Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Маите, календарът на маите  (Прочетена 5061 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 18, 2009, 14:00:46 »

В МЕКСИКО ОТКРИХА ВРАТА КЪМ ОТВЪДНОТО

Подземни храмове на Юкатан водят към преизподнята на маите


Духът на всеки починал, според маите, е трябвало да стигне до задгробния свят Ксибалба, като мине през лабиринт от пещери

Гигантски подземен комплекс, построен преди хиляди години от индианското племе маи, откриха учени от Националния институт по антропология и история на Мексико на полуостров Юкатан, недалеч от град Сакаба. Комплексът включва 11 каменни храмове, 100-метров път и цял лабиринт от пещери, някои от които под вода. Находките в изобилстващия с паметници и свидетелства за цивилизацията на маите, избити почти до крак от испанските конкистадори след великите географски открития през 1492 г., могат да потвърдят хипотезите на историците, които идват от епоса на планинските маи от племето киче, "Попол Вух", което в превод от езика им означава "Книга на народа".

Първоначалната версия на книгата, написана пиктографски, е унищожена от испанците. Тази, която е достигнала до наши дни, вече е писана на латиница. "Попол Вух" е разделена на четири части. Първата е космогония и борба на героите с демоните, втората е преминаването на героите в преизподнята, третата е антропогония, сътворение на човека и деянията на праотците, а четвъртата - завършването на живота на праотците и по-нататъшната съдба на народа киче.

В намерените храмове са открити човешки кости, вероятно от принесени в жертва, както е повелявала религията на маите. Те са смятали, че подобни светилища са един вид портал, през който душите на мъртвите преминават в задгробния свят, който са наричали Ксибалба, известен още като инфрасвят. Духът на всеки умрял е трябвало да стигне до него, като мине през лабиринт и една река, подпомаган от куче (ксолоицкуинтле). Но не се споменава мъртвият да се стреми към ярка светлина, която присъства в някои западни вярвания.

Всъщност маите са вярвали, че преди да съществува нашият свят, е имало и други, но те са били разрушени от различни катастрофи. Вселената била от три части: небе, земя и инфрасвят. Небето имало 13 мантии, като само една от тях опирала земята. Всяка една била под контрола на т. нар. Оксалахунтикуи, а бог Итсамна, изобразяван като влечуго или игуана, управлявал цялото небе. А инфрасветът бил под земята и бил разделен на 9 части, всяка от тях управлявана от Болонтикуи или Господари на нощта. В митологията на маите е имало и други богове, "отговарящи" за ежедневни неща, като реколтата от царевица, за пчелния мед или за пазарите например.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-18&article=248455Маите - една загадка и до днес, особено техният календар!
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Юни 20, 2009, 09:17:12 »

"-... Маите са имали някога 22 календара, включващи времеви цикли във Вселената и в Слънчевата система. В основния им календар е отбелязано, че 5-ят свят, който ние наричаме 5-тата раса, свършва през 1987 г. 6-ят свят, или 6-тата раса започва през 2012 г., а ПРЕХОДА маите нарекли РАЗКРИВАНЕ, РАЗВИДЕЛЯВАНЕ, АПОКАЛИПСИС.
... В древните текстове на маите е записано, че след 2012 г. "Земята ще премине отвъд технологиите, които познава, отвъд времето и парите. Човечеството ще влезе в Пето измерение, след като премине през 4-тото. Планетата Земя и Слънчевата система ще влязат в галактическа синхронизация с останалите светове във Вселената."
Учените предвиждат, че през този период, на нас хората, ще ни се даде възможност за сътворяване на нова цивилизация.... С други думи - човешкият генетичен код ще бъде усъвършенстван и репрограмиран....
Този процес вече е започнал и всеки човек се променя духовно. Едни ще го почувстват и осъзнаят, други не. Ще настъпи прелом сред човечеството. Земята ще претърпи огромна промяна. Ще се извърши качествен скок в съзнанието и възприемането на реалността.
Активен
Muko
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 24

« Отговор #2 -: Юни 20, 2009, 10:12:36 »

И пак според маите-от 1999год. сме в период, наречен от тях "Време на безвремие", който ще продължи до края на 2012год. Честно казано не вдявам какво означава.
Активен

Приказките помагат на децата да заспят, а на възрастните да се събудят
delfin
Гост
« Отговор #3 -: Юни 20, 2009, 10:30:10 »

Според мен това Време на безвревие е точно Съкратените времена, последната възможност за избор на всеки индивид. Само се чудя, а децата, които се раждат през този период, те вече направили си са своя избор или това са вече с т.нар. чиста "нулева" карма и няма какво да избират, а трябва да изживеят това, и да сторят това за каквото са доили тук - подготовката и създаването на Сатя Юга, златната епоха.
Активен
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #4 -: Юли 21, 2009, 23:14:16 »

  И по-точно – еволюция на съзнанието! Но нека кажа няколко неща преди това… Цивилизацията на древните маи, населявали някога земите на Централна Америка, се води една от най-напредналите по отношение на знанията за времето, а техният календар - най-точният на планетата. Включва много времеви цикли относно Вселената и Слънчевата система. Хронологичните им познания били удивителни, като някои от тях все още предстои да се разгадаят.

  Както някои от вас знаят, въпростният календар има край. Т.е. момент, в който просто спира и няма нищо нататък. Преди време четох множество спекулации по въпроса, от които най-известната бе, че идва краят на света. Не се интересувах допълнително, но сега отново пиша, защото ми попадна нещо ново и интересно.

  Гледах тричасовият филм на Ян Лунголд (Ian Lungold) - „Календарът на Маите – Еволюцията Продължава" (The Mayan Calendar - The Evolution Continues). А в края пишеше „Този филм няма copyrights! Моля разпространявайте свободно и навсякъде".

  Еволюция на съзнанието! Според календара на маите тя протича на цикли. Въпросните цикли са девет на брой и са разкрити с помощта на археологическа находка (стълб с надписи), като календарът е вече част от официалната наука.

  Маите разделят всеки един от тези цикли на 13 части - 7 дни и 6 нощи (седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка „част" в цикъла бележи ново развитие (скок?) на съзнанието. За сравнение мога да предложа разликата между поколенията. Всяко ново е някак си по-бързо възприемчиво, обработващо по-добре информацията и прилагащо я в живота по-ефективно (разграничете се от идиотчетата, които винаги ги е имало). По-същия начин е разликата в развитието на разума между отделните „части" в цикъла. Друго важно е, че според календара във всеки цикъл през петият му ден става нещо много важно и добро, а на петата нощ нещо лошо.

  Всичко има съзнание! Сега ще опиша и самите цикли, но няма да е много подробно. Целта ми е да си създадете някаква идея за какво става дума в този календар. Също и да допълня, че в момента се намираме към средата на осмият „Галактически" цикъл, който е предпоследен. А ето ги и тях:

  Цикъл 1. "Клетъчен"
  Започва преди 16,4 милиарда години със събитието, което официалната наука нарича "Големия взрив" и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки. Тогава се заражда основното съзнание на всичко и е наречено „Действие/Реакция", което също е основен физически закон.
  * Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 1,26 милиарда години. Всичко се развива много бавно. През петия „ден" се формира слънчевата система, а през петата „нощ" е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата все още си пази белезите).

  Цикъл 2. "Млекопитаещи"
  Започва преди 820 милиона години като е условно наречен така, защото науката днес определя приблизително този период за начало на обединяването на отделните клетки в по-сложни организми и специализацията на отделните клетки в извършването на точно определена функция. Съзнанието еволюира в „Стимул/Отговор", което е по-сложно от горното.
  * Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 63,4 милиона години. През петия „ден" живота еволюира и излиза извън водата на сушата, а през петата „нощ" 97% от живота на планетата е изтребен.

  Цикъл 3. "Семейство"
  Започва преди 41 милиона години и е наричан така, защото е е свързан основно с обособяването на отделния индивид от общността. Тогава се появяват и маймуните. Съзнанието еволюира в „Стимул/Индивидуален Отговор". То звучи подобно на горното, но каква е разликата между тълпа и семейство? Индивидуалността! Да, разликата в съзнанията е огромна. Например сте имали моменти, когато се чувствате наистина прекрасно да.. бъдете себе си! Също сте имали и моменти, когато сте се чувствали част от тълпата – когато сте един от хилядите по трубуните на спортно събитие или пък на дългата опашка в магазина. Замислете се какво ви е било съзнанието в различните ситуации. Как сте се чувстали в единия и другия момент? Разликата е голяма Усмивчица Целия този период от 41 милион години е помогнал на съзнанието да се свързва с други и да си създава взаимоотношения.
  * Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 3,2 милиона години. През петия „ден" живота отново еволюира на по-високо равнище, появява се цветното зрение ("color vision" трябва да е това, нали?), а през петата „нощ" на този цикъл все още не е ясно точно какво е станало.

  Цикъл 4. "Племенен" (от племе)
  Започва преди 2 милиона години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „Прилики/Разлики". Докато през втория цикъл се развива мозъка, през третия той се разширява/увеличава, то в този четвърти цикъл се развива разума. Това да виждаме прилики и разлики, както и способността да вземаме решения относно различни неща, а не само възможността за реакция. Това е огромна стъпка напред в съзнанието.
  * През петия „ден" човекът открива огъня, а през петата „нощ" е бил ледниковия период. Добре че са имали огън, нали? Намигване Съзнанието винаги ни „доставя" нужните неща за да можем продължим към следващата стъпка.

  Цикъл 5. „Културен" (от култура)
  Петия етап на развитие е започнал преди 102 хиляди години. Тогава все още сме живяли в пещерите, но за първи път се е появила културата. Някъде точно в началото на този цикъл сме започнали да си говорим един на друг. Съзнанието еволюира в „Причини". А именно – причините защо нещата са такива каквито са. В миналия период съзнанието се научи да взема решения, а в този то започва да разбира и причините.
  * През петия „ден" се появява изкуството, а през петата „нощ" то е сякаш на заден план. Изкуството е въображение и докато през „деня" хората са го имали, през „ноща" следващите са го нямали. Било е тъмна ера за изкуството.

  Цикъл 6. „Национален"
  Започва през 3115 година преди новата ера, когато за първи път Горен Египет се обединява с Долен Египет и се формира първата нация на Земята. По същото време за първи път се появява и писмеността. Съзнанието еволюира в „Закон". И как няма.. то определено вече е преминало през „Причини". Всеки човек персонално е длъжен да познава всеки от законите. Незнанието не е извинение.
  * През петия „ден" посланието на Исус Христос „обикаля" цялата планета, а през петата „нощ" Рим пада и за Европа започват 1000 години мрак. И не поради какво да е, а защото самото съзнание се е променило.

  Цикъл 7. „Планетарен"
  Започва през 1752 г. и се нарича така, защото по това време човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Това е и периода на започване на индустриалната революция. Съзнанието еволюира в „Сила". В целия този цикъл става дума за създаването и укрепването на мощ/сила/власт. Забелязали ли сте, че има много такава насъбраната в малък брой хора? Вероятно това не ви харесва, но то е нормално според календара на маите. Дори и Световната Търговска Органиазация е вид проявление на това съзнание, за да се укрепва тази сила/власт, да я фокусира. Хората „горе" не осъзнават, че това е част от еволюцията за развитие на съзнанието.. те мислят само за големите си банкови сметки Усмивчица
  * През петия „ден" разбираме, че е=mc2, както и господин Хабъл открива, че живеем в безкрайна вселена, където всичко е възможно. Петата "нощ" - втората световна война.

  Цикъл 8. „Галактически"
  Започвал е на 5 януари 1999 г. и ще продължи до 10 февруари 2011 година. В този период тринайсетте етапа/части са с продължителност от по 360 дни. Съзнанието еволюира в „Етика". Етиката е различна от морала - тя идва отвътре, от сърцето ти. Тя ти казва кое е правилно и кое е грешно. Морала от друга страна е „причини". Причини, които с времето и културата обособяват „правилните и грешните" неща. Нещо различно от етиката. Докато морала идва отвън и те затрупва, етиката е в теб самият. Целият цикъл е за нея и за цялостта (интегритет). Те са така да се каже „новината на деня". Като се огледате какво става по света не сте много доволни, нали? Войни, трагедии и всякакви грозни неща. Това, което всъщност виждате е един сблъсък между съзнанието на „Силата" със съзнанието на „Етиката". Точно както във всеки един от миналите цикли - новото идващо съзнание доминира над предишното и де факто това става през петия „ден" от всеки цикъл. Тогава новото взема надмощие над досегашното. Забележете също, че не може да имате етика, ако преди това нямате някаква сила/власт. Например, ако бягате за да си спасите живота… етичността ще е последното нещо, което ще имате. Но когато сте на „твърда почва" – тогава може да започнете да си създавате една цялост, представляваща етика. Точно и за това съзнанието е трябвало да предостави първо „силата".
  * Петият „ден" на този цикъл започва приблизително от 24 ноември 2006 и е до 18 ноември 2007. Това, което би трябвало да стане в този период, е да се запознаем с нашите „галактически съседи". Плюс всичките му там прекрасни нови технологии.
  Цикъл 9. „Универсално съзнание"
  Деветият цикъл започва от 10 февруари 2011 г. и ще продължи до 28 ноември 2011 г. Състои се само от 260 дни, като всяка от тринайсетте му „части" ще е по 20 дена. Това е почти 20 пъти по-бързо от предния цикъл. Развитието на еволюцията увеличава скоростта си непрекъснато! В осмият цикъл, в който се намираме в момента, всяка част е с продължителност от 360 дни. Стават все повече неща за все по-малко време! Нямате ли и вие усещането, че времето сякаш лети? Сега знаете, че не е така. Процеса на еволюция на съзнанието лети! И колкото повече неща се случват толкова повече възможности се отварят. Това в един момент ще доведе и до възможност да правим така наречените „чудеса".

  Има и един проблемен момент. Съзнанието ни може да обработи максимум 24 мисли в секунда, затова филмите са на 24 кадъра примерно. Това „забързване" на съзнанието ще доведе до по-голям стрес с настъпването на все повече „промени" около нас. Повечето хора са се научили да се адаптират към него, но не всички.

  Съзнанието на този цикъл еволюира в „Съзнателно обединено сътворение". Точно за него е и цялата тази еволюция през милиардите години – всичките цикли, събития и т.н. Това е времето на придобиване на абсолютното и неограничено съзнание, на безграничните възможности. Това е и вероятно момента, в който всички „заключени" области на мозъка ще се отключат. Ще ползваме не 3-10% от него, а пълните 100%. Точно и затова сме тук - да достигнем до това ниво.

  Вероятно си задавате въпроса „ако наистина е така.. какво трябва да направя за да достигна до това ниво на съзнание?". Отговора е прост – нищо! В смисъл, че не ви трябва да купувате нищо, не ви трябва научите нещо определено, не ви трябва да медитирате.. накратко не трябва да правите нищо конкретно, освен съзнателно да учавствате в този процес на отваряне на повече възможностти.
  Активен

  delfin
  Гост
  « Отговор #5 -: Юли 22, 2009, 00:37:38 »

  "Какво представлява времето, еднакво ли то тече във Вселената, има ли посоки? Това са въпроси, които са вълнували хората от всички епохи. Цивилизацията на древните маи, населявали някога земите на Централна Америка, е най-напредналата по отношение на знанията за времето. Техният основен календар е най-точният на планетата - никога не е грешал. Маите всъщност са имали 22 календара, които включвали много времеви цикли във Вселената и в Слънчевата система. Хронологичните им познания са удивителни и някои от тях все още предстои да се разгадаят.Забележително е, че за маите петият свят (или петата раса, както наричат посветените днешната цивилизация) свършва през 1987 г. Шестият започва през 2012 г. Сега, явно, се намираме “между” световете. Този преход е наречен от маите Разкриване, Развиделяване, Апокалипсис. В това “безвремие” Истината е призвана да разкрие себе си, да стане явна.Тайнството на маите предрича, че през 2012 г. плоскостта на нашата Слънчева система ще се подравни съвсем точно с плоскостта на нашата галактика (Млечния път). Това става на всеки 26000 години. Изследователят Върджил Армстронг твърди, че и други две галактики ще се изравнят с нашата по същото време, което е космическо събитие.

  Ритъмът става по бърз.В резултат на ставащите изменения времето се забързва, “колабира”, както казват хронолозите. За хиляди години Шуман резонансът (сърдечния ритъм) на Земята е бил 7.83 цикъла на секунда. Но от 1980г. този резонанс се покачва - в момента е 12 цикъла на секунда. Това означава, че времето бърза: вместо за 24 часа то изтича за по-малко от 16 часа, а ще стане 12.................Предизвикателството към хората в годините между 1987-ма и 2012-а е огромно и то цели да събуди човечеството от кошмарния сън, изпълнен с агресия, егоизъм и омраза, които то невежо нарича живот. едно от предизвикателствата е човек да прояви своята проницателност и способността си да различава, да търси скрития подтекст защо една или друга информация му се поднася. За реакция на проблем или за решението му става въпрос? Дали някой не ни поставя пред омагьосан кръг, за да реагираме по определен начин и да зациклим, а след това да ни даде и решението?.................и т.н."

  http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=491&st=0&p=3882&#entry3882
  Активен
  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #6 -: Януари 16, 2010, 23:27:22 »

  Иска ми се да задам няколко въпроса и се надявам да успеете да ме разбрете, а също и това да е подходящото място.

  Относно тези календари съм малко объркана. До колкото вече съм си обяснила, явно има 2 теории - тази от лекциите на Ян Лунголд (Ian Lungold) и на Хосе Аргуелес (така ли е?). Според лекциите циклите са 9 (много точно са представени от  indigo по-горе) и продължителността им непрекъснато намалява (геометрична регресия- делиш на 20 и получаваш продължителността на следващия цикъл). Обаче, в книгата "Факторът маи" на Аргуелес няма такова нещо. Там се говори за перода от 5125 години (Дългото броене), за 13-те бактуна. Мислих, мислих и не успях да обединя 2-та източника. Наистина 3113г. пр. Хр. започва 6-тия цикъл според Лунголд, ама...
  На всичкото отгоре тия дни в един филм видях, че обясняват за 5 етапа по 5125 години и сега сме били в последния, което пък съвсем ме обърка.
  В крайна сметка кое е истина?
  Та друго нещо... не мога да го разбера този оракул. От къде се получават тези тонове и печати. Защо за датата на раждане ми казва, че хем по Цолкин съм "9 Ix", хем според оракула съм "11 Lamat"? Как така става това?  Хммм Някой може ли да разясни малко на обикновения човечец?
  « Последна редакция: Януари 17, 2010, 00:09:55 от naturu » Активен
  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #7 -: Януари 16, 2010, 23:42:27 »

  АААА и още, да...
  Как така Лунголд смята, че ако календарите Тун и Цолкин ги представим като зъбни колелета и по-малкия
  "завърта това по- голямо колело.
  И докато това се върти предава тези значения на тези дни.
  При всеки 52 завъртание на "Тун" календара- зъбците, които са започнали си пасват отново.
  На всеки 52 завъртания започвате отначало.
  "

  Не е ли 13Х360=18Х260??? Т.е от къде го взе това 52?

  А иначе, ако вземем календара на 13-те луни или Хааб (вместо Тун), които са по 365 дни... да, тогава се връзва. Тогава наистина е така - всичко започва отначало след 52 завъртания на колелото с 365 зъбци. Ама защо този човек такава груба грешка допуска?
  « Последна редакция: Януари 16, 2010, 23:59:32 от naturu » Активен
  naturu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 120


 • Град: Sofia
 • « Отговор #8 -: Януари 19, 2010, 00:01:25 »

  Няма ли да получа отговор?
  Активен
  roni7o0o
  Странна
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 30


  « Отговор #9 -: Януари 19, 2010, 22:10:28 »

  Амии... и аз не мога да ти отговоря? Може би случайност? Не, едва ли е това..., в момента и аз не се сещам за някаква причина???
  « Последна редакция: Януари 19, 2010, 22:16:51 от delfin » Активен

  " Не е важно колко хора познаваш,а колко от тях ще застанат зад теб в труден момент!"
  otsawa
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25

  « Отговор #10 -: Февруари 07, 2010, 23:09:05 »

  13-лунния календaр, който, заедно с галактическия календар - Цолкин - синхронизира Земята с нашата Слънчева Система и съответно с Галактиката. Тези два календара внасят честота на вибрация 13:20, която е естествена за Вселената и която определя следващия етап от човешката еволюция - преминаването към по-високите нива на измерение - 4то и 5то.
            Човешкият вид е на път да преоткрие своята космическа същност и да си спомни своето изначално предназначение. Човекът въплъщава в себе си естественото време, той е дете на по-висша форма на съзнание и вибрация. Поради определени обстоятелства, дълго време човешкото съзнание е било потопено в тъмнината на невежеството, изкуствено поддържана от честотната вибрация 12:60 (12 часа/месеца, 60 минути), но Светлината вече е пропила дълбоко и необратимо в общото съзнание на нашия вид и ние вървим стремглаво към финалната права на ерата на 3-измерната доминация.
             Този процес е абсолютно необратим и независимо от степента на готовност на отделния човек, всеки един от нас ще направи този еволюционен скок в съзнанието и тялото си много по-скоро, отколкото изглежда възможно. Остава единствено личният избор да преминеш през тези финални времена воден от своето подсъзнание през тъмен тунел - с бавни и несигурни стъпки, или да осветиш пътя си със светлината, която е вътре в теб.
            Много от нас - представителите на Светлината - градим един нов свят, една нова Земя. Ние опознаваме постепенно своята необятна същност и едновременно с процеса на индивидуално развитие и просветление, ние се обединяваме, за да поставим началото на едно напълно ново многоизмерно общество, в което всички сме толкова индивидуални, колкото и свързани в едно общо съзнание.
            Календарът е средството, което синхронизира всички индивиди. Той служи като ключ към външния свят -Космоса, от който сме дошли, и едновременно с това към вътрешния свят на всеки един човек.  Без тази връзка, нашата еволюция е невъзможна. Идеята, че човекът съществува самостоятелно и напълно необвързан с реалността около него - физическа или не, както и че човечеството е единственият вид, развил се спонтанно в една иначе необятна вселена от възможности, е изключително забавна... Колкото е забавна, обаче, тази идея може да бъде и пагубна за същата тази материя, до която човекът има сколнност да се ограничава. В тези последни години на преход, всеки един от нас преминава през акселерирана генна мутация, която ще позволи връзката между многоизмерните АЗ и прехода към по-висока честота на вибрация.
  Този текст е от саита на PAN.Bg,com.
  Изчела съм доста неща за Маите  и съм убедена в точноста на календара.
  Написаното тук отразява моето усещане и ми допада.
  Активен
  MeGaDeTH
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 12


  Няма Невъзможни Неща!!!!

  « Отговор #11 -: Май 11, 2010, 15:34:36 »

  Да...2012 ако използвам термин е наречена Global shift in Dimensions,което ще рече точно изменение на Измеренията (или по-точно казано нещо като врата..За известен момент от времето ще има врата между тях Усмивчица ) Който човек колкото повече е работил толкова по-нагоре ще отиде.....Наистина е необратимо...Но преди и след този хубав момент има мноого други неща,които трябва да се случат(повечето са свързани със смърт Усмивчица )
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #12 -: Септември 27, 2010, 04:21:28 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=gGFZyDoTxY4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=gGFZyDoTxY4</a>


  Да, това е много интересна поредица.
  Интересно направена, макар че ...разбира се, няма как без забележки, от сорта на това, че маите, никога не са казвали, че края на света ще дойде, а още по-малко, че ще е през 2012г.  Ухилен Просто завършва един цикъл от календара им.
  Между другото, барси! Може да публикуваш клиповете в едно мнение.
  Е, освен ако няма да правиш световен рекорд по мнения във форум де.

  « Последна редакция: Септември 28, 2010, 14:44:34 от Модератор » Активен
  bars_i
  Гост
  « Отговор #13 -: Септември 27, 2010, 12:37:16 »

  Да, това е много интересна поредица.
  Интересно направена, макар че ...разбира се, няма как без забележки, от сорта на това, че маите, никога не са казвали, че края на света ще дойде, а още по-малко, че ще е през 2012г.  Ухилен Просто завършва един цикъл от календара им.
  Между другото, барси! Може да публикуваш клиповете в едно мнение.
  Е, освен ако няма да правиш световен рекорд по мнения във форум де.


  На някои хора и вуздуха който дишат им пречи.
  « Последна редакция: Септември 28, 2010, 14:50:07 от Модератор » Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #14 -: Септември 27, 2010, 13:59:25 »

  Да, това е много интересна поредица.
  Интересно направена, макар че ...разбира се, няма как без забележки, от сорта на това, че маите, никога не са казвали, че края на света ще дойде, а още по-малко, че ще е през 2012г.  Ухилен Просто завършва един цикъл от календара им.


  Санги, да допълня, че всъщност майският календар и неговият край се тълкува различно. Доколкото знам някои смятат, че майската 2012 отговаря за края на 18 век, когато тогавашните хора са смятали, че настъпва нов световен ред, а пък някои тълкуватели сочат, че майската 2012 ще настъпи през 22 или 23 век. Да не забравяме, че майският календар не е григориански!


  2012 не е дата казана от маите, ами от езотериците и от шумерите, ако не се лъжа...
  « Последна редакция: Септември 28, 2010, 14:52:04 от Модератор » Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Гробницата на Бастет е в Странджа!
  Древни цивилизации
  Аэ съм 1 4549 Последна<br />публикация Юли 08, 2010, 15:35:01
  от Аэ съм
  Сънища, свързани с НЛО, чужди планети и др. « 1 2 3 »
  Моите сънища
  Elvira1989 32 5824 Последна<br />публикация Декември 19, 2012, 20:00:15
  от Ariam
  Защита на тялото по време на сън « 1 2 »
  Моите сънища
  nia.boneva6 16 2950 Последна<br />публикация Април 11, 2011, 13:03:40
  от cristo777
  Премахване на камъни в жлъчката без операция
  Здрав дух здраво тяло
  The One 3 26125 Последна<br />публикация Октомври 10, 2011, 23:28:13
  от Alida

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright