Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Содалит  (Прочетена 5264 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Април 25, 2010, 10:12:53 »


  Вдъхва увереност и спокойствие, усилва личната изява, подобрява паметта и концентрацията и подпомага по-лесното усвояване на знания. Предпазва от паника и фобии,

  Лечебни свойства: нормализира кръвното налягане и предотвратява хипертонични кризи; регулира сърдечната дейност; балансира ендокрината система; нормализира обмяната на веществата; активизира щитовидната жлеза. Носен като бижу успокоява нервната система и действа стабилизиращо върху функцийте на всички жлези.

  Чакра: челна (трето око).

  Зодия: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Стрелец.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:58:36 от Administrator » Активен

  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 20:20:56 »

  СОДАЛИТ

  Зодия: Содалитьт е камък на Стрелец.
  Чакра: челна
  Находища: Бразилия, Югозападна Афр и ка , Китай, Азорски острови; в България не са известни негови находища.
  Цвят: син, синьозелен, сив, виолетов
  Химически състав: алумосиликат със съдържание на натрий
  Твъ р д о с т : от 5 до 6
  Облик: Среща се като зърнести маси, рядко образува добре остенени кристали. Наличието на бели петна в окраска-та му се дължи на включения от калций.
  Подобни минерали: лазурит
  Търговски вид: полиран - като масажен камък за дла-ните или за друг вид лечебна терапия, по-малките обработени образци се използват за направата на украшения.
  Предания: Името се състои от гръцките думи soda— сол и lithos — камък, тъй като минералът показва високо съдържание на сол. От древността е камъкът-вдъхновител на хората на изкуството, както и техният пазител. През Средновековието изгубва славата си, но в ново време тя се възвръща и той отново се радва на голяма популярност.
  Лечебни свойства: Содалитьт е най-големият враг на високото кръвно налягане. За предотвратяване на хипертонични кризи се поставя сутрин и вечер за 15 минути върху третото око. Допълнително се масажира линията от големия пръст към петата на двете стъпала.
  Последователно поставян върху третото око и гърления енергиен център, действа успокояващо и хармонизиращо и на щитовидната жлеза и вегетативната нервна система. Използван по посочения начин, балансира производството на хормо -ни от щитовидната жлеза.
  Държан в ръка, содалитьт действа стимулиращо и стабилизиращо върху функциите на всички жлези - тази терапия се редува с масаж на дланите с нефрит.
  При масаж на дланите минералът успокоява нервната система, стимулира мисловния процес и творческата енергия и съдейства за постигане на душевно равновесие. Един от най-подходящите за хората с холерични характери.
  Други указания: Измива се преди употреба с вода
  Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #2 -: Октомври 22, 2010, 14:43:26 »  Символика и мистични сили на камъка: В магическите практики се използва за развиване на свръхестествени способности у човека. Често е предпочитан камък при медитация. Помага да се сложат в ред мислите при сложна ситуация. Привлича всеобща симпатия към притежателя си. Помага за постигане на хармония, успех и по-добро разбиране на заобикалящия ни свят. Развива интуицията и разкрива същността на нещата.
  Нормализира кръвното налягане и сърдечната дейност, намалява апетита и помага при чернодробни и очни заболявания. Сваля нервното напрежение, помага при безсъние и нощни кошмари.

  Съхранение и почистване: Като с всички скъпоценни камъни грижата за содалита трябва да е свързана с предпазване от драскотини и силен удар, агресивни химикали и екстремни температури.

  Содалит – представлява силикатен минерал,съдържащ натрий със сив,син или зеленикав цвят.Подпомага овладяването на паниката,като вдъхва увереност.Влияе много добре на обмените процеси в организма,както и за прочистване на отпадъчните продукти.Един от камъните изчистващи най-добре отрицателното въздействие от лоши очи ,урочасвания,негативни външни мисли.Содалитът подобрява обществените вазимоотношения и помага в логичното разрешаване на проблемите.Той изяснява смисъла и посоката в живота,улеснява медитацията и стремежа към мъдрост.


  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #3 -: Октомври 22, 2010, 14:47:04 »

  Много красив камък!
  Активен
  xxxx
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


  « Отговор #4 -: Октомври 22, 2010, 15:21:22 »

  прилича на наща планета ;Д
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #5 -: Октомври 22, 2010, 15:22:04 »

  прилича на наща планета ;Д
  Нали
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright