Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 4533 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 18, 2009, 14:23:15 »

От книгата на Милан Миланов - "Тайните подземия на България", главата "Тайната на Исус Христос""...
Кашмирски легенди разкриват неизвестни за европейското християнство страни от удивителния живот на Месията, през периода от 14 до 29-тата го- възраст. Историкът Фида Хасанаин в резултат на археологически изследвания в щатите Джаму и Кашмир представя нови доказателства: Основоположникът на християнството е прекарал юношеството и младежките си години в Индия, след което се е завърнал по тези места слез разпятието при Голгота.
Фида Хасанаин твърди, че Христос се е родил 7 г. преди условно приетата дата на Рождество Христово - на 17 юни 7 г. пр.н. е., а не на 25 декември. В санскритския ръкопис "Бхавишия Махапурана" от 115 г. от н.е. историкът открива епизод за срещата на кашмирския цар Шалияхан (39 - 50 г.) със "светлокос човек с белоснежни одежди". На въпроса: "Кой си ти?", непознатият отвърнал: "Аз съм известен като Син Божий, роден от Девственица, пострадал от ръцете на неправедни хора заради това, че проповядвам да се служи на Бога".

Фида Хасанаин е убеден, че Христос е погребан в гробницата "Розабал" в Ханаяр, район Шринагар.

През 1987 г. немски, английски и израелски учени пристигнали в Кашмшрската долина да проверят достоверносттта на легендата. За съжаление мюсюлманските пазители на "Розабал", твърдели, че по наследствена родова линия са от един клон с Исус Христос и не разрешили да се отвори гробницата, която и досега крие своите тайни.

В индуската сутра "Натха Намавали" - Исус е познат като Иса Натха. Дошъл в Индия 14-год. и по-късно се завърнал в родината си, за да проповядва словото Божие. Обаче "жестоки и алчни хора направили заговор против него и го предали на разпятие".
На кръста Иса Натха с помощта на йогийски похват изпаднал в състояние на самадхи. Палачите и присъстващите го сметнали за умрял. В този момент един от неговите гуру, великият Читану Натху, който се намирал в дълбока медитация в Хималаите, видял ясно как измъчват Иса Натха. Тогава направил така, че тялото на Христос да стане по-леко от въздуха и да прелети от Голгота над земята Израилева.
Появата на тялото на Иса Натха в Индия се съпровождило с гръмотевици и мълнии. Великият гуру го освободил от състоянието самадхи и лично го отвел в свещената земя на ариите. Иса Натха се заселил там и създал в Хималаите свой ашрам - духовна обител.

Има и друга версия. След като Христос издъхнал, Никодим и др. верни хора свалили бездиханното тяло от кръста, завили го в чисто платно и го положили в гробница, в градина, близо до самата Голгота. Донесли миро и алое, а есеи приготвили целебно лекарство, с което намазали нараненото тяло.
В полунощ Исус оживял, а Никодим с верните последователи го пренесли на тайно място. Не след дълго Исус напуснал Ерусалим.
Първо се озовал в Дамаск, а оттам по вавилонския път тръгнал към Нишапур и стигнал до Кашгар (гр. Син цзян). Негови спътници били Мария-магдалина, която починала в Кашгар. Исус продължил пътуването и преминавайки през безброй изпитания пристигнал в Кашмир. И тук неговата история се превъплъщава в преданието за Юс-Асаф. Кашмирскшят историк Молла Надри пише: "В древните индийски ръкописи открих, че Исус е Дух Господен и е приел името Юс-Асаф".
В гробницата на Юс-Асаф, известна сред народа като Тахт-и Сюлейман" (Трон на пророка Сюлейман), се е запазил надпис, който гласи, че в 54 г. Юс-Асаф е обявил решението си да проповядва. Има пояснения, че той е "пророк на децата Израилеви".

Учението на една от мюсюлманските секти - ахмадите, чийто основател е богословът от Пенджаб Мирза Гулям Ахмед, се основава на легендите за живота на Христос. Той също твърди, че Исус не е умрял на кръста. Оживял е и тръгнал да търси в Афганистан, Кашмир и Тибет "изгубените племена израилеви". Богословът споменава, че при пътуването си към Индия Исус бил придружаван от Дева Мария и учениците си Тома и Йосиф Ариматейски.

Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юни 18, 2009, 14:23:47 »

Преди да бъде разрушен и изоставен пещерен храм "св.св. Петър и Павел" край сръбския град Пирот, била открита фреска от нач. на ХІІІ в., на която е изобразен Христос с обръсната като будистки монах глава с характерния ореол, изобравяван в християнските икони. За съжаление войната в Югославия, където бяха разрушени десетки православни храмове с историческа и културна стойност, не даде възможнаст на учените да разгадаят странната фреска...

В различните предания образът на Исус Христос изразява съвкупност на доброто и истината, свързани с делата на великите учители на човечеството.

Според индийското богословско учение "Синът Човешки се приема като аватара на Вишну, което означава подобно на Рама, Кришна или Чайтаня" Христос се е появявал на грешната Земя, за да възстанови нарушената хармония между природата и хората, както и между самите хора.
Разпятието и смъртта му илюстрират безкрайните превъплъщения на живите същества.

В проучванията за живота на Исус Христос се включва и световноизвестният филмов режисьор Джеймс Камерън, на когото Симха Якобович и Чарлз Пелегрино предоставят сабраните от тях доказателства от изследването на откритата "Семейна гробница на Исус Христос" и написаната по този повод книга. Той пише: "Възможно ли е Исус изобщо да не е съществувал? Днес в това са убедени мнозина. Налага се теорията, че той е събирателен образ от паганистките идеи за богочовека и митовете, свързани със смъртта и възкресението - от една страна, и еврейските вярвания от 1-ви век, визиращи появата на Месията - от друга,както и че историческата му личност е толкова реална, колкото и тази на Зевс.
Преобладаващата част от паганистките мистерии и религиозни традиции, предхождащи 1-ви век от н. е., съдържат образи на богочовеци - Озирис, Атис, Дионисий - всички те предали богу дух някъде около Великден (пролетното равноденствие), и всички до един възкръснали в рамките на 3 дни. И всяко едно от тези божества предхожда появата на Исус със столетия и хилядолетия. Учените определят и Коледа като произхождаща от същети тези паганистки разбирания и празничните ритуали в чест на зимното слънцестоене. Така, изхождайки от основните сюжетни елементи от разказа за Исус, и най-вече от фабулата около неговото непорочно зачатие, раждането и Възкресението му, редица изследователи стигат до заключението, че той изобщо не е съществувал - и че е нещо повече от мит, създаден, за да отговори на специфичните духовни нужди от онова време. А при пълната липса на каквито и да било физически доказателства в полза на тезата, че Исус Христос е историческа личност, концепцията за метафоричната природа на образа му, наложила се в последно време сред историците, бе практически необорима.

А ето, че сега, със своята зашеметяваща книга, Сихма Якобович и Чарлз Пелегрино ни предоставят не само едно, а цяла лавина доказателства, оборващи митилогичната хипотеза. Проучванията им показват - по мое мнение абсолютно неопровержимо - че еврейската гробница от 1-ви век, открита в ерусалимския квартал Талпиот през 1980 год., е всъщност гробницата на Исус и неговото семейство. Далеч по-шокиращи обаче са разкритията, до които довежда анализът на въпросните физически доказателства - разкритията за самия Исус, за смъртта му, както и за онтошенията му с останалите членове на неговото семейство, обитаващи същото място на вечен покой.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Юни 18, 2009, 14:24:43 »

Тази книга представлява своеобразна хроника на 3-год. проучвания на най-разтърсващата археологическа находка от ХХ век. С научна систематичност и изследователска страст двамата автори анализират откритите физически доказателства, съпоставяйки ги с цитати от каноническите и апокрифните Евангелия, за да ни нарисуват първата изчерпателна картина на семейството на Исус.

...Независимо дали сте избрали да вярвате, че Исус е Син Божи, или че е бил просто човек, няма съмнение в едно - той е една от най-значимине личности, живели някога на нашата Земя. Защото е сред малцината, чийто живот и до ден днешен оказва влияние върху живота на милиони хора по света...

Възможно ли е наистина да са открили костите на Исус, Мария, Мария Магдалина, та дори и на човек, който както изглежда, е бил синът на Исус?!".

- "От всички тези разминавания, годината на Рождество Христово си остава неизвестна. Или Христос се е родил преди цар Ирод и няма нищо общо с преброяването на Квириний, или ако е роден по негово време, то избитите от цар Ирод невинни младенци е измислица. Знам, че един от най-авторитетните църковни апологети Климент Александрийски след като прави 200 различни съждения за датата на раждането на Исус Христос, твърди, че световното събитие е станало на 17 ноември 3 год пр. н.е. Което пък няма нищо общо нито с Ирод, нито с преброяването на Квириний..."


Наскоро прочетох едно сериозно твърдение от теолог., че Христос е роден 3000 г. пр. н.е. И това го твърди преподавателят по теология - Логари Пужол. Той е завършил 3 унивеситета и заедно с жена си пишат книгата "Исус, 3000 г. пр. Христа. Фараонът на име ИСУСЮ".

Пужол твърди - идеята за Сина Божи като Спасител се появява преди 5000 год. Само че този "Син Божи" е фараон. Неопровержими аргументи са следните:
   - 3000 г. пр. н. е. фараонът е смятан за син на бога, както по-късно и Исус;
   - Фараонът е едновременно бог и човек, както и Исус;
   - Фараонът е посредник между бога и хората, както и Исус;
   - Фараонът възкръсва, както и Исус;
   - Фараонът се възнася на небесата, както и Исус.
   - Пужол твърди, че молитвата "Отче наш" е препис на древноегипетската "Молитва на слепия";
   - че светото зачатие също идва от Египет: царицата на фараона зачева от бога. В "Мит за Сатни" пише следното: "сянката на бога се представи пред Махитускет и обяви: ще имаш син и ще бъде наречен той Сатни - Озирис!". А самото име Махитускет означава "благодатна". Сатни от този миг е мъжът на Махитускет, името му означава "този, който почита бога".

Според Плужол това съответствало на прозвището на Йосиф - Благочестивия.

Безбройни са паралелите на сходствата и трудно могат да се изброят. Ето някои от тях: за обрязването, за поклонението на тримата влъхви, за кръщението във водите на Нил, за ходенето по вода, за нахранването с няколко риби. В гробницата на Пахир върху едно изображение се вижда как фараонът превръща водата във вино - също като чудото на христос в Кана Галилейска. И на рисунката, и в евангелския текст стомните са 6. Невероятни съвпадения...

В митът за Синухе се разказва за принц, който напуска двореца и се оттегля в пустинята. По-късно се завръща триумфално, яхнал магарето Сет (богът убил Озирис).

В длевен Египет имало ритуали, при които бог е давал на всички да се хранят от плътта му и да пият от кръвта му. Това не е ли "Тайната вечеря4? Дни след смъртта на фараона жените се събирали да посрещнат духа му. (Възкресение).

Обобщавайки всички данни Пужол изразява окончанелното си мнение: не е имало никакви евангелисти. Текстовете са съставени от свещеници ерудити - юдеи и египтяни - от храма на Серапис в Сакара. Самият Серапис е странен бог, принадлежи на древногръцката митология, а коренът му е египетски - името му е комбинация на египетските богове Озирис и Апис.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #3 -: Юни 18, 2009, 14:25:13 »

- Нищо ново под Слънцето - отвърна Учителят щом спрях да чета. - Това, което е писано за фараона, е истина. Но, въпросът е, коя истина? Това, че Библията е претворен препис от древността и пригоден за по-новите времена, или това, че Месията Христос се е родил преди 5000 г. аз бих казал, че и преди споменатите 5000 г., пак е имало писания от рода на Библията. За да се напише Библия, се изисква невероятно знание. Знания, по-големи от тези, които притежава човек. Известно е, че една малка част от Библията днес вече се дешифрира чрез компютри от учените. Допускаш ли, че човек без помощта на сложна изчислителна техника би могъл да напише текст, в който са скрити вековни истини? Нека в заключение да кажа, че Библията в съответните времена се преправя, но пак под ръководството и доктовката на висшата духовна йерархия.
...
Ще ти разкрия една истина, а ти сам ще си направиш изводи от нея. - След потопа в древността народине по земята живеели тежък и нерадостен живот. За тях нямало почивки, били изнурени от непосилен труд. Живеели без вяра и надежда в съществуването си. И тогава в помощ на човечеството се притекъл Синът на Слънцето - Христос, който с 200 слънчеви синове слязъл на Земята. Светещата Витлеемска звезда - това са душите на Христос и двестате божи синове... Тяхното присъствие на Земята били най-щастливите и радостни дни за хората. Любовта, светлината и надеждата греели в техните сърца. Но със слизането на Христос Земята натежала. Настъпило времето да я напусне  и Христос със слънчевите синове "отлетели" от Земята, преминавайки през центъра й, през нейната огненост. Не всички слънчеви синове преминали през центъра на земната огненост. Някои от тях останали на Земята и станали учители на човечеството, живеещи и до днес в Шамбала. А на земята отново настанали тежки времена... Човечеството отново има нужда от Месия... Да, Исус Христос е реална личност.
В диска на Фест, който носиш и копнееш да бъде дешифриран ще видиш по-късно фигурата на момче, седнало с разтворена книга върху коленете, а до него се извисява житен клас... Това е Исус. В диска са описани пристигането на влъхвите, убийствата на 2000 младенци по нареждане на Фараона. Едва в по-нататъшния ред на събития се споменава за Соломон, който издигнал своя светъл храм на мъдростта.
В този уникален текст може да се открие част от истината за сътворението на света, макар текста да започва от развитието на Петата Коренна раса на Земята. В текста липсва началото за сътворението на Земята, казано е само в общи линии, че живота е възникнал от Слънцето. А как се е стигнало до Петата Раса, не се казва. Но и това, което вече ни е дадено в текста като разсритие, никак не е малко. Правят впечатление факти за идването на Земята на извънземни цивилизации, които да помогнат на земните хора. За първи път се споменава и идването на Месия в помощ на Земята, след това за втори път Месия посещава Земята, за да помогне на човечеството, и за трети път, когато при фараона пристигат мъдреци и му соъбщават за раждане на Месия (Исус Христос), след което Соломон издига своя светъл храм на учението. Това означава, ме Исус Христос се е родил преди Соломон! А Соломон е историческа, реална личност. Той е цар на обединеното Израело-Юдейско царство около 960 - 935 г. пр. н.е. и при неговото царуване държавата достига най-голям разцвет. от преданията се знае, че Соломон е считан за мъдрец, и на него се приписва авторството на много глави от Библията.

Така е, Христос е живял преди него - внедрен Слънчев Дух в детето Исус, чието тяло е било подготвено столетия преди да се роди. Исус реално е съществувал, а след като изпълнил мисията си на Земята, и с помощта на земния и небесния гений се е върнал обратно на Слънцето. Исус е възобновил любовта в нашите сърца, угаснала вследствие на последиците от потопа и настъпилите промени в нашето съзнание, и оттогава винаги, и навсякъде е с нас. Трябва само да го потърсим в сърцата си.

- А разпъването на кръста на Голгота?
- Това е мистерията за която говорих. Дано правилно си схванал разказа ми, а що се отнася до Буда и Мохамед нещата стоят по съвсем друг начин. При тях няма мистерията на Голгота, в която е скрита цялата истина. Тайната на учението се крие в мистериите, Михаиле..."


...


За Исус има най-различни теории, хипотези и догадки от различен характер - и научни, и езотерични.
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 14:26:53 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #4 -: Юни 20, 2009, 08:46:44 »

"- Под тепетата (гр. Пловдив), се намира древният библейски град Йерусалим. И.стинският Йерусалим Преди 20 000 год. тепетата в Пловдив са били високи хълмове, а градът е бил разположен в подножието между тях. Над Йерусалим е емало красиви въздушни мостове, които са свързвали отделните хълмове.

- Как тогава градът се намира под тепетата? Потънал ли е?
- Не, градът, както ти казах, се е намирал между хълмовете. Бил е красив град, но е разрушен от силни трусове и засипан от свлачища. Там е и Голгота....
- Какво искаш да кажеш с това, Голгота?
- Това, че тук е Голгота... Тук е бил Исус Христос...
...
- Мостовете се срутили и затрупали за вечни времена - хора, животни и постройки. Останали са единствено високите части на хълмовете, които днес представляват прочутите тепета на Пловдив.
...
- Някъде под амфитеатъра се намира истинската Голгота.
...
- Под тепетата в Пловдив има 2 подземни града. Единият, който е бил винаги под земята е изграден от друга цимилизация преди повече от 20 000 г. и 2-ят, затрупан от свличащите се камъни и пръст.
- Може ли човек да проникне в тях?
- В подземния град се влиза от 3 места...
...
- Друг път повече...Тук, в древния Йерусалим се съхраняват няколко кристални сфери...
- Основното предназначение на града е било да координира енергийните потоци, идващи от различни краища на галактикатаи да ги отправя в правилната посока, след навлизането им в земното пространство. в този град няма съкровища. Самият град е съкровище като енергиен ретланслатор, с извора и кристалните сфери.

- Объркан съм. Ти говори за Голгота, за Исус Христос. Да не би в подземния град да се намира тялото му? И за кой Исус Христос става въпрос?

- Говоря за първия Исус Христос, който е живял преди 14 000 г. Не, тялото на Исус Христос не е погребвано тук. След Голгота неговото Светлинно тяло е затворено в прозрачен кристал. Кристалът е с кръгла форма и има размери около 60-70 см. в диаметър. Пренесен е от посветените последователи на Исус в Музея под Витоша, където е положен. И днес е там, поставен на висока колона от син мрамор, на която горната част представлява разтворена водна лилия, изработена от синьозелен кристал.
- Ти знаеш, че посетих Музея под Митоша, но не видях този прозрачен кристал. Имаше статуя на Христос...
- Ще го видиш. Всяко нещо с времето си. Причината да не го видиш е неземната светлина, която обгръща тялото.

- А свещеният Граал, каква е истината за него? Какво всъщност се крие под понятието Граал?
- Свещеният Граал като предмет не съществува. Граалът, това е архив на историята на Учителя.

- Моля те, изясни ми истината за Исус. Зная, че човекът когото наричаме Исус е носител на Христовото съзнание.
- Знай, че преди 14 000 г. Исус Христос пристига в човешки облик в Йерусалим. Това е истинският Христос - носител на Христовото съзнание. Този, за който пише в Библията е земен човек от династичен род, притежаващ част от знанията и уменията на истинския Христос. Така хората приемат земния Христос за Месията и Божия син, а истинският Исус е забравен през хилядолетията.
- Но в Библията пише съвсем друго...

- Някой чел ли е истинската Библия? Не е чел, защото не съществува в нашето съвремие. Много неща са променени и ние не помним корените, историята и произхода си. Но идва време!

- Тогава река Йордан...
- Истинската река Йордан е Рилската река. И рустинята... Още много тайни ще бъдат разкрити. скоро, много скоро.

- Още един въпрос, за посещението на Исус Христос в Тибет.
- Истинският Исус никога не е бил в Тибет. Пребивавал е в земите на днешна Б-я. Тук е преподавал знания на учениците си. Трябва да се проумее, че с наименованието Древен Египет някога са се именували земите на днешна Б-я. Древен Египет се намира тук, в Б-я. Тук са и всички спомени, описани в Библията, древни земи. Тук е началото, тук е ядрото.

...

Уточнихме, че Древен Египет и голяма част от библейските земи се намират тук, в Б-я. Това от своя страна е факт, доказващ "рожденото място" на Исус Христос. Да, той е бил на територията на днешна Б-я. Живял е и е пътувал по нашите земи. Под раждане разбирай поява, защото Исус Христос не е представител на нашата цивилизация. Той идва от друг свят с мисията да положи началото на нов морал, нови убеждения, нови критерии за оценяване на събитията, поведението и отношенията между хората. Той, както и други Учители появили се в други времена и по други места на земята са носители на по-висша идея за живот и жизнен път и са имали задачата да предадат тази идея чрез послянията, съдържащи се в техните учения. Появата на Христос по нашите земи не е случайна. Тук, в Б-я, се преплитат каналите за достъп до Висшата информационна банка, тук земите са свещени и какво по-подходящо място за "раждане" на нещо ново и много по-възвишено.

- Щом Исус не е роден на земята, как се е появил тук?
- Появата на Исус е станала с космически кораб, който при наближаването на Земята е започнал да излъчва силна светлина, в резултат на комбинирани енергийни мощности. Много хора са видели високо в небето тази светлина - силна, ярка и са я възприели като Витлеемската звезда. Като всеки Учител, Исус е имал също свои помощници, които да го подкрепят при изпълнението на нелеката му мисия. Те са пристигнали заедно с него и са поели немалка част от земния товар на задачата. Тръгнали са в различни посоки и са имали различни персонални мисии. Броят им не е бил малък - 200 извънземни помощника. Някои от тях са останали до края тук, на Земята, други са отпътували по-рано.
При приключване на мисията Учителят Исус Христос е трябвало да отпътува, но е оставил част от енергийната си мощ под формата на т.нар. светлинно тяло. То е все още тук, "погребано" в недрата на красив хълм с уникална природа, с много гъста растителност и много птици. Мястото е уникално не само с природната си красота. То е мощен излъчвател на сигматични вълни, които образуват щит, предпазващ от проникване в мястото, допускащ само най-чистите и достойни. Да, отново ти напомням за Музея под Витоша.

...

- Би ли обяснил защо Библията започва с живота на евреите, а не с българите?
- Започва с евреите, защото има забравени спомени и умишлено укрити факти.
- Тогава, с кого е воювал Моисей?...
- Воювал е с 3-ят фараон от 4-тата додинастична власт на Египет, който не е имал Космически код и е нямал познанието на Висшите учители. Откраднал е властта от законния фараон. Но жреците впоследствие са организирали свалянето му от власт и прогонването му от тези земи. Умира в изгнание като скитника-цар.

- По тази логика следва, че библейските Содом и Гомол трябва да се намират в Б-я?
- Да, намират се в Б-я. Търсят ги в Палестина, защото спорез сегашната Библия - там са библейските земи.
- Ще ме ориентираш ли къде се намират днес тези земи?
- В равнинната част на Северна Б-я. Това, което пише в Библията за наказанието на двата града има друго значение. Истинската причина за потъването на Содом и Гомор е небалансираното енергийно поле, което е създадено, за да се осъществи транспортен коридор за пристигащи и заминаващи кораби от други планети. Били са зададени грешни параметри на енергийните стойности и се е стигнало до енергиен взрив. И дната града, както и още 7 по-малки селища са потънали под земята, а пространството около тях се е превърнало в равнина.

- А Витлеем?
- Не случайно и древният Витлеем не е открит, след като не го търсят там, където трябва. Витлеем, където се е появил Христос е в Странджа планина, близо до гробницата на Бастет. По-точно в местността "Мишкова нива". Това място и днес е притегателно за нестинарите. Има изключително силно излъчване...
Активен
delfin
Гост
« Отговор #5 -: Юни 20, 2009, 08:47:19 »

...
- Гробът на другия Христос, отпреди 2000 год. е в Южна Франция.
...
- Исус Христос отпреди 2000 г. е бил човек с високо ниво на духовност, наследник на династичен род. Не се ражда случайно на Земята... Знаел е много тайни и е искал да промени обществените порядки. Това е била и неговата мисия. Имал е възможност да пътува и и проповядва идеите си. Но нравствените му поучения сред народа, не се нравели на опонентите му. Идеите на Исус били в противоречие с техните разбирания и заплашвали устоите на властта им. Затова те предприемат мерки да заломят и убият проповедникът, преследват го и Исус бил принуден да се укрива.

- А разпъването на кръста?

- За да прекратят издирването на Исус привържениците му инсценират залавянето му и разпъването му на кръста.

- Ето тук е мистерията. Какво се е случило на кръста? Как Исус се е спасил?

- В денят, в който е трябвало да се изпълни смъртната присъда на Исус, той е бил подменен с друг човек, представен на хората за Исус. Този човек не е разпнат заради Исус, имал е наказателна присъда за други деяния.... размяната не е била забелязана, защото до мястото където са поставени кръстовете не са допускали наблюдатели. Хората са гледали от разстояние, което не им е позволявало да различават кой е на кръста. Те са знаели, че там е Исус. Били са убедети, че разпнатия е бил той.

...
- Плащеницата на Христос е била показана на враговете му и хората, умишлено след разпятието му, като доказателство за неговата смърт. Тази, за която сега се твърди, че е негова, е всъщност на разпнатия човек. Това е една измама на църквата, която навремето е целяла за узакони властта си. Да налага контрол и да държи в подчинение обикновените хора.

- Как тогава ще се обясни възкресението? Нали всяка година милиони хора вярват и славят възкресението?

- Уви, ученико, Възкресение няма. В думата "Възкресение" е вложен друг смисъл - това на духовното посвещение. То е истинското Възкресение.

- Тогава, Възкресението описано в Библията...

- Е отново манипулация на цълквата. Тя е използвала факта, че след т.нар. разпъване на кръста е имало хора, които са срещали и виждали живия Исус Христос и понеже са знаели, че е умрял, са казвали: "Христос възкръсна от мъртвите!". Така, използвайки различни манипулации и харизматичната личност на един Високо духовен и посветен човек, църквата създава своята религия, на базата на която придобива власт и възможността да контролира всички вярващи.

- Къде е погребан човекът Исус Христос?
- В параклис, под него има подземие... Там се съхраняват всички документи, свързани с учението и живота на Христос. Тези документи се отнасят до потеклото и семейството му. Това е Светият Граал...
...
- Животът му е бил динамичен. Много е пътувал, придружаван от последователи и семейството си.Проповядвал е част от тайните, които е знаел за зевята, отношенията между народите и цивилизациите. Разяснявал е отдавна забравени исторически факти от миналото, свързани с посещенията на извънземни цивилизации...
...
- Съпругата и децата му са го следвали навсякъде. Двете му деца - момчета са родени преди заминаването му от Йерусалим. 3-тото - момиче, се ражда във Франция.
- В Библията пише, че Исус произхожда от Давидовото коляно.
- Така е. Исусовата династия е от коляното на Давид и той се явява наследник на Давидовия трон. Да, Исус е цал, макар и некоронован... Той е синът на Йосиф и Мария. Заченат е от земни родители. Няма непорочно или енергийно зачатие. Има още 7 братя.

Майката на Мария, Ана, е с тракийски произход. Тя е наследница на древните тракийски царе, далеч назад във времето, стигащи до династиите на Соломон и Давид.

- А Мария-Магдалина?
- Съпругата му Магдалина сащо е от Давидовия род. Но е едно стъпало по-назолу в йерархията. Тя също е носителка на високо ниво на духовност и е помагала на Исус.
- Земният Исус Христос посещавал ли е Б-я?
- Посетил е страната ни. Но преди това е обиколил няколко духовни школи. Бил е в земите около Тибет и Б-я.
- Днес има ли потомци, носещи Исусовата кръв?
- Има, но потомците му са пръснати из цяла Европа. Най-прекият наследник на династията, произлизащ от рода на големия му син и сега живее във Франция. Има хора, които знаят тези тайни, но са успели да ги съхранят през вековете.
...
Активен
delfin
Гост
« Отговор #6 -: Юни 21, 2009, 11:54:44 »

И СЕ РОДИЛО ЧОВЕШКОТО ДЕТЕ ИСУС

 
Някога, когато един от Синовете на небесния Отец решил да изживее жизнен цикъл на същество с разум от зародишен тип, неговите наставници и обучаващите го се опитали да отклонят избора му и да насочат порива му за служене в един напреднал свят от Троичната вселена, близо до Вселенския дом на Създателя.
       
Синът прегледал информацията за младите породени отдалечени космически светове и планети и се спрял на Земята. Това била красива синьо-зелена планета, въртяща се в малка Слънчева система в пространство, моделирано и заселено от една от най-древните и мъдрите вселенски раси.
       
Това, което Синът видял в историята на миналото и настоящета на Земята, го натъжило. Човеците, така се наричали съществата, които населявали планетата, били още малобройни, диви, с жестоки и варварски обичаи. Прекланяли се на сурови божества, на които принасяли жертви, за да ги омилостивят, а чрез тях - и небето, и природата. Имали примитивни идоли и хитри свещеноводачи, които умело насочвали човешкия страх пред могъщата природа и непознатото небе за лична изгода или за целите на управляващата клика. Синът видял, че планетата периодично се облива с кръвта на невинни жертви в безсмислени и жестоки войни и братоубийства.
       
Сред човеците той открил и души, готови да приемат мъдростта и знанието, узрели за промяна на гледната точка за света, за небето и за смисъла на човешкия живот.
       
Космическият Син бил удивен и огорчен, когато се вслушал в доловените заклинания, човешки молби и молитвите, изричани от жреци, свещеници и странници, изповядващи стари култове. Човекът не знаел и не можел да общува с Отец си!
       
Колкото повече Синът разглеждал живия филм за протичащото на Земята, там някъде в покрайнините на една млада Вселена, в която един непокорен висш породен бе посял съмнението, страха и суетата, толкова повече се изпълвал със състрадание и любов към обърканите човешки същества, забравили най-голямата истина, превърната в тайно и изкривено знание, че са също деца на Небесния Отец, който не е жесток и кръвожаден и не иска безсмислени убийства. На хората трябвало да се припомни, че от тях зависи как ще изживеят земния си живот, който не свършва със смъртта на тленната обвивка - тялото. А когато го напуснат, там, в небесния им дом, ги очакват с любов и съпричастност. Древната космическа истина била потулена дори в религиозната доктрина на юдеите, потомци на една от първите раси, получила космически скрижали и пророчества-съвети.

       
Тогава душата му направила избора си - да слезе като човек сред човеците, за да ги познае, а и те да го познаят, когато им припомни старата истина и им открие тайната за Отец им и за небесния им дом - Вселената.
       
И Синът Божий слязъл на Земята, за да научи и своя урок в земното училище... И се родило чавешкото дете Исус...
Активен
Цар Кару І
Гост
« Отговор #7 -: Юли 01, 2009, 14:46:01 »

2-3 истини и много фантазии. Йошуа не е бил Христос. Орфей - със сигурност.
Днешното християнство е измислена религия по политически причини. Съчинена.
За Пловдив - наистина е имало мостове (по-скоро издигнати във въздуха тунели) между хълмовете. Лично съм виждал (в юношеските си години) един такъв - преминавал е над р.Марица. От другата страна (където сега е панаира) е имало хълм, и този тунел е свързвал тези два хълма. Преди 4-5 години отидох на мястото за да го видя отново - затрупан е с камъни. Явно на някои съществуването на тези тунели не им се нравят.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #8 -: Юли 01, 2009, 21:17:52 »

Разкажи нещо за Орфей, пусни нова тема за него.
Активен
Цар Кару І
Гост
« Отговор #9 -: Февруари 08, 2010, 15:55:28 »

http://karutzar.blogspot.com/2009/07/about-christ-jesus-and-forged-history.html

Тъй като темата е за Ицо Ристевски (нали бракята макета твърдят че е МакЕдонец Ухилен) бих си позволил да пусна нещо от блога ми.

About Christ, Jesus, and forged history
За Христос, Исус, и фалшифицираната история

Да я започнем историята...

Имало едно време (ама как започва само) едно езеро (галилейското), една "набързо оженила се" жена (много била наивна нещастната - повярвала на някакъв коцкар - (че е "божия дух") и му "пуснала"  - резултата от "пускането" се показал след 9 месеца), и трима мнооого мъдри арийци - мъдреци. От Иран. Като се "излюпил" резултата от "пускането" тези мъдреци дошли да я съветват.
Казвали и: -Моме, ти си женена от има-няма 2-3 месеца, а вече раждаш. Знаеш ли, че според закона трябва да бъдеш умъртвена с камъни. И не само ти, но и "плода" на твоето "пускане"? Имаме магьосническа школа в Египет. Ако ти е мил живота отиди там - ще ти дадем препоръчително писмо. А резултата от "пускането" ще наречем Йошуа и ще го направим лечител и посветен Орфеист.


Joshua’s Day of Resurrection
Денят на възкресението Исуус Христос?...

На днешното ден преди има-няма 1-2хиляди години едно хипи - йогата Йошуа показал един трик на евреите. Едно умение, което е научил в Индия от тези, дето могат да го научат. Той и преди им показвал трикове, които научил в Индия  от тези, които имат правото да препоДават - бре ходене по вода, бре лябове и риби ги размножил със същата бързина, с която писарушките на тората... - ма станали милиони за броени години - ма такова размножение няма и при насекомите. За 20-тина години УБОчение в Индия бая е научил йогата Йошуа. И като за ка(л)пак им изтресъл новото на трика - спрял си жизнените процеси в тялото барабар със сърцето за има-няма 30-тина часа (дето после ги направиха 3 дни - ама така го направиха и с т.нар. ХОЛоКОСТ - откъде ги изкараха тези 6 милиона не знам - магии някакви...) и "плеснали с ръце и се прегърнали" от радост - ами няма го будиста Йошуа вече - замина си в къщи. И се прибрали по колибите.
..................


Естествено в шеговита форма. Но информацията си е информация...

Приятно четене Ухилен


Редактирането се извърши от delfin. МОЛЯ, СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА ЗА ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА - http://indigota.com/index.php?topic=1140.0

При последващи подобни постове, в които има откровени цинизми, ще ги трия вече целите, без да ги редактирам.
« Последна редакция: Февруари 08, 2010, 20:01:50 от delfin » Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #10 -: Юли 21, 2010, 23:09:34 »

  Е-в такъв случай-каква е изобщо Неговата Мисия?

  Мисията на Исус Христос – една дълбока тайна, върху която са се замисляли мнозина изследователи на древността, както справедливо посочва и Star Rover:

  Това ако го кажа на дъщеря ми, ще ми се смее. Ще каже: "и кво, а? Ще имаме по един да обичаме и един за секс." Неее, шегувам се
  хахахахаха има го този момент да, но това е културата в момента - не може да го отречеш. Този тип "лек" модел е нещо, което се е наложило от всякакви източници и медии през последните десетилетия при това некотролируемо вече... Аз разбира се не съм някакъв монах, но понеже говорихме за вдигане на вибрация...
  Ти даде добър пример за освобождение с Буда, а сега се сещам друг - Исус и Мария Магдалена, нещо, което идва в моят ред на мисли и идея. Не мисля, че е била просто гаджето му. Тази любов ми си струва ключова за неговото възнасяне. Смята се от някои източници, че тя е "Граала", че тя е Илюминатора - ключът. Това е интересен момент според мен...

  Защо мислиш, че Мария Магдалена е "Граала"?
  Защо тя е важна за възнасянето на един Бог,
  въплътил се в човешко тяло?
  Нуждае ли се Богът от човешки средства, за да осъществи Своята Мисия?

  Не, не го мисля аз - "Смята се от някои източници, че тя е "Граала"...". Това са разсъждения на ресърчари и т.н. Не мога да говоря по тази тема със сигурност, защото значи да спекулирам.
  Но тъй като Библията е много пипана и пренаписвана, не се опирам изцяло и на нея за него. Никога обаче, той не е казвал "АЗ СЪМ БОГ!", а божият син, божие дете, каквото си и ти. Фактът, че е бил в човешко тяло значи, че каквото и космическо съзнание да бъде в това тяло, то се съобразява със законите тук. Примерът е бил неговият инструмент, както всеки велик учител и именно с достъпните за човека средства е и направил онова, към което се стремят напредналите духовно и не само, както и ти.

  Вярно е, че наличните сведения са доста противоречиви.
  Важно е да се намери критерий, който да ни помага да преценяваме достоверността на дадено твърдение, свързано с Христос.

  Цитат
  Знае се, че е бил в Тибет, Индия и Египет на посвещения и практики.

  Това е едно широкоразпространено мнение, което обаче е малко вероятно.
  Не толкова относно възможността за пребиваването на Христос на Изток, колкото предполаганото в него получаване на Източно посвещение от Христос. Защото то приравнява Христос с един ученик или дори учител, което означава – все пак човек.   
  А окултните източници посочват, че всъщност нещата стоят точно обратно:
  Христос не е бил посвещаван, а Той е Посветителят.

  Цитат
  Съществото е дошло и се е "пожертвало", като демонстрация пред нас, за да може да видиме и да проумеем, че това е пътят на човека, че космическото съзнание е достижимо, наша съдба е, и че като се обичаме, ще го последваме. Така е измислено, че всичко е скрито по най-хитрият начин, като е направено очевидно и хората се мамят сами себе си да търсят "дълбоките" неща, а там няма нищо.. Всеки търси извън себе си, а отговорите са ей тук.. Усмивчица

  Демонстрацията на дълбоки мистични процеси е факт в дейността на Христос, примерът, който е добре да следваме – също. Всичко обаче е скрито дълбоко и съвсем не е лесно да бъде разгадано.
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #11 -: Март 13, 2011, 17:16:14 »

  Здравейте.
  Любопитно ми е знае ли някой житието-битието на Иисус Христос.Но от малък, до кончината му.
  За добро или лошо историята има сведения за всеки един известен човек.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #12 -: Март 13, 2011, 17:19:26 »

  Аз за детството му съм чела само няколк апокрифа, в които става въпрос как той се преоткрива и че не е дошъл направо готов за това ,което е бил на 33.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #13 -: Март 13, 2011, 19:37:46 »

   Хм... чел съм много описания(гностически такива, повечето от тях са дело на ръкописите от Мъртво море) на Христос като нисък човек, с гърбица, и мургаво сърдито изражение, който убивал други деца като малък. Честно казано, шокирах се. Още по-изненадан бях, когато П. Дънов и Слава Севрюкова го описват като висок и красив човек със идеална симетрия на лицето. Или някой лъжеше или ставаше дума за двама Иисусовци.
     Гностиците да лъжат?! Но нима свитъците от Мъртво море не са дело на малобройната, но страшно влиятелна, кумранска община. Тези кумрани, познати като есеи или назореи, ни представят Христос като нисък и грозен мъж, който няма нищо общо с благия и миров Учител. Ако това е лъжлива версия, каква позла имат кумраните от подобни лъжи, при положение, че те скриват, от римляните, тези документи и те биват открити чак в средата на 20 век. Не е логично да са фалшификат, тъй като израелското правителство ги укрива близо 40 години, преди да ги да даде на обществените маси(през 1991 година). Също така част от тези документи кумраните решават да скрият под йерусалимския храм, а след около 1000 години тамплиерите откриват тези документи и те стават основа на франкмасонството. Не, очевидно е, че гностиците не лъжат...при все, че са били преследвани от католическата власт.
     От своя страна Петър Дънов и Слава Севрюкова го представят като висок млад мъж със обаятелен чар, и за мъже и жени. Те да лъжат?! Творчеството, което Учителя П. Дънов излага през живота си, истините, които защитава, и които още никой не е могъл да опровергае, само показват, че при него за лъжа и дума не може да става. Ами С. Севрюкова? Освен, че е всепризнат феномен от целия свят, направила невероятни научни открития в областта на физиката и химията, и посветила на безизвестността, въпреки невероятната дарба... изключва възможността да лъже. Дори ще дам пример и с невероятните й проникновения в бъдещето и миналото, доказани с времето. Не, и тя не може да Лъже. Няма интерес от това. Подобна заблуда е незначителна и не може да повлия на човешките съзнания. 
     Тогава след никой не може да бъде уличен в лъжа..., значи ли, че е  имало двама Иисусовци?
     В интерес на истината... "Христос" не е име, а значи "месия" от старогръцки. "Иисус" е грецизиран вариант на името "Йешуа", което е било истинското име на Спасителя. Също така ще споменча, че в ръкописите от Мъртво море се говори, че престъпника, спасен от евреите, за разлика от Христос, се наричал Иисус Варава. Ако името му се раздели на сричките "Ба" и "Рав" или "Ба" и "Раба" ( тъй като "раб" или "раба" значи "господар" на иврит) се получава името   
    Иисус Сина Божи или Иешуа Ба Раба. Мнозина смятат, че това има показва, че истинският Христос е бил спасен. Според Дънов Христос Учителя си е бил разпънат на кръста. И все пак, логично предполагаме, че тук става въпрос за двама месии. А евреите са очаквали своя месия, който ще поведе еврейския народ, ще прогони поробителите и ще основен Израел. Кой от двамата е той? Кой е истинският космически Учител? И кой - еврейският цар, "от коляното на Давид".   
     И все пак, "Син Божи" се отнася не само до смисъла, който ние знаем, а може и да значи Избраника на Бога. Този смисъл пасва, особено, че предаването на царската власт в Израел е ставала по същия начин и по същите ритуали... като в Древен Египет(връзката е в Посветения Мойсей). В древен Египет се е смятало, че владетеля е син на Озирис, син на Бога. Не е ли логично да предположим, че еврейските царе също са се смятали за Синове, или Избраници, на бог Йехова? И тъй като това си е чисто моя теория, смятам, че е съвсем логично. Тоест, аз смятам, че "Варава" е наследник на цар Давид, владетеля, който евреите очакват. Точно затова са го спасили. Това хвърля съвсем логична светлина върху други твърдения в ръкописите от Мъртво море - как Христос създал тайно общество, разделено на степени, и което имало за цел въстание против римляните, как убивал хора и как играел ролята на воин, на пълководец. Но на мен не ми е ясно..., защо ако ще вдигаш въстание, ще създаваш тайни общества с конструкция, подобна на посветителските общества? Не би могъл да спечелиш особена подкрепа с тези с действия, малцина биха ти се доверили. Странно поведение за лидер на еврейската нация. Точно тук смятам, че се е случило объркването.
     Какво да кажем за Йешуа бен Йосеф - Иисус Христос? Освен, че той е бил посветен в тайните на кумранската община, ръководена от духовният еврейски лидер - Йоан Кръстител, не можем друго. Също така евреите смятали, че стабилността на Израел зависи от царския лидер, и религиозния такъв. Религиозният е бил Йоан Кръстител. Царският - Варава. Къде е тогава Йешуа?! Знае се, че година преди разпването на Христос, Йоан Кръстител е бил обезглавен(ако Христос е роден от 5 до 9 години след началото на Христа, то значи Кръстител е загинал преди повече от една година, от Разпването). Тогава един от Иисусовците опитва да заеме ролята и на религиозен, и на царския лидер, според Мъртво море. Това би трябвало да е Варава. Според днешните наследници на кумраните Христос е бил част от групата на Йоан Кръстител, но изведнъж се отцепил от нея и създал свое общество. И това изглежда логично, ако предположим, че Варава е заел и двете роли.
    И така - Иисус Учителя е проповядвал Духовни ценности, сред хората, а Варава - кървави метежи против робството. По това време двамата са били най-влиятелните личности сред евреите. Съвсем логично е да предположим, че когато Пилат ги залавя, и двамата говорещи за Свобода, той се е опасявал, че ако ги убие и двамата - ще избухнат граждански войни. Затова решил да отнеме само единият Месия. Според легендата тълпата избрала да спаси Варава - и нищо чудно, той е бил техния цар, приканващ към извънредни действия. Иисус Учителя бил разпнат.
    Този развой на събитията обяснява произхода на Меровингите - потомците на Иисус. Но на кой? Поглеждайки живота на великите космически Учители ние виждаме един повтарящ се мотив - нямат кръвни наследници. Нито П. Дънов е имал, нито Иван Рилски, нито Поп Богомил, нито баба Ванга или пък Слава Севрюкова. Свои, лични, кръвни наследници - нямат. Но пък цар Иисус се е нуждаел от такива наследници - ето го обяснението. Меровингите са негова кръв. Именно затова католическата власт ги е преследвала, а тамплиерите - пазили.

  « Последна редакция: Март 13, 2011, 20:46:53 от Аз съм Рабено » Активен
  Турист
  почиващ на стари лаври
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 580


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « Отговор #14 -: Март 13, 2011, 19:52:48 »

  Рабено

  ако изхождаме от този цитат по-горе:
  Цитат
  Знае се, че е бил в Тибет, Индия и Египет на посвещения и практики.

  И от един библейски пасаж на Исусовите думи:
  "И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир." (Йоан, глава 10)
  Кога е ходил за тия другите овце, докато е бил в Израелското си тяло или не съвсем. Може би Исусовците са няколко...
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  МИСИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС « 1 2 3 4 »
  Езотерика
  marushka 53 5236 Последна<br />публикация Септември 02, 2011, 22:35:13
  от marushka
  Будизъм, Християнство и Зороастризъм « 1 2 3 4 »
  Духовни учения
  Ich 55 3579 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 13:03:05
  от Ich
  От Исус към Христос
  Книги
  Ich 2 1062 Последна<br />публикация Април 14, 2012, 18:43:33
  от Търсач
  Исус бил ли е самотен? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Аэ съм 15 1292 Последна<br />публикация Юли 31, 2012, 12:08:54
  от Ich
  Двете деца Исус
  Духовни учения
  Ich 0 1021 Последна<br />публикация Януари 06, 2013, 15:29:25
  от Ich

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright