Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Флуорит  (Прочетена 5502 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Април 25, 2010, 10:22:02 »


  Смята се, че този камък отваря „третото око” и показва невидимия свят. Способства за духовен растеж, избавя от всякъкви илюзии и опасни мечти, вдъхва яснота и душевно спокойствие. Подпомага концентрацията върху текущите задачи и развива аналитичните способности. Той е прекрасен помощник за ученици, студенти и учени- увеличава възможността за усвояване на информацията. Изделие от флуорит поставено в помещение „дезинфикцира” атмосферата и я пречиства от енергийната „кал” и поглъща електромагнитните  излъчвания. Използвайте го и за смекчаване и ликвидиране на конфликтни ситуации в дома или на работното място.

  Лечебни свойства: подобрява имунната, сърдечно-съдовата и нервната система. Особено полезен при скованост, артрит, ревматизъм и ставни болки, както и при след оперативни периоди- ускорява регенерацията на клетките.

  Чакра: трето око и сърдечна

  Зодия: Водолей и Близнаци

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:58:28 от Administrator » Активен

  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 16:14:40 »

  ФЛ УО Р И Т
  Зодия: Флуоритът е предназначен за Скорпион, Водолей и Риби.
  Чакри: жълтият - за слънчевия сплит, останалите - за челната чакра
  Находища: Русия, Англия, Канада, Чехия, Франция и др. Най-известните български флуоритови находища са Славянка, Югово, Михалково.
  Цвят: зелен, виолетов, розов, жълт, бял, син, до почти черен с различни оттенъци
  Химически състав: калциев двуфлуорит
  Твърдост: 4
  Облик: най-често - зърнести агрегати, по-рядко като октаедрични или кубични кристали или друзи от тях
  Подобни минерали: апатит, калцит, арагонит и др.
  Търговски вид: като изделия с декоративна стойност-чаши, вази, пепелници, свещници, кутии и др.; полиран - като топчета за масажи и вграждане във висулки, брошки и обеци
  Лечебни свойства: При болки по тялото камъкът се полага директно върху съответното място.
  Положен върху третото око, тъмносиният флуорит елиминира енергийните блокади и уравновесява нервната система. При същата терапия розовият активира мисленето. Жълтият флуорит се полага върху слънчевия сплит - стимулира имунната система, засилва отделянето на стомашен сок и улеснява храносмилането. Положен върху гръдната кост, зеленият освобождава напрежението от организма и стимулира сърдечната дейност.
  Двуцветният и нюансираният обработен флуорит може да замести лабрадора при терапия срещу изтръпналост, скованост, артрит и ставни болки.
  Други указания: След употреба се мие под течаща леко затоплена вода без използване на почистващи препарати.
  Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #2 -: Януари 25, 2011, 16:20:33 »  Флуоритът е вид минерал с хим. формула CaF2. Твърдостта му е 4 по скалата на Мос. Плътността му е 3,18 грама на куб. см. Цветът му е син, жълт, зелен и е с оттенъци, рядко се среща безцветен, а също така може и да флуоресцира. Той е магматогенен и хидротермален. Температурата му на топене е 1360 градуса. Камъкът е типичен флуоресциращ минерал, при нагряване и облъчване от ултравиолетови лъчи, той фосфоресцира. Под действието на външни фактори като радиация, решетката на кристала може да се промени и да се появят дефекти. Особено много дефекти се появяват, ако в минерала има примеси на уран и тории. Решетката на йонният минерал има колкото положителни толкова и отрицателни заряда.  Името му идва от лат. fluor - флуор, течен и това свойство го открива ученият Георг Бауер, който му дава това име. Формата на кристалите е с кубичен, октаедричен или ромбододекаедричен хабитус. Цветът му е придобит от примеси на хлор, желязо, уран и тории, тъмно виолетовите кристали съдържат голямо количество стронции, а зелените съдържат самарии. Находища има в Турция, Германия, Италия, Норвегия, Гренландия, Великобритания, Канада, САЩ, Русия, България и много други. Използва се в металургията, химическата промишленост, керамиката, оптиката и бижутерията. В древността са го използвали за направата на изделия като вази, различни посуда, ковчежета за бижута и украшения. Той е природно лечителен и успокоява ума. Помага при лечението на кожните тъкани и премахва петна по кожата. А също така и при епилепсия, сърдечни проблеми, склероза, ревматични възпаления и болки в главата. Това е камъкът на откривателите и хората които се занимават с наука. Камъкът помага за духовното израстване на човека. Флуорида умее да събира всички видове енергии и да ги отдава на своя притежател, в резултат на това може да предостави на стопанина си, да слуша музиката на сферата или да откликне на пеенето му. Но все пак това може да стане само ако самият камък пожелае. Препоръчва се за зодиите Водолей, Близнаци и Стрелци. Установено е, че ако се сложим в помещение такъв камък, то той ще очисти стаята от вредни влияния. В Индия е считан за един от мощните магически камъни и се използват топки от този минерал за медитация.
  Активен
  Ametist
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Януари 25, 2011, 17:48:14 »

  Идеален е за пред компютъра  Усмивчица
  Активен

  Вяра Любов Надежда Мъдрост
  Рай
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 42


  « Отговор #4 -: Февруари 17, 2011, 14:29:11 »

  Идеален е за пред компютъра  Усмивчица

  По какъв начин влияе когато се постави до компютър?
  Активен
  nre
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 129

  « Отговор #5 -: Февруари 17, 2011, 15:09:48 »

  Не знам за Флуоритът, но Флуора е идеален за четката ми за зъби Веселяк
  btw красив кристал е
  Активен
  Ametist
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 103


 • Град: София
 • « Отговор #6 -: Февруари 17, 2011, 18:30:15 »

  Поставен пред компютър събира вредните лъчения
  Активен

  Вяра Любов Надежда Мъдрост
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright