Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Ахат  (Прочетена 4112 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Април 25, 2010, 10:06:53 »


  Kамъкът на мира и спокойствието. Способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве, дълголетие и защита от енергийни вампири. Увеличава вярата в собствените ни сили. Развива творческият потенциал и красноречието и помага за взимане на правилни решения и действия. Ахатът се смята и за камъкът- пазител на бременните жени.

  Лечебни свойства: подходящ за цялостно лечение - при преуморени и възпален очи, при главоболие и световъртеж, при температурни инфекции. Носен под формата на бижу стимулира сърдечната дейност, неутрализира стреса, предпазва от нервно напрежение и подпомага лечението при тежка и продължителна кашлица.

  Чакра: в завсимост от цвета сакрална и гърлена.

  Зодия: основен камък за Телец и Близнаци и подходящ за родените под знака на Рак, Дева и Козирог.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 16:00:16 от Administrator » Активен

  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 18:13:05 »

  АХАТ

  Зодия: Засилва волята и чувствителността при Дева, Телец, Близнаци и Козирог
  Чакри: ахат с преобладаващи червени тонове - сакрална; в сиви и сини - гърлена
  Находища: в България - поречието на река Арда, Мом-чилградско, Крумовградско; Индия, Бразилия, Ур у г в а й , Мек-сико, САЩ и др.
  Химически състав: силициев двуокис с различни примеси
  Цвят: сив, черен, червен, зелен, жълт, кафяв и др.
  Облик: Ахатите са многоцветни халцедони с ивичест строеж. Формата им е различна - срещат се като жили, натеци, геоди, миндали и др. Ивиците могат да бъдат разположени ко н -центрично (класически тип ахат), успоредно (уругвайски тип или оникс), могат да бъдат комбинация от двата типа или пък да оформят различни причудливи картини, прилични често на пейзажи (пейзажен ахат) или на фини водорасли във вода (мъхест ахат). Често ахатите съдържат включения от опал и се-ладонит или пък са в комбинация с планински кристал и аме¬тист. Оцветяването им се дължи на различни окиси в тях. В България класическият тип се среща най-често в сивобяло, при мъхестите преобладава зеленият цвят, пейзажните изобилстват с жълто, зелено, червено, кафяво и други цветове. Ахатите са оцветявани изкуствено още от античността. Чрез химическо въздействие при тях се постига черен, зелен, син или виолетов цвят на ивиците, а червеният се усилва.
  Твърдост: 6,5 - 7
  Търговски вид: разрязани и полирани геоди - кол кот о по-тънки са филийките, толкова е по-голяма вероятността цве-тът им да е стабилизиран; предлага се и като висулки в капко-видна форма, като топчета, гривни, гердани, необработени ге-оди с планински кристал или аметист в тях.
  Подобни минерали: Ахатът трудно може да се сбърка. Подобен на него е мраморният оникс, но той е по-мек.
  Предания: Много са легендите, свързани с ахатите. Името най-вероятно идва от това на река Ахат в Сицилия. Те са позна-ти на човека от дълбока древност и оттогава са едни от най-популярните и уважавани скъпоценни камъни. Използвани са широко в изкуството и медицината. Описани са като стимулатори на интуицията, като пазители на приятелството между
  мъжете, като носители на силата да опазват любовта от подводни рифове.
  Лечебни свойства: Ахатът е камъкът-пазител на бременните жени, пази майката и плода. Държан в ръка, предпазва от главоболие и замайване. Положен върху сърдечната или чел-ната чакра, помага при температурни инфекции. Уморените и възпалени очи могат да се успокоят като върху клепачите се положат късчета обработен ахат.
  Пиенето на вода, в която минералът е престоял една нощ, помага при смущения в усещането за равновесие. Препоръчва се това да става на малки гл ъ т к и през целия ден.
  Ахатов амулет предпазва от душевно напрежение и да-ва усещане за защитеност.
  Други указания: Препоръчва се ахатът да контактува продължително с кожата. Измиването му след употреба е задължително. Слънчевото въздействие усилва енергията му.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Мъхов Ахат
  Минерални и скъпоценни камъни
  Админ 1 6646 Последна<br />публикация Юни 15, 2010, 15:34:58
  от naturu

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright