Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Амазонит  (Прочетена 2667 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Април 25, 2010, 09:51:21 »


  Магичното свойство на този камък е свързано преди всичко със семейното огнище. Амазонитът е идеалният помощник на жените-домакини.Носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции.В миналото традиционно жените са носили колиета от амазонит за поддържане на млада и красива кожа.

  Много подходящ за нервни и неуверени в себе си хора- намалява стреса, способства за преодоляване на комплексите, провокира оптимизъм и радост от живота.

  Лечебни свойства: силен енергиен камък, който стимулира скритите резерви в организма. Хармонизира ендокринната и отделителната система; нормализира сърдечната дейност и кръвното налягане; облекчава главоболие и упорита мигрена; помага при ревматизъм и артрит; снема стреса и напрежението.

  Чакра: сърдечна и гърлена.

  Зодия: Водолей
  Активен

  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Юни 15, 2010, 15:40:35 »

  АМАЗОНИТ
  Зодия: Амазонитът дава сили на Водолей.
  Чакри: сърдечна и гърлена
  Находища: В България не е открит; Бразилия, САЩ, Русия, Мадагаскар, Югозападна Африка
  Цвят: яркозелен до синьозелен
  Химически състав: микроклин с примеси от мед, вид калиев фелдшпат
  Твърдос т: 6 до 6,5
  Облик: моноклинен, със стъклен блясък и съвършена цепителност
  Подобни минерали: малахит.
  Търговски вид: полирани топчета за налагане върху засегнато място или чакра, висулки и гердани.
  История: Свещен камък за индианците от поречието на р. Амазонка. Най-качественият амазонит се намира в този район. Находищата му са на изчерпване и цената му на световните пазари непрекъснато расте.
  Лечебни свойства: При депресии и безпокойства трябва да бъде винаги у притежателя си. При усещане на психологически или физически дискомфорт се поставя за няколко минути върху третото око. Тази терапия елиминира енергийните блокади по основния жизнен меридиан.
  Изключително ефективен при терапия на страхови неврози. Освен върху третото око при необходимост, сутрин и вечер задължително се поставя за 15 минути върху слънчевия сплит, през останалото време се държи в ръка.
  При главоболие и мигрена се масажират без натиск слепоочията продължително време, след което се полага върху челния енергиен център.
  При високо кръвно налягане и смущения в ритъма на сърцето се полага при всеки удобен случай (или поне три пъти дневно) върху гръдната кост.
  Други указания: След ползване се измива и се оставя да изсъхне без да се бърше.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #2 -: Юли 03, 2010, 16:19:07 »

  http://www.google.bg/images?um=1&hl=bg&newwindow=1&tbs=isch%3A1&sa=1&q=%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

  http://imperis.ru/images/product/33iypIvA.jpg
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright