Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Българска цивилизация  (Прочетена 17277 пъти)
delfin
Гост
« -: Юни 18, 2009, 13:57:00 »

СПОР НА УЧЕНИ ГЛАВИ ХВЪРЛИ В СМУТ НАЦИЯТА


Мъжете са от Марс, жените - от Венера. Всички сме се примирили с тази древна истина. Възможно ли е обаче българките да са от Европа, а мъжете ни - от Азия? Да, според последното изследване, направено от най-големия ни генетик проф. Иво Кременски.

Нашенката е 100-процентова европейка. Българките не са имали вземане-даване с Чингиз хан и конниците от Азия, категоричен е проф. Кременски. Данните от изследването на митохондриалното ДНК на общо 100 души доказват, че родните дами носят всички халпотипни линии на европейките и нямат характерната за азиатците М-линия. В същото време по-старо проучване показва, че 79% от мъжете в България са дошли на кон от степите. Всеки пети нашенец пък крие във вените си гени на 7800 години. Над 20% от мъжете у нас още носят чертите на населението, живяло на Балканите много преди траките, славяните и прабългарите.

Вярна ли е теорията на проф. Кременски? Наистина ли мъжете и жените в България носят различна кръв? Колко древен народ сме всъщност?

Сензационните разкрития на Кременски разбуниха духовете в родната наука.

Професорите се хванаха за гушите да доказват къде точно е коренът ни и кои са прадедите ни. В историята ни няма доказателства, че жените са от Европа, а мъжете - от Азия, категоричен е проф. Божидар Димитров. Под един процент от българите имат монголоидни черти, сигурен е пък антропологът проф. Йордан Йорданов.

Няма чисти нито раси, нито нации, особено на Балканите, палят се историците. Във вените на българите тече кръв на 10 000 години, предполагат пък антрополозите.


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-13&article=247904
Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Юни 18, 2009, 14:29:21 »

Мисля,че всички са за лудницата Ухилен Що за глупости са това?Хммм Значи аз,която приличам изцяло на баща ми и съм му взела всичките гени,таланти,външни черти и т.н. съм европейка,а той е азиатец.............хахахаха незнам кое да почна по-напред със смеха или плача
Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Юни 18, 2009, 14:33:02 »

ЗА МАДАРСКИЯ КОННИК"...Подобно скално изображение на конник съществуваше доскоро в Кавказките планини на Афганистан, древната родина на българите, но бе взривен от талибаните. Останала е малка част от паметника.
...

За Мадарският конник има две официални версии. Първата е, че изображението представлява ловна сцена, в която българският владетел убива с копието си лъв и е следван от вярното си куче и втората - Конникът е хан Тервел, който побеждава византийците, изобразени символично в лъва, а кучето е просто куче.
Не всички български учени приемат двете версиии, поради съвсем видният факт - лъвът е с вдигната опашка, естествено не е убит от копието, защото копието не е копие, а къса дръжка, завършваща накрая с полумесец. А доколкото ни е известно, копие, завършващо с полумесец до ден днешен не е открито от учените.
...


...Миниатюрата ме подсети да попитам за произхода му.

- Ще имаш възможност да го посетиш отново - отговори Учителят, предварвайки въпросите ми. - Този път ще разглеждаш паметника отвътре...

- За пещерите до конника ли намекваш?

- И така може да се каже, но тези пещери са други... Питаш, кой е изобразен върху коня? Конникът не се идентифицира с определена личност. Изобразен е човешкият УМ устремен към бъдещия възход. Конят олицетворява този възход. Кучето, приятелят на човека ще го последва в тази надпревара с времето, а в лъва е пресъздаден образа на човешката сила над първичното. Кога е изработен? 10 000 г. пр.н. е. Изчакай да отидеш на място и още много неща ще научиш.

10 000-те г. пр.н.е. означаваха, че астрологическата символика на Мадарския конник не уточнява времето - 165 г. на изработване на паметника. Или действително ще отбелязват и едно по-късно време, когато ще бъде създадена българската държава?
Разбрах, днес повече отговори за конника нямаше да получа..."

Милан Миланов - "Тайните подземия на Б-я", първа част
Активен
delfin
Гост
« Отговор #3 -: Юни 19, 2009, 23:26:09 »

" - Вие, българите, притежавате слънчев ген...
...
Това е една видима, лека слънчева нишчица, намираща се в 5-тото преплитане на ДНК - спиралата на българина. Слънчевия ген отличава генезиса на българина от този на другите народи. Той показва и генетичната връзка на българина с Космоса.
...
Бълг. ген е в основата на генезиса на човечеството. ДНК-генът е съставен от белтък и кристал. Генът синтезира белтък на основата на гел. А герът е течен кристал на основата на силиция. Хората с повече силиций в кръвта са носители на Слънчевата памет, т.нар. слънчев ген.

...

Да се съсредоточим на на темата за слънчевата нишка и за идентичността на личности от типа на Ел. Блаватска. Да, има прилика, но с определени нюанси, тъй като всяка човешка душа е надарена с възможности за постигане на определена цил - да работи на различни честоти и нива. Вие българите може да се гордеете със заминалите си вече от този свят екстрасенси като знаменитата пророчица Ванга, Божествената Слава Севрюкова, дядо Влайчо, Стефанка Мирчева, Веса Маркова... Именно чрез този силициев заряд са възможни делата на чудотворството. Светците, ангелите, учителите като Исус, Орфей и Дънов са такива носители и чудотворци. Силициевият ген прави мисълта лечебна и променяща гравитацията.
Той е зърното, посято в почвата, очакващо подходящи условия да поникне и се развие. Но това поникване и развитие зависи от Учителя, който поема отговорността за дадената личност.
...
Хипофизата е микрочипът на главния компютър - мозъка на човека. "Ключът" на този механизъм се намира в сърцето.
...
Българските учени, а и ти като доктор, сигурно се учудвате и не можете да проумеете как така 7% от българите не могат да се разболеят от СПИН, макар да са имали сексуални контакти с вирусоносителите на болестта.
- Поради това, че притежават слънчевия ген?
- Да, притежават голяма доза сириций в хипофизата и кръвта си.
...""... Англичаните и ирландците са твърде много свързани с българите. Хиладолетна е връзката ни с тях... В древността българите се разселват и заселват днешната територия на Англия и Ирландия и се смесват с автохтонното им население...
...
- Е, ще кажеш, че тогава българите още не са живеели на територията на днешна Б-я. Не, българите сме живели тук през времето на Атлантида и отново живеем пак тук. Отиваме и се връщаме във вековете. ...
Не се знае кога, но в недалечно бъдеще островът (Англия и Ирландия) ще загуби част от територията си. Вълните на океана са опасни..."


От "Тайните подземия на Б-я"
Активен
delfin
Гост
« Отговор #4 -: Юни 20, 2009, 08:55:31 »

АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РЕЗЕРВАТ "СБОРЯНОВО"

Връщам се отново към "Демир баба теке" и тракийските надгробни могили в "Стомогилие", името, с което е известен алхеологическият резерват "Сборяново", за да ви запозная с хипотезата на историка Йордан Стефанов, бивш директор на музея в Исперих. Той не само предполага, но е уверен, че тракийските надгробни могили са постраени като огледален образ на звездното небе.

По поречието на р.Крапинец, в близост до Исперих, между селата Малък Поровец и Свещари се намира историко-археологическият резерват "Сборяново". Един уникален древен комплекс, изграден от селища, светилища и некрополи. Тук според археолозите, в нач. на железния век се заселват тракийските племена гети и районът на Сборяново се превръща в поритически, културен и религиозен център. Тук е изграден град, разположен върху площ от над 100 дка, обграден с двойна крепостна стена с дебелина около 4 м и височина 12 м. На изток и запад от града са разположени 2 обширни могилни некропола - последен дом на знатните гети.

Действително ли е съществувал древен град на гетите, обграден с дебели каменни стени? Всичко започва, когато в ръцете на Йордан Стефанов попада изработена по поръчка археологическа карта на резервата "Сборяново", в която той открива предварителна планировка на надгробните могили в Източния и Западния некропол, наподобяващи съзвездия. Ориентацията спрямо звездното небе се слеща и при останалите 17 струпвания на надгробни могили на територията на Сборяново. Й. Стефанов прави хелиографски копия на археологическата карта и при разглеждането й се натъква на загадъчно разстояние от 199 м., което се повтаря 5 пъти между различните обекти в Сборяново. С тази мярка са обозначени началото и краят на могилните некрополи, както и разстоянието от Свещарската могила до култовия комплекс "Демир баба теке", който в миналото е бил централно светилище на траките. В продължение на 3 год. - 1974 - 1977 г. Й. Стефанов картотекира над 280 могили, групирани в 19 некропола, както и останките на 57 антични селища.

За да потвърди или отхвърли хипотезата на Й. Стефанов за "звездните карти на траките", проф. Никола Николов от Института по астрономия към БАН, един от най-изявените учени в света по древна астрономия, чрез компютърна програма сравнява картите от могилите със звездното небе от преди 2 500 г. Открива, че повечето от 250-те могили, групирани в 19 некропола, съставят общо 44 съзвездия, 10 от които се повтарят. Големината на всяка могила съответства на яркостта на звездата, която изобразява.

Въпреки доказателствата, учените не са категорични, че могилите могат да бъдат звездни карти. Те допускат, че могилите носят определена закодирана информация, но все още не могат да установят каква. Може би това ще се изясни, когато бъде направено комплексно интердисциплинарно изследване от алхеолози, астрономи и геодезисти.

"Те, учените, просто не могат да допуснат, че тракийската цивилизация е била в състояние да създаде нещо толкова грандиозно и новаторско, каквато е звездната карта от Сборяново - уникален феномен без аналог в целия свят... Грешката на българските учени е, че търсят аналог на звездната карта от Сборяново сред други археоастрономически обекти по света" - коментира Й. Стефанов. Според историка, най-голямата загадка на Сборяново е - как архитектът маркирал местата на повече от 250-те могили, е направил така, че замисълът му да се изпълнява цели 3 хилядолетия.

Тракийските надгробни могили в археологическия резерват "Сборяново", са строени като огледална проекция на звездното небе и крият археологическа информация, по-стара от вавилонската. Разположението на могилите отговаря на някои групи звезди от видимата небесна сфера на нашата географска ширина и по-точно на съзвездията Малка мечка, Жираф, Колар, Персей, Касиопея, Гущер, Цефей и Дракон. Големината на могилите съответства на яркостта на съответните звезди.

Хипотезата за Сборяново като гигантски античен астрономически комплекс се подкрепя и от "Загадъчен камък", открит в преддверието на централната гробна камера на Царската гробница в Свещари. Според астронома проф. д-р Вл. Дерменджиев от Астрономическата обсерватория към БАН, камъкът крие древна астрономическа информация.

Все още никой не може да каже с каква цел е построена звездната карта. Едно е сигурно - прецизността, с която небесният свод е "прекопиран"върху земята, говори за изключителните астрономически умения на траките и познанията им за Космоса.

...

-"Всеславната могила" е комплексът Сборяново. съграден е от хан Омуртаг през 85 г. и е точно копие на съзвездието Орион, като основната сграда е проекция на Сириус.
...
- Подземията под "всеславна могила" са огромни библиотеки, съхраняващи карти на космически обекни, звездни системи, слънчеви системи... Някои от тези слънчеви системи са идентични с житните кръгове, които се откриват на различни места по земята. Звездните карти са правени от извънземни цивилизации и се съхраняват в тези библиотеки, за да бъдат открити след време от нас, земните жители, и с помощта на придружаващите ги писмени бележки да бъдат разгадани и разбрани. В библиотеката има много дискове, на които са записани "беседи" на различни теми от Нселенската висша философия.
...
- Пирамидалният комплекс в Сборяново е изграден от Омуртаг с помощта на духовни учители и водачи от 2-та раса на цивилизацията на Сириус. Използвани са знанията на Висшия разум, за да се пресъздадат взаимовръзките и хармонията във Вселената, които са следствие на Висшата вселенска мъдрост.

- Какво представляват тракийските надгробни могили тук, в комплекса Сборяново?

- Специално изработени могили. В тях няма погребения. Създадени са като хранилища за кристали с форма на пирамиди, сфери и кълба с различни по дължина и дебелина лъчи. Тези кристали са разположени на групи в определени конфигурации. Всяка група е разположена на отделна площадка и е свързана с лазерен генератор, чрез който се осъществява обмена и реакцията между различните вълнови параметри на кристалите и след балансиране и ускоряване на импулсите, с помощта на модулатор, разположен в основата на генератора, лъчите се насочват към планета от Галактиката.

- Могилите и кристалните групи са свързани с центъра под земята чрез върновосветлинни връзки, изграждани с помощта на микродеадрични зонални клетки, на принципа на ултравиолетовите лъчения в спектъра...

- Съобщавам ти данни, които ми се диктуват. На мен също не са ми много понятни... Но ти ще запаметиш казаното, за да го напишеш. Дейността на тези централи от кристали продължава и сега. Сведенията, които изпращат и получават са свързани с придвижванията на космическите обекти със статут на самостоятелни, необвързани в група или система тела. Чрез тази информация се предвиждат и се предотвратяват евентуални сблъсъци или нарушения в енергийно-полевите структури на Космоса.

- Само ще попитам, защо тъкмо по времето на хан Омуртаг са строени могилите?

- Защото тогава във Вселената е настъпил нов цикъл на взаимовръзки и Галактиката, като част от Вселената, е била участник в тези промени, които са налагали изграждането на такива центрове за проследяване на движението на необвързаните космически тела. Такива центрове в Галактиката има ощ 2, разположени в противоположни и отдалечени посоки.

- А звездната карта? Какво представлява комплексът Сборяново?

- Тя е направена като макет на новото разположение на космическите тела след настъпването на новия цикъл на взаимовръзки във Вселената и, следователно и в Галактиката. Същата карта е проектирана огледално в противоположния грай на Галактиката, като в нея има очертания и на паралелните светове и взаимовръзки.

- Ще попитам и за "Загадъчния камък", открит в преддверието на централната гробна камера на Царската гробница в Свещари?

- Правилно бълг. астроном проф. Вл. Дерменджиев прогнозира, че "Загадъчния камък" крие древна астрономическа информация.
...
- В камъка са закодирани местоположенията, траекториите и взаимовръзките на космическите тела, преди настъпването на новия цикъл във Вселената.

...

Археологът Венцислав Гергов при разкопки в местността "Стражица" край село Лепица, намира част от глинена плочка с размери 15 на 13 см. Находката изобразява къс от звездното небе и е уникална за България.
"Тракийските светилища, разположени в Долината на тракийските царе, са били древни обсерватории" - твърди астрономът д-р Алексей Стоев.


От "Тайните подземия на Б-я"
Активен
delfin
Гост
« Отговор #5 -: Юни 20, 2009, 09:00:55 »

" - Лизимах и двама от най-приближените му хора са били посветени и са знаели тайните на висшите духовни учения. Имали са достъп до подземията под нос Калиакра, където са прибрали всички съкровища, притежание на владетеля.
- Ти говориш за подземия, а Страбон пише за пещери.

- Съвсем точно е написал - пещери. Да, пещерите, в които се влиза през морето са 8 и са свързани помежду си. Сега местността е много променена в следствие на срутвания и земетресения. Но има и други входове. Те са насушата, на различни места.
- Ще ми ги кажеш ли?

- Единият вход е в самия стар град на носа. Там, на нос Калиакра, все още има руини. Входът представлява шахта-кладенец, през който се стига до стена, отместваща се чрез механизъм, скрит зад един от по-гладките кавъни, които я изграждат... Другият вход е в района на Балик. Той свързва подземията на Калиакра с тези на Балик, Силистра и Варна. 3-ят вход е по-далеч, в централната част на Троянския Балкан и свързва Калиакра с основните центрове на територията на Б-я и извън нея. В него е ключът към цялата мрежа от тунели, проходи, подземия и градове.

Троянския Балкан. Толкова се говори за него. ... Какво всъщност представляваше Троянският Балкан?

- Троянският Балкан е база на цивилизации, непознати на нашето съвремие. Част от техните мисионери живеят под земята и изследват енергийните мощности на земното ядро. Други от тях координират излъчваната енергия със спътници, разположени на 7 места в района. Тези 7 спътници образуват излъчватели (лъчи) - 7 на брой, които се насочват към: 2 - към северната граница; 3 - към северното, южното крайбрежие и Странджа и 2 към Запад и Югозапад. Те създават мощна енергийна мрежа, която съхранява неизползваните все още енергийни стойности на земната повърхност и блокира възможностите за недобронамерено възползване от способностите на земното ядро, което е мощен фактор за цялата Галактическа система.
Базата в Троянския Балкан е създадена от цивилизацията на Сириус, но е посещавана и от други цивилизации в рамките на Галактиката.

От Милан Миланов
Активен
delfin
Гост
« Отговор #6 -: Юни 20, 2009, 09:06:47 »

"- Учените вечно спорят кои са траките и кои българите. Нима това не е един и същ народ?

- Траки и българи - това е един и същ народ. Останалите на нашите земи траки продължават да развиват на местно ниво получените знания от атлантите. Заминалите траки, наречени вече българи, започват да изпълняват възложената им мисия по усъвършенстване и повдигане на интелектуалното ниво на народите. И не само тома, те изпълняват и друга, по-важна мисия - възстановяване и подобряване на заложеното от Първоизточника на сътворението в ДНК клеткака. Разселените българи са имали да изпълняват мисии в различни части на света, а не само в Кавказ и Памир...

- Има сведения, че българите са били по четирите краища на света И в Тибет...

- Били са. Един клон от българите е достегнал Тибет и е допуснат до подземията на Генната банка. От там висшите посветени на българите са взели дадения им генетичен подобрител, с който да се възроди загубената мъдрост, интелект и духовност на цивилизацията. Получили са и инструкции как и къде да бъдат предадени генетичните подобрители.
Българите притежават 2 генетични кода - на атлантите и лемурийците. При осъществен контакт с по-светлите племена на славяните, им предават лемурийските кодове. Така траки, славяни и прабългари се сливат на територията на днешна Б-я. Това е причина българите да носят усъвършенствания слят ген на лемурийците и атлантите."


От Милан Миланов
Активен
delfin
Гост
« Отговор #7 -: Юни 20, 2009, 09:22:51 »

"...- В подземието на остров св. Кирик има тайник, който съхранява цялото материално богатство на първите египтяни от времената преди историческите династии. ... В помещенията около него има само библиотеки, в които систематизирано са подредени книги, засягащи различни области от бита на първите египтяни - техническа литература, описваща начините, процесите и уредите, с които са извършвани различни дейности. В специален отдел са родословията на династиите на египтяните с пълно историческо описание на времето през което е властвал даден владетел. В друг отдел са подредени документи, свързани с различни закони, наредби, договори и т.н. В следващ отдел се намират описания на всички срещи и контакти с представители от други раси, народи и цивилизации.

...

В най-дълбокото подземие на Созопол се намира град на средните лемурийци. Това е вълшебен град с изключителна архитектура, безценни съкровища, невиждана феерия от цветове, звуци и фини енергийни полета.

...


...- Подземните градове под Варна са разположени на 7 нива. първите 2 града са на извънземни цивилизации. Първият от тях, който е най-дълбоко в земята, е изграден още преди заселването на Земята с цивилизации от земен тип. В този град са разположени лаборатории на цивилизации, представителки на всички галактики във Вселената.   ...  В тези лаборатории се правят проучвания и измервания на земното ядро и различни манипулации с характеристиките, стойностите и производните на вълните, полетата и честотите на земното ядро.
... Там има център, в който е изграден мощен реактор, свързан директно с ядрото. В този реактор чрез пречупване, издължаване и сгъстяване на стойностите се получават нови излъчвани вълни от междинен тип, съдържащи високочестотен потенциал и двойно модулирани "фта" двойки на микроедричните стойности. Реакторът е свързан чрез втулоедрични канали с центровете на всички лаборатории, където след  преработка със специфичните за съответната галактика енергийно-полеви стойности излъчените вълни се ретланслират в зонален квазер и от там чрез концентрирани полета от горен квант се доставят в галактиките и прилежащите им планети за нуждите на обитаващите ги цивилизации.

2-ят извънземен град е създаден от цивилизацията на Плеядите - създатели на лемурийците, като към тях по-късно се присъединяват представители от Сириус, Голямо Куче, Кентавър и други съзвездия. В този град са изградени много на брой пирамиди - правилни, обърнати, двойни, различни по размер, форма, строеж на кристалите, функционалност, енергийни и вълнови параметри. От този пирамиден град се координират енергийните полета и канали на всички излъчвани в Космоса стойности на висшите Алфа и Сигма спектрални зони. Балансират се също така и нововъзникналите енергийни стойности във Вселенската общност. В голяма правилна пирамида е съсредоточен центърът за директна връзка с Акаша.
И двата града продължават да функционират и сега, а пространството, на което са разположени продължава и под дъното на Черно море.
...
Следващите 2 града са изградени от цивилизацията на атлантите. Първият, който е по-дълбоко под земята е град-музей и съкровищница. Тук атлантите са съхранявали всички наследени от лемурийците ценности, скулптури, книги, машини и предмети, свързани с различни сфери на науката, изкуствата, строителството, инженерните, транспортните и комуникационните технологии, лазери, енергоизточници, кристали, сфери, преносими пирамиди и др. Златни, кристални и диамантени плочи, предмети и уреди. Тук се съхраняват прототипите и оригиналите на различни машини, уреди, апарати, конструирани от атлантите. Много статуи, предмети, използвани в бита, храмовете и в различни области на технологиите и производството.
2-ят град е изграден от средните атланти. В него са живели наследниците на първия атлантски владетел. Там има голям пирамидален комплекс, състоящ се от 37 различни по форма, големина и материал пирамиди. В тях се съхранява историята на всички владетели на атлантите, много техни лични вещи, дарове, които са получавали, лични архиви, книги с родословието на владетелите, висшите духовни водачи и династиите на лемурийците. Около този пирамидален комплекс са разположени сградите, в които са живели и използвали жителите на града, разположени стъпаловидно, свързани с красиви паркове, в които има шадравани, водопади, езерца. Улиците са изключително прави, с много арки и стърбища.
Последното - 7-мо подземие е изградено от първите траки, заселили се по тези земи. В него се намират наследени от атлантите предмети и книги. Има изграден голям храмов комплекс, включващ светилища на атрантски и тракийски богове, а също храмове на Слънцето, Луната, Звездите, Венера, Сириус. Тук се намира единственият по рода си Храм на Светлинното кълбо. В тракийския град има много и разнообразни сфери, изработени от розлични видове кристали. В една част на града е изграден мавзолеен комплекс, в който са положени първите 7 владетели, техните съпруги и главните жреци. в голяма мраморна стая се съхраняват книгите и документите на траките.
В по-късни времена част от града е посещавана и използвана като склад-съкровищница от персите и римляните. Много са тайните, които се крият под Варна."

"... В подземията на Плиска се съхранява литератУрната съкровищница на българските ханове, исторически документи, свързани с живота и преселението на траките, както и документи от времето на атлантите, описмащи начина на конструиране и принципа, на който са работили всички използвани от тях апарати и машини. В специален отдел се намира "ключ" към познанието на атлантите. ...

В златната книга, намираща се в подземията на Преслав, са предадени всички тайни на атлантите, които те са оставили на траките. Там са описани и всички техни подземни градове, както и пътят до тях. Съществува и описание на мястото, където се съхранява генетичния материал на всички живели до сега цивилизации на Земята и пътят до там. Във 2-та, по-малка част от книгата, траките описват пътищата, по които са поели; местата, които са посетили; дейността, която са извършили преди да се върнат отново по тези земи.
Началото на книгата започва с азбуката на атлантите и начините за усвояването й."
Активен
delfin
Гост
« Отговор #8 -: Юни 20, 2009, 09:26:11 »

"... ГеноМът на съвременния човек се разработва в подземните лаборатории на цивилизацията от Сириус с помощта на генни инженери от Плеядите, които вече са имали опит в създаването на земни цивилизации. Всяка двойка клонинги е била заселвана в близост до съществуващите градове на атлантите. Те са се приспособили в кратки срокове, което е било повод да се отбележи, че опитът за създаване на нова земна цивилизация е успешен. От матрицата на човешкия геном, пазеща се в подземните лаборатории на Сириус, са създадени 4 разновидности на първичния ген, определящи 4-те цветови раси на човечеството.

Дълго време първите представители са живели в съседство с атлантите и са възприемали от тях знания, умения и духовност. Така, съчетавайки полученото и наученото от тях и заложеното в генома на новия човек, вашата цивилизация започва бързода се развива и да изгражда своите градове и култура.

Впоследствие са станали природни катаклизми, които водят до окончателното потъване на Атлантида и намаляването на числеността на атлантската раса. Тези катаклизми са останали в спомените на древните и са описани в легендите, митологиите, философските и религиозни учения на различните народи. Не е имало един всемирен потоп, както казва Библията, а са поредица от катаклизми на различни места на Земята, в различно време, в рамките на около 3000 год. Цивилизацията се е развивала с бързи темпове и е било взето решение да се съхранят гените на всички, съществуващи живи същества и организми в отделна генна банка, която е подбанка на генофонда на Земята, в която да се съхрани генна информация само за вашата цивилизация. Тази мисия е била възложена на високопосветения Ной и веговото семейство. Подпомогнат от създателите ви от Сириус, той събира генния материал и го пренася на построения кораб, където се качва със семейството си, по времето на поредния природен катаклизъм, засегнал атлантида, териториите около Средиземно море и региона на Черно море, и се отправя към определеното място, където предава генната информация в подземната генна банка.

Произходът на българите е далеч в зората на вашата цивилизация, още от първите бели клонинги, заселени до град на атланти. След като получават необходимите знания и уменията, които са им необходими, за да могат да се развиват самостоятелно, те предприемат пътуване през океана и се заселват по днешните ви земи. От тук започват своето разселване през вековете като ядрото на народа остава винаги по тези земи, я много от племената са отпътували в различни посоки, като някои от тях са се върнали отново след като са изпълнили възложените им мисии. Основната мисия на българите е била да съхрани гена на атлантите, който е вграден в тяхната генна матрица преди да предприемат отделянето си от тях и да пристигнат тук. При разселването си, те смесмат атлантски ген с гените на вече развилите се други народи. В по-късен период, когато расата на атлантите е пред изчезване, българите и траките поемат мисията да обновят гена на народите. Тогава предприемат пътуване на изток - към генофонда на човечеството. Там те получават двата чисти гена - на атлантите и на лемурийците, както и задачата да върнат този на атлантите в българските земи и за възстановят своя геном, а генът на лемурийците е трябвало да предадат на славянските племена и в по-късен период, когато двата гена са вече добре усвоени, генът на лемурийците да се слее с този на атлантите. Това е станало при асимилирането на някои от славянските племена от траките и от завърналите се българи.

През вековната си история българи са населявали много райони в Европа, Азия и Африка, където са оставили трайни следи и до днес. С изграждането на различните си държави и градове те са се смесвали с местните народи и са им предавали част от своя ген. така се е осъществило усъвършенстването на цивилизацията ви по тези части на Земята. по подобен начин са се развили еволюционните процеси и в Америка, Африка и Австралия.

- Има сведения, че траките са едни от първите заселници в Америка?
- Не, първите заселници в Америка не са траките. Там се разселват наследниците на червената двойка Адам и Ева. В Северна Америка траките се появяват по-късно със срециална мисия.

- Къде се заселват първите траки на територията на Б-я?
- Траките пристигат от Атлантида и се заселват на територията на днешна Северна и Североизточна Б-я, а след това се разселват в други посоки. Траките са притежавали умения, които са наследили от атлантите. Всички древни храмове и пирамиди на територията на Европа, част от Азия и Северна Африка са дело на траките - на техните разклонения. Били са владетели във Вавилон, Шумер, Китай, Индия и още много други места. Основоположници са на най-важните династии по тези места.

- Славяните са клон на тракийско племе, което първо започва поход на север от Дунав и се заселва на територията на Северна Европа. В по-късен период някои от славянските племена се връщат на юг и се сливат с прародителите си, като с това донасят лемурийския ген, предаден им при завръщането на траките от Генофонда."

М.Миланов
Активен
delfin
Гост
« Отговор #9 -: Юни 20, 2009, 09:55:00 »

ТАЙНИТЕ НА мАДАРСКИЯ КОННИК


Мадарският конник бе избран за символ на България. В националното допитване той изпревари кирилицата, а на трето място българите класираха историческия хълм Царевец. Въпреки че повече от 1 милион българи подкрепиха древното изображение, малцина се замислят върху загадките, които то крие. Вече повече от век и половина, след като науката го преоткри, каменният ездач остава една от най-големите мистерии. Скалната икона, нямаща аналог в света, ту се приписва на траките, ту на прабългарите, ту на древна цивилизация с извънземен произход. Тази година се навършват 30 години, откакто ЮНЕСКО призна Конника за световен културен паметник.


Допингът

Легендите разказват за енергийните и магически центрове на района. Познавачи твърдят, че белите и черни биополета в резервата могат да те изцелят или да те убият. Сутрин, още с първите слънчеви лъчи, в околността имало камъни, които са способни за излекуват всяка болест. Медитациите върху определени скални отломъци премахвали мигрена, стомашни болки и въобще цял ферман с болести. Грешна стъпка по тайнствените места обаче можела да доведе до силно влошаване на здравето, смятат радиестезисти. Те твърдят, че преди битка българските воини са лягали на местата, излъчващи отрицателна енергия. Така са получавали нещо като кръвожаден биодопинг, който е превръщал войската ни в машина за убиване. На това мистиците отдават успехите на Тервел, който стига с войските си чак до Константинопол и успява да помогне на Юстиниан II да си върне трона. 

Конника от Тибет

Мадарският конник е широк 3,15 м и висок около 2,90 м.

Местните жители разказват, че надписите около него се виждат най-добре следобед. Една от най-екзотичните версии за произхода на Конника, която те са чували, е свързана с далечен Тибет. Тя звучи убедително, защото лингвистичната реконструкция доказва, че названието на Конника идва от топонима Мандара. Елементите, изобразени на Мадарския конник - гега, ореол, жезъл и змия, са символи именно от планетарната индо-арийска религия митраизъм, твърдят учени.

Не само лингвистите, историци също безуспешно се опитват да разгадаят кой е тайнственият конник и какво е искал да ни каже авторът, издялал камъните над село Мадара. Едни твърдят, че зад древното изображение стоят траките. Защото само те са имали култ към конника ловец, пък и само те от народите в цялата Римска империя са притежавали уменията да дялат толкова прецизно скалата. Автохтонното население по всяка вероятност е увековечило някои от своите божества - Бендида, Артемида, предполагат археолозите. Други капацитети обаче бранят със зъби и нокти тезата, че Мадарският конник е дело на прабългарите. На скалата, изсечена на 23 метра височина в естествен размер, те са изобразили хан Аспарух, Тервел, Крум или Омуртаг.
 
Хороскоп

Един нов прочит на скалния феномен хвърли споровете в нова посока. Александър Хофарт доказва в книгата си "Изгубените кодове на древните българи", че Мадарският конник е древен хороскоп. А силно ерозиралият релеф отразява разположението на звездите в момента на основаването на Първата българска държава. В предните си лапи барсът (наричан лъв) държи змия. Тя символизира годината на Змията - 165 г. Тогава кан Авитохол създава Първата българска държава в Европа.

Кучето, което следва конника, е планетата Венера, която в този момент е могла да бъде наблюдавана много ясно след залеза на Слънцето като Вечерница.

Тази версия звучи все по-убедително особено след като в пещера на скалния комплекс бе намерен мраморен къс от сфера със зодиакалните знаци. Точно този зодиак на повече от 20 века стана атракция в музея в подножието на Конника. Сечивото на неизвестния шаман е във витрините редом с находки от езическото светилище "Даул таш" на старите българи.
 
Ездачката

Смела компютърна възстановка от преди година показва, че той всъщност е тя. Наметката (хламида), която досега се смяташе за част от облеклото на Мадарския конник, е косата на жена.

Учените отхвърлят категорично тази идея, основавайки се единствено на надписите на скалите. Любопитна подробност е, че при първоначалните изследвания йероглифите около каменния ездач не били открити. Това става години по-късно, по време на чествания по повод годишнина от обявяването на Мадара за историко-археологически резерват. Вечерта на тържественото събрание силни прожектори осветили Конника отдолу. Сякаш от нищото около тялото на коня и над главата на ездача се появили сенките на древна писмена. Датирането им като прабългарски обаче не означава автоматично, че нашите прадеди са мистериозните скулптори. Мнозина вярват, че идвайки по тези земи, хората на Аспарух са заварили Конника. И тъй като животното им е близко като светоусещане, са счели находката за знак от бог Тангра и са започнали да си пишат имената около езическата икона.

Стоунхендж

През 1995 година експедиция, която включвала археолози и един медиум, посещава мястото. Целта е с помощта на психометрията (свръхсетивен метод за изследване миналото на предмет или местност - б.а.) най-после да разкрие тайната на родния Стоун Хендж. Надежда за това дава едно явление, наречено аура на предметите. Кирлиановата фотография доказва по безспорен начин не само съществуването на човешкото биополе, но и че то насища дрехите и предметите, до които се докосваме. Това трябва да обясни картините, които контактьорката Мариана Везнева успява да усети като някакво ехо, идващо до нас през вековете. В състояние на транс тя се връща назад във времето до хан Тервел. Везнева вижда дървено скеле и работници, които обшиват паметника с метални листове: златни - за Конника, птицата и кучето, и сребърни - за звяра. По думите й убитото животно от композицията не е лъв, а е от типа на рисовете, дивите котки или барсовете. Феноменоложката успява да обясни и произхода на тайнствения пласт мазилка, който днес личи на няколко места. Това всъщност е лепилото, с което са били скрепени златните и сребърни плочи. Четейки по аурата на творбата, екстрасенската разкрива още, че преди 1300 години Мадарският конник е блестял с невероятна сила и при слънчево време е можел да се види от няколко километра разстояние.

Пещерата на Али Баба

Защитниците на най-фантастичната хипотеза редят, че Мадарският конник е изсечен от нашите прадеди в чест на последния владетел на Атлантида. Потомък на тази извънземна цивилизация е живеел по нашите земи. Той е загинал при мощно земетресение. Заклетите поддръжници на този мит твърдят още, че на скалното изображение атлантът не държи нито копие, нито пастирска гега, а мощен лазер, който е бил използван за преместване на големи и тежки скални блокове. Кучето е символ на мъдростта, знанията, уменията на атлантите, а лъвът е изразявал тяхната сила, мощ и величие.

Преди векове е имало още няколко изображения пред конника, които за съжаление са заличени, убедени са уфолозите. Едното е представлявало космически кораб с формата на елипса с лъчи, излизащи от него. Мнозина изследователи дори вярват, че за зад скалата има цяла система от тунели. В тях са скрити статуи от масивно злато, различни съоръже ния на атлантите - летателни, строителни и транспортни апарати. 

Биляна Веселинова
Любомир Старидолски

Активен
delfin
Гост
« Отговор #10 -: Юни 20, 2009, 09:56:25 »

Конникът обаче е като връх на айсберг в мистичната история на цялата местност. Тук могат да се видят светилища, езически капища, християнски черкви, параклиси от няколко епохи. Заради енергийната си сила още в древността в подножието на величествените скали са градени храмове на божествата. В дъното на една от пещерите лежи голям камък с правилна четвъртита форма. Върху горната му стена са издълбани три предхристиянски кръста. Не само хората с особена чувствителност, а и почти всеки от туристите може да усети с ръка топлината, която излъчва скалата. Достатъчно е само минута да подържиш дланта си над камъка и енергията на тялото ти се обновява и пречиства.
В Мадарската голяма пещера от векове съществува древно тракийско светилище на трите нимфи - покровителки на водата, горите и природата. При силен дъжд по издълбани в скалите улеи от каменната козирка се излива истински водопад от лековита вода.

Активен
delfin
Гост
« Отговор #11 -: Юни 21, 2009, 20:54:32 »

КОРЕНИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНОСТ


         
Един човек търсел упорито ключовете си под светлината на уличната лампа.
          -Сигурен ли си, че си ги загубил точно тук?-питали хората.
          -Не, но тук е по-светло! – отговорил умникът...


         
Днес, когато българите се събуждат от вековната летаргия, в която ги е държала една властна и тъмна воля, те не трябва да търсят ключовете на достойнството си под светлината на международната политика, военни групировки и икономически отношения, а там, където са ги загубили – при вечните си исторически корени.

         
Враговете на нашия народ са се постарали да скрият тези корени и по нихилистичния римски принцип “Разделяй и владей”, балканските българи бяха изкуствено разединявани чрез фалшифицирането на македонска, тракийска, добруджанска и други “народности”, насъсквани срещу тях; а волго-уралските българи са именовани съответно татари, чуваши, башкири, чеченци.

         
Постарали са се територията ни да намалява като шагренова кожа – навсякъде граничим с наши земи.Древната ни история бе скрита, а новата – изопачена.

         
Всичко бе съзнателно славянизирано тук и татаризирано на Волга.
Затова се криеше и изопачаваше:

   - българската територия отпреди Новата Ера.
   - траките – не фигурират в учебниците, въпреки многобройните им храмове.
   - Истината за българските империи и техните креации.
   - Славната Велика България и какво е направила за Европа.
   - Петте български държави на картите от IX век.
   - Приноса на богомилите за Новия свят.
   - Българска история се изучава само в XI клас

         
Това е коварен удар срещу Българознанието като цяло.
Но, “Не е во веки!” – както казали богомилите и будителите в най-тежките години на робство.
         
Само българите имат своите будители!

         
Такъв национален феномен няма друг народ! Те нямат предшественици, нито спонсори. По традиция за будители се приемат само Паисий и неговите преки или косвени ученици, и толкова. Сякаш те са някакъв изчезнал генетичен вид. Нима след турското робство не са се раждали повече будители? Не бяха ли те наречени през фашизма патриоти, а при социализма дисиденти?

               
Могат ли да съществуват?

         
А имаме ли очи да ги видим? Защото те са невидими за тези, които не са възстановили българското си достойнство и които не опонират на чуждите асимилаторски тенденции. Самочувствие има този, който помни славната си биография.
         
Ключът към българското достойнство е в знанието на истинската ни история!

         
Днес навлизаме в третото хилядолетие със събуждащо се национално самосъзнание. От малка страна България ще стане център на огромния Български свят, разпилян по евроазийската земя. Възкръсването на Българския дух ще бъде първия световен феномен на новия век. Затова е необходимо Българският лъв да отхвърли със замах насаждания от векове нихилизъм, да не превива повече гръбнак пред Изтока и Запада и да възвърне своето достойнство чрез възстановяване на историята си.

         
Затова, в зората на новото хилядолетие, разкъсваме мъглата на информационното затъмнение и разтваряме цензурираните страници от духовната ни история, за да оформим пъзела на величествените българи – патриарси на човечеството и семе на нови култури.

         
Учителят Беинса Дуно тълкува понятието българин като човек, който търси световен ред и Учител, който да му го покаже. И наистина при българите са изпращани цяло съзвездие от световни учители като Орфей, Лао Дзъ, Боян Мага...

         
Древнокитайските летописи са прецизни и точни. От две и половина хилядолетия преди Христа те свидетелстват за българска държава на север – Хун-ну, участвала в създаването на “Поднебесната империя”.

През Тарим е минавал Коприненият път и там българите са били културен мост между Изтока и Запада.
         
Където Жълтата река прави остър завой – запад-изток, се намирал друг български корен – държавата Ордос. В нея царувал абсолютен ред по принципа: “за всяко нещо – едно място и всяко нещо но мястото си” Затова order означава ред и порядък. Оттам произлиза думата “орда”, значението на която русофилът Вазов изопачава.
         
Древният път на Хун-ху започва от Шумер, минава през долината на Нил, през р.Ганг и Индия до Жълтата река – Хуан.хо. Четвъртата стъпка е била на Тарим.

         
Българите били пастирски, но не номадски народ, с дълбоко заложен усет за единство и свобода.Притежавали висока култура и развита астрономия за цялото население. Френския учен Леонар Де Лесюл е доказал, че тогава Полярната звезда се наричала Тен-гр-и(Тиен(Тян) – Единствената) – Алфа от съзвездието Дракон(3-5 величина), изгряла 2824г.пр.Хр.

         
Българските империи се изграждали от три части: центърт(Ордосът), ляво крило (солът) и дясно крило (онгът). “Крилата се осмислят от центъра, а той е нмислим без тях”
         
Йероглифът на българския владетелски род Дуло се разчита като Луан. Лоян се наричала столицата на Династията Джоу (XI-II в. Пр. Хр.), създадена от Източното крило на хунобългарите. Пазач на архивите там бил Лао Дзъ (Старият мъдрец). Китайците нямат Ъ и йероглифът Дзъ е взет от глаголицата. Там го наричат още БО-ЯН (Богар) – име от българския етнос. На много китайски гравюри той е изобразяван с жезъл и конска опашка – свещен прабългарски атрибут. Основател на Таоизма, на Дао и Дъ (Път на вселената и нравствен закон). “Най-великата книга на света” – казва Толстой.
           
Така “Светилата на мъдростта на Китай” е от български произход.

           
Знакът “Ин и Ян” е български по смисъл на единство. Не борба на противоположности, а допълване до Цялото.
         
 Между многото ученици на Лао Дзъ е и Конфуций, който по-късно се опитва да въведе в императорския двор синархично управление, характерно за българските държави. На 96 години Боян напуска Китай, поради упадък на нравите. На границата го карат да пише “ Новите учения “. Той прави това в продължение на три дни, после тръгва на запад и изчезва от полезрението на китайските летописци, за да започнат индийците да пишат за него.

           
При влошаване на отношенията с българите китайците започват да строят китайската стена (III в.п.н.е.) (единственото изкуствено съоръжение, видимо от Луната), за да спрат набезите на българските конници.
           
Така българите остават ярки следи в китайската култура.

         
 После “китайският учен” се отправя към Шамбала, откъдето тръгват световните духовни водачи и учители на човечеството. Откъде идва името на тази тайнствена страна?

           
15000г. пр. Хр. “първата” българска държава се управлявала от Шам – цар-жрец с етноним булгар и с могъщи психотронични способности. Това царство включвало днешните територии на Йордания, Иран, Ирак, Сирия и Ливан. И днес в позлатената Йордания можете да намерите град Аман, както и град Петра, издълбан в скалите, Маунт Небо, където се е подвизавал Моисей и други библейски места. Оттам идват шаманите – хората, които владеят психичните и природни енергии и могат да ги пренасочват по желание. Шаманизмът е най-древната религия на планетата ни и с най-много необясними за съвременната психология феномени. Те смятат произхода си за български, поради което българите са винаги специални гости при тях. “Болъгар е човек, който оцелява винаги. Той е белязан и духовете го пазят, защото трябва да го бъде...”- говорят алтайските шамани, обект на специално изследване от НАСА.

           
Пак оттам е и името Шамбала (големи, много шамани) – страна на север от Индия, с хиляди пещери и тайни според индийския епос. Според географските карти на това място се е намирала древната Бактрия, един от псевдонимите на която е точно “страната на многото пещери”. Бактрия била населена с бели мъдреци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата й се наричала Бълг. Оттам е и етнонимът ни: бълг (високоиздигнати) и ари (свободни). В него са заложени корените на вроденото ни благородство и свобода. Учените още спорят около Бактрийското чудо – неизвестния произход на богатата бактрийска култура две хилядолетия пр. Хр. По-късно, на базата на тази култура се създава “внезапно” Кушанската империя, която е доказано българска. Следователно както Шамбала, така и Бактрия са синоними на една и съща страна – България!

           
Оттам именно българските брамани, носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват свещените “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит). На този свещен език е написан и Чипровския камък, далеч преди индусите да го използват.

           
През V в.пр.н.е. браманът Панини, роден до столицата на Бактрия, създава на този език първата граматика и написва Махабхарата.

           
Свещените индийски книги на санскрит се наричат Веди. В тях са описани слънчеви култове, подобни на зороастрийските и тракийските мистерии, създадени все от протобългарски духовни учители. Те не се превеждат у нас, защото ще се види българският им произход. Веди (виждане, знание) е третата буква от българската азбука.
Аюрведа (най-древното лекуване с билки) е българска народна медицина.

           
В Индия Боян го наричат Боганатар или Болгар. Между неговите ученици са Буда и Бабаджи... Светското име на Буда Гаотма и принц Сидхарта – княз на скитите, сърцевина на които са били българите.
Така че браманските и будистките учения са преподавани от протобългарски посветени.

           
Нека се върнем на Шамбала. До ден днешен не престават опитите за влизане в тази страна. Но махатмите са взели мерки за опазването й от нежелани гости. Има невидими бариери, деформации на видимия ландшафт, енергийни полета, каменни лавинни и отклоняващи и деформиращи мисълта излъчватели. “Който не е повикан, няма да стигне”. Както за Свещения Граал или Царството Божие, изискванията към търсещия са императивни и безкомпромисни.

           
В преданията се говори, че това е най-древният център за Космическия Разум (Тангра). Той е излъчвал импулси за събуждане на съзнанието на човека от неговото спящо, животинско състояние, за ускоряване на еволюцията и възцаряване на Разума. Неговите пратеници са Христос, Буда, Майтрея... Затова основата на техните учения е една, но приспособена към духовното и нравствено интелектуално развитие на съзнание на съответния народ и епоха.

           
Сега от чувашкия академик Юхма научаваме, че един от най-светлите духовни учители на човечеството – Заратустра – е техен предтеча. Неговото учение е било водещо за страните на Изтока през древността и средните векове. Зороастрийците боготворели Огъня – Единната Енергия, създаваща всички форми на живот във вселената. Зороастър основал храм на огъня и запалил в него свещен огън, който оттогава не е изгаднал и от който палят факли последователите му от цял свят. Те се прекланят пред Слънцето, носещо божествена енергия, която разширява и облагородява съзнанието. Зороастър дал посоката на позитивната свастика – най-древният символ на единство и развитие във Вселената, означаващ благоденствие, плодородие, прераждане, щастие. Съдържа в сбе си кръга, кръста, седмицата, 10000 истини... Свещената книга Авеста учи за Единния Бог, притежаващ 7 принципа, дава законите диалектиката в трите свята, борбата със злото преди всичко в самия себе си , вярата в крайната победа на Доброто.

         
Голяма част от българите бактрийци са изповядвали зороастърската религия – маздеизма – и са я предали на Индия. В древночувашката митология са залегнали митове, изпълнени със светла вяра и дълбоки знания, идентични с тези на предците, за която се говори в древни чувашки легенди.

             
Зороастър означава Златна звезда.
           
           
Названието Авеста е обяснимо само на чувашки: Авас-вземане от дълбочина на учението. Изследователите твърдят, че това е първото световно учение с изградена цялостна философска система, космогония и нравствено-етични възгледи. Тази школа са завършили и болшинството и най-добрите еврейски пророци в техния вавилонски плен.
         
Така че мисията на “избрания еврейски народ” е вдъхновена също от учител от нашия етнос.

         
Влязъл във връзка с Духа на Слънцето, Зараустра отменя кървавите жертвоприношения ( заменя поднасянето на месо с поднасянето на мляко) и сочи Пътя на Доброто ( Ормуз ): “добри мисли, добри уми, добри дела”.
         
Учението на Беинса Дуно в България е продължило и разработило тези нравсвени и мирогледни концепции, а в неговата история е записано, че “Зараустра е от първите Учители на Бялото Братство”.

         
Евангелието мълчи за живота на Исус от 11 до 30 –годищната му възраст. В езотеричните школи обаче се знае, че е бил при арийски просветени в Шамбала. Болгари означава големи арийци. Есеите са посредници. “Ако не се родите ( отново ) от вода и дух” – казва Спасителят, - “няма да влезете в Царството Божие”. Йоан Кръстител кръщаваше с вода. Девет века по-късно в България Боян Магът кръщаваше със Светия Дух. Народът е подготвен за богомилството чрез азбуката на св.св. Кирил и Методий, и просветната школа на Климент Охридски. Подготовката е планирана от кан Борис I. основал образцова Езотерична школа, включваща няколко видими и невидими сфери, Боян повежда борба срещу “лукавия” за възстановяване на първичното християнство. “Не щем повече литургии, платени с царско злато” – вика народът и това е началото на бунта, който разтърси царските тронове и попските калимявки на цяла Европа.

           
За европейските властници думата “българин” бе синоним на опасна ерес, вещаеща край на тяхното царуване. Така Българският дух, потъпкан в нашата страна, запали на Запад невиждан пожар, който предизвика Хуманизма, Ренесанса, Реформацията и Великата френска революция, които оформиха основите на днешния свят. Лозунгът на тази революция “равенство, братство, свобода” е по същество наш, богомилски.

           
Волжските българи също имат духовни великани, между които изпъква пророкът Валем-Хозя, обединител на различни вери на българо-чувашите. Екатерина Велика, посетила руините на българската столица Биляр, била изненадана от мълчаливото преклонение на вярващи от далечни страни пред руините на неговта могила.

           
Българския етнос е родил и много други повече или по-малко известни духовни водачи и учители. Всички те са по-известни в чужбина, отколкото у нас – кокичетата на Новата епоха и шансове за спасение на тези, които поемат тяхното дело.
         
 Най-голямата сила на българския етнос е в познанието на неговото славно минало и духовната помощ, която е оказал на страдащото, но еволюиращо човечество.

           http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=42
Активен
giti
Гост
« Отговор #12 -: Юни 28, 2009, 17:08:12 »

Знаци за мисията на България
 
Българският народ се споменава в древни източници още от първото хилядолетие пр. н. е. През този дълъг период българската реч се развива и усъвършенства като отличен инструмент на Духа. Словото не е създадено случайно, нито пък буквите, защото "В началото бе Словото. И Словото бе у Бога. И Словото бе Бог" - така започва свещеното Евангелие от Йоан.

Поради магическата сила на думите с тях трябва да се борави внимателно и отговорно.

Ако словото не е достатъчно убедително за българина, скептичен по природа, то има достатъчно други окултни доказателства -


ЗВЕЗДНИ 3HAЦИ ЗА ДУХОВНАТА МИСИЯ

на България, която тя е длъжна да изпълни, за да просперира. Символно божественият език (азбуката) това са числата заедно с духовната геометрия. Словото се изразява на математически език чрез таблици за числените стойности на буквите на различните езици. В тези таблици не бива да отсъства числото 9 (по предложение на Л. Гудман за английския език) поради изискванията на господарските числа 11 и 22.

От 1945 г. има промяна в българската азбука и правопис, но в случая съществен е периодът до 1945 г., когато живее и работи Учителя Петър Дънов, създал "божественото ядро" на Бялото братство за новата славянска култура през Епохата на Водолея. Тогава в българската азбука все още съществува древната ятова гласна, отразяваща широкото "е" - един от кардиналните небесни знаци и знаме на славянската писменост и на славянството, знак за победа.

Чрез нумерологична таблица до 1945 г. се извършва сборуване на числовите съответствия на буквите (предмет на нумерологията) от най-важните названия за българската идентичност - името на страната и нейната столица. Те числово трябва да изразяват четири - числото на знака Водолей според астрологията. Важни знаци са и господарските числа 11 и 22, без които нищо значимо не става на земята.

По тази таблица е съществена стойността на буквата "я", а тя е числото четири. Понеже "я" е последната буква в името на България и на нейната столица София, излиза, че чрез събиране на числата, отговарящи на буквите в названията, се получава

ЧИСЛОТО НА ВОДОЛЕЯ – ЧЕТИРИ

България = 2+9+3+4+1+8 +9+4=40=4+0=4; София=9+6 +3+9+4=31=3+1=4

Има и други интересни знаци. 40 за името на България означава, че четири ще има условие за проявление (нула) за българската държава. София числово е много интересно име - започва със знака 96 (небесната и земната любов в единение създават новия живот). Освен това София=31=4. Според Учителя числото на българите е 31 (числото символно изразява освен новите идеи и лидерство в духовен план - 3 и 1, така също и приложение -3+1=4. Неслучайно в София се установява Учителя, в София се създава селище "Изгревът" - център на Бялото братство.

Ако погледнем в исторически план България и създаването й през VII в., ще се установи нещо уникално: първата българска столица Плиска също числово отговаря на 40: Плиска=7+3+9+9+11+1= 40=4+0=4. Годината на нейното създаване - 681, е числото шест: 6+8+1=15=5+1=6, а годината - начало на Епохата на Водолея - 1914, по сбор също е шест: 1+9+1+4= 15=1+5=6. Отново пълен числов съвпад - в 15 и в 6 -числото на Христовата, на небесната Любов, която ще се въплъти в земния живот през Епохата на Водолея. Отново небесен знак посочва духовната мисия на България през XX век, определена още при създаването й по Божия план.

Втората българска столица Велики Преслав пък съдържа корена "слав", както е в думата славянин.

Името на третата българска столица Велико Търново нумерологически представлява венец на числово съвършенство, уникално и неповторимо! Велико (3+6+3+9 +11+6=38=3+8=11) Търново (1+9+8+5+6+3+6=38=3+8=11). Пак има числов съвпад на двете думи в 38 и 11. Общият сбор на името е 22=11+11. Чрез името на Велико Търново действат вибрациите и на

АВЕТЕ ГОСПОДАРСКИ ЧИСЛА - 11 И 22

Известна е ролята на Велико Търново в българската история и духовност, а нумерологично 22, без да се редуцира, е числото четири.

Твърде рядко явление е едно и също число да изразява името на една държава и на нейната столица - така се удвоява силата на числовото въздействие чрез името върху съдбата на страната (в Европа това са имената отново на славянски страни и техните столици -Полша и Украйна). Уникалното в случая с България е, че числовият съвпад е за названието на държавата и на нейни предишни столици, изразяващи също числото четири - числото на Водолея. То е мъжко число -кинетично, с положителен заряд и мощно силово съдържание, първото от ангелския свят (4, 5, 6). Неговият божествен смисъл е "Божията правда, пред която хората не могат да издържат" (П. Дънов).

В Епохата на Водолея коренно ще се измени човешкият порядък в посока към духовността - тук са особено необходими вибрациите на четири - числото на волята, устойчивостта и мисълта. Четири изисква приложение, за да се установи новата славянска култура на братство и единство, на сътрудничество и взаимопомощ между народите.

Нумерологично трите имена и рождените данни на Петър Дънов също изразяват числото четири: Петър (7+6+ 1+9+8=31=3+1=4) Константинов (11+6+5+9+1+1+5+1+9+5+6+3=62=8) Дънов (5+9+ 5+6+3=28=2+8=10=1+0=1) или 4+8+1=13=1+3=4. Неслучайно бащината фамилия от Дъновски е променена на Дънов при сина. П. Дънов е роден срещу Петровден (стар стил), а на гръцки "петрос" означава камък. В библейски смисъл Петър е

КРАЙЪГЪЛЕН КАМЪК НА ДУХОВНОСТТА

Числово името Петър също е числото на българите -31, както и името на София - този знак конкретизира духовната мисия на България през XX век. Четири е/последната цифра (най-важната) в годината на раждане и смърт на Учителя (1864 -1944 г.). Рождената му дата обаче е господарското число 11. VII., определящо личността като служител на висок идеал, на обществена кауза.

След правописната реформа от 1945 г., с големи неблагоприятни последици за България (словото има божествен произход), ятовата гласна липсва в българската азбука и по нумерологичната таблица буквата "я" по стойност съответства вече на числото три. Това е много важен небесен знак, понеже и името на България и София също вече изразяват числото три, а не четири. Това означава, че относно приложението (4) България е отстъпила от духовната си мисия, не я е реализирала докрай. Не е случайно днешното положение на българския народ, то си има своите духовни причини...

Звездните знаци са безпристрастни, но истинни, защото чрез тях говори Бог на хората. Който има уши, да слуша... И като слуша, ще бъде благословен.

 


източник: chudesa.net
 
 
Активен
crownedXclown
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 101


« Отговор #13 -: Юли 07, 2009, 19:27:17 »

мм незнам някой дали е писал за това прсто нямах време сега да прочета всичко.
Аз знам,че тук в България е бил започнал потопа.И ние носим посланието на предните цивилизации,които са ни го предали.Не случайно и тук е наи-старата раса открита. (прото траки и т.н.) и така =)
Активен

After the era of kings a lonely knight is fighting for lost battles...ahh the war effect...there are no winners in the war.Everybody loses
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #14 -: Юли 09, 2009, 10:52:21 »

  Пак споменавате числата 11 и 22. Крайно време е някой да даде някакво по-обстойно обяснение за тях  освен че са господарски.
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright