Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Нефрит  (Прочетена 8903 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Април 25, 2010, 10:02:34 »


  В Китай го наричат „ камъкът на вечността”, символ на любовта и на високото обществено положение. Съприкосновението с него носи успокоение, предпазва от умора, вдъхва жизненост и провокира решителността и волята.

  Лечебни свойства: известен в китайската медицина като камъкът- стабилизатор, оказва положително енергийно въздействие върху целия организъм: носен под формата на бижу укрепва нервната система, нормализира кръвното налягане и предпазва от хипертонични кризи. Използва се за лечение на бъбреците и пикочния мехур; на хронична мигрена и главоболие; на сърдечни аритмии и стенокардии; на безплодие; на безсъние.

  Чакра: сърдечна.

  Зодия: Рак, Телец, Дева, Везни.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:56:04 от Administrator » Активен

  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 19:27:22 »

  НЕФРИТ

  Зодия: Подходящ е за родените под знака Рак.
  Чакри: сърдечна и гърлена
  Находища: Китай, Русия, Австралия, Канада, САЩ, Нова Зеландия и др. В България не е открит.
  Цвят: светло- през сиво- до тъмнозелен, непрозрачен, често с петниста окраска
  Химически състав: силикат на магнезия, желязото и кал -ция; скритокристална разновидност на минералите актинолит или тремолит
  Твъ рд о с т. 6 до 6,5 Облик: Обикновено се среща под формата на жили в скалите, но са известни разсипии находища, откъдето се добива като късове с преобладаваща големина до няколко килограма. Тежината на отделни находки достига до 10-20 тона. Подобни минерали: жадеит, зелен авантюрин Търговски вид: Обработен се предлага в различни варианти: като художествено-декоративни предмети - култови фигурки, животни, риби; вази, пепелници; пръстени, гривни, обеци. Може да се намери по щандовете и във вид на топчета и неголеми амулети.
  Изключително фалшифициран и заместван от синтетични аналози.
  Предания: Името му идва от гръцки, където nefros озна-чава бъбрек. Смята се за камък-пазител и лечител на бъбреците. Почитан от маите в Южна Америка като култов минерал наред с жадеита; в Китай се е вярвало, че обработен и носен във формата на сърце, опазва този орган от поражения от вся-какъв характер. В старите култури нефритьт е бил вграждан в различни оръжия с изрязани по него култови знаци. Китайците и днес го приемат за свой национален камък. Смята се, че предпазва от земетресения и мълнии и дарява дълголетие.
  Лечебни свойства: От хилядолетия е символ на силите, които обновяват живота и пазител на сърцето и бъбреците. При физически контакт съдейства за възстановяване на нервната система и балансира работата на всички органи. Предпазва от всякакви критични състояния, в това число и от хипертонични кризи.
  Трябва да бъде винаги на разположение на притежателя си - носи се в чантата или в джоба. При всяко усещане на напрежение, душевен или физически дискомфорт се поставя върху зоната на третото око - между веждите.
  При страхови неврози тази терапия се извършва задължително сутрин минимум за десет минути, а вечер се използва пирит.
  Положен за 15 минути върху гръдната кост, минералът успокоява сърдечния ритъм и отпуска нервната система.
  При бъбречни проблеми се масажира средата на двете стъпала и се пие вода, йонизирана с клиноптилолит.
  При хронична мигрена обработен къс от минерала се подлага в легнало положение под задната част на главата. Прилагана продължително време, тази терапия дава много добър ефект.
  Нефритът е един от най-силните стимулатори на творческата енергия на всеки човек. Ефект се постига при полагане на третото око и дори само при визуален контакт.
  Нощем късче нефрит под възглавницата елиминира кошмарните видения.
  Други указания: След употреба се измива с топла вода.
  Активен
  Dimitar
  Гост
  « Отговор #2 -: Януари 25, 2011, 22:25:00 »

  iskam da si kupq kamak nefrit ot kade da go kupq i kakva mu e cenata

  искам да си купя камък нефрит от къде да го купя и каква му е цената

  Моля, спазвайте Правилата на форума и пишете на КИРИЛИЦА.
  « Последна редакция: Януари 26, 2011, 02:03:50 от Модератор » Активен
  vass
  Гост
  « Отговор #3 -: Март 05, 2011, 19:16:02 »

  Нефритът е прекрасен камък. Като го подържиш, усещаш силата му. Можеш да си купиш нефрит в китайския магазин на ул. Самуил, близо до Пиротска. А също и в магазинчетата за минерали в Природонаучния, в музея Земята и хората или в Халите май също имаше. На тези места поне няма да са фалшификати.
  Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #4 -: Март 05, 2011, 21:56:54 »

  Нефритът е китайският диамант  За какво са използвали китайците диамантите? Само като инструмент, с който гравирали нефрита. Защото техният "диамант" е нефритът, който стои най-високо в скалата на скъпоценностите им, следван от златото и среброто.

  Китайските императори били обсипани с него и се хранели от нефритени съдове, а на жените правели комплименти, че са красиви като нефрит. Смятали, че е вкаменена сперма на Небесния дракон

  Нефритът е два пъти по-здрав от стоманата, което се дължи на финото преплитане на дребните влакнести кристали от изграждащите го актинолит и тремолит. Руският академик Ферсман дава пример как при удар върху скален къс сибирски нефрит, поставен между наковалня и голям парен чук, се натрошила металната наковалня, а нефритът останал невредим. Твърдостта му е 6,5-7 по скалата на Мос, но е изключително жилав. Идеален за гравиране.

  Нефритът и жадеитът са разновидности на минерала жад. До 1863 г. са смятани за един и същ камък. Срещат се в многообразие от цветове - зелен, син, черен, виолетов, бял, жълт, червеникав, кафяв. Имат леки различия в химичния състав и цвета. Нефритът е по-кадифен и непрозиращ. Трудно се разпознават от неспециалист. Свойствата им са сходни. На английски се използва общият термин жад (jade). На български, макар и неточно, казваме като общо понятие думата нефрит.

  Жад идва от испански - piedra de ijada - камък на пояса. Индианците в Америка открили, че може да помага на бъбреците и оттам конкистадорите му дали името. С благотворното му влияние върху този орган е свързан и произходът на думата нефрит - от гр. nephros - бъбрек. До ден днешен е популярен сред много лечитали за целта.

  Още преди 5000 г. китайците са ценели нефрита като императорски камък. Наричали го камъка на небето и го свързвали с петте главни човешки добродетели - състрадание, скромност, смелост, справедливост и мъдрост.

  Използвали са го не само за красиви предмети и култови фигури, но и в гробниците на императорите. В една от тях е открит цял костюм от нефрит, който трябвало да осигури на притежателя си безсмъртие. В Централна Америка маите, ацтеките и олмеките също почитали нефрита повече от златото. Той е на първо място и в скалата на ценностите на маорите в Нова Зеландия. С помощта на магьосник те откривали находищата му. Европейците от неолита го използвали за инструменти и оръжия заради твърдостта му. В древния Рим смятали, че носи успех на гладиаторите.

  Находищата му са пръснати по света. Най-висококачествен жадеит добива Бирма, особено една разновидност, известна като "императорски нефрит" - най-желаната и ценна, с дълбок изумруденозелен цвят. С нея снабдявали Китай. В Британска Колумбия, Канада, са най-големите залежи от нефрит.

  Нефритът е камък с много история, от векове е част от азиатската философия. Смятали го за свещен камък, от който е направен тронът на Буда. През XII в. китайците описали свойствата му в трактат, който се състоял от 100 тома и 700 цветни илюстрации.

  Камък на живота и дълголетието, дарява здраве и богатство. Древните китайци го използвали за любов, вярност, щедрост, мир и хармония. Смятали, че е носител на енергията ян и слагали частици от него в еликсира на безсмъртието. Вярвали, че носи голям късмет.

  Наричат то и камък на сънищата. Силно защитен камък, пази като щит носителя си от зло и отрицателни енергии. Особено добре пази децата от болести и осигурява психическа закрила.

  Има мека, стабилна енергия. Увеличава силата на тялото. Способства за съсредоточаване и яснота на ума.

  Особено е благоприятен за белите дробове, сърцето, тимусната жлеза, ларинкса, имунната система, отстраняването на отрови от кръвта, нервната система. Укрепва филтриращата и почистващата система на организма и помага при отстраняване на токсини. Лечителите го използвали при болки в черния дроб, мигрена. Вързан за хълбока помага да се изхвърлят камъни

  от бъбреците Подпомага плодовитостта и раждането. Когато имал проблеми със стомаха, лекарят от II век Гален носел нефритена огърлица. Пръстен с нефрит може да отнеме умората от очите и да излекува късогледство. Твърди се, че предпазва от мълнии и земетресения. Много благотворен за сърцето - и физически, и духовно. Наричат го камък на сърцето. Привлича и развива всякаква любов. В Китай годениците си разменяли нефритени пеперуди за щастие

  Добър е за емоционален баланс и стабилност. Помага и за изобилие и пари. Изчиства енергийно и е подходящо да стои до други камъни. Има мощни успокояващи вибрации, които са благотворни в най-различни области. Прекрасен е за бизнесмени, музиканти и градинари. В средните векове бил любим камък на алхимиците. Съветват да го носят хора, които искат да променят живота си и да навлязат в нов етап. Потъмняването му предсказва нещастие.

  Макар никога да не е напълно прозрачен, колкото повече прозира, толкова е по-ценен.

  Планета: Венера, Плутон

  Зодии: Везни, Дева, Риби, Рак

   


  « Последна редакция: Март 05, 2011, 22:19:34 от LuAn » Активен
  night_rider
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1

  « Отговор #5 -: Април 17, 2011, 19:35:58 »

  След като е изключително фалшифициран, има ли начин да се разпознаят синтетичните заместители? Днес си купих такъв камък от изложението в музея "Земята и хората", но участниците в него са частни фирми, така че не знам до колко това, че се провежда в музей, може да бъде гарант за автентичността...
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Лечение на Нефрит
  Изцеление от природата
  Админ 0 2691 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 21:42:22
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright