Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Обсидиан  (Прочетена 6287 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Април 25, 2010, 10:17:32 »


  Енергията на този камък е тясно свързан с огнената стихия, поради което се смята за камък-закрилник, способен да предпазва от нападения, от негативно магическо въздействие, от измяна на близък човек, от излишна агресивност.

  В Индия го почитат като камъкът „чистач”, който изчиства всички низки вибрации в ораганизма и освобождава физическото тяло от всякакъв негативизъм.

  Лечебни свойства: в миналото се е смятало, че за да се предпазиш от всякакви болести е достатъчно само да носиш амулет от обсидиан. Неговата лечебна енергия се използва при проблем с костната и мускулна система, при болки в гърба, при простудни заболявания, при нарушено кръвообращение и за нормализиране на кръвното налягане.

  Чакра: коренна

  Зодия: Водолей и Козирог.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:57:42 от Administrator » Активен

  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 19:29:24 »

  ОБСИДИАН

  Зодия: Обсидианът дава сили на родените под знака на Скорпион и Стрелец.
  Чакри: Черните му представители са за челната чакра, тъмнокафявите - за базисната, а иризиращите - за всички чак-ри.
  Находища: Най-качественият обсидиан се добива в Ар¬мения; известни са също неговите находища в САЩ и Мекси-ко; в България находки с колекционна стойност се срещат в Източните Родопи и по Черноморието.
  Цвят: сив, зеленикав, кафяв до черен, полупрозрачен до прозрачен, петнист, ивичест, понякога с шупли и мехурчета или с иризация.
  Химически състав: сложен силикатен състав с възмож-но съдържание на алуминий, въглерод, калций, желязо, калий и натрий
  Твъ р д о с т : 5,5
  Облик: природно вулканско стъкло, образувано при бър -зо изстиване на лавата.
  Подобни минерали: опал
  Търговски вид: като необработени късове, топчета, ви-сулки, пирамиди и декоративни предмети - свещници, часов-ници, ключодържатели и др.
  Легенди: Името му вероятно произлиза от гръцкото opsis - гледка, тъй като в древността е използван за направата на огледала. Съществува предание, според ко ето камъкът носи името на римлянина Обсидиус, пренесъл скалпели от обсиди¬ан от Египет в Рим.
  Лечебни свойства: Обсидианът освобождава напрежението и енергийните блокади и ускорява зарастването на рани. Използва се за подобряване на кръвообращението; като такъв е подходящ за терапия на студени ръце и стъпала. Доказано е въздействието му при мускулни проблеми и болки в гърба. За постигане на лечебен ефект се масажират продължително вре-ме с няколко капки зехтин засегнатите области.
  Камъкът има живително въздействие при шок и страхове. Масажират се двете стъпала по линията от втория пръст до петата, след което минералът се поставя за десет минути върху слънчевия сплит.
  Други указания: След употреба се измива под течаща вода.
  Активен
  OM
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23

  WWW
  « Отговор #2 -: Януари 23, 2011, 19:52:33 »

  ОПИСАНИЕ: Обсидианът е естествено стъкло, образувано в резултат от вулканична дейност. Няма цепливост. Това е просто вулканична маса, изстинала толкова бързо при излагане на въздух, че не се е оформила във вид на кристали. Обикновено цветът му е черен, но се среща също в кафяво и сиво. По- редки са червените, сините и зелените образци, които са много скъпи. Обсидианът може да бъде равномерно оцветен или на ивици и петна. Синята разновидност се среща по британското крайбрежие, а тъмнокафявата и черната, понякога нашарена с бели петна /така наречения христобалит/- на италианските острови Липари, в Исландия и САЩ. Понякога се среща много рядката кафява разновидност с шарки, подобни на червени пламъци /бергмахони/.
  Пази от зли духове; развива ясновидството. Използвайте го, за да придърпате аурата си по- плътно до тялото и да прегрупирате разпръснатите си енергии.
  Гадателската топка от черен обсидиан е много мощна и трябва да се използва внимателно. Ако почувствате дискомфорт от нейната сила и енергия, дръжте парче планински кристал в едната си ръка, докато гадаете. Освен това, обсидианът ще ви помогне да разберете, да уравновесите и да се справите с негативните и положителните житейски цикли. Обсидианът може да бъде доста безцеремонен, тъй като изкарва на повърхността потиснатите тъмни области на подсъзнанието, които би трябвало да промените, за да продължите напред. Ще ви помогне, докато скърбите, като поеме енергиите на тъгата и ги превърне в положителни духовни уроци.
  Черният обсидиан е един от най- трудните за ползване, особено ако не сте готови да погледнете в очите реалността- както положителна, така и негативна. Тъй като подава енергия на духовните сили и лесно се свързва с първата чакра, той може да ви накара да се изправите срещу сегашните си предизвикателства и уроците от минали животи, които все още не сте научили. Често при отработване на кармата от предишни прераждания /положтелна или негативна/ се активира третото око. Най- добре е да го използвате заедно с планински кристал.

  Магическо приложение


  Достатъчно е дори само да държите обсидиан край себе си, за да поема и преобразува негативни енергии, като в замяна излъчва вибрации на покой и сигурност, и да стабилизира енергиите на всички хора в обсега си. Хората са очаровани от него и обичат да го държат в ръце и да поглаждат с пръсти повърхността му. Това вулканично стъкло е един от малкото камъни, които могат да поемат негативни енергии, без да ги задържат в себе си. Освен това от него става прекрасно украшение за маса или бюро. Ако имате котка и/или малки деца, подгответе се непрекъснато да избърсвате от него отпечатъци от пръстчета и муцунки; той като че ли излъчва посланието: „Моля те, докосни ме.”
  За да не изтичат парите ви като пясък между пръстите, сложете малък къс обсидиан в портмонето си, в отделението за банкноти.
  Активен

  С любов към всички Усмивчица http://artandblog.com/
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright