Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Древна цивилизация на Луната?  (Прочетена 4572 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« -: Март 22, 2010, 19:18:38 »

Луната е била дом на цивилизация?
   

Бившият ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория на НАСА Кен Джонстън обещава да разкрие сензация, свързана с посещението на човека на  Луната. Специалистът твърди, че американците при кацането си на естествения спътник на Земята са открили там древни руини с изкуствен произход и неизвестна преди технология за управление на гравитацията.

По този повод е насрочена специална пресконференция. Астронавтите направили снимки, които Джонстън трябвало да унищожи. Той обаче не го сторил, а правителството на САЩ, според неговите думи, пазело данните в тайна в продължение на 40 години.
В разпространено във Вашингтон съобщение за пресконференцията се твърди още, че засекретената находка може да е причината за новата лунна надпревара, в която се впускат сега САЩ, Русия, Япония, Китай и Индия.
Джонстън казва, че, нарушавайки заповедта, тайно е запазил няколко снимки, които ще бъдат публикувани във Вашингтон. На 23 октомври Джонстън е бил изключен от средата на участниците в обществената програма за популяризиране на космическите изследвания на Лабораторията за реактивно движение на НАСА.
Организатори на пресконференцията са Джонстън и Ричард Хогланд, един от авторите на книгата "Тъмната мисия - тайната история на НАСА". Те твърдят, че уволнението е следствие на постъпката на Джонстън, разказал за тайните снимки. Темата за тайните фотографии е засегната в книгата, която бе пусната в продажба в САЩ миналата седмица, пише БТА, цитирайки руски източник.
Тя попадна в списъка на бестселърите на в. "Ню Йорк таймс", а сега е на 25-о място, предаде РИА "Новости". Ричард Хогланд, бивш консултант на НАСА, е известен в САЩ като популяризатор на всевъзможни космически тайни.
Той е на мнение, че американските астронавти са имали възможност тайно да донесат от Луната на Земята образци от "много усъвършенствана технология" и именно заради нея водещи страни в света след почти 30 годишна загуба на интереса към Луната сега отново могат да бъдат въвлечени в нова лунна надпревара.
Благодарение на удивителните технологически открития, които по наши данни НАСА е направила на Луната по време на програмата Аполо, донесла на Земята и след това държала в тайна в продължение на цяло поколение, тази нова надпревара ще има изход.
За разлика от първата (космическа) надпревара между САЩ и СССР за политически престиж преди 50 години, той ще определи съдбата на всяко човешко същество на Земята - твърди Хогланд. Досега от НАСА не са коментирали твърденията на Джонстън.
В същото време обаче друг съавтор на книгата, консултантът по аерокосмически инженерни технологии Майкъл Бара в отделно съобщение за печата, признава, че известният в САЩ и зад граница експерт по космоса, научният наблюдател на Си Би Ес Джеймс Оберг остро критикува Джонстън и нарича обвиненията му побъркани.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #1 -: Март 22, 2010, 19:20:13 »

Ето още пободна информация:

40-годишна тайна за Луната или „луди обвинения”


Бившият ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория на НАСА Кен Джонстън ще проведе във вторник (днес) в Националния клуб по печата във Вашингтон прес-конференция,на която ще огласи  данни за лунна находка на американските астронавти, които правителството на САЩ, както твърди той, е
пазело в тайна в продължение на 40 години, съобщава агенция Новости.

В разпространеното във Вашингтон съобщение за прес-конференцията се твърди също, че вероятно тази засекретена находка е причина за новата лунна
"надпревара", в която участват сега САЩ, Русия, Япония, Китай и Индия.

Той твърди, че преди 40 години американските астронавти сa намерили и снимали на лунната повърхност някакви "древни руини с изкуствен произход" и са открили по-рано неизвестна технология за управление на гравитацията, но тези данни са
били напълно засекретени от правителството на САЩ, а оглавяваната от Джонстън фотослужба получила заповед за унищожаване на всички снимки с намерените на Луната обекти.

Джонстън казва, че нарушавайки тази заповед, тайно е запазил няколко снимки, които ще бъдат показани на прес-конференцията.

За пазените от него  тайни снимки той е разказал на авторите на новата книга "Тъмна мисия - секретната история на НАСА", която излезе миналата седмица в САЩ и вече е в списъка на бестселърите на „Ню-Йорк таймс". В нея се казва, че заедно с лунните находки американското космическо ведомство скрива и  редица други тайни, включително и тази за откиритите през 1976 г. от безпилотния апарат "Викинг" микроби на повърхността на Марс.

Заедно  с Джонстън в прес-конференцията ще участва и един от съавторите на книгата, бившият консултант на НАСА, известен в САЩ като разпространител на всевъзможни "космически тайни" Ричард Хогланд. Хогланд и Джонстън възнамеряват да представят също и други документи, касаещи дейността на НАСА.

В същото време друг съавтор на книгата - консултантът по аерокосмически инженерни технологии Майкъл Бар в отделно съобщение за пресата признава, че известният в САЩ и в чужбина експерт по космоса и научен наблюдател в Ен-би-си
Джеймс Оберг подлага на остра критика твърденията на Джонстън за спасените от унищожаване лунни снимки, като ги определя като „луди обвинения".

Никой от официалните представители в САЩ не коментира изявленията на Джонстън за тайните лунни снимки.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #2 -: Март 22, 2010, 19:22:37 »

Ето и инфо за пътуването на Армстронг до Луната:

Ще цитирам една стая от в.Монитор с която да ви запозная по-подромно с проблема (сигурно повечото го знете)
Малко е дълга , за което моля за извинение .

Преди 37 години в същите юлски дни милиони хора по цял свят следяха на допотопни черно-бели телевизори пътешествието на “Аполо 11” до Луната. Зад гласовете на коментаторите те чуваха неразбираемите фрази от обмена на съобщенията между базата в Хюстън и тримата астронавти на космическия кораб Нийл Армстронг, Едвин "Баз" Олдрин и Майкъл Колинз. Две от фразите, изречени на 19 юли малко преди излитането (??высадки) прозвучаха на специалистите, следящи полета, като нормално запитване за информация. Зад тях обаче бе скрита тайна, която Олдрин разкри едва сега- “Аполо 11” не беше сам в космоса.
Екипажът попитал къде се намира “Аполо 11” спрямо третия модул S-IVB, който ги изстреля към Луната. След няколко минути Хюстън отговорил,ч е модулът се намира на 11 хиляди километра. "В такъв случай онова, което виждахме в илюминатора, не можеше да бъде S-IVB - разказва Олдрин. Защото в илюминатора виждахме близко разположено тяло с кръгла форма, което се движеше по елиптична траектория. Колинз решил да го огледа по-добре през телескопа и наистина, оказа се, че това не е тяло от нашия кораб".
Астронавтите решили да не съобщават това в базата, а да разкажат за него след като се върнат на Земята и то на секретен брифинг.
Какво можехме да сторим? Да закрещим "Момчета, някакъв обект се движи встрани от нас! Не знаете ли какво става ?" Много хора слушаха разговорите ни с Хюстън, най-различни хора. Бояхме се, че някой може да реши да прекрати мисията по някаква глупава причина. Затова решихме да попитаме къде се намира S-IVB".
След завръщането им на Земята астронавтите бяха приети от президента Ричард Никсън на борда на самолетоносача “Хорнет”. Те разказали на ръководителите на полета за всички фази на наблюдение на обекта. В НАСА решили да не ги огласяват. Доктор Дейвид Бейкър, главният научен ръководител на мисията, обяснил, че НАСА може да изпадне в смешно положение и накарал астронавтите да поемат задължението ад не разгласяват тайната. "Много специалисти в НАСА са сигурни, че НЛО съществуват и това ни накара да затегнем още повече политиката на засекретяване. Никой не можа да обясни какъв обект са наблюдавали астронавтите, но е ясно, че тези срещи започнаха още с първите полети в космоса. Много екипажи са се срещали със странни обекти". Казал Бейкър.
Всички помнят Нийл Армстронг като героя на тази мисия. Но истината е,ч е първият човек стъпил на лунната повърхност е Едвин "Баз" Олдрин, полковник от американските ВВС, роден в шведско семейство. Но снимките на Армстронг на Луната са няколко, докато Олдрин е сниман многократно. Много от любителите на лунните тайни го обвиняват, че не е казал всичко. И днес много хора са убедени, че след прилуняването нещо е станало. Убеждението им почива на уловените от радиолюбители разговори между екипажа и базата в Хюстън. Стъпвайки на Луната Армстронг казва, че вижда силна светлина, излизаща от единия от кратерите. Тук, според записа, наблюдаван на екрана в НАСА, връзката рязко прекъсва, но радиолюбителите са чули какво казва астронавтът. "Кои са те? Кои са? Знаете ли кои са? О, Господи! Никой няма да ни повярва. Тук сме, добре сме, всичко е наред с нас, но имаме посетители! Казва ви, тук има други космически кораби. Наредили са се по ръба на кратера!'
Но на кинолентата и фотографиите, обнародвани от НАСА, не се вижда и следа от подобна галактическа флотилия. Някои неща се забелязват на другите видеоматериали, съхранявани в националните архиви, но от 700 киноленти за мисията 698 изчезнаха мистериозно, а единственото устройство, с което биха могли да бъдат разгледани вече не съществува. То се пазеше в Центъра за космически полети "Годард", който бе закрит и ликвидиран поради недостиг на средства за поддържането му.

Обратната страна на лунната одисея


Хм, що за небрежност - да унищожиш единственото устройство, на което потомците ще гледат оригиналните записи от първите стъпки на Човека по лунната повърхност?! И да потурчиш някъде 698 ленти, запечатали този подвиг? Има нещо гнило в НАСА, наистина, а хипотезата, че документалният архив на мисията "Аполо 11" е запечатала няколко от малките зелени човечета и/или техните космически корабчета, накацали по ръба на кратерите, е само една от възможните.
Американците вярват много повече на другата възможна хипотеза - че "Аполо 11" никога не е кацал на Луната. И за това има сериозни аргументи.
През 1990 г. един американец се хвана здраво да проучва всички материали за полета, включително всяка секунда от записа на прилуняването, прожектиран на огромен екран в една от залите на НАСА, и всеки детайл от публикуваните след това стотици фотографии. Ралф Рене, тогава 47-годишен самоук инженер и изобретател, цяла седмица гледал оня запис, на който Нийл Армстронг спуска крака си на лунната повърхност, но вместо да се трогне от знаменитото изречение "Една малка стъпка на човека и гигантски скок на човечеството", мислел за друго - как е възможно американският флаг да се вее от вятъра, след като на Луната няма атмосфера и, следователно, не може да има вятър?! Защото филмът показва именно това - националният флаг плющи на вятъра!
Впрочем един от фотоапаратите гледа нагоре как Армстронг стъпва на Луната, което значи, че фотографът е лежал на лунната повърхност, току до стълбичката. А нали Армстронг е първият? Налягането в скафандъра е по-голямо, отколкото във футболна топка. Как астронавтите са могли така леко да движат ставите си? Така започнала "одисеята" на Ралф Рене из дебрите на големите фалшификации в овладяването на Космоса и по-конкретно - на корабите "Аполо" и техните прилунявания. Накрая той стигнал до твърдото убеждение, че американци никога не са стъпвали на Луната. Гигантският скок на човечеството е лъжа и измама! Което също може да обясни защо 698 филми, уж запечатали мисията "Аполо11" са изчезнали, центърът "Годард" - закрит, а имуществото му - ликвидирано. Аргументите му бяха изложени в книгата "Как НАСА изпързаля Америка".
Ралф Рене не е сам. Бил Кейсинг - през 60-те години шеф на отдел "Публикации" в заводите, изработили двигателите на космическия модул, извел Аполо на орбита, издаде книгата "Измама за 30 милиарда долара: Никога не сме стъпвали на Луната". Особено ценни са анализите на Дейвид Пърси - телевизионен продуцент и експерт по аудиовизуални технологии, член на Кралското фотографско общество, който посвети на проблема труда си "Тъмна Луна" и направи документален филм "Какво стана на Луната". Барт Сибрел направи филма "Смешни работи по пътя до Луната", посветен на същата хипотеза. Чарлз Т. Хокинс изложи фалшификациите в "Как Америка фалшифицира прилуняванията" Към тях се присъедини и французинът Филип Льоро. Привърженици на хипотезата, че прословутото прилуняване е постановка, снимана някъде из пустинята Невада или в някое студио, са Ян Лундберг - техник в компанията "Хасенблад", производител на фотоапаратите, с които двамата космонавти Нийл Армстронг и Баз Олдрин, са снимали на Луната. Д-р Брайън О'Лиъри - учен и член на екипа космонавти, който се е готвил за полет в космоса, но го напуснал, смята, че поне някои от снимките са фалшиви. Британецът Маркус Алън, издател на списание "Нексус" казва: "Снимките на лунохода "Ийгъл", с който двамата астронавти се прилуниха, не доказват, че те са стъпили на Луната. Да стигнеш до Луната не е кой знае каква трудност - руснаците го направиха още през 1959 г. Големият проблем е да сложиш хора там". И, разбира се, д-р Дейвид Гроувс, който е работил по някои от снимките и установил, че са правени на изкуствено осветление и лампата е била на разстояние 24 до 36 см от фотоапарата.
Няколко години след полета, на един прием, Баз Олдрин бил попитан какво е усещането от разходката по Луната. В този момент той избухнал в неконтролируем плач и избягал от залата. И това не единственият случай, когато този астронавт изпада в емоционален срив по тази тема, припомнят съмняващите се.
"Всичко започна през 1961 г., когато Русия изстреля Юри Гагарин в Космоса и остави паникьосаната Америка далеч зад себе си - да й диша праха в космическата надпревара. На спешно съвещание в Конгреса президентът Кенеди предлага САЩ да се спасят от позора с пилотирана мисия до Луната и още тогава казва, че ще задели за нея $40 милиарда - невероятна сума за онова време. Така бе родена голямата измама. Няма други доказателства, освен снимките и кинофилма. Телевизионният филм е пълна трагедия", казва Ралф Рене. И добавя: "НАСА не подаде сигнала на телевизионните канали. Кара ги да снимат екрана в залата. И това, което имаме днес, е именно запис на картината, прожектирана на този екран. На него не може да се направи никакъв анализ за достоверността на ставащото".
За разлика от него, фотографиите са с изумително качество и тази разлика най-много го шокирала в началото. Астронавтите са направили хиляди кадри, всеки с невероятно майсторство, въпреки космическата радиация, които би трябвало да унищожи филмите. Те многократно са вадили филма от фотоапарата и зареждали нов, сменяли са филтрите нагласявали са фокуса и блендата, винаги идеално, без нито една грешка, което е просто невъзможно с ръкавиците, които носят и костюмите, пълни с въздух под налягане.
Пърси казва, че сенките на фотосите могат да се получат при използване на много светлинни източници и прожектори. А единственият светлинен източник на Луната в този момент е Слънцето. И нещо особено характерно - както и да се движат космонавтите, на всички фотографии американският флаг и думите "Съединени американски щати" на емблемите на техните скафандри са винаги ярко осветени, дори и когато всичко останало в този момент около тях тъне в сенки. Защо е трябвало да се правят фалшиви кадри за събитие, ако то се е случило наистина?

Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #3 -: Март 22, 2010, 19:30:23 »

Ще гледам когато имам време да препиша от една книга в личната ми библиотека за епосите Махабхарата и Рамаяна където са описани термоядрени войни над древна Индия.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #4 -: Май 28, 2010, 14:50:14 »

Извънземни вече няколко пъти са влизали в контакт с хората, но властите крият истината за това вече 60 години, твърди д-р Едгар Мичъл - 6-тият астронавт, стъпвал на Луната.

Доктор Едгар Мичъл, част от екипажа на Apollo 14, заяви в интервю за радио Kerrang!, че по време на работата си в НАСА е узнал за много визити на НЛО на Земята, но всяка една от тях старателно е била прикривана.

Мичъл, който ще навърши 78 години през септември, обяви, че онези служители на НАСА, които са имали контакт с извънземни, ги описват като „малки странни хора". Оказва се, че обликът на извънземните съвпада с традиционната представа за тях: малко тяло, но големи очи и глава.

Притеснително, нашите технологии „са далеч по-прости от техните" и „ако те бяха настроени враждебно, вече щяхме да сме загинали", твърди той.

Доктор Мичъл, заедно с командира на Apollo 14 Алън Шепард, държи рекорда за най-дълга разходка по Луната - 9 часа и 17 минути, поставен по време на мисията им през 1971 г.

"Имах щастието да се докосна да фактите, че нашата планета е посещавана от извънземни, и че НЛО е реалност", заявява Мичъл.

„През последните 60 години нашето правителство старателно крие това, но постепенно част от информацията изплува на бял свят и достигна до част от нас."

"Бях близък с военните и разузнаването, хора които знаят, че под повърхността на това, което знае обществото, лежи истината - да, ние сме посещавани от извънземни. Четейки вестниците напоследък, подозирам, че това продължава да се случва".
Според доктора инцидентът Розуел е истина и подобни посещения на извънземни продължават да са обект на разследвания.

"Истината вече излиза наяве. Мисля, че сме близо до истинско признание за случилото се и някои сериозни организации се движат в тази насока".


Представители на НАСА побързаха да опровергаят казаното от Мичъл. Официалният говорител на организацията заяви, че: „НАСА не преследва НЛО. НАСА не участва в прикриване на извънземни на тази планета или където и да е било във Вселената. Доктор Мичъл е велик американец, но по този въпрос ние не споделяме еднакви мнения."

Едгар Мичъл притежава докторска степен по астронавтика и аеронавтика от Масачузетския технологичен университет, едно от най-престижните висши училища в света
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Марсианска цивилизация
Древни цивилизации
Аэ съм 2 1997 Последна<br />публикация Ноември 11, 2010, 21:17:15
от Аэ съм
ЗА ЛУНАТА
Астрология и нумерология
pluton 12 2135 Последна<br />публикация Август 20, 2010, 11:02:28
от pluton
19 март: Луната опасно близо до нас!
Астрология и нумерология
Eona Lightholder 3 1353 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 04:07:31
от man554
Властта на Луната « 1 2 »
Астрология и нумерология
~Schwarze_Sonne~ 18 7483 Последна<br />публикация Август 29, 2013, 17:26:15
от ~Schwarze_Sonne~
Извънземна цивилизация, градът на Боговете или нещо друго?
Извънземни цивилизации
еос 0 1002 Последна<br />публикация Юни 06, 2013, 14:05:57
от еос

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright