Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Може ли астралното тяло на човек, да променя формата си?  (Прочетена 1607 пъти)
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« -: Март 20, 2010, 02:22:12 »

От 2 дена размишлявам над този въпрос. И мисля ли, мисля... сещам се за духовните водачи... аз ги виждам или възприемам, така както е подходящо за моето развите и възприемане.
Може да са мъже или жени... душата няма пол.
Ама какво са духовните водачи... души, които са били като нас сега, преди много време и ни дават опита си... т.е тази дарба да се появяват в различен образ също е придобит.


Сега ми се върти излъчването в главата... Хората имат илюзорна представа за физическа красота, понеже всичко е в излъчването. Например сестра ми преди беше пълничка и си слага къса пола и ми казва ": -Значи аз знам, че съм пълна, с целулит, ама когато излязох на улицата си казах, че съм страхотна и всичките мъже се обръщаха след мен! Всичко е до излъчване!"

Има и други примери, заради, които се убедих, че излъчването на човек определя начина, по който го виждат другите.

И там ми е мисълта... ако аз се проектирам астрално, физическото ми тяло няма да е такава пречка за да излъчвам, каквото искам и да ме въприемат като мъж или жена и тнт.


Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Gayatri
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Март 20, 2010, 11:08:04 »

  elsha, много интересни размишления имаш Усмивчица
  Честно казано и аз съм размишлявала доста върху тези неща. Дори астралното тяло да може да променя формата си, очите на повечето хора не могат да го доловят съзнателно. Долавянето става чрез вътрешно интуитивно усещане.
  Факт е, че ние сме енергийни същества, които са приели физическа форма. Съответно ние си комуникираме не само чрез физическите сетива( на съзнателно ниво), но и чрез духовните( на подсъзнателно ниво). Всеки един от нас излъчва определена енергия и трепти с определена вибрация, която се долавя от останалите. Предполагам на повечето от вас се е случвало да срещнат даден човек за пръв път в живота си и да са имали чувството, че го познават от цяла вечност, просто да изпитвате такива необясними симпатии и привличане, че и сами не може да си го обясните. Или пък другия случай- срещате някой, който също не го познавате, но има нещо, което ви отблъсква страшно много и дори самото му присъствие ви дразни и изнервя. Никой не може да скрие същността си от другия, независимо какви маски си слага и независимо колко голямо е желанието му да се представи за нещо, което в действителност не е. Просто другите улавят подсъзнателно& интуитивно нашето излъчване.
  И по повод излъчването- то е огледало на нашата душа. Вярно е, че в повечето случаи визията и духовното излъчване на един човек са в синхрон, но понякога не се получава така, защото душата е избрала определено физическо превъплъщение, което да е най- подходящо за нейните цели и задачки тук.
  Не винаги красивата душа има красиво тяло според общоприетите норми. И обратно- не винаги красивото тяло е символ на красива душа. Всичко се усеща.
  Ако човек пръска Светлина, позитивност, любов, щастие, той ще привлича останалите, независимо от физиката си и обратно- ако човек пръска песимизъм, негативност, злоба, агресия, това също се улавя от хората и ги отблъсква( освен ако не вибрират на сходни вълни- все пак подобното привлича подобно Усмивчица ).
  Много често обаче ние хората сме устроени така, че първо преценяме с очите и ушите си и после със сърцето и интуицията си. Но рано или късно- истината за нашата духовна същност излиза наяве Усмивчица
  Освен това, очите са прозорец към човешката душа. И хората го усещат по интуитивен начин. Не напразно лъжците не гледат в очите( освен ако не вярват сами на себе си и се опитват да излъжат и себе си). Просто те подсъзнателно знаят, че гледайки другите в очите, те разкриват сякаш истинските си мисли.
  Ох, много се задълбочих в разсъжденията си.

  Активен
  @di
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 125


 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #2 -: Март 20, 2010, 12:25:25 »

  Наистина интересни мисли elsha, ... и Gayatri е писала в синхрон на моите мисли.

  За мен добре оформеното астрално тяло си е копие на физическото ... но има и такива с форма на безформен променлив облак.
  Това как е оформено едно астрално тяло много зависи до къде е достигнал притежателят му ... равнище на умствено съвършенство и духовен напредък. От определеността на неговото очертание, човек може да съди за степента на развитие, достигната от Аз-а, който си служи с него.

  На въпроса дали може да се променя  -   отговора ми е ДА ... и зависи от чистотата на физическото тяло ... и от чистотата и развитието на ума.
  Астралното тяло е особено чувствително към въздействията на мисълта, защото астралната материя отговаря много по-бързо отколкото физическата.  Астралното тяло на човека има същата готовност да възприема влиянията и да трепти в отговор на всяка мисъл, която пада върху него ... без значение дали мисълта идва от умовете на други или от ума на неговия притежател.
  Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #3 -: Март 20, 2010, 17:08:58 »

  Gayatri, @di Много благодаря за страхотните отговори!!!

  Ама като прочетох постовете... направих една връзка с казаното от @di и думи на Gayatri, което ме хвърли пак в джаза, на мислите ми. Ухилен

  Значи, @di казва, че мога да сменя формата си ако... така и така, да кажем,че съм на това равитие и си сменя формата и отида в определен свят, в който аз трябва да изглеждам по друг начин и съответно изглеждам. Тук идват думите на Gayatri,че душата усеща и тук започва новият поток на мисли.

  Значи ако аз си отида У ДОМА няма да се скрия, но другият свят, в който отивам не е У ДОМА и от там въпроса: -Какво точно са другите светове или по-точно какви са неговите обитатели? Имат ли физическа обвивка като нас или са астрали?
  Ако са астрали значи ще ме усетят, ако имат физическа обвивка значи няма да ме усетят или по-трудно. Не знам, задавам такива въпроси, именно защото материята ми е непозната и ми се провокираха такива въпроси Усмивчица

  Благодаря, отново, най-чисто сърдечно от на двете ви!
  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  giti
  Гост
  « Отговор #4 -: Март 20, 2010, 17:28:08 »

  До сега не се включвах в темата, защото трябваше да направя дубъл на повечето постове тук и по-специално на Gayatri i @di. Казали сте го доста добре момичета, БЛАГОДАРЯ!
  Сигурно и това, което сега ще дам като отговор щяхте да го кажете отлично, но този път ви изпреварих Плезещ се
  Относно Дом и физическа форма...
  Какво значи физическа форма? Ние сме енергия- изградени сме от енергия, както и всичко във Вселената. Избрали сме си за Дом- Земята, това е определило и формата ни. Ако си бяхме избрали за Дом Юпитер, Венера или Марс, а защо не и др. планета от др. Слънчева с-ма, щяхме да се съобразим с формите, които биха издържали на атмосферните условия на тези др. светове....
  Астралното тяло се променя- Да, всичко се променя.... променя го мисълта и силното желание, мераците на духа....

  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #5 -: Март 20, 2010, 19:19:58 »

  Хах Гити, мдам много готино, важно и абсолютно правдиво допълнение.
  Нашите очи са свикнали да приемат за нормално това, което са свикнали да виждат. Ето защо например в очите на извънземните ние сме много грозновати и обратно Усмивчица Просто избора на тяло е според мястото на обитаване.

  елша
  , не знам доколко разбрах какво имаш в предвид, но в новия свят мисля, че ще фигурираме повече като астрално тяло. Просто вибрацията ще е толкова завишена, че физическото ще промени облика си. Това е моето усещане. Не твърдя, че е вярно. Просто споделям мислите си.
  Активен
  Miroslaveca
  Гост
  « Отговор #6 -: Април 19, 2010, 11:48:11 »

  ако някой има още въпроси относно темата,му препоръчвам да гледа филма The Secret.Можете да го истеглите от сайта www.kolibka.com Усмивчица
  Активен
  chitta
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 138


  « Отговор #7 -: Април 19, 2010, 11:55:01 »

  Здравейте, можете да прочетете едни интересни приказки, така наречените " "Приказки за боговете" и "От светлина родени".
  Те са 2 книги с по 3 части всяка Усмивчица дано да допаднат на цялото Усмивчица в тези приказки се обясняват някои неща свързани с темата.

  http://chitanka.info/lib/series/Приказки+за+боговете
  http://chitanka.info/lib/text/5527
  http://chitanka.info/lib/text/6317


   
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #8 -: Април 19, 2010, 11:55:21 »

  ако някой има още въпроси относно темата,му препоръчвам да гледа филма The Secret.Можете да го истеглите от сайта www.kolibka.com Усмивчица

  Miroslaveca, почти всички в този форум сме гледали този филм, но не мисля, че той дава отговори на въпросите, с които елша се главоблъска, а именно дали астралното тяло променя формата си.
  Силата на мисълта оказва влияние върху нашия мироглед, върху хората и събитията, които привличаме; върху начина, по който хората ни възприемат и т.н.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #9 -: Април 19, 2010, 16:22:52 »

  То има и книга за "Тайната".
  Лично аз съм гледал и двата филма!Много са интересни!!!
  Активен
  miroslaveca
  Гост
  « Отговор #10 -: Април 20, 2010, 10:54:16 »

  Miroslaveca, почти всички в този форум сме гледали този филм, но не мисля, че той дава отговори на въпросите!!!??? Gayatri в този форум непрекъснато влизат нови хора, които са се "открили" на по късен етап от своя живот .Филма,който препоръчах-дава ясен отговор на много въпроси,като този,несмятам,че съм избягал от темата Усмивчица ,а то4но обратно.Това беше всичко от мен.Усмивчица ЧАО на всички и незабравяте "Не е герой този,който е победил хиляди врагове,а този който е победил себе си!!" Усмивчица
  Активен
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #11 -: Май 16, 2010, 21:37:06 »

  Да, Може. Намигване И го прави.
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #12 -: Май 17, 2010, 03:03:55 »

  Извинявам се за лаконичността и сега ще ви покажа нагледно .

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=_6-V8OE7VWE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_6-V8OE7VWE</a>

  "Ускоряване на Еволюцията" си е точно Намигване От просто лъчисто тяло става на това -фрактал. И има обяснение за това.А и става  Съзнателно. Чрез повишаване на вибрацията , честотата му на трептене , прокарвайки през себе си "благотворните" мисли  ...ако не сте достигнали до там , може би много скоро . Вече си има "решетка" , според вас от какво е?  Намигване

  ПС - Казвам го не защото съм видял това клипче в интернет , и да съм си втълпил че е това за което говорим , а обратното Намигване Казвам това и  за да се обоснова и пред себе си .
  « Последна редакция: Май 17, 2010, 03:20:55 от lessus » Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Веселин
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 228


 • Град: Пловдив
 • « Отговор #13 -: Май 17, 2010, 09:50:41 »

  Интересно клипче!  Намигване
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Рисковете на астралното проектиране: споделен опит
  Езотерика
  wolfspirit 1 1587 Последна<br />публикация Ноември 08, 2010, 04:19:37
  от Еруин
  10 неща, на които може да ни научи всяко дете
  Децата индиго
  Georgio 2 2075 Последна<br />публикация Май 16, 2013, 19:22:20
  от rosi_999
  Може ли да се общува с непознат човек на сън?
  Моите сънища
  Awesome 12 2376 Последна<br />публикация Март 14, 2012, 00:17:27
  от Sita
  Етерно тяло
  Духовни учения
  Evolution 0 1647 Последна<br />публикация Март 21, 2011, 19:38:28
  от Evolution
  Вода под формата на лед на Меркурий
  Любопитни факти
  Ru Alfa 0 595 Последна<br />публикация Март 17, 2013, 19:11:33
  от Ru Alfa

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright