пътуващи често и такива занимаващи се с наука. Не е подходящ за хора склонни към лъжа и измама.
  Литотерапевтите твърдят, че камъкът подобрява имунитета, стабилизира нервната система, лекува кожата, щитовидната жлеза, облекчава главоболие, безсъние и ирационални страхове. .

  Находища: Аквамарин е намерен в Бразилия, Индия, Русия (Урал), САЩ, Нигерия, Мадагаскар, Замбия, Пакистан, Мозамбик. Бразилия е извора на най-добрите аквамарини.




  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #3 -: Март 23, 2011, 18:43:51 »

  Аквамарин



   Кураж и ясна комуникация
   Аквамаринът
   Аквамарин скъпоценни камъни са кристали, които повишават смелост ...  помощ и помощ за ясна комуникация с най-високата Божествената за всичко, което е.


   Те имат силна метафизична свойства, които помагат да се освободите от старите емоционални проблеми, с които може да се държи за.
   Като ви съдействаме да се освободи гнева и намаляване на стреса ...  тя може да ви помогне да направите положителни промени в живота си.
   Тези прекрасни камъни помогне да се повиши вашата смелост, когато се обработват мъка, и са силни за подпомагане на самолечение.
   Защо да го използвам
   Аквамарин скъпоценни камъни цвят е смес от синьо и зелено ...  , което го прави един камък, както за сърдечната чакра , тимуса или са мощни гърлото чакра камъни ...  и ще подобри комуникацията с богиня ...  и подобряване на цялостната комуникация духовно.  Друга полза от използването на този кристал, е, че той помага да се пусне на емоционални проблеми от миналото си, че сте били, придържайки се за.

   
   В рамките на тимуса чакра тази енергия е много мощен.  Тя излъчва течаща, успокояващо, състрадателен енергия все още странно за някои хора ще това неприятно камък за работа с ... така постепенно го направя ...  използването му за известно време всеки ден.  Той е отличен камък в подкрепа на комуникацията, когато се развиват психични сили ... и може да помогне си способност да откриете духовни водачи и да се свържете с висока самооценка.
   Къде се добива
   Най-голям брой Аквамарин камъни  идват от Бразилия ...  с доставка на този камък е достъпен и от Бирма, Мексико, Ирландия, Индия, Кения, Зимбабве, Афганистан, Пакистан, Русия, Австралия и САЩ.  Ясно е, за да видите, че това е камък, който е доста лесно да дойда.
   Името му произлиза от латински, означава "вода на морето".  Въпреки че е възможно да се получи млечен скъпоценни камъни аквамарин ...  и както по-ясни камъни и непрозрачни кристали са много популярни ...  особено да се използва, за да фина бижутерия качество.

   Аквамарин факти
   Един от фактите, Аквамарин, за да разгледа, ако се мисли за използването на кристали ...  е за цвета на камъка.  И двамата лечители, и всеки, който просто обича кристали и скъпоценни камъни Аквамарин използва за самолечение ...  може да искам да мисля за вида на камъка, който купувате.
   Когато отиваме да закупите този камък ...  който е разновидност на Beryl ....  голяма част от камъните са в цветова гама от бледо синьо до средно син ...  само с няколко синкаво зелени камъни.  Физически Аквамарин  възниква като двете зелено-син камък и бледо синьо камъни ние често видите продадени.
   Това е включването на желязо ...  и сумата в рамките на Beryl ...  , което създава жълт цвят в рамките на камъни.  Много от тези зеленикаво синьо цветни камъни са топлинно обработени за отстраняването на жълтия цвят.
   Като лечител винаги е предимство да се използват естествени кристали, ако можете да ...  за термична обработка, може да окаже влияние върху лечебните си качества.
   Някои от най-популярните метафизични камъни за целите са Beryl.  Те също са популярни, тъй като те правят прекрасен кристал бижута.  Групата Beryl на кристали включва: Bixbite ...  рядко тъмно червен камък, зелен Emerald Gemstones , розово, лилаво-розово и праскова Morganite , жълт до жълто-зелен Heliodor и безцветен Goshenite .
   Как да използвате Аквамарин
   В най-добрия начин за най-скъпоценни камъни е да медитирате с тях.  Както и да отидете по-дълбоко в спокойна медитативна държава ...  имайте предвид качествата, които бихте искали да се интегрират ...  че тази енергия може да изостри някои камъни.  Ако има специфична характеристика на Aquamarine  , че знаеш, че е нужно ...  запази тази в ума си, докато вървите по-дълбоко в спокойна вътрешно осъзнаване.  Това се отнася за използване на всички камъни, използвани за медитация.
   Холдинг един от най-Аквамарин скъпоценни камъни в ръка ...  или да има такава някъде в рамките на вашата областта на енергетиката ... или аура ...  е важно ...  и задържането им в близост до по-високи сърдечната чакра и гърлото чакра е от полза.  По този начин можете да получите максимална полза от камъни уникална вибрация.
   Виж себе си, стоящи пред група от ясно аквамарин вода.  Оставя се на отрицателни емоции, че знаете, че сте били чувство ...  и че сега се приведени в ума си за прочистване, за да пуснат във водата.  Тъй като те отплава ...  чувствате водата, която пречистване ...  като си позволи да пусне на disharmonies, че сте били свидетели.
   Носенето на Аквамарин
   Въпреки че е син камък ...  зелената по Аквамарин Gemstones ги превръща в камък, както за сърдечната чакра и гърлото чакра.
   Носенето на тази синьо-зелен камък  или като висулка или обеци, тя запазва в общото пространство.  Това е добро място да слагат сърдечната чакра или гърлото чакра камъни ...  за максимална вибрационните ефект.
   Ще видите Аквамарин Gemstones на Списък Birthstone ...  тъй като това е Birthstone февруари и март и октомври Birthstone.  Това е предимство при закупуване на бижута ...  както трябва лесно да може да закупи Birthstone Аквамарин пръстен или медальон.
   Лесно е да се купуват красиви Аквамарин бижута.  Те се предлагат в много красива стилове, в това число се смесва с други кристали първи курс ...  и са на разположение на различни цени.
   Това е и един от Зодиака Birthstones ...  и е доста популярен, тъй като вибрира в редица астрологични знаци.
   Той е добре познат Овен Birthstone ...  както и Телец , Близнаци , Везни , Скорпион , Водолей и Риби Birthstone .  Така че можете да си представите, че този камък е популярна ...  и често се предлага в различно качество на цена, за да отговарят на повечето хора.
   Как ще ви помогне
   Като имате предвид името си ...  сте наясно, че това е голяма част от вибрациите елемента вода в него ...  така че ще ви помогне да се справя по-добре емоциите си.  Тези камъни са мощни за подпомагане на онези, които преминават през процес на скръб и загуба.
   Често скръб е придружена от гнева и чувството за "защо ми."  Аквамарин  скъпоценни камъни са мощни помощ в тези времена ...  да се използват за самолечение.
   Вибрацията на скъпоценни камъни "Аквамарин" ще се успокои мъката си и се разрежда вашите чувства на гняв.  Те осигуряват полезни начини за облекчаване на стреса , тъй като те също ще помощ да се намали напрежението около един въпрос.  Те ще ви насърчи да приемат промените ...  както и предоставяне на вас кураж да продължа.
   Ако не сте в състояние да получи бижута, използвайте парче камък Аквамарин ...  или като груб камък или tumblestone, ще имат същите вибрации за изцеление.  Един от начините е да ги постави в малка платнена торба в джоба ...  но каквото и изборът ви е ...  най-важното е да го държи в рамките на вашата аура, за възможно най-дълго през деня ...  особено, ако се работи за интегриране на своите специфични лечебни качества.  Много жени баста една или повече по-малки камъни "Аквамарин" в своите сутиен ...  така че те да са ги близо до дясната ...  или може също така да го слагат под възглавницата си, така че тя ще ви помогне по време на сън.
   Съчетавайки това с други камъни
   Аквамарин Gemstones смесвам и с най-различни разновидности на Beryl ...  включително и прекрасната ясно розово Morganite  ...  за подобряване на любов и състрадание и с Емералд ...  Зелената Beryl.
   Комбинирайте го с Goshenite ...  наричан Белия Beryl ...  за повишаване на достоверността на това съобщение.
   Смесването му с Moldavite ...  тази комбинация тонизира Аквамарин, и Аквамарин успокоява висока енергия на Moldavite .
   За по-добра комуникация с богиня ...  Комбинирайте този камък със синьо гърлото чакра камъни ...  като Blue Арагонитни , Amazonite , Sodalite , Septaria , Chrysocolla, Larimar , Blue Дантели Ахат , Ajoite , Thulite или син топаз камъни .
   Използването Аквамарин е известно за повишаване на дара на интуицията ...  така че ако се работи по развитие на интуицията си , комбинирайте този прекрасен камък с един от психически кристали като Lepidocrocite , Dumortierite или лабрадорит ...  или с Blue Celestite,  (По-долу) Iolite камъни , Blue Aventurine или Blue апатит .
   Това също може да ви помогне с развитието на други психически подаръци.  Това е особено важно, ако искате да получите психически работа ...  когато са налице отлични психичната комуникация може да се изисква.
   Винаги е полезно да се експериментира с смесване на различни кристали, заедно ...  като резултат енергии са често по-силен от определен камък, използван самостоятелно.
   За да се гарантира, че добри вибрации на вашия Аквамарин скъпоценни камъни продължи ...  след като сте ги използват ...  уверете се, че ги очисти редовно.
   В обобщение
   Аквамарин скъпоценни камъни са прекрасни камъни да се носят ...  и сега доста често на разположение.  Това означава, че е възможно да се купи прекрасен кристал бижута, направени от тези камъни.
   Независимо дали купувате природни кристали, или да използвате топлинно обработени камъни ...  вибрацията на тези прекрасни скъпоценни камъни ще се възползват цялостната си умения за комуникация.  Неговите вибрации, произтичащи ви дава кураж, докато успокоява емоциите и подпомагане да живеят по-добър живот.





  « Последна редакция: Март 23, 2011, 19:00:32 от Administrator » Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  infinity
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 30

  space,extent of time or quantity without limits

  « Отговор #4 -: Юни 19, 2012, 00:38:14 »

  Аквамаринът на моменти действа точно като водата. При главоболие или натежаване в очите, можете просто да си изплакнете лицето.
  Активен

  Videmus nunc per speculum et in aenigmate
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright