Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Корал  (Прочетена 5132 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Април 25, 2010, 10:00:13 »


  И до днес италианския талисман за късмет във формата на рог се изработва от корал. Той се смята и за камъкът на щастливия брачен живот. Помага за пречистване на отрицателната енергия и осигурява защита.

  Лечебни свойства: използва се за лечение на женската репродуктивна система; за повишаване на мъжката потентност; за укрепване на костната система и профилактично за предотвратяване на остеопороза. Носен като украшение въздейства за повишаване на тонуса, за преодоляване на умората, за укрепване на имунната система и за защита от негативна енергия.

  Чакра: базисна-червен, сърдечна-розов.

  Зодия: Телец, Скорпион, Козирог.

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:59:00 от Administrator » Активен

  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 19:01:40 »

  КОРАЛ

  Зодия: червен корал - Скорпион, черен - Козирог, розов - Телец
  Чакри: Червените ко р а л и въздействат на базисната чак¬ра, черните - на пъпната, а розовите - на сърдечната.
  Находища: Всички рифове по крайбрежията на топлите морета са изградени от кор а ли . Най-красивите образци се на-мират край Източна Австралия, Япония, Африка, в Средизем¬но море и около Канарските острови.
  Цвят: розов, червен, бял, черен
  Химически състав: органически субстанции и калциев карбонат
  Твърдост: 3 до 4
  Облик: Ко р а л и т е са построения от органичен произход. Представляват по-малки или по-големи клончета. Изграждат острови и рифове, високи стотици и дълги хиляди километри. Тези построения са се образували в продължение на милиони години. Те изпълняват важни екологични функции. Тяхното по-нататъшно съществуване е силно застрашено от безогледната им експлоатация, замърсяването и затоплянето на водите на световния океан. В редица страни те са под закрилата на специални закони.
  Търговски вид: обработени-като украшения; по-голе-ми коралови късове служат за декоративна украса.
  Предания: Коралът е надарен с магически свойства по всички краища на Земята, откакто е познат на човечеството. За старите египтяни той е камъкът-пазител на мъртвите, ко й т о ги защитава от мощта на злите сили чрез съдържанието на божес-твени капки кръв в себе си. В гръцката митология се казва, че когато Персей отсича глават а на Горгона, нейните капки кръв прокапват в морето и застиват в корали. Днес с името горгона-рии се наричат 16 вида корали , приемани за благородни. Освен тях съществуват още над 6 000 вида.
  Заратустра нарича корала магичен камък-пазител на здравето на човека, което твърди и Парацелз.
  Лечебни свойства: Подобно на естествения кехлибар и опала, коралът е много силен лечебен минерал, използван за различни цели. Когато се носи, въздейства подсилващо при изтощеност, както и при оздравителни процеси. При терапия с него допълнително се пие диамантена вода. Кораловите украшения помагат за туширане на оплаквания по време на кли-мактериума. Минералът засилва възможностите на организ¬ма за предотвратяване опасността от остеопороза, когато се пие стрит на прах - по половин чаена лъжичка на ден.
  Носенето на украшения от корали стимулира организ¬ма за преодоляване на проблеми с имунната система.
  Всички видове корали пазят от негативни енергии, засилват любовното чувство и необходимостта от партньорство. Освен това не позволяват човек да бъде обладан от завист и недоброжелателство.
  Други указания: При подбор на изделия от корал или къс от него е необходимо голямо внимание, тъй като пазарът е наситен с фалшификати. След използване коралът се поставя за една нощ в солена вода или върху морска сол.
  Активен
  LuAn
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 34


  « Отговор #2 -: Март 16, 2011, 13:07:19 »


  Скъпоценните корали се формират дълбоко под водата вследствие на отлагания на скелетите на микроскопични живи организми, наречени polyp corallicum. Предимството им е във възможността, която дават за перфектна полировка. В естествената си среда коралите имат дървовидна форма, което позволява максимален брой от полипите да поемат хранителни съставки от водата около тях.
  Коралите се откриват в спокойна и прозрачна вода на дълбочина между 25 и 1000 фута*. Интензитетът и качеството на оцветяването им нарастват с дълбочината. Коралите обаче са много чувствителни и виреят само във вода с температура между 13 и 16 градуса по Целзий. В този смисъл идеални условия за тях съществуват само на няколко места по света – Южна Ирландия, Бискайския залив, Канарските острови и Средиземно море, Червено море, о. Маврициус и японските води. В традиционните вярвания на някои племена и народи коралът е талисман срещу зли духове и носи добро здраве и просперитет на притежателя си. Примери за древна бижута от корали с възраст близо 25 000 години могат да бъдат видяни в музеите. Коралите са използвани в ювелирното изкуство преди перлите.
  Италия се смята за център на бижутерията от корали. Специалисти твърдят, че най-добрите бижута от корали се произвеждат в Торре дел Греко. Най-често от корали се правят огърлици, гривни, обеци, брошки и понякога – пръстени.
  Коралите имат различни цветове.

  Червен корал
  Класически и скъп, това е най-цененият от всички корали заради своята твърдост, красота и цвят. Добива се от Средиземно море.

  Благороден корал
  Вид червен корал, който също може да бъде намерен в Средиземно море.

  Черен корал
  Открива се в Персийския залив и Средиземно море. Рядък е като вид. Когато се полира, има изключителен блясък. В комбинация с жълто злато ефектът е зашеметяващ.

  Син корал
  Този необикновен вид е открит във водите до Камерун. Известен е под името Allopora Subviolacea или Akor.

  Розов корал
  Открит е през 1966 г. по крайбрежието на Хаваи.

  Хавайски златен корал
  Открит е в много малки количества през 1971 г. от д-р Ричард Григ, който се спуска с подводницата “Звезда 2” на дълбочина 1200 фута.

  Защо коралът е скъп?
  Заради усилията, които се влагат в добива му и в изработката на бижута от него. Освен това образуването на корала продължава изключително дълго време.

  Любопитно за корала

  Вярвало се е, че коралът успокоява вълните и морето. Като се има предвид фактът, че кораловите рифове защитават крайбрежната линия, това твърдение не звучи толкова абсурдно.
  Коралът пази от светкавици и торнадо, а силата му нараства значително по пълнолуние.
  Според древна легенда Персей поставил отрязаната глава на Медуза в торбата си върху подложка от водорасли, в резултат на което те изсъхнали и се втвърдили като камък. Морските нимфи били възхитени. Те напълнили в шепи вкаменените водорасли, отнесли ги със себе си в морските дълбини … и така се появили коралите.
  Римляните вярвали, че коралите предпазват от зли сили. Затова по старинен техен обичай ги връзвали на вратовете на децата си за защита.
  В Средновековието коралът бил използван за лечение на стерилитет и като амулет срещу злите сили.
  Италианските мъже подарявали бижута от корали на любимите си в знак на своята любов и вярност.
  Северноамериканските индианци подарявали бижута от червен корал на жените си, за да бъдат те по-плодовити.
  Счита се, че червеният корал е предназначен за мъже, а белият за жени.
  Бижутата от корали

  Евтината коралова бижутерия е обикновено имитация. Коралите с високо качество са изключително скъпи. Те се увреждат, ако стоят потопени във вода твърде дълго. Водата може да увреди полировката на кората и да я направи да изглежда мътна и непривлекателна.

  Как да пазим бижутата си?

  Съхранявайте кораловите си бижута отделно, за да не се надраскват.
  Не използвайте силна козметика или спрейове, когато сте с коралова бижутерия, тъй като тя може да им навреди.
  Почиствайте кораловата бижутерия с мека, навлажнена кърпа.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright