Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пирит  (Прочетена 7590 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Април 25, 2010, 09:57:45 »


  Французите го наричат „камъкът на здравето”, поради благотворно му въздействие върху работата на всички органи в човешкото тяло. Пиритът помага за хармонизиране на личните и колегиалните взаимоотношения. Засилва волята и провокира позитивното мислене и положителната нагласа към живота. Успокоява тревожността и повдига самочувствието. Парче пирит поставено на бюрото или на работото място стимулира мисловната дейност и хрумването на нови идей.

  Лечебни свойства: помага при проблеми с храносмилането,  при диабет и проблеми с панкреатичната жлеза. Проблемите с дробовете, с бронхите и с асмата се повлияват добре от енергията на пирита.

  Чакра: слънчев сплит

  Зодия: всички зодии

  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:56:59 от Administrator » Активен

  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 15:53:43 »

  ПИРИТ
  Зодия: Служи на всички зодии.
  Място за въздействие: слънчев сплит и гърлена чакра
  Находища: Пиритът е най-разпространеният сулфиден минерал в земната кора . Го л е м и находища - в Испания, Канада, Швеция, САЩ , Мексико, Перу, Чили, Австралия; изключително красиви образци са представени от о. Елба в Италия; в България го има в Панагюрско, Бургаско и в полиметалните находища в Родопите.
  Цвят: месинговожълт, златножълт, на окислените повърхности —жълтокафяв
  Химически състав: железен сулфид с възможно присъствие на злато, сребро, ко б а л т, никел, мед, цинк и др. Основна суровина за производство на сярна киселина.
  Тв ъ р д о с т : от 6 до 6,5
  Облик: Образува добре оформени кристали, най-често с кубични и октаедрични форми, често групирани в красиви срастъци.
  Подобни минерали: марказит, злато
  Търговски форми: в необработен вид за полагане върху тялото или за поставяне в дома. Особено се ценят от колекционерите т.н. "позлатени вкаменелости" - пиритизирани черупки и останки от растения и животни.
  Предания: Името идва от гръцкото pyros - огън, тъй като камъкът пуска искри при удар. Още през каменната епоха е бил използван за запалване на огън. В митологията и легендите е магичният огнен камък. Алхимиците от Средновековието са смятали, че пиритът е ключът към получаването на злато. От Античността той е високо почитан като лечебен камък.
  Лечебни свойства: Изключително ефективен е за премахване на остатъчно напрежение след стресови ситуации. Има благоприятно въздействие върху психиката на хора със страхови неврози. За преодоляването им се осъществява комбинирана терапия с нефрит, амазонит или огнен опал. Пиритът се поставя сутрин и вечер преди лягане за 20 минути върху слънчевия сплит, а през деня се въздейства върху третото око с нефрит, амазонит или се използва опал в зависимост от дълбочината на проблема.
  Минералът оказва силно лечебно въздействие върху бронхите, включително и при хронични заболявания на белия дроб. За целта вечер се слага пирит върху гръдната кост, а между нея и слънчевия сплит - тигрово око - за отхрачване.
  Пиритът помага при диабет и проблеми с панкреатичната жлеза: всяка вечер се поставя пирит върху слънчевия сплит за половин час, същевременно опал се налага върху третото око.
  При стомашни газове и подувания всяка вечер преди заспиване се поставя пирит върху слънчевия сплит за 20 минути, а върху сакралната чакра се налага червенокафяв яспис.
  Пиритът действа при гастрит: камъкът се поставя след ядене за 15 минути върху болното място. Помага и при менструационни оплаквания - няколко пъти на ден се поставя за 20 минути върху долната част на корема. Действа благотворно и при болки в гърба - налага се върху болното място. Положен върху слънчевия сплит, има позитивно въздействие върху обмяната на веществата.
  Честото носене на пирит в ръка може да окаже благоприятно въздействие при случаи на заекване. Тази терапия задължително се комбинира с огнен опал, като двата минерала се редуват.
  Пиритът е подходящ за талисман при умствени натоварвания - например явяване на изпити.
  Други указания: След използване се поставя върху суха морска сол; обича слънцето. Не се мие с вода.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #2 -: Юли 03, 2010, 16:01:43 »

  http://www.google.bg/images?um=1&hl=bg&newwindow=1&tbs=isch%3A1&sa=1&q=%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%82&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright