Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Нашият свят!  (Прочетена 1696 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Април 14, 2010, 17:38:48 »

Зеленината беше до дето стига човешки поглед.Голямата свежозелена поляна се намираше в сърцето на една дива широколистна гора.В нея огромните дъбове и буки хвърляха сянка върху влажната пръст,която ги хранеше.По нея бяха изпопадали съчки,които хрущяха под лапите на горските обитатели.Една самотна петниста сърничка пасеше спокойно,а до нея се гонеха сиви зайчета.По дърветата щураха малки и пухкави катерички,които се трудеха неуморно още от сега,лятото,за големите зимни студове.Катеричките събираха запаси,за да оцелеят в майката природа.
Нещо изпука зад една къпина и сърничката се изправи и наостри уши...зайците се скриха в един храст,а катеричките в хралупите си.Дали това не бяха онези страшни зверове,дошли да сеят разрушение и смърт.Един път те идваха да събарят огромните дървета с шумни предмети,а друг път идваха да убиват със метални пръчки в ръцете си,от които излизаха множество топчета.Ако топчетата те улучат ти ще умреш в страшни мъки.
За успокоение на всички от къпината се подадоха няколко глигански муцуни заети да душат земята за малко корени или картофи,които онези зверове често оставяха след себе си.Но сега глиганите трябваше да внимават,защото онези оставяха разни работи,които бяха отровни,а след време се връщаха за да ракъсат безжалостно трупа на мъртвото животно.Такива моменти бяха ужасни!
Глиганите излязоха от къпините изцяло успокоени от факта,че зверовете ги няма сега.Въпреки това в далечината се чуваха подивели викове и зловещ пукот.Дори глиганските бивни не можеха да наранят онези.
Да,онези,които бяха избили всички елени,които въпреки величието на рогата си не успяха да се спасят.
Пукотът продължи още малко и накрая утихна съвсем...
Тогава птичките наизлязоха от гнездата си и малките им обагрени в какви ли не цветове телца започнаха да кръжат щастливо.Настана невероятен концерт от чуруликания.Чучулиги,славеи и още много песнопойни птички показваха магията на гласовете си и пееха в чест на майката природа!
Скоро настъпи нощта и горските обитатели се прибраха по домовете си и заспаха сладко.Сладките звуци,скоро спряха,но тогава за радост на гората се появиха щурчетата,които засвириха вълшебни звуци приспивайки останалите животни.
Тук-таме се чуваше прелитането на сова или бухал,които бяха царете на нощта.Те ловуваха мишки и други полски гризачи тайно и безшумно.На моменти се чуваха и прилепови изпищяния,които се ориентираха накъде да летят като се осланяха на ехото от звуците и на интуицията си.
Настъпи приятна тишина!
Луната и нейните помощници звездите осветяваха гората през гъстите листа на дърветата.Месечината излъчваше неповторим блясък,който опияняваше всеки що я е видял точно в момента на най-голямата и хубост.И вълците,онези легендарни създания,започваха да пеят като я славеха в песните си.

« Последна редакция: Април 14, 2010, 17:49:34 от rabeno » Активен
И
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Април 14, 2010, 18:06:49 »

  Поздравления, rabeno!
  Много хубав текст. От къде е?
  Изумително красива е нашата планета!
  Предполагам зверовете са човеците и текста е много показателен за това колко "улево" е нашата цивилизация.
  Но съвсем скоро по космическите мерки нещата ще се променят към по-добро.
  Нали за това сме тук. Усмивчица

  Светлина по Пътя!
  Сърце

  Активен

  Да бъде Божията Воля за тази планета!
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #2 -: Април 14, 2010, 18:13:28 »

  Колкото повече се приближаваше денят толкова повече звездите и луната избледняваха.
  Скоро слънцето обвито в розова мъгла дойде така като си бе отишло.Сутрешните гарги оповестиха това с дрезгаво грачене.
  Горските животни се събудиха и всякой започна да прави обичайните си дела.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #3 -: Април 14, 2010, 18:14:42 »

  По натам ще продължа,че сега не мога.
  Утре или други ден.
  Зависи кога ми дойде вдъхновението!
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #4 -: Април 14, 2010, 19:20:02 »

  Колкото повече се приближаваше денят толкова повече звездите и луната избледняваха.
  Скоро слънцето обвито в розова мъгла дойде така като си бе отишло.Сутрешните гарги оповестиха това с дрезгаво грачене.
  Горските животни се събудиха и всякой започна да прави обичайните си дела.
  До към следобяд се беше разкрила чудовищната същност и на природата.Слузестата студена змия беше погълнала мишле,но беше прогонена от бодливия таралеж.Кръвожадна глутница вълци бяха разкъсали заблудено агне отделило се от стадото си.
  Но това беше всекидневие,както при онези-омразата и насилието .
  В природата беше заради оцеляването,а при хората заради алчноста.
  В гората имаше всичко-студенокръвни влечуги,красиви песнопойни птички,изящни същества каквито надхвърлят въображението ни.
  И всичко това в тази гора.
  Следобедно време гората бе огласяна от мощния рев на мечката,която търсеше храна.Намираше различни плодове или ровеше мед по хралупите на някое дърво.Въпреки,че пчелите яростно я жилеха,за да си запазят труда,тя не усещаше пред дебелата козина и си ядаше спокойно.След това и се дояде месо.Тя отиде до близката рекичка и там полови малко пъстърва.Реката беше кристално чиста и дори не беше замърсена все още от хищниците!
  Само,че за мечката имаше един проблем сега.На мястото където тя попринцип ловеше имаше друга мечка.Тя не беше кафява като първата,ами цветът на козината и наподобяваше черно.
  Кафявата мечка изрева заплашително и застана на 2 крака за малко.Черната се обърна към нея и двете мечки застанаха лице в лице.И двете бяха женски,но около черната се навърташе малко меченце.Явно майка му го учеше да лови риба,за да може да оцелее в суровата среда.Черната мечка явно усети опасността,която грозеше нейното дете и се втурна да напада друга мечка.Кафявата се изправи на 2 крака и пак с мощен рев двете мечки се втурнаха в боя.Те се сблъскаха жестоко една в друга и отскочиха замалко встрани от боя.Кафявата мечка захапа другата за врата,а след това за ръката.Отговорът беше силен удар с нокти по музуната.Кафявата мечка се олюля и от носа и рукна кръв.Тя отново се хвърли в боя,но се подхлъзна на камъните и застана на ръба на брега на реката.Черната мечка захапа другата по муцуната,а след това я перна с лапа отново.Кафявата мечка залитна назад към реката,подхлъзна се и падна в нея.Течението я отнесе въпреки,че тя се съпротивляваше и ревеше заплашително удряйки по водата като я разпеняше.
  Черната мечка се изправи на 2 крака и изрева победоносно.Но когато се обърна тя замръзна!...   
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #5 -: Април 14, 2010, 19:32:41 »

  Глутница от 6 вълка дебнеха мечето и.Тя изрева заплашително и се втурна тромаво срещу неприятеля.Вълците бяха насочили вниманието си към мечето,но след като се видяха майка му се дръпнаха встрани.
  Черната мечка изрева и махна с лапа опитвайки се да уплаши вълците.Но те изръмжаха предизвикателно,оголвайки белите им зъби, и в този момент и стана ясно,че ще има битка!
  Враговете се дебнеха и накрая най-едрият вълк скочи пръв.Той се хвърли върху мечката и я захапа за гърлото.Тя изрева от болка,напъна се и захвърли лидера настрана.Само,че зад гърба и междувременно се бяха промъкнали още 2 вълка.Те и се нахвърлиха на гърба хапейки и дращейки всичко,което виждаха.Мечката падна по гръб като премаза вълците и с жестоко изпукване на кости те издъхнаха.Други 2 вълка и се нахвърлиха на гърба отново.Но този път единия и се прехвърли на гърлото и захапа вече нанесената рана като увисна на нея.Мечката се запремята като бясна опитвайки се да премаже въла на гърба и и да се измъкне от вторият вълк.Събра всичките си сили и точно когато щеше да премаже вълка на гърба и втори вълк увисна на врата и.Тя изгуби много кръв и започна да губи съзнание след като направи няколко опита да се измъкне.
  Изведнъж вече празно блуждаещият и поглед съзря водачът на глутницата,който беше повалил мечето и се канеше да го убие.
   При тази гледка мечката придоби нови сили за бой.Тя отърси трите вълка от себе си като успя да премаже единия с огромното си тяло.След това тя тръгна към мечето си.Водачът на глутницата я видя и ръмжейки се изтегли назад.
  През това време другите 2 вълка нападнаха мечката.Тя ги удари веднъж с лапата си.Сетне взе единия вълк и го запрати срещу другия,който изфръкна в реката,където течението го размаза в една скала.Без да губи време мечката хвана другия вълк и му смаза челюста размазвайки и черепа.Тя захвърли трупа на скимтящото агонизиращо животно и хвърли кървав поглед на бившия лидер.
  Един от двамата щеше да спечели тази битка.Но кой?
  Мечката може да изгуби най-ценното,което има-своето отроче,а вълкът ще умре от глад ако изгуби!
  Битката настъпи...
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #6 -: Април 14, 2010, 19:37:37 »

  Моля,давайте вашите мнения относно този разказ.
  Казвайте и добрите и лошите му страни,защото искам да знам,кое е добро и кое лошо,за да се уча от грешките си и да се усъвършенствам!

  Всъщност аз вече имам план как да развия разказа,но няма да го казвам,а вие сами ще разберете в следващите ми постове в тази тема.
  « Последна редакция: Април 14, 2010, 19:52:21 от rabeno » Активен
  izida
  Гост
  « Отговор #7 -: Април 14, 2010, 20:25:54 »

  Рабено, Рабено, наистина си голяма лъвче както казва Кемура-)))
  Ей, на последната част, там с боя....-))))) Ухилен Ухилен човек, наистина ме развесели искрено хахахаахха, с глас съм се смяла Веселяк Веселяк Веселяк да знаеш!!!!-)))
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #8 -: Април 14, 2010, 20:41:27 »

  Защо си се смяла?
  Това нямаше с цел да те разсмее,по дяволите!
  И къде,по дяволите е оригиналната ядосана емотиконка?!И защо няма картинки изразяващи ядоснване!?
  По дяволите значи!Тук човек трябва да пръщи от радост като пише!Това да не е защитна функция срещу Сатаната?И Господ би се разгневил при такава ситуация,даже!


  Ето ти този англе и си го представи като демон.Разчитай на въобраааажението си!!!!!
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #9 -: Април 14, 2010, 20:50:30 »

  Накъде отива този свят!!??
  Може би когато гледаш Комиците или някое друго комедийно шоу ти плачеш с глас!


  Един човек се хвърли през прозореца и падна върху още 6-ма.

  Друг пък като видял паднал точно на улицата.Там го сгазила кола,а още 20-ма умрели заради объркването!
  Може би тогава превърташ от смях! Ухилен Веселяк Аплодисменти

  А може би когато чуеш  някоя хубава новина ти изпадаш в траур.

  Какво ви има бе хора?

  Аз трябва да почна да се крия от вас! или да полудея

  Я ,имам новина-открих ядосаната емотиконка. Ядосан Ядосан

  Хух,щастие е да си я натискам. Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан
  Юпиййййй!Пръщя от радост,че съм ядосан! Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан Ядосан

  Ехооооооууууууу,осъзнайте сеееее!

  Жалко,че няма емотиконка "обесвам се"!
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #10 -: Април 14, 2010, 20:52:30 »

  НЯМАААА ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОТГОВОРИЙЙЙЙ!!!!?ХмммХммм  Да ми каже,че съм луд,че съм болен мозък и да ми се изсмее!
  Активен
  izida
  Гост
  « Отговор #11 -: Април 14, 2010, 20:59:25 »  ето ти тази фея!!-))))) стига че наистина рязко ми повдигна настроението, а мислех да се кротвам и да си лягам вече Ухилен
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #12 -: Април 14, 2010, 21:01:47 »

  WTF!?
  OMG!!! OMFG!!!
   Изпратих ти съобщение,в което ти се извиних,но сега подивявам пак!!ААААААААААА!!!

  Защо когато се ядосам ставам смешен?
  Защо въобще съм смешен?
  АААААА!Аха!Ясно защо?
  Ти си....
  ДЕМОН!!!
  Да,точно така..
  Демон,който иска да ме съсипе!
  НО..нооо ти няма да успееш!
  Хахахахаха!Няма да успееш!Яд ли те е сега!
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #13 -: Април 14, 2010, 21:11:10 »

  Такааа,ето показвам на всички как си изпуснах нервите.
  Всъщност аз не си изпуснах а нервите,а само се правех!

  С това искам да покажа на всички колко сме смешни когато си изпускаме нервите по грешния начин.

  П.С;Жалко само,че съсипах темата ми.Нищо,ще си направя друга!
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #14 -: Април 14, 2010, 21:14:11 »

  Rabeno, ти си прекрасно момче.
  Разказът ти е много хубав. Но какво лошо виждаш в това, че някой се е забавлявал на историята ти. Това е хубаво, защото разказа ти освен, че носи мъдрост, ами също така радва, разведрява и кара хората да се усмихват. Усмивчица
  Аз пък се смях много на реакцията ти Усмивчица Много сладко се ядосваш Усмивчица

  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Посланията на водата
  Езотерика
  delfin 7 2070 Последна<br />публикация Януари 13, 2011, 18:18:37
  от nre
  Някои способности на деца
  Необичайни преживявания
  delfin 2 2871 Последна<br />публикация Юли 21, 2011, 14:11:48
  от Sirius_999
  Появата на постчовешкия геоневрон, 2012
  Великият преход
  delfin 10 6459 Последна<br />публикация Февруари 08, 2010, 09:47:46
  от otsawa
  От кой квартал във вашите градове сте?
  Обща тематика
  Аэ съм 6 1419 Последна<br />публикация Май 02, 2010, 22:51:59
  от Аэ съм

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright